אני חכם!

Harrington

Well-known member
מנהל
אתה לא ענו!
כמה שאתה "צנוע"...
נראה לי די ברור שזאת הנחיה של מטפל ברה"נ למטופל לראות כך את הדברים/עולם. מניח שלא הנחה אותו גם לצעוק זאת מעל כל במה (ואם כן, רצוי שיחליף מטפל לענ"ד) :cool:. אבל הגישה כשלעצמה לא שגויה (בהתאם לכל מקרה פרטני כמובן).

mיטלמן

Well-known member
נראה לי די ברור שזאת הנחיה של מטפל ברה"נ למטופל לראות כך את הדברים/עולם. מניח שלא הנחה אותו גם לצעוק זאת מעל כל במה (ואם כן, רצוי שיחליף מטפל לענ"ד) :cool:. אבל הגישה כשלעצמה לא שגויה (בהתאם לכל מקרה פרטני כמובן).
נראה לי די ברור שזאת הנחיה של מטפל ברה"נ למטופל לראות כך את הדברים...
כשאני כותבת משהו על מצבו של הבחור אתה בא בטענות, ומה שכתבתי זה בדיוק מה שהוא סיפר כמה פעמים,
אבל לך ברור שזו הנחיה של מטפל ברה"נ?
וגם נותן עצות להחליף מטפל?
מקווה שאתה מצליח להסביר את עצמך לעצמך.

ai27

Well-known member

mיטלמן

Well-known member
הגדרה לחכם?
לד. יש תסמונת אספרגר, לכן בדיקת "חוכמתו" לפי הקריטריונים המקובלים שגויה.

נערך לאחרונה ב:

Harrington

Well-known member
מנהל
הגדרה לחכם?
לד. יש תסמונת אספרגר, לכן בדיקת "חוכמתו" לפי הקריטריונים המקורבים שגויה.
הערה ניהולית:
נא להימנע מכל צורה של פרסום פרטי גולשים, בין אם במרומז ובין אם במשתמע ובכל דרך אחרת (גם אם הפרטים פורסמו במקומות אחרים).

תודה מראש על שיתוף הפעולה (ולא, זה לא נושא לדיון).

אני כועס שמכים אותי באלימות ומתעללים בי בכפר שלי, ואני חושב שמקנאים בי שאני חכם ושונה ושרוב האנשים בעולם טיפשים. אני רוחני וחכם, העולם חומרני וטיפש. אני נלחם כדי לשפר את העולם. אמנם יש לי אספרגר, אבל אני מאוד אינטליגנטי ויוצר דברים מורכבים ומעניינים כמו שירים ושפות ולומד בהצלחה באוניברסיטה. חכם פירושו יכול להבין דברים קשים להבנה.

Harrington

Well-known member
מנהל
אני כועס שמכים אותי באלימות ומתעללים בי בכפר שלי, ואני חושב שמקנאים בי שאני חכם ושונה ושרוב האנשים בעולם טיפשים. אני רוחני וחכם, העולם חומרני וטיפש. אני נלחם כדי לשפר את העולם. אמנם יש לי אספרגר, אבל אני מאוד אינטליגנטי ויוצר דברים מורכבים ומעניינים כמו שירים ושפות ולומד בהצלחה באוניברסיטה. חכם פירושו יכול להבין דברים קשים להבנה.
אם כך שיקפצו המלעיזים. אם הם מתנהגים באלימות כמובן שיש למצוא את הדרך להתמודד עם זה כדי לא להיפגע. אבל ככלל? אם אתה אכן עומד מאחורי דבריך אלו, כאמור, שיקפצו המלעיזים. בין אם התנהלותם נובעת מקנאה ובין אם מהיותם אנשים מאופי מסוים, אין כל סיבה שמשהו מדבריהם, מעשיהם (זולת באמור לעיל) או אף עצם קיומם יפריע לך בדרך כלשהי.

מי שמתנהג באלימות ראוי להיענש. אסור שיפגעו בי או באדם אחר גופנית. אני מתעד ומתלונן לעו"ס שלי והם מטפלים ומענישים, חבל שהעונשים כאן קלים והמשטרה לא רוצה להתערב. השוטרים גם העליבו ודחו אותי בטענה שיש לנו צרכים מיוחדים ובעיות ואנחנו לא שולטים בהתנהגותנו, ויש לי טראומה מזה. אני שמח שעוד מעט אתחיל תואר שני באוניברסיטה, ושהצלחתי להמציא שפות חשובות ואולי אצליח בקרוב לתכנת בינה מלאכותית חכמה ולהגשים את חלומי לבנות רובוט חכם. אני מנסה לשפר את העולם בעזרת הדיבור, אני מתעניין בתחביבי חברים בכנות ובאהבה ופותר מריבות בהסברים הגיוניים ושלווים. חבל לי מאוד שבזמן האחרון אנשים בכפר מתרחקים ממני ופחות מדברים אתי, כנראה כי הפכתי לתוקפני בעקבות ההתנהגות המכוערת והממושכת שהייתה פה נגדי של הסתות משותפות, אלימות והתעללות. אני בסך הכול אדם עדין ורק רוצה לשמור על יחסים טובים עם אנשים. אהבתי מאוד את עובדת ההשמה שלי וניסיתי ליצור אתה קשר, לא רצתה והפסיכולוג התעלל בי בגלל זה והזיק לשיחותי עם אנשים. הסתבכתי עם אנשים מסוכנים בגלל חיפוש דרך דיבור יעילה. רוב העולם טוב אבל חומרני וטיפש, ואני נלחם כדי לשפר אותו. מתנצל שהשתמשתי במלה מפגרים, אבל אני באמת מרגיש שאני יותר רוחני, מעניין וחכם מהרבה אנשים.

נערך לאחרונה ב:

Harrington

Well-known member
מנהל
מי שמתנהג באלימות ראוי להיענש.
כאן בדיוק נכנסת החוכמה ש(לדבריך מצויה)בך. יש רצוי ויש מצוי, או אם תרצה, יש רצוי ויש כמות הזמן והאנרגיה הנכונים להשקיע במשהו. כמובן שלכתחילה מי שנוהג באלימות ראוי להיענש. בוודאי כך אם יש קורבן לאלימות זו. אך לעתים דווקא התעלמות היא הצעד הנכון יותר. לאו דווקא כלפי הנוהג באלימות, אלא מהצד של הנפגע ממנה. כל מקרה ונסיבותיו.

אני משתדל להתעלם אבל יש כאן מופרעים שמתנהגים באבסורדיות, מטרידים ומאיימים וקשה להימלט מהם. הכפר שלי טוב מבחינת הזדמנויות ושיקום, אבל האנשים בעייתיים ולא יציבים ולכן מתפרצים בתוקפנות ובאלימות. למשל נכנסתי למועדון ורקדתי לקצב המוזיקה, ומישהו ישב בצד וצעק מקצה המועדון שלא אעשה תנועות מטומטמות, ואחר כך קם אליי חיקה אותי ואמר בוא נרקוד. הלכתי להתלונן עליו אז מישהו בריון עשה לי תנועת בעיטה. או למשל פעם ביקשתי ממישהו לא להתפרץ לי באמצע שיחה, אז שפך עלי קפה. רק לפני מעט זמן מישהו דחף אותי אחרי החוג כי ביקשתי שיחליש את קולו לידי, ועכשיו הוא הולך אחריי לכל מקום אף שביקשתי שלא יתקרב אליי.

נערך לאחרונה ב:
השאלה איך לפתור את זה. מפחיד לחיות פה. אני כל הזמן מתעד ומתלונן למנהל ולעו"ס ומענישים, כבר שנים יש אלימות נגדי וזה לא לגמרי נפתר. אני מתקשה להתעלם כשמאיימים עלי ומטרידים אותי, אולי צריך להתרחק מהמקום אבל כמו שתיארתי לך גם זה לא תמיד מצליח. העולם הזה עשה לי דברים מכוערים מאוד: התעללות נפשית, שטיפת מוח, אלימות, סיכון חיים, ניתוק התקשורת ועוד. עכשיו אני מתעלה על זה ומפתח תובנות חשובות על יחסי אנוש וזה טוב. חוויתי אהבה אמיתית עם קושי של ריחוק מקצועי, אני אדם אוהב ומעניין ואני נלחם כדי להביא רוח, שמחה ואהבה לעולם. הפכתי לתוקפני בעקבות מה שעוללו לי, ועכשיו אני חוזר להיות עדין.

הייתה תקופה שבה חשבתי בטעות שכל מה שאנשים אומרים הוא אמת, ולא הבנתי שכשהצד האחר לא רואה את האמת אפשר ליצור תדמית כאילו היא שונה, מה שנקרא עבודה בעיניים. אני גם חושב שכשמישהו לא מאמין, עדיף לסרב לענות מלהיתפס בשקרים כי ממילא יחקור עד שידע. לכן כשגנבים ונרקומנים שאלו אותי ברחוב אם יש לי כסף, אז במקום להגיד שאין לי אמרתי שאם הם רוצים שיאמינו שאין לי, כי הרי לא באמת אין לי אלא רק יכולים להאמין בזה. כך סיכנתי את חיי. אני חושב שבגלל זה הכו אותי במשך שנים בכפר הבעייתי שלי.

למעלה