אני זקוקה לדעתכם

נעה גל

New member
אני זקוקה לדעתכם

אני מבקשת שתאמרו לי מה הייתן חושבות/מרגישות/עושות אם הייתן נכנסות לגן של הילד שלכם (לצורך הענין שיש בו גן ילדים שאינם גמולים מטיטולים) ואתן רואות, בשני מקרים שונים, שמטפלת מסוימת מחליפה לילד טיטולים ורוחצת ילדים עם כפפות (חד פעמיות) על הידיים. לא מדובר על מדיניות של גן אלא, רק מטפלת אחת. אני שואלת את השאלה כי ראיתי מקרה כזה ואני כבר שבועיים מתלבטת לגבי דעתי בנושא. בקיצור, אני צריכה שתעזרו לי לחדד את מה שאני חושבת.

assy

New member
נראה לי בסדר גמור

אני לא חושבת שהייתי מסוגלת לגעת בקקי של ילד אחר. הפרשות של הבן שלי זה בסדר , הפרשות של ילד אחר זה לא נעים. חוץ מזה תחשבי זה מאוד הגייני. כי אחרי שהיא רוחצת את הטוסיק לילד אחד היא נגשת לתת לילד אחר אוכל/מוצץ והידיים שלה נקיות בלי קקי שאולי לא נשטף.למה את חושבת שיש עם זה בעיה?

נעה גל

New member
אני לא יודעת...

גם אותי קקי של ילדים אחרים מגעיל, אבל, אני לא מטפלת בילדים. שוב, אני מאוד אמביוולנטית בענין: מצד אחד, אני חושבת שמשהי מרגישה כך כלפי ילדים (וורד השתמשה בתיאור "דוחים אותה"), אולי לא צריכה לעבוד עם ילדים. אני חושבת גם על המגע של גומי בגוף, שהוא לא נעים. אני חושבת על המסר שעובר לילד כשנוגעים בו בעור לא חשוף. החלק של העברת חיידקים נראה לי פחות עקרוני - מי ששוטף ידיים עם סבון, כמו שצריך, לא אמור להעביר חידקים הלאה. מצד שני, יש לי רמה מסוימת של הבנה (וסמפטיה) למשהי ששמה כפפות על הידיים כדי לא להתלכלך מקקי. אני יכולה להבין למה היא עושה את זה. כששאלתי חברה שלי, שהיא גננת, מה דעתה היא אמרה שהיא לא היתה מעירה לעובדת בצוות שלה ששמה כפפות. אבל השוק והתחושה הרעה שעלו לי כשראיתי אותה כך לא עוברים לי... לגבי הילדים - הילדים בלי ספק שמים לב שמחליפים להם עם כפפות. הם אחה"צ מבקשים "כפפות כמו של X". הם לא אומרים דברים שליליים - אבל, לדעתי זה לא מעיד על איך/ואם הדבר משפיע עליהם.

סיפור...

אמא של חברה שלי היא מטפלת. היא הגיע לבית של גו'ב חדש שקיבלה, וההורים בדיוק רחצו את התינוקת (בת כמה חודשים) בפיילה. היא היתה קצת בשוק כשהיא ראתה שההורים רוחצים את הילדה עם כפפות לטקס, ועם מסכות של מנתחים. היא שאלה אם הילדה חולה או רגישה למשהו, וההורים אמרו שלא, זה כדי לשמור על ההגיינה. הם הורו גם לה להשתמש בזה כשהיא רוחצת/מחליפה חיתול לילדה. הילדה היתה כל הזמן מנוזלת, וזה רק עודד את ההורים להמשיך (לדעתי הילדה רגישה ללטקס... ולמערכת החיסונית שלה לא היה צ'אנס להתאמן קצת). אחרי חודש היא עזבה את המשפחה המוזרה הזאת, כי היא הרגישה שהיא לא מסוגלת לטפל כך בילדה המסכנה. זה מקרה קצת במהופך, זאת אומרת, אבל זאת הסטייה באופן מוקצן. את מתארת מקרה בתחום האפור. יותר היה חשוב לי לדעת איך המטפלת עם הילדים, אם היא חמה. כשהיא שוטפת טוסיק (או מנקה במגבונים) אפשר להרגיש בשפת הגוף שלה, אם היא משדרת גועל או שהיא מתייחסת לזה בטיבעיות. כי המקור יכול להיות אחר ממה שאת חושבת. יש אנשים שלא יכולים לרחוץ כלים, וחייבים כפפות. יש כאלה שנגעלים לשים כפפות ולא אכפת להם שיתבשלו להם הידיים קצת.

נעה גל

New member
גם אני חושבת שמסכות זה השלב הבא

בנתיים, בחלוף השעות וברבות התגובות הגעתי למסקנה שהשימוש בכפפות כן מפריע לי. יש לנו הרבה דברים ללמוד מהאמריקאים בקשר לסטנדרטים בגני הילדים - לא נראה לי שזה אחד מהם. סביר להניח שאם הייתי חיה בארה"ב הייתי "בולעת את הצפרדע" ומכניסה את הילד שלי לגן כזה כי זה הסטנדרט. אבל, בארץ התופעה הזו עדין לא קיימת כסטנרט (וטוב שכך) וכתגובה לשאלתה של Tamar b (תודה על השאלה שלך, היא עזרה לי מאוד לחדד לי את מה שאני מרגישה) - אם הייתי מגיעה לגן בארץ שזו היתה המדיניות בו לא הייתי רושמת את הילד שלי לגן. בהחלט. אני מסכימה מאוד, בכל מילה, עם מה שכתבה נורית מ.

סוגיה מעניינת, את מעלה

יע"ז כני ששהתה עם הילד שלה פעם שבוע בבידוד בגלל זיהום שעבר בהחלפת חיתולים בגן, אני לא יכולה לומר לך מה יותר טוב. הייתי מעדיפה כפפות חד פעמיות בהחלפה על פני פגיעה בתפקודי כבד. לא הייתי ממהרת לחרוץ דינה של מטפלת על סמך העדפותיה האסטטיות - רק הייתי מודאת שאין בהעדפות האלו איזושהי כפייתיות שפוגעת בילדים.

נעה גל

New member
יש דרך פשוטה למנוע הדבקות בזיהומים

רק צריך להקפיד עליה. מקום שלא מסוגל לעשות זאת בלי כפפות, יתקשה להערכתי לעשות זאת גם עם כפפות.

אני מסכימה

שכפפות הן רק עוד אמצעי, שאינו עומד בפני עצמו. עדיין - זה אינו מבטא בעיני בהכרח גועל (שגם הוא - אם מידתו סבירה - לגיטימי).

דסי אשר

New member
במחלקות ילדים בבית חולים, כאשר

הזיהום חמור במיוחד- הילד מקבל תנאי בידוד. גם בבתי חוים, וזו אחת הסכנות של אישפוז, עם כל הטיפול בכפפות, ישנו מעבר של זיהומים, בדרכים שונות.. ושם מדובר על חוים, לא על ילדים בריאים. דסי

נעה גל

New member
אולי...? אולי בגלל שאחות ורופא

מתעסקים רק עם אנשים חולים ומטפלת לא?

irisgh

New member
הייתי חושבת שהיא אנגלוסקסית ../images/Emo13.gif

עכשיו, ברצינות. בארה"ב, בשני מקומות שונים, תמיד, אבל תמיד, הגננות החליפו לילדים כשהן עוטות על ידן כפפות חד פעמיות. אז אולי זה עניין של מנטליות אחרת? (אגב, אכן חלק מהאמריקאים פחות חמים מהישראלים).

1אילת2

New member
בארה"ב זה קבוע. נדמה לי אפילו,

מעוגן בחוק. כך צריך. יש מקרים בהם צריך להזהר שבעתיים. אחרי חיסון פוליו, למשל. לדעתי- הרבה יותר הגייני ונכון להחליף כך. אין בזה שום מסר לילדים/הורים. להפך- ההורים צריכים להבין שזה םחות מסכן את ילדיהם והילדים יכולים להבין שככה זה בגן, כשמחליפים להרבה ילדים.

למקרא ההודעה שלך, נעה, גם לי

התחושה לא לגמרי מובהרת וברורה. מצד אחד - יש משהו מאד מנוכר ולא נעים בטיפול בכפפות חד פעמיות. מצד שני - עם ההדבקות החוזרות ונשנות של וירוסים כאלה ואחרים בגנים, האם לא עדיף לטפל בהפרשות של הילדים עם כפפות חד-פעמיות? כאמור, גם אצלי הדברים לא מגובשים.

vered4

New member
לפני שהייתי חושבת הלאה

הייתי שואלת את הילד איך הוא רואה את זה. לי זה נותן הרגשה שהילדים דוחים אותה. אבל כדאי לבדוק גם אם אין לה בעיה בידיים.

ענתש

New member
גם אני הייתי חושבת שזה בסדר.

חוץ מעניין ה"מגעיל" (אותי דווקא לא מגעיל אבל זה עניין אישי כנראה) - שזכותה להרגיש ככה זה גם עניין באמת של הגיינה ובאיזה שהוא מקום גם מחלות שעוברות בצואה - אולי היא בהריון או משהו ולא רוצה להדבק ? אולי יש לה פצע פתוח על הידיים או חתך (מה שמגביר את הסיכון להדבק כמובן) ? בכל מקרה ממש לא היה מפריע לי.

נעה גל

New member
רק כדי לארגן את העניינים

היא לא בהריון ולדעתי היא בכלל עברה את גיל ההריונות. הילדים שלה גדולים. הידיים שלה בריאות. היא עושה את זה באופן קבוע (כלומר, לא מדובר על פציעה או משהו כזה). מהניתוח שלי את מצב העניינים (תמיד יכול להיות שאני טועה) מדובר, על חוסר רצון לגעת בקקי של ילדים.

למעלה