אני במצוקה

מה כל-כל קשה להבין?

יש דברים בחיי שגורמים לי הרגשה טובה, ויש דברים אחרים בחיי שגורמים לי הרגשה רעה. בסך-הכול, יש לי יותר הרגשות טובות מהרגשות רעות.

ואני לא צריך עזרה

אני יכול לעזור לעצמי. אני רק רוצה שיתמכו בי בתור חברים שאוהבים ומשתתפים כי זה ישפר את הרגשתי. אני במצוקה, רע לי בנושא המסוים הזה. בנושאים אחרים טוב לי ואני שמח.

אייני

New member
יש הבדל עצום בין השניים.

אתה מנסה לנתח את מצבך מנקודת מבט אובייקטיבית ולהגיד "סבבה בסה"כ המצב שלי טוב". לא על זה אני מדבר.
אני מדבר על המצב ש*גרם* לכך שתרגיש עצוב עכשיו. לא על המצב בכללי ולא על המצב מנקודת מבט רחבה ולא על המצב מלמטה ומלמעלה ומהצדדים. המצב ה*נוכחי* שגרם לכך שתרגיש עצוב *עכשיו*. המצב ה*נוכחי* עכשיו - אינו מצב טוב, כן או לא?

לא, הוא רע

אבל אני לא "מתלונן" ולא מצפה לעזרה, ואני בוודאי לא אומלל. אני משלים עם מצוקתי ומתגבר עליה, ואני משתף חברים כדי שיתמכו בי בגלל אהבתם וחיבתם וזה ייטיב את הרגשתי.

אייני

New member
מצטער, חברים לא עובדים ככה.

למעשה - בדיוק להיפך. אם אתה נמצא במצב מסויים וכל הזמן מתלונן שוב ושוב לגביו, לא רק שהחברים שלך לא יעזרו לך - סביר להניח שהם כבר יתעצבנו עליך, או גרוע יותר, יעזבו אותך.
בסה"כ, תחשוב גם עליהם. התהליך שהם עוברים הוא כזה - הם חברים שלך, ולכן כשאתה בדיכאון עצוב להם. כשאתה בדיכאון שוב ושוב - בדיוק מאותה הבעיה בלי שאתה פותר אותה, הם מתחילים כבר לכעוס ולא להבין למה אתה לא עושה עם זה כלום. כשאתה ממשיך עם זה - הם כבר מגיעים להפנמה והשלמה שאתה לא טוב להם מבחינה רגשית כי אתה גורם להם להיות כל הזמן בדיכאון או גורם להם לכעס כל הזמן.

חברים הם לא פונקציית הרגשה טובה כבקשתך. חברים הם בני אדם - שיש להתחשב בהם. תחשוב שמה שבעצם אתה עושה - זה להזניח את הטיפול בעצמך, להשאיר את המצב שלך כמצב רע ולהמשיך להיות במצברוח - ולצפות שהחברים שלך "יתקנו את זה" ויגרמו לך להרגיש טוב, בלי שתעשה כלום בעצמך. זה זלזול בחברים שלך, ויותר מכך - זאת פגיעה בהם.

פלא שבכל השרשור שבו אתה "משתף חברים" - אף חבר אחד לא הגיב בצורה נחמדה או לפחות חביבה?

אבל אני לא בדיכאון

אני גם לא צריך לטפל בעצמי. אני פשוט משתף בהרגשה שלי שנראית לי יפה ומעניינת, כי החברים חשובים לי. היא אישה נהדרת ואני גאה לספר לאנשים עד כמה היא נהדרת ועד כמה אהבתי אליה עצומה. אני לא בדיכאון, אני עצוב עצב עמוק ופנימי ואותו אני מקווה לשתף בנעימות ובשלווה כחלק מהחברות עם אנשים.

אבל אמרו לי

שאני באמת מדבר עליה יותר מדי ונמאס לשמוע עליה, אז אולי אפסיק. אשאיר את אהבתי לעצמי ואחיה אתי, רק אני יודע כמה האהבה הזאת חשובה ליקום.

אייני

New member
אתה מנסה לשחק איתי בסמנטיקה

ולא ברור לי למה. האם קשה לך להודות שאתה טועה?

אבל יודע מה - בסדר. אינך בדיכאון. אתה עצוב עצב עמוק ופנימי. התנצלותי העמוקה על ההבדל העצום בין השניים. אכתוב מחדש את כל הודעתי - כשאני מחליף את המילה "דיכאון" במילה "עצב עמוק ופנימי". אשמח לתגובה רצינית יותר מ"אני לא בדיכאון, אני עצוב עצב עמוק ופנימי".

בבקשה:

מצטער, חברים לא עובדים ככה.

למעשה - בדיוק להיפך. אם אתה נמצא במצב מסויים וכל הזמן מתלונן שוב ושוב לגביו, לא רק שהחברים שלך לא יעזרו לך - סביר להניח שהם כבר יתעצבנו עליך, או גרוע יותר, יעזבו אותך.
בסה"כ, תחשוב גם עליהם. התהליך שהם עוברים הוא כזה - הם חברים שלך, ולכן כשאתה עצוב עצב עמוק ופנימי עצוב להם. כשאתה עצוב עצב עמוק ופנימי שוב ושוב - בדיוק מאותה הבעיה בלי שאתה פותר אותה, הם מתחילים כבר לכעוס ולא להבין למה אתה לא עושה עם זה כלום. כשאתה ממשיך עם זה - הם כבר מגיעים להפנמה והשלמה שאתה לא טוב להם מבחינה רגשית כי אתה גורם להם להיות כל הזמן עצובים עצב עמוק ופנימי או גורם להם לכעס כל הזמן.

חברים הם לא פונקציית הרגשה טובה כבקשתך. חברים הם בני אדם - שיש להתחשב בהם. תחשוב שמה שבעצם אתה עושה - זה להזניח את הטיפול בעצמך, להשאיר את המצב שלך כמצב רע ולהמשיך להיות במצברוח - ולצפות שהחברים שלך "יתקנו את זה" ויגרמו לך להרגיש טוב, בלי שתעשה כלום בעצמך. זה זלזול בחברים שלך, ויותר מכך - זאת פגיעה בהם.

פלא שבכל השרשור שבו אתה "משתף חברים" - אף חבר אחד לא הגיב בצורה נחמדה או לפחות חביבה?

אנסה להסביר את ההבדל העקרוני

אני לא מתלונן ולא מבקש עזרה. אני משתף כי אני חושב שהאהבה הזאת יפה וכדאי להם להשתתף בה וליהנות ממעלותיה כמוני. היא לא גורמת לי רק עצב, אלא גם שמחה.

אייני

New member
אתה כתבת, ואני מצטט

"אני משתף חברים כדי שיתמכו בי בגלל אהבתם וחיבתם וזה ייטיב את הרגשתי".

זאת בקשת עזרה לכל דבר. אתה מבקש עזרה מחבריך בשיפור הרגשתך, כי אינך מסוגל או אינך רוצה לעשות את זה בעצמך.

בודאי שאני מסוגל

וזאת לא בקשת עזרה. כשמשתפים חבר בחוויה מהחיים בתור חלק מהקשר, הוא יכול מרצונו הטוב והאוהב כחבר וכאדם לתרום מלים יפות ואהבה. זה לא דורש מאמץ רגשי, חברים אוהבים לתמוך באופן טבעי וזה בכלל לא קשור לציפייה לעזרה. אולי לא תומכים בי כי מתקשים להבין שאני אוהב אותה או כי כמו שאמרו לי הנושא נמאס.

אייני

New member
לא אמרתי שאינך מסוגל.

חבל שאתה לא קורא - וממהר להגיב. עצה חשובה - זה סממן מאוד בולט של אדם שלא מנסה לחשוב האם הצד השני כלל צודק כי הוא לא מקשיב לו בכלל, אלא ממהר לענות. בתור אדם שמחפש רוחניות, כדאי לך לשים לב לזה.

קרא היטב. אמרתי שאו שאינך מסוגל - או שאינך רוצה.

וזאת בהחלט בקשת עזרה. אני קצת מרחם על חבריך - שאינך מבין מהי משמעות בקשת עזרה.

כמו כן - התעלמת בקלילות מכל ההסבר שנתתי על התהליך שחבריך עוברים. אפילו לא ניסית להסביר למה אני טועה - פשוט הכרזת למעשה שכל האנשים בעולם מושלמים - ולא מסוגלים להרגיש כעס או עצב כאשר הם חווים אינטראקציה חברתית. אני תוהה - יש לך בכלל חברים אמיתיים שאינם ווירטואלים? כי נראה שאתה לא ממש מכיר בני אדם.

ודאי שאני רוצה להתגבר

ואני עושה מאמצים להתגבר עם חלוף הזמן, אבל קצת חבל לי שאנשים בחוץ לא מבינים את מצוקתי ולא משתתפים בהקלת הצער ותומכים בי. בכל-זאת, אני מבין שהנושא מעיק עליהם ואולי אפסיק לשתפם בו. אני מאמין שכיוון שהאהבה הזאת הכי חשובה בחיי, היא משפיעה על כל האהבות האחרות שלי. לכל החברים שאתי אני נותן יותר אהבה, דאגה ועניין אישי בזכות אהבתי האלטרואיסטית מאד לאותה אישה.

אייני

New member
תחליט.

אם אתה רוצה משהו - אבל אין לך אותו, משמע הדבר שאינך יכול, או שאינך באמת רוצה. אחרת אין שום סיבה הגיונית שלא יהיה לך את המשהו הזה. חד וחלק. אתה לא יכול להגיד "אני רוצה להרגיש טוב, ואני מסוגל לגרום לעצמי להרגיש טוב, אבל אני לא מרגיש טוב". אין בזה שום היגיון.

והנה - יפה. אתה תיארת איך החברים שלך אמורים להתנהג. אני תיארתי איך החברים שלך *באמת* יתנהגו. לפי מה שאתה טוען - החברים שלך מתנהגים כפי ש*אני* תיארתי, ולא כפי שאתה תיארת. מדוע, אם ככה אתה ממשיך לטעון בחוסר מציאותיות מוחלט, ואני מצטט "זה לא דורש מאמץ רגשי, חברים אוהבים לתמוך באופן טבעי". האם אתה מתקשה בלהודות בטעויות?

תשובה

כמו שכתבתי, אני חושב שהסיבה שחבריי לא תומכים בי היא שהם לא מבינים היטב את רגשותיי והנושא מעיק עליהם כי אני חוזר עליו הרבה שנים. קשה לי להתגבר על העצב, אבל אני עוזר לעצמי. הייתי שמח לו אנשים הקלו עלי קצת יותר בתהליך של עזרה לעצמי, אבל זה לא הכרחי.

אייני

New member
רגע רגע, כבר מתעלם מנושא ההחלטה?

אני עדיין סקרן לדעת איך ייתכן שאתה טוען שאתה יכול לגרום לעצמך להרגיש יותר טוב, ושאתה רוצה לגרום לעצמך להרגיש יותר טוב - אבל בדרך פלא אינך מרגיש יותר טוב. זה מאוד מסקרן כיצד דבר שכזה קורה.

ומה הקשר להבנת רגשותיך? לפי העמדה שלך - "חברים אוהבים לתמוך באופן טבעי וזה בכלל לא קשור לציפייה לעזרה". למה הם צריכים להבין את הרגשות שלך בשביל לתמוך בך? היו לי הרבה מאוד מקרים של חברים שאהבו מישהו או מישהי בלי שהבנתי למה - ותמכתי בהם. מדוע החברים שלך זקוקים ליכולות הבנה של הרגשות שלך? למה הם לא מסוגלים לתמוך בך בלי להבין?

עניתי לך

קשה לי להרגיש יותר טוב. אני לא ממש מבין למה לא תומכים בי, אני חושד שהם גם לא ממש מאמינים לי שאני אוהב אותה.

וגם די

קשה לתמוך היטב כשלא מבינים את הרגש. רק לפטור במילת נימוס זה לא רציני ולא עוזר. צריך להתעניין, לשאול שאלות, להקשיב, לנחם וכולי.

למעלה