אני ממש בדילמה

magesty

New member
אני ממש בדילמה

יש לי אישה ממש מושלמת בימי חול עד שמגיע יום שישי , ביום שישי היא צועקת , גוערת , נלחמת כם כולם , כולל מרביצה לילדים מרב עצבים מיום שבת עד שישי לא כולל שישי יש לי אישה למופת ביום שישי היא רוצה שנעזור לה לנקות היא צודקת אך אין לי את הכוחות שיש לה , אני מסוגל לעבוד שעתיים גג לאחר שעתיים אני נופל מהרגליים היא לעומת זאת עובדת מ 7 בבוקר עד כניסת השבת כמו משוגעת לא מקובל עליה שהתעייפתי , יום שישי האחרון הייתי חולה ( חשש לדלקת ריאות ) היא ביקשה שאלך לעשות קניות אמרתי לה שאני לא מרגיש טוב , אז היא התעצבנה ואמרה שהיא תלך ואני אסדר את הבית , אמרתי לה שלא בא בחשבון כי אני מרגיש שאני חייב מנוחה זה חירפן אותה לגמרי , זה התחיל עם צעקות וקללות , אמרתי לה ביום ראשון אני ברבנות לאחר שהיא חזרה מהקניות לפתע היא התנהגה למופת נתנה לי לישון חופשי , לא הפריעה לי בכלל ובערב פינקה אותי בחיבוקים ,בהגשת אוכל , ובמיזמוזים מה אני אמור לעשות במקרה זה כל יום שישי השיגעון חוזר

magesty

New member
בעצם היא לא הכי מושלמת בימי חול

כי היא לא מוכנה לרדת לי למרות שאני תמיד יורד לה , השלמתי עם זה , אבל זה לא נראה לי כל כך נורמלי למרות שזה נראה פוסט מצחיק תנסו להתייחס ברצינות לבעיות שלי

לנושנוש

New member
מתיחסת ברצינות...........

אם היא לא אוהבת לרדת, היא לא אוהבת. אפשר לבקש ולהגיד ואתה מאוד אוהב את זה וזהו, בלי לחץ. לעניין הראשון... תפוס אותה באוזניים ודבר איתה! איך קורה המצב, מה היא מצפה, איך אפשר ללכת לקראתה? אולי לקנות קצת אוכל מוכן? אולי תעשה קניות ביום חמישי או רביעי? לקחת עוזרת? האם היא מבינה שהמצב של חירפון ביום שישי לא יכול להמשך ושאתה (כנראה) מעדיף שיהיה פחות מושלם ורק שהיא תהייה רגוע? אתה יכול גם לפתור אותה מאיזה סידורים באמצע השבוע... בקיצוק, נדרש מסר ומתן. אני מניחה שהיא גם מאוד רגילה להכנס לסחרור הזה של "קורבן הסידורים של יום שישי" ואולי יהיה לה קצת קשה להרפות מזה...וחייבים לטפל בזה בהסכמה הדדית. לא לטאטה מתחת לשטיח.

magesty

New member
אני לא חושב שאני צריך ללכת לקראתה

על זה שהיא משתגעת היא לא צריכה לקבל מתנות , מישהו יודע איפו נמצאת הרבנות שמתגרשים בקשר לירידה אף פעם לא הכרחתי אותה פשוט אמרתי לה פעם אחת זה נראה לך נורמלי שאני יורד לך ואת לא אז היא ענתה לי שזה משפיל אותה לרדת

לנושנוש

New member
נישמע שאתה לא כל כך מחבב את האישתך....

אחרת היית מבין שמה שאני מציאה זה הפסקת אש ולסכם מה כל אחד עושה. ליראות אותה כבן אדם ובכלל לישאול אותה למה היא כועסת ואם אפשר להגיע למצב שהיא תרגיש יותר טוב ביום שישי ובהתאמה תתיחס אליך יותר טוב....שזה אומר לדבר מלב אל לב ולהסביר לה שאתה לא יכול לעשות כל מה שהיא דורשת ובכל זאת יש לך נכונות לבוא לקראתה בתנאי שגם היא תבוא לקראתך כמובן. וכנראה שאין לך שום נכונות ולא חיבה אליה. היא פשוט אישתך שלא יורדת לך......בובה מקולקלת ותו לא.

magesty

New member
" הלא יורדת " לא קשור בכלל

כמו שרשמתי כבר השלמתי עם זה בקשר לשאר הדברים שרשמת , אני מבטיח לנסות שלב שלב מה שרשמת וגם לעדכן אותך תודה על העזרה

magesty

New member
עידכון ראשון

אני : אני מוכן לבוא לקראתך להכין יום קודם את המטלות את גם צריכה לקחת בחשבון שאני לא יכול לעבוד יותר משעתיים את צריכה להבין שאני לא מסוגל לצעקות שלך ,ושעוד יום שישי של צעקות ,ואני מפרק את החבילה היא : אתה מאיים עלי ? אני : מנתק את הפלאפון

למה לא תנסה

דבר ראשון, פנים מול פנים ולא דרך הטלפון דבר שני, במקום "עוד יום שישי של צעקות ,ואני מפרק את החבילה" למה שלא תנסה גישה אחרת ? הרי ההתנהגות שלה, מעידה קודם כל על מצוקה פנימית שהיא נמצאת בה. מה עם קצת רגישות? מה עם לשאול מה עובר עליה? למה היא מתנהגת ככה? מה מפריע לה? למה שלא תציע שבמקום לעבוד כמה שעות רצוף ביום שישי, תעשו כל יום קצת או תקבעו איזו מטלה עושים באיזה יום? לרוב, אנשים צועקים כי הם לא מוצאים דרך אחרת להביע את מה שמפריע להם ומרגישים שרק ככה מתייחסים אליהם. אם אתה רוצה שהיא תפסיק, אתה צריך להראות לה שאתה שם בשבילה ומוכן ללכת לקראתה. אתה לא יכול לצפות שהשינוי יגיע רק ממנה. זה לא עובד ככה. תנסה פעם אחת להתמקד ב"איפה אני מוכן לבוא לקראתך" בלי להכניס לזה את העניין של "את צריכה ואם את לא- אז אני ...." אתה יכול כמובן להשאר בגישה של לא ללכת לקראתה ולקבוע תנאים מהשנייה הראשונה שאתה מעלה את הנושא. השאלה היא רק מה יצא מזה ואם זה יקדם אתכם לאיזשהו מקום.

לנושנוש

New member
קראתי, קראתי וקראתי את השירשור........

נראה לי שאתם שני אנשים נרגנים שרגילים להתנהג ולדבר לא יפה אחד לשני... מי אנחנו שנפריע לכם?

דווקא יורדת

לסוף דעתך. וואלה מבינה אותך. חמודי, איפה אתה? בוא, יש הדגמות שביקשת אתמול! אתה רואה? זה היה חתול פרסי אבל בגלל שהיא מתקשה לרדת אז הוא יצא בריצה, ותיפס על עץ. פיייייייייתאום, אוקוס פוקוס ביליבוקוס! ואופס, הפך לחמור. תקוע כמה זמן, מתקשה לרדת, מתחלה כל יום שישי, מביא לה את הח'פפה, וככה מפצה את עצמו, בקטנה... למה מה קרה שאני אעזור?! <מלווה בתנועת אגן מייקל ג'קסון המסמנת "שתמצוץ!"> יאללה, חבר, לרבנות. אין מה לעשות. בעצם יש. שבועיים ספונג'ה, תריסים וחלונות. ואחרי שתהיה מספיק מושפל, אולי היא תתנחמד בחזרה. מותק, במצב שלך מציצות זה פרס על התנהגות טובה <תוכנית התנהגות>! תפנים. ובינתיים, קנה סוכריה על מקל, להמתיק את הגלולה המרה...

magesty

New member
את כנראה ממש ../images/Emo163.gif

איזה פרס ואיזה נעליים ???, אם זה היה בקטע של פרס לפני 7 שנים הייתי פסיק לרדת לה לא מתאים לה לרדת , ואני מכבד אותה על זה

תגיד גם אליה אתה מתייחס ככה?

כן, כן, מכבד מכבד, אמה מה, מה זה לא מתאים'ך שלא מתאים'לה. מה עוד, שאתה כבר 7 שנים מראה לה בהתמדה מה היא צריכה לעשות, והיא לא מבינה ת'רמז. נוצר חוסר איזון מטורף. אתה נותן ונותן, והיא התבלבלה ופשוט נהנית לה, בפאנן. אפשר לחשוב, מה כל כך קשה לה?! מה, מה משפיל אותה?! אז עכשיייייייייייייייייייו, גם לך קשה. הינה לך, חמודה, לא עובד יותר משעתיים. מ'תעייף. חולה, מת. חשש לדלקת, באיזור האפנדי -קס.

שילה1

New member
הילדוש היתה לך לשניה ,כמראה.

במקום להודות לה,אתה מתיחס אליה כפי שכנראה רגיל. לא יפה ולא מכובד.

magesty

New member
אם הייתי רואה נכונות של עזרה

הייתי מתייחס אליה כמו לשאר אנשי הפורום

שילה1

New member
לא הבנת,כנראה.ותגיד-אולי גם את אשתך

אינך מבין? שבו,שוחחו,ואולי איש מקצוע-יעזור לא במעט.

magesty

New member
הבנתי מצויין

כשאני מזהה תוקפנות , אני נרתע יש לי מספיק תוקפנות ביום שישי

אז אולי הגיע הזמן להביט למפלצת בעיניים?

אם אתה נרתע מתוקפנות ופותר את עצמך בלנפנף אותה מעליך מבלי לראות את הבן אדם מאחורי התוקפנות ומהן התביעות שלו, מאחורי כל הקליפות אתה נדון לשנים של צעקות ביום שישי, ובהדרגה, גם בשאר הימים. כל השרשור הזה מראה שאתה לא לוקח שום אחריות על ההתנהלות שלך מולה, ועל הקשר בין הפעולות שלך לתגובות שרשרת שלה. אתם נמצאים בקשר הרי, לא? שום דבר ממה שהיא עושה לא באמת "תלוש". הוא תגובה למה שאתה מביא כמו שמה שאתה מביא הוא תגובה לתגובה... זה רק נוח יותר לראות בזה משהו "שלא תלוי בך", כדי לפתור אותך מלעשות מעשה מצידך. אולי זאת גם הסיבה שהיא צועקת לחדור מבעד לשריון האטום כל מה שאתה עושה בבית, הוא לא מתוך רצון בשיתוף אלא מתוך הפחד "מהסנקציות" מצידה. מכאן נראה שיש לך עוד דרך ארוכה לעשות עם עצמך...

למעלה