פרופ אבי שגיא וד"ר נינה קורין כתבו
מאמר,בו התייחסו לפער הקיים בין איכות טיפול כפי שנתפסת על ידי הורים, לבין איכות טיפול כפי שמקובלת על ידי בעלי המקצוע. בגיל הרך, הגיל בו אנחנו עוסקים כאן בפורום, בעלי המקצוע מייחסים חשובות רבה לאיכות הטיפול בקטנים בתחומים הנוגעים לסדר היום הבסיסי של הקטנים- אכילה, השכבה לישון והחלפת טיטולים. לגבי כל אחד מהתחומים- ישנו פירוט רב, מהו טיפול איכותי. באכילה, למשל- אין הכוונה דווקא למזון המכיל את כל אבות המזון, אלא לעצם הישיבה בצוותא, חווית האכילה בחברה- כנקודה ראשונה- האפשרות להיות עצמאיים, האפשרות לבחור האוכל, האפשרות לגעת במרקמים שונים, האפשרות לפתח את המוטוריקה העדינה והגסה(אכילת אורז, אפונה, באחיזת פינצטה...ישיבה על כיסא, כאשר מסוגלים) ועוד הרב המאד תחומים- כאשר מושג העל- ארוחה היא חוויה. באותה מידה- החלפת טיטולים הינה חוויה אינטימית, ולא רק פעולה פיזית. אין להשוות זאת לעבודה של רופא שיניים או גניקולוג. בשני המקרים אין ציפיה, שבעל המקצוע יפתח קשר עם הלקוחה בזמן הבדיקה הגניקולוגית(!!!!), וגם רופא השניים. כן, חשוב שיהיהו נעימים, שישוחחו איתנו בזמן עבודתם- כדי שנרגיש נוח בזמן פעילות טיפולית שלא נוחה לנו- אבל לא מעבר לכך. לגבי הקטנים, החלפת טיטול היא זמן טיפול אינטימי חשוב. ילדים במשפחתון שלי, וכבר כתבתי על כך- מרבים להתחרות על מי יוחלף קודם, או ממציאים שי להם קקי בטיטול- כדי להיות למעלה בפינת ההחתלה- שגם מאד מעניינת. דרורית אמיתי דרור, צפתה בילדונת במשפחתון שלי, לפי בקשת ההורים. היא אמרה להורים, שמאד התפעלה מרגעי החלפת הטיטולים- שהיו כה אינטימיים. אני כותבת זאת לא כדי להתפאר- אלא כדי לחזק את דבריה של נעה. החלפת טיטולים היא הזדמנות מאד מיוחדת לקשר מאד קרוב ואינטימי, שיכול להכיל תכנים שונים: דיבור, מגע, שיר, עיסוק בצעצועים ותכונותיהם- הכל ררמה מאד אינטית. רופאים, אחיות, רופאי שיניים- לובשים כפפות מאז התפרצות מחלת האיידס, והחשש להדבקות. הגניקולוגים עשו זאת גם לפני. יש הבדל גדול בין טיפול רפואי לבין טיפול אנושי, כמו שנעה כתבה.... דסי