אני חכם!

Harrington

Well-known member
מנהל
הייתה תקופה שבה חשבתי בטעות שכל מה שאנשים אומרים הוא אמת, ולא הבנתי שכשהצד האחר לא רואה את האמת אפשר ליצור תדמית כאילו היא שונה, מה שנקרא עבודה בעיניים. אני גם חושב שכשמישהו לא מאמין, עדיף לסרב לענות מלהיתפס בשקרים כי ממילא יחקור עד שידע. לכן כשגנבים ונרקומנים שאלו אותי ברחוב אם יש לי כסף, אז במקום להגיד שאין לי אמרתי שאם הם רוצים שיאמינו שאין לי, כי הרי לא באמת אין לי אלא רק יכולים להאמין בזה. כך סיכנתי את חיי. אני חושב שבגלל זה הכו אותי במשך שנים בכפר הבעייתי שלי.
כל אחד וגישתו. מעבר לכך שבכלל לא בטוח שהגישה שציינת היא הנכונה בבית המשפט כפי שכתבת בהמשך, תכל'ס אני אישית בדרך כלל לא מנסה לשכנע את שומעי בנכונות דברי. אומר את מה שיש לי להגיד, מי שירצה יקבל, מי שלא לא. אם מישהו לא האמין לי בשלב ראשון הרי אין סיבה מיוחדת שיאמין לי כשאני אומר לו 'אבל זאת האמת' :), כך שזה די מיותר בעיני ובכל מקרה, אין לי ענין מיוחד להשקיע זמן ואנרגיה לשכנע אנשים שלא מאמינים לי לכתחילה. מסתפק במקרים האלה בידיעה שהאמת מופיעה ומי שירצה לקחת אותה, ייקח. מי שלא, לא. אני חי לגמרי בשלום עם שתי האפשרויות :cool:.

כל אחד וגישתו. מעבר לכך שבכלל לא בטוח שהגישה שציינת היא הנכונה בבית המשפט כפי שכתבת בהמשך, תכל'ס אני אישית בדרך כלל לא מנסה לשכנע את שומעי בנכונות דברי. אומר את מה שיש לי להגיד, מי שירצה יקבל, מי שלא לא. אם מישהו לא האמין לי בשלב ראשון הרי אין סיבה מיוחדת שיאמין לי כשאני אומר לו 'אבל זאת האמת' :), כך שזה די מיותר בעיני ובכל מקרה, אין לי ענין מיוחד להשקיע זמן ואנרגיה לשכנע אנשים שלא מאמינים לי לכתחילה. מסתפק במקרים האלה בידיעה שהאמת מופיעה ומי שירצה לקחת אותה, ייקח. מי שלא, לא. אני חי לגמרי בשלום עם שתי האפשרויות :cool:.
זה מה שאמרתי, צריך להגיד: אם אתה רוצה תאמין לי, אם לא לא. יותר לא אוכל להגיד.

אם מישהו שואל שאלה כמו אם קיללתי אותו, ולא מאמין לתשובה, עדיף לא לענות מאשר להיתפס בשקרים. אם אומרים תאמין לי והוא לא מאמין ורוצה לדעת, צריך להגיד: לא אוכל לענות, תחליט אם להאמין לי. זאת הגישה הכי נכונה בבית המשפט.

נערך לאחרונה ב:
אני מנסה לשפר את העולם בעזרת פילוסופיה ולכן אני מסתבך בדברים מסוכנים כמו דיבור עם זרים, השמעת קולות מוזרים ומריבות אלימות.

Harrington

Well-known member
מנהל
אני מנסה לשפר את העולם בעזרת פילוסופיה ולכן אני מסתבך בדברים מסוכנים כמו דיבור עם זרים, השמעת קולות מוזרים ומריבות אלימות.
הצעתי לך בעבר, במקום לנסות לשנות את העולם (בין אם בדרך של שיפור ובין אם בדרך אחרת), פעל לשפר את עצמך. משם, ככל שתצליח, זה כבר יתקדם הלאה אל שאר העולם.

אני חושב שאני אדם מוצלח וטוב אבל העולם הפך אותי לקשה, כי עשה לי דברים מכוערים ומסוכנים. עברתי תהליכים קשים מאוד של אהבה לאשת מקצוע, הסתבכות עם זרים מסוכנים, התעללות נפשית ושטיפת מוח, ואיבוד היכולת לשוחח עם אנשים. זה הביא אותי לחשיבה מוטעית שאצטרך להילחם בעולם כדי לשפר אותו, ועכשיו אני מבין שכדי להשפיע ולשפר צריך דרך חיובית של נתינת רוחניות, שמחה ואהבה ולא דרך שלילית של איום, תוקפנות ומחאה. אני מפתח תובנות יפות בקשר ליחסי אנוש כמו להתעניין בתחביבי חברים ולפתור מריבות בהסברים אסרטיביים והגיוניים.

צריך לדבר עם חברים על מה שעושים בתחביבים ובעניינים רגשיים, לדבר מאוד ברור, לסרב לענות על מה שלא רוצים, לשמוח על הצלחותינו, לנסות לפתור מריבות בהסברים, לדרוש שיפסיקו כשעושים לנו דבר אסור, ולשאול חבר מה עוזר לו להתגבר כשהוא אומר שרע לו.

אם תופסים אותך על שקר בבית המשפט זה מסוכן מאוד, כל האמון יאבד. אם לא רוצים לענות, עדיף לסרב לענות ולהיעזר בעורך דין ולא להסתבך בשקרים. הנשיא ביל קלינטון (זה היה הוא, נכון?) נחקר קשה כי חשדו ששיקר בעניין קשר רומנטי ובגידה. לו אמר שהוא לא רוצה לענות, לא היו עושים לו כלום. את הקולות עשיתי כמחאה וכי הם נוחים לי עצבית ולכן אני לא מצליח להיפטר מהם. אני חושב שהתנהגו אליי באלימות בכפר כי עשיתי קולות מוזרים וכי דיברתי עם זרים.

נערך לאחרונה ב:
למעלה