אני זקוקה לדעתכם

כמיספר המטפלות כך מיספר הדרכים..

לכל מטפלת יש את "הגוקים" שלה בעבודה וזה יכול להיות בסדר ולא בסדר תלוי איך מסתכלים על זה,אני אישית לא מפריע כי אני משתדלת להתמקד במה שאני מרויחה מההחלפה,שהיה פרטנית עם הילד,אפשרות לתת לו יותר תשומת לב אבל כמו שאמרתי כל אחת והראש שלה ,אם זה באמת מפריע אפשר לבקש מהמנהלת שתדבר איתה. שלך חנה גונן

נורית מ.

New member
למה ילדים כל כך קטנים צריכים להיות

מטופלים ע"י אנשים שנגעלים מאיתם. אל תשכחו שהתאוריה אומרת שילדים קטנים רואים בקקי שלהם חלק מעצמם ולכן חלקם מתקשה להפרד ממנו בשרותים. כך שהתחושה שהיא מעבירה לילד היא לא רק ש"הקקי שלך מגעיל אותי" אלא ש"אתה עצמך מגעיל אותי". וזה באמת לא נעים להחליף 20-30 פעם ביום קקי. הפתרון הוא לא כפפות גומי אלא פחות ילדים.

דסי אשר

New member
בגן השכן לביתי- מחליפים לילדים עם

כפפות. כן, אני יודעת שהשיקול הוא הגיינה. אבל באותו גן, גם אין התייחסות אישית, אינטימית לנושא החלפת טיטול- זו לא פעולה טיפולית איכותית, כפי שרואים זאת בעלי המקצוע הפועלים בתחום הגיל הרך. שם בגן,מחליפים טיטול תוך כדי עמידה, אין מגע אישי ואינטימי קרוב. הילדים, גמישים- מתרגלים לכל דבר... במשפחתונים, מסגרות בהן נמצאים קטנטנים, אני מצפה שיעשו זאת בתנאים אינטימיים, כאשר החלפת הטיטול היא רק חלק מהפעולה. כמובן, שבתנאי טיפול אינטימים איכותיים שכאלה- כפפות מהוות מחיצה משמעותית למגע פיזי נעים - עם כל המשתמע מכך. דסי

../images/Emo31.gif../images/Emo31.gifחמור מאוד../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

לא מקובל בכלל. * מבחינת הילדים- המסר שעובר הוא שהקקי הוא איכסה, מגעיל, מזוהם ולפיכך גם הם. מה עם מגע אנושי? היא מטפלת בילדים או בזבל? אני ממש מזועזעת! במקרה שמדובר בבעיה זמנית כגון פצע ביד, יש להסביר לילדים מדוע הגב' משתמשת בכפפות אבל רק לזמן מוגבל. * מבחינת זיהומים- זה הדבר הטפשי ביותר ששמעתי! והתמודדות עם זיהומים היא חלק מהותי מעבודתי. רק אם היא מחליפה כפפות בין ילדים (אני בספק) וגם שוטפת ידיים אחרי הסרת הכפפות ולפני לבישת זוג חדש. גם אני נוהגת כך בין פציינטים- השימוש בכפפות אינו מבטל את הצורך בשטיפת ידיים! העור מתייבש ומתבקע? יש קרם ידיים! כשמשתמשים בכפפות יש נטייה שלא לשטוף ידיים או להחליף כפפות(מרגישים 'מוגנים')- ואז הזיהומים וההדבקות חוגגים... זוהי הסיבה שבמטבחים צבאיים למשל אסור להשתמש בכפפות! הגברת נגעלת מקקי? בטח גם מנזלת... שתחליף עיסוק!!!!!!! המסר שמועבר לילדים הוא לא בריא ובעייתי מאוד. סיפרתי לאימי (שהיא גננת מדהימה כבר 30 שנה) על השרשור. לטענתה אשה כזו (אם לא מדובר בבעיה שמחייבת אותה לעטות כפפות), לא הייתה מועסקת אצלה בחיים כי התנהגות כזו מראה על יחס בעייתי לילדים ועל תפישה לקויה של מה נכון וטבעי עבורם. לא להסכים בשום אופן.

1אילת2

New member
לא, לא, לא.

ראשית- שטיפת ידיים. אני לא יודעת למה הגנת משתמשת בכפפות ואני לא גננת אבל: כשאני שוטפת ידיים פעם בשעה (או בתדירות גבוהה יותר) הידיים מתייבשות. כלומר, נוצרים חתכים בידיים. בחורף המצב גרוע יותר וצבען נע בין אדום לכחול עם חתכים מדממים. בקרם ידיין איני יכולה להשתמש משום שאני אלרגית לגליצרין ולרב הבשמים המצויים בקרמים. אני כן יכולה להשתמש במשחות למינהן (אפילו בייבי פסטה) אבל בכמות גדולה, לא כזו של קרם ידיים. עד כאן ההתייחסות לעור ידיה של המטפלת. לגבי הגיינה: לו ילדיי היו בגן הייתי מ ת ע ק ש ת שהגננת תשים כפפות בזמן שהיא מחליפה חיתולים. זה הגייני, זה נכון, זה מוריד חשש של הדבקות. גם פוליו, גם אחר. לא מדובר על רחיצה של הילד או סירוק שערו. רק החלפת חיתול.

נעה גל

New member
אז למה לא להשתמש גם במסכות על

הפנים? את יודעת איזה מחלות ילדים נושאים?(כל אחת שהכניסה את הילד שלה פעם ראשונה למסגרת יודעת על מה מדובר). אני חייבת להגיד שקשה לי להאמין שכפפות הן פתרון למניעת העברת זיהומים. כבר כתבתי למעלה - מי שלא מסוגל לשמור על מקום נקי בלי כפפות לא יהיה מסוגל לעשות זאת גם ללא כפפות (כפפות לא חוסכות את שטיפת הידיים). למי שיש בעיה עם עור הידיים כמו שלך יש - יש כמה אפשרויות: 1 - לא לעבוד כמטפלת או כקרמיקאית
. לא כולנו מתאימות לעבוד בכל עבודה. 2 - לא לעבוד עם ילדים שזקוקים להחלפות טיטולים. אפשר להיות מטפלת גם בגן חובה. 3 - להסתדר בתוך הצוות כך שהיא לא תחליף טיטולים לילדים.

יקירתי אילת, את טועה!

הדבקות בזיהומי מע' העיכול הם FECAL-ORAL= מהטוסיק לפה (או מפה לפה)- לא מטוסיק לטוסיק. גם עם שימוש בכפפות- יש להחליפן בין ילדים ולשטוף ידיים לפני כל החלפה! אז מה עשינו מבחינת שטיפת ידיים? ואת יודעת מה הטלק עושה לעור הידיים??? הרבה יותר גרוע משטיפות תכופות. במיוחד אם מחליפים כפפות בתדירות גבוהה. את באמת מאמינה שכל ילד 'זוכה' לזוג כפפות חדש? מה עם העלות? והטירחה? לא, חביבתי- סביר להניח שאותו זוג משמש לכל הילדים באותו סבב החלפה- וזה הרבה יותר גרוע! דרך אגב, הדבקה בפוליו שמקורו מהחיסון האוראלי מסוכנת רק למוחלשים חיסונית (כימותרפיה, הקרנות, איידס וכיו"ב). ה'הדבקות' האחרות הן בעלות ערך של חיסון האוכלוסיה וזו אחת המטרות שלו. זה חלק מהעבודה, לשטוף ידיים בתדירות גבוהה. אלרגית לנוצות? אל תעבדי בלול. עורך רגיש? אל תטפלי בילדים צעירים!

נעה גל

New member
ויחד עם מה שכתבתי ל1אילת2

אני חושבת שצריך לקחת את הדבר בפרורפוציות: נכון, זה לא תקין, יש בעית מסר. אבל, בן אדם מורכב מעוד כמה דברים חוץ מאשר האופן בו הוא מחליף טיטולים ואנחנו מסתכלים על סה"כ התרומה של בן אדם לילד ולא רק על דבר אחד שגוי שהוא עושה (מי שחושב שהמטפלת הנפלאה של הילד שלו לא עושה טעויות/נזקים באותה רמה - טועה). מכיוון שלא מדובר על מדיניות של מסגרת, מטפלת טובה, וגם כפי שאת רואה הדעות חלוקות לגבי חשיבות הענין אני מניחה שבשיחה עם הגננת אעלה את הנושא ומן הסתם אביע את דעתי עליו. אבל מכאן ועד "...יחס בעייתי לילדים ועל תפישה לקויה של מה נכון וטבעי עבורם..." המרחק, לדעתי, גדול.

../images/Emo45.gif מסכימה מאד

חשוב להסתכל על המכלול, ובתוכו גם על ההיבט הזה (כל אחת ומידת החשיבות שהיא מעניקה לו). על הנושא הזה, ורק עליו, לא הייתי פוסלת מיידית מטפלת.

טוב, אני אמתן את הניסוח

עשוי להצביע על יחס בעייתי לילדים ועל תפישה לקויה של מה נכון וטבעי עבורם. שולם?

irisgh

New member
מסריח

הי, מרוב טובת הילד לפעמים מתעלמים פה מזה שזה באמת מסריח! אספר בהקשר הזה על ארוע שהתרחש לפני מספר ימים. היינו מחוץ לבית, ויניב היה צריך קקי. מכיוון שלא היה שם ישבנון, והאסלה גדולה מדי בשבילו, בעוד הוא מפריש בשמחה, אני כרעתי מלפניו וחיבקתי אותו, במעין תמיכה. משום מה, עקב סמיכות פנינו, יניב מצא לנכון לשחק איתי במשחק כזה שהאחד פותח את פיו ואוכל לשני את האף, ולהפך (כמעט נשיקה צרפתית.. רק פה לאף). עם כל הכבוד, הסיטואציה גרמה, איך לאמר, לפתיחת כל מעברי האוויר אצלי, ולקשר אינטימי מאוד בין הניחוחות הסמוכים לכל נקב בגופי. פתאום, הגיע הקבס לגרוני, התרוממתי כשאני עוברת להחזיק בו רק בידי, ולא תוך חיבוק קרוב כל כך. 'אמא, שבי', דרש יניב. 'מצטערת חמודי, קשה לי לשבת כך, כואב לי הגב' עניתי בעוד משתדלת שלא להפריש הפרשות אחרות מסוג אחר...

irisgh

New member
ומקקי לקקי, הפעם בענייני ניגוב

תכופות, כשיניבי חוזר מהגן, אני רואה בתחתוניו עדויות לסוג הפעילות שביצא בשרותים באותו היום. נראה לכם סביר שלא יעזרו לילדים בני שלוש לנגב את ישבנם, וישאירו להם את מלוא המשימה? (יניב מנגב בעצמו, אבל בבית, אני תמיד אחראית על הגימור

נראה לי שאצל ילדים בגיל הזה אי אפשר

עדיין לסמוך על ניגוב כהלכה, וחייבים לסייע להם. הדבר במיוחד נכון אצל בנות, ששם גם חשוב אופן הניגוב.

את בארה"ב, נכון?

יש כאן עניין של מדיניות הגן - בהרבה גנים מגיל מסויים לגננות אסור לנגב לילדים. הסיבה היא, כמובן - כסת"ח לגן שלא יאשימו אותם בהטרדה מינית. תשאלי את הגננות ותראי מה יגידו לך... סביר להניח שזו הסיבה ושבאמת נותנים לו לנגב לבד. הצעה - ציידי אותו במגבונים לחים לניגוב יעיל יותר.

לאה_מ

New member
לא, לא נראה לי סביר.

זה קרה אצלנו פעם אחת, ואני הערתי על כך לגננת למחרת. אני בהחלט חושבת שצריך לעזור להם עדיין בגיל הזה.

מורכב. מצד אחד, גם אני משתמשת

בכפפות בעבודה שלי (אני כימאית), והמראה והמגע של כפפות כבר הפך לי לטבע שני. נהפוך הוא, אם אני בלי כפפות, אני מרגישה ממש עירומה במעבדה. והדבר לא בגלל שאני עלולה להתלכלך, אלא כי הדוגמאות שלי עלולות להתלכלך (אני בד"כ לא עובדת עם חומרים מסוכנים). מצד שני, בגני הילדים בארץ אין נורמה כזו, ובהחלט מדובר בחריג. מתוך החריגות הזו, נובעת גם הרמת הגבה שלך, אני מתארת לעצמי. ברור שמבחינה הגיינית אין סיבה להתעצבן מהכפפות. גם רופאי שיניים וגניקולוגים עוטים כפפות חד פעמיות. האם חשבתי שהגניקולוג שלי (להזכירכם הייתי פוגשת אותו פעם ביומיים לאורך זמן, בתקופת טיפולי הפוריות שלי) פחות נחמד אלי כי השתמש בכפפות? לא. ממש לא. ובכל זאת, רופא הילדים שלנו, האחיות בטיפת חלב, האחיות בבית החולים שבו היינו מאושפזים והרופאים במיון ילדים: לא לבשו כפפות. אם שם אין חובה כזו, אז ברור שניתן לטפל באופן הגייני בילדים גם ללא כפפות. והתשובה לשאלה שלך: האם זה סביר? תלוי במכלול. תלוי בצורת ההתייחסות שלה לילדים. אם יש לה איזה "שריטה", אולי אפשר לקבל את זה אם השאר נהדר. ואם זה חלק מבעיה איתה באופן כללי, זה רק מחזק את דעתך עליה.

אני לא רואה בזה בעיה

הבעיה יכולה להיות אם הגננת אינה מחליפה את הכפפות בין טיפול בילד אחד לבין הבא בתור. זה מאוד לא היגייני. אם היא מחליטה לטפל בכפפות, עליה להחליף כפפות בין הילדים (ולהשליך את המשומשות כמובן).

גילי ח ן

New member
נועה את יודעת...../images/Emo41.gif

חשבתי על משהו-אפשר להסתכל על זה בזווית ההפוכה. אולי בעצם אם היא משתמשת בכפפות זה יותר סטרילי עבור הילד?

למעלה