אני במצוקה

התמיכה לא ממש חשובה לי

יותר חשוב לי שאני בעצמי אצליח להתגבר על המצוקה בגללה. זה קשה לי מאד אבל אני נלחם ומתגבר די יפה עם הזמן.

אייני

New member
מצא לי בבקשה

מילת נימוס *אחת ויחידה* שנאמר בכל השרשור הזה.

לפי ההיגיון שלך - השרשור אמור להיות משופע במילות נימוס שלא יספקו אותך.
לפי המציאות - השרשור הינו שרשור תוקפני מאוד כלפיך.

תוכל להסביר מדוע ההיגיון שלך לא מתיישב עם המציאות?

אתה לא מבין

אני לא מתכוון לשרשור, אלא לאופן התמיכה של חברים. להגיד רק שמשתתפים או משהו כזה, זה לא מספיק. צריך לשאול ולהתעניין. אני בכלל לא מתייחס לשרשור, וכמו שאמרתי התגברות בעזרת עצמי יותר חשובה לי מתמיכה מאחרים.

ושוב הנושא הוא חיפוש רוחניות

כדי להתגבר על אהבתי אליה, אני מנסה למצוא נושאי שיחה יפים עם חברים כמו ספרים, מוזיקה, סרטים, תחביבים, קשרים, וגם הענקת דאגה ואהבה. רוחניות ביחסי אנוש מאפשרת לי לבטא את האהבה הזאת.

אני לא אוהב לדבר על דברים חומריים

כמו כסף ואוכל. אני אוהב לדבר על דברים רוחניים כמו ספרים, מוזיקה, סרטים, אהבה, לדאוג לחברים ולעשות להם הרבה מעשים טובים. האלטרואיסטיות של אהבתי לאותה אישה גורמת לי להיות יותר רוחני ומעניק ביחסי אנוש בכלל, ומציאת רוחניות בתקשורת וביחסים עוזרת לי להתגבר על האהבה אליה. אני מרגיש רע כי אני לא מוצא את הרוחניות שאני רוצה, וכשאמצא יותר רוחניות, יופי ואהבה אהיה יותר מאושר ושמח.

2461

New member
עזבי זה כמו לדבר לקיר והוא

אפילו מבין יותר.

אין מה לעשות, אי אפשר לעזור למישהו שחרץ את גורלו כבר

navyseal2

New member
אתה חושב שהאהבה שלך אלטרואיסטית

אבל אתה בעצם האגואיסט הכי גדול שראיתי, ואני מכיר אותך רק מהפורום. לא אכפת לך בכלל ממושא אהבתך, רק מעצמך,שיגעת אותה בצורה כזו שהיא ניתקה איתך כל קשר - אין פה שום דבר אלטרואיסטי, יש פה רק נואשות ורצון לקבל סיפוק מיידי ואת התשובה ממנה של כן.

אתה אגואיסט כלפי החברים שלך - הם אמורים לתמוך, הם אמורים לעזור והם אמורים להיות שם בשבילך, "ולהזדהות עם רגש האהבה המדהים הזה".

ד"א אתה יודע שכאדם צריך להגיד כל הזמן שהוא אוהב ושהוא רוחני, זה רק מראה על ההפך? תנסה להיות באמת רוחני, להתעלות על כל התחושות האנושיות שמורידות אותנו למטה, ולא להיצמד לתחושות אליהן...

2461

New member
LIKE

פילוסוף- שמת לב שכל התשובות שקיבלת הם ביקורות עליך ולא קשור למה ששאלת?

מקווה שתסיק מכך הרבה תובנות

טוב

אולי אני צריך לשמור את העניין לעצמי, זה רגש פרטי שלי. אתם חושבים שכדאי לי לפרסם סיפור שכתבתי בקשר לאהבה הזאת? ושוב מה ששאלתי בהתחלה והוא למעשה היה עיקר הכוונה בשרשור ולא כל-כך התייחסתם אליו: איך לדעתכם כדאי לפתח רוחניות ביחסי-אנוש, כמו לדבר על דברים אישיים יותר ורגשיים יותר, לתת יותר דאגה ואהבה וכולי?

בודאי שאכפת לי

אני לא יכול להתמודד עם העוצמה הרבה של רגשותיי אליה ולכן איבדתי שליטה במעשיי ואני מצטער על זה. אני מאד אוהב את חבריי. חברים באופן טבעי אמורים לתמוך זה בזה כי זה תורם לקשר וטוב ויפה לכולם. מי שלא רוצה לתמוך אני לא מכריח, אני רק מאוכזב ומנסה להבין את הסיבה. עכשיו שהבנתי שאני מספר על זה יותר מדי ולכן לא מתעניינים, אפסיק לספר.

אייני

New member
אתה באמת ובתמים מנסה להבין את הסיבה?

אז למה לא הקדשת ולו מחשבה קטנה להסבר שלי למדוע חבריך אינם תומכים, אלא מייד נתת סיבה משלך ואפילו לא ניסית להקדיש מחשבה או מענה להסבר שלי?

עד כמה שאני רואה ממך לצערי - הכל אצלך זה אחד בפה ואחד בלב. אתה אומר הרבה הרבה דברים - ובפועל, במציאות בשטח - עושה הכל הפוך. טוען לאהבה לא אנוכית, ועושה דברים אנוכיים. טוען לרוחניות, ומתעלם מטיעונים שלא נוחים לו ואף פוגע בחבריו מבלי לחשוב עליהם ועל צרכיהם.

ממה שקלטתי ממכם

מה שכתבתם הוא שנמאס לשמוע עליה כי אני מספר עליה הרבה, ואת זה אני מיישם. אני מדגיש שאני לא מדוכא, אלא אני עצוב וחברים יכולים לאהוב להשתתף בעצב כמו בכל רגש אמתי שבונה את החיים.

אייני

New member
מצטער, זה לא מה שכתבתי.

זה אגב מחזק עוד יותר את מה שטענתי מקודם - אתה מדבר הרבה על רוחניות אבל אינך מסוגל אפילו להקשיב לדעות של אדם אחר. כמו שאמרתי - אחד בפה ואחד בלבד.

בודאי שאני יכול להקשיב

אולי מישהו אחר כתב, אבל ככל שאני זוכר פה כתבו שאני מספר על העניין יותר מדי ונמאס לשמוע עליו.

התייחסתי גם לטיעון

של 2461 שאני מספר יותר מדי, וגם לטיעון שלך שככל שזכרתי הוא שאני משתף במשהו מדכא ומעיק וזה לא מתחשב ברגשותיהם, שזה לא נכון כי אני לא מדוכא אלא עצוב ובמצוקה ויפה לשתף בזה חברים שאוהבים.

אייני

New member
מה הקשר?

ההודעה שכתבתי לך תהתה מדוע לא הקשבת למה ש*אני* כתבתי, ולהודעה הזאת ענית - "ממה שקלטתי מכם...".

אז יש כאן 2 אפשרויות:
1. הפעם אתה בוחר בהתעלמות מוחלטת, ובגלוי ממני - ומתייחס רק למה שאחרים כתבו.
2. אתה לא מתעלם ממני - אלא פשוט לא טורח לקרוא ומשוכנע שכתבתי "כמו כולם" ש"נמאס".

מה מהאפשרויות נכונה?

ניסיתי לקרוא שוב

כדי להיזכר בדבריך. לא הבנתי מה הטיעון שלך. שאלת אותי למה חברים לא תומכים בי כמו שאני חושב שסביר שיעשו, ואני לא יודע למה. את התגובה "מצא לי בבקשה" בכלל לא הבנתי. תמיכה רגשית צריכה להיות משולבת בהרבה השקעה רגשית של התעניינות והשתתפות, ולא רק במלות נימוס פשוטות וקצרות.

אייני

New member
*אנחה*

אני מבין, כתבתי לך דיי הרבה הודעות בשרשור הזה, וככל הנראה התעלמת מכולן פחות או יותר ככה שזה דיי מתיש להתחיל לעבור הודעה הודעה ואשכרה לקרוא מה כתוב בה כדי לדעת האם כתבתי שם במקרה למה לא תומכים בך.

אז אחסוך לך. זה כתוב כאן (ואפילו הייתי נחמד והבאתי את ההודעה המתוקנת סמנטית):

http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=214&messageid=170963232

אז התייחסתי בדיוק לזה

לא הסברת לי בהודעה הזאת שמייגע חברים שאני מספר להם שוב ושוב על אותו עניין קשה ועצוב? אז אפסיק לספר.

למעלה