אני זקוקה לדעתכם

nonana

New member
מצד אחד זה נותן לי הרגשה של

זעזוע ראשוני בצורה של "אוי ואבוי" אבל אחרי מחשבה מעמיקה יותר אני חושבת שזה הגיוני ונכון לעשות כך. נכון שאין בכלל דמיון אבל האחיות שטיפלו בכוויות של הבן שלי בבית החולים שמו כפפות סטריליות חד פעמיות לפני כל טיפול. זה נתן לי ביטחון שלא יעבור זיהום מאחד לשני. אך השאלה היא- האם היא מחליפה את הכפפות אחרי כל טיפול בילד או שהכפפות אצלה למשך יום שלם? אם הן למשך ים שלם הסיפור הוא שונה לגמריי. אין עניין של היגיינה אלא רק חוסר רצון במגע עם הקקיםםםםםםםםם.

נעה גל

New member
אין לי ספק שהיא מחליפה אחרי כל ילד

הבנתי משהו. אתן עושות הפרדה שאני לא עושה אותה. בעיני השמירה על הגיינה (שיש דרך אחרת "רגילה" להשיג אותה)לא מופרדת מתחושת הדחיה שלה. כלומר, בעיני היא חושבת שזו הדרך הטובה לשמור על הגיינה בגלל שהיא נגעלת. אתן עושות כאן הפרדה.

nonana

New member
אם העניין היה רק גועל מהקקי

את לא חושבת שהיא היתה קונה כפפות שהן לא חד פעמיות ושוטפת אותן אחרי כל פעם? זה זול יותר

אני מתארת לעצמי שהכפפות נקנות ע"י

הגן ולא על ידה באופן פרטי, כך שנושא העלות הוא פחות רלוונטי. אני מבינה אותך, נעה, על התחושה הלא נעימה שלך מהשדר של גועל מקקי אצל מי שצריכה לטפל באופן יומיומי בילדים, לרבות בקקי שלהם. האם את מרגישה שיש למטפלת הזו דחיה של היבטים נוספים אצל הילדים?

vered4

New member
אי אפשר לטפל בילדים עם כפפות רב

פעמיות. בדרך כלל, גם מי שלא "משתגעת" על קקי של ילדים אחרים, מתרגלת וזה לא מפריע לה, אחרי זמן מסוים. אולי אפשר להציע לה לעבוד עם כפפה אחת? אז בכל זאת יש מגע אישי ואנושי עם הילד.

maya100

New member
אני ממש לא אוהבת את זה

בתוך בליל המחשבות שלי על הרגרסיה ההיסטרית בגמילה של אביגיל יש חלק לא קטן לגן החדש. בתוך החלק הזה יש חלק למטפלת אחת שמחליפה לילדים עם כפפות. לא משנה לי מאיזו סיבה זה נעשה. בעיני זה מעביר מסר של דחיה וגועל שממש לא מקובל עלי שילדתי תקבל. בעיקר, שילדים מבחינים בכך שאמא/אבא מחליפים ללא כפפות וכך גם המטפלות האחרות. באסיפת ההורים שהתקיימה אצלינו ההורים התלוננו על כך, שילדים שואלים למה היא שמה כפפות. לי זה נותן תחושה מאוד לא טובה, בעיקר סביב שלב הגמילה שכל כך חשוב להקפיד על מסרים תומכים בכל הקשור ליציאות ועשיית צרכים.

שאני אבין משהו...

קקי זה לא דבר נקי, זה לא דבר שנעים להתעסק איתו, וזה לא דבר שמריח מי יודע מה טוב. אפשר לומר שקקי זה דבר די מגעיל. למה שמישהו יחשוב שהקקי של הילדים שלי מריח כמו שושנים? הוא לא. גם אני לא משלה את עצמי... אין לי בעיה עם זה. יש גם מחלות וחיידקים שעוברים בקקי, ועדיף לי שיחליפו בכפפות מאשר שידביקו.

סמך

New member
אולי כי אחרי שמחליפים חיתולים

כל היום, ושוטפים ידיים בלי סוף -עור הידיים פשוט מתייבש ומתבקע?

לאה_מ

New member
זה היה מאד צורם לי, א-ב-ל

אני חושבת שחייבים לברר ממה זה נובע. אולי יש לה איזו בעיית עור, אולי משהו אחר שלא קשור לרתיעה שלה ממגע בילדים - לא הייתי ממהרת להסיק מסקנות. אגב, אם היה מדובר על רתיעה ממגע בילדים לא הייתי רוצה שמטפלת כזו תטפל בילדי.

עם כל הקושי של הרתיעה, אני חושבת

שרתיעה ממגע בקקי לא בהכרח שווה לרתיעה ממגע בילדים. גם אני לא מתה על מגע בקקי (אם כי אני לא מנקה אותו כשאני עם כפפות
), אבל בכלל לא נרתעת ממגע.

אמממאאא

New member
להחליף לילד שלך כמה פעמים ביום

מילא,אבל להחליף ל10 ילדים לפעמים פעמים שלש ביום זה בן 20 ל30 חיתולי קקי ביום! בנינו? זה באמת מגעיל ולא הגיני! במעון שהגדולים שלי היו בו כל המטפלות החליפו חיתול עם כפפות. אף פעם זה לא נראה לי בעיה. זה אנושי! הן מקבלות שכר מינימום וחלק מהעבודה היא "%^&" של עבודה אז מה הבעיה עם כפפות?

maya100

New member
לאה, הילד לא יודע ממה זה נובע...../images/Emo4.gif

נניח שיש לה בעיית עור או פצע זמני אז אפילו הייתי מציינת את זה במפורש לילדים, שיבינו שזה לא הם, זו היא...אבל כל סיבה אחרת...אני ממש לא חושבת שילד יחזוב לעצמו "היא בטח שומרת על ניקיון..."

Tamar b

New member
לי זה לא היה מפריע בכלל

כמו איריס גם אני נתקלתי בזה כאן בארה"ב בגן בו היה בני עד גיל שנתיים, וזה אפילו שימח אותי לדעת שיש כזאת שמירה קפדנית על ההגיינה. מעניין אותי אגב, נעה, מדוע זה משנה מאיזו סיבה היא לובשת את הכפפות. הרי לילד זה נראה אותו דבר, הן אם הסיבה היא הגיינה והן אם הסיבה היא רתיעה מהקקי (שאני אגב מקבלת כלגיטימית גם אצל מי שזה המקצוע שלה). יתרה מזאת - לגן שזו המדיניות שלו לא היית רושמת את הבן שלך?

למעלה