אני במצוקה

אבל זאת לא התנהגות אנוכית

כי אני לא בדיכאון ולא מצפה שיעזרו לי. אני פשוט מרגיש אהבה טבעית ומנסה לשתף בה בטבעיות חברים בגלל האהבה ההדדית ביני לבין חבריי. כשאנשים נמצאים בקשר ואוהבים, הם נוטים לשתף רגשות.

אייני

New member
לא, זה לא מה שהסברתי.

רואה? כאן מגיעה החשיבות של להגיב על הסברים שנותנים לך בניגוד להתעלמות הגורפת שזכיתי לה בכל הודעה והודעה. ככה אתה יכול לגלות שלא הבנת נכון.

הבעיה היא לא שאתה מספר את אותו הדבר שוב ושוב - אלא שאתה לא מנסה לעשות עם זה כלום. זאת נקודה חשובה.
כך, לדוגמא - יש לי למשל חבר שבמשך הרבה מאוד שנים (למען האמת, 6 שנים בערך) - התקשה מאוד בדייטים וביצירת קשר עם נשים. כל פעם הוא בא אליי, וכל פעם ניחמתי אותו ועודדתי אותו, ולא הפריע לי ולו לרגע שהוא עושה את זה שוב ושוב. מדוע? כי ראיתי את מאבקו - ראיתי שהוא מנסה להשתפר, הוא ניסה ללמוד, והוא ניסה להתקדם. ואכן, בסופו של דבר הוא הצליח וכיום יש לו חברה

כנ"ל חבריך. אם היית מראה רצון כלשהו לשינוי מצבך ומוכן לפעול לפיו - סביר להניח שהיית שומע עידודים מפה ועד להודעה חדשה. הבעיה היא שכשאתה מבקש עידוד בשל מצב מסויים שאינך מתכוון לשנות - וכשאתה מבקש את אותו עידוד שוב ושוב - אינך הוגן. לא כלפיך ולא כלפי החבר. חברים, כפי שהסברתי - אינם תוכנית כבקשתך. הם לא יספקו עידוד לכל מצב סתם ככה. יש לחשוב עליהם ולא לסחוט אותם רגשית.

בודאי שאני מנסה לעשות

אני כותב עליה סיפורים ושירים, כותב את שמה במקומות שונים כדי לזכור אותה לטובה, ומנסה לשוחח בדרך יותר רוחנית בתקשורת עם חברים, למשל לדבר על דברים יותר אישיים בחיים הרגשיים זה של זה כמו תחביבים וקשרים קרובים, יותר חשובים ורוחניים כמו ספרים ולא אוכל, יותר רגשיים ואוהבים כמו דאגה ונתינה רגשית, ויותר מעניינים, כדי להתגבר עליה ולבטא את אהבתי אליה. מעניין ששוב ושוב אני מזכיר את העניין הזה של ניסיון לדבר בדרך רוחנית בשיחות על החיים עם חברים כדי להתגבר, שבכך בעצם התחלתי את השרשור, ואתה לא מוכן להתייחס לזה ואף-אחד לא מוכן להתייחס לזה. אתם רק מדברים על בקשת תמיכה מחברים שזה לא העניין.

והעניין הוא

שאף-פעם לא אוכל לשכוח אותה לגמרי, ולא משנה כמה חברות חדשות אמצא. היא האהבה הכי חשובה בחיי. אני גם לא צריך לפתור שום-דבר, אני במצוקה ואתגבר בעצמי על העצב. זה גם גורם לי שמחה.

2461

New member
באמת נתת לך הזדמנות להתאהב בהן?

כלומר- האם באמת ניסית לשכוח ממנה? לדוגמא- לא לדבר עליה יותר(גם לא בפורום), לנסות לא לחשוב עליה , לא ליצור איתה קשר?

תשובה

אני לא יכול לא לחשוב עליה לגמרי ובוודאי לא לשכוח ממנה, כי היא מאד חשובה בשבילי. זה כמו לשכוח את אבא שלך או את הבת שלך, בלתי-אפשרי. אני גם לא צריך לשכוח אותה, כי האהבה אליה משמחת אותי. אני לא מאמין שההתאהבות כל-כך חשובה בקשר, אלא שהאהבה חשובה. אפשר לאהוב הרבה אנשים, ולכן העצב שלי בגלל אהבתי אליה לא מפריע לי לאהוב נשים אחרות. אני אוהב אותה כי היא נחמדה ונהדרת, הרבה יותר משאני אוהב אותה בגלל נשיותה.

אייני

New member
ושוב - אם אינך מבין מה אני אומר

מדוע אינך שואל?
כשאני אומר "לעשות עם זה" - משמעות הדבר "לעשות משהו כדי לשנות את המצב".

האם אתה עושה משהו כדי לשנות את המצב?

על זה בדיוק עניתי

כדי לשנות את המצב ולא להיות עצוב שהיא לא אוהבת אותי, אני כותב עליה סיפורים ושירים, כותב יצירות ושירים בכלל, כותב את שמה בכל-מיני מקומות, מסתכל בתמונתה, ומשוחח עם חברים על דברים אישיים, אוהבים ויפים.

אני חושב שהבנתי

הסיבה שלא מבינים שרע לי כי אני אוהב אותה, היא שאני מדבר בדרך יותר שכלית מרגשית כי אני אוהב שכליות. בגלל זה גם לא הבינו שאהבתי אותה כשעבדה בשבילי.

אייני

New member
אוה, מעולה

אם כך - הפסקת להיות עצוב ולחשוב עליה אני מבין. אין יותר בעיה. אז למה כל הדיון הזה? מצבך השתפר - אינך חושב עליה, אינך מרגיש אליה אהבה בעוצמה אדירה, והכל טוב ויפה.

אתה בכלל לא מנסה להבין

אני מאד אוהב אותה ואני מאד עצוב, ותמיד אמשיך לאהוב אותה. אבל אני לא צריך עזרה נגד העצב, אתגבר עליו בעצמי. מטרת-הדיון לעסוק בכך שאני מחפש רוחניות בשיחות עם חברים כדי לבטא את אהבתי אליה ולהתגבר עליה. בקשר לתמיכה, חשוב לי לקבלה וחבל לי שלא נותנים לי אותה, אבל אני מסתדר יפה בלעדיה. אני פשוט מאוכזב שיש הרבה אנשים לא מספיק רגישים לתמוך ולתת אהבה. אני, לעומת זאת, מאד רגיש לזולת. אני גם עצוב כי היא לא אוהבת אותי, אבל אני גם שמח מאד כי אני אוהב אותה והיא אישה נהדרת ומשמח אותי להיזכר באופייה הטוב.

ולא מבינים שאני אוהב אותה

כי אני מדבר בשכליות ולא ברגשיות כי אני אוהב שכליות. רוב האנשים מעריכים רק רגשיות ולא שכליות.

lower sky

New member
אתה בחיים לא תתגבר עליה ככה.

אתה צריך להפסיק להתעסק בה! בשביל להמשיך הלאה ולמצוא אהבה חדשה. ואם אתה לא רוצה למצוא אהבה חדשה, אז תפסיק להתלונן על זה שאתה אוהב מישהי שלא אוהבת אותך. כמו שאייני ניסה לומר: אם אתה לא מנסה לעזור לעצמך, אין לך שום זכות לבקש מאחרים תמיכה. אף אחד לא צריך לעזור לך להמשיך להרגיש מסכן.

אהבה חדשה לא תעזור לי

האישה הזאת אהבת חיי, האדם שאני הכי אוהב בעולם ובחיים. היא מאד חשובה לי. אני לא יכול סתם להחליט לשכוח ממנה. אני מתעסק בה כי אני אוהב אותה והיא חשובה. אני לא מסכן ואני לא צריך עזרה. תמיכה היא לא עזרה, היא טבעית ויפה בקשר בין חברים כחלק משיתוף רגשות. אני כל הזמן מוצא אהבות. אני אוהב אותה בגלל אופייה הטוב והייחודי, ואני אוהב אנשים אחרים בגלל האופי הטוב והייחודי שלהם. אני כותב סיפורים ושירים על כל-מיני דברים כדי לבטא את אהבתי אליה וכך להיות יותר שלם ושמח אתה.

למעלה