אני בין המתלבטים

מפקפק

New member
תהליך

דיי טבעי לאלו ה"לא יודעים בנתיים", כשמתילות השאלות לצוץ, הרגש יר"ש בלע"ז, יורד באופן טבעי, כך אצלי לפחות.

תחליטי מה שתחליטי על חייך

אבל לא מומלץ להטריף את המטבח של ההורים. גם להם יש זכות לחיות את חייהם בדרך בה הם מאמינים. לא שהנחת גבינה על שיש מטריפה משהו. בהצלחה אלישע.

דידית

New member
את שמה לב?

בכל אופן לפחות תדעי שזה נורמלי. אנשים עונים לך תשובות על דברים מסוימים וקשה לך להאמין שיש בזה משהו ולמה? כי הכניסו לך לראש דברים אחרים. גם אני לא האמנתי שיש דתות אחרות שקדמו לתורה, גם אני לא האמנתי שיש מצב לחיים נורמליים מחוץ לחיים שהתרגלתי אליהם. גם לי היה קשה לקלוט שעולם הבא זה המצאה של אנשים בדרך כמו הרבה המצאות אחרות. נקודת המוצא היא: ת-ב-ד-ק-י! אל תתני לשטיפות מוח לשלוט לך על החיים. תצאי מתוך הנחה שלא בהכרח כל מה שאמרו לך זה נכון. ואני מבטיחה לך שאם רק תתחילי לחפור בזה את תודהמי כל פעם מחדש לגלות כמה שיקרו לך וכמה רימו אותך. עיצה ממני: תחשבי טוב טוב לפני שאת נוגעת בזה כי התוצאות על אחריות המשתמש בלבד! דידית. <מחזיקה לך אצבעות!>

בטח חמודה, הכל פה בלוף אחד גדול.

זה מתחיל מזה, שהחברה פה בטוחים שהם "רצו" לבדוק, וחשבו אוביקטיבית, ואני שואל אותך, מי שרוצה, אבל באמת רוצה לבדוק האים ה´ לא עוזר לו, אלא מה, בודאי שהם לא בדקו, והם שקרנים. את מבינה אחותי? בטח, רק הדתיים החרדיים שבניהם, הליטאיים שבניהם, השכניקים שבניהם, והפונוביצרס שבניהם, רק הם שווים, הם כמהאלפי משפחות הם שווים. למה, החוכמה מהם, בכלל, תיראי איך היהודים חכמים, מה סתם אלוהים נתן להם שכל? לאאאא לא יכול להיות, הם כנראה הגזע הנבחר. אני לדוגמא, מאמין באלוהים, אבל אני קצת שונא אותו, ברוגז איתו, למה הוא ברא אנשים כמוך? למה? מה עשו לו שאר האנשים. אנחנו מתלבטים? את האמת, אבל עם כל הלב.מי מתלבט אנחנו או אתם? מי מתלבט אני, שגם אם יהיה פה ספר תורה, אין לי שום בעיה להשתין עליו (אם לא שיש לי כבוד לאנשיםשמכבדים אותו. ואם היה בא אלי משה רבינו בכבודו ובעצמו, קורע את הים מול עיני, הייתי בועט לו בביצים, והייתי אומר לו, מנייק, סוטה, איזה תורה כתבת בן זונה, על מי אתה עובד, הייתי שואג לעברו, רוצח אתה התיחדת עכשיו עם אלוהים והוא אמר לך לעשות טבח בעם ישראל? אלוהים אמר לך להרוג את המקושש אני שונא אותו בדיוק כמו היטלר, הוא היה היטלר מס´ 1 הוא הרג עשרות עשרות של אנשים, הוא ותלמידיו, במלחמות, הם היו הורגים נשים וילדים, הבני זונות חושבים מגיע להם הכל. את יודעת מה את גורמת לי עכשיו? להתבייש בזה שאני יהודי. כן להתבייש ומי שלא נאה לו שילך להזדיין, בושה להיות בן לאומה שאבות מיסדיה (בהנחה שהכל אמת, לדברייך) היו רוצחים. מותק, אני מכיר את התורה טוב, אני את אברהם אבינו מכיר לא רק מהסיפורים היפים עליו, אני מכיר את אברהם הפנטזיונר, שבגלל חלום, הוא רוצח את בנו, אברהם הבן זונה שזורק את הילד שלו (ישמעל) למדבר עם כד מיים ביודעו שהוא ימות. נראה לך שיש לי כבוד אליו, את נותנת לי את הגופה שלו אני בועט לו בראש. למה אני חותר בכל זה - לדבר אחד. אני מתלבט? את לעומתי כן מתלבטת כל הדתיים החושבים, יודעים עמוק בלב פנימה, שיש סיכוי שהם הולכים לאכול אותה ובגדול, מותק, אני בא מבפנים, אני יודע מה זה הירהורי כפירה של ישיבע בוחר, אני יודע שלחילוניים הם אומרים אנחנו בטוחים, אבל לי, לפני שהתפרסם רישעי, הם היו מספרים על הירהורי כפירה. לי, אין הירהורי כפירה, בדיוק כמו שאת בזה ומואסת לנצרות ולאיסלם, אני ליהדות, ואולי יותר מזה. זהו עכשיו איך אני ילך למסיבה? עצבני?

לא, עיצבנה אותי.

לא מספיק הם המתלבטים, טוב תתלבטו עד מחר את מי זה מעניין, אבל לבוא ולהאשים אותנו שאנחנו מתלבטים? יש גבול. הרי זה בדיוק ההבדל ביננו לבינם, הם מתלבטים, אנחנו בטוחים, אם היינו מתלבטים היינו נשארים שם.

הטובים יותר...

ברור, הרי לנו חו"ח אסור להתלבט... אנחנו יודעים הכל, אצלינו יש תשובה מוכנה לכל אמונה (תפלה...), פילוסוף בכיס לכל טענה, והמון המון כוונה. אנחנו אנשים שכליים, לא נוטים אחר שטויות של הלב, את האופיום להמונים אנחנו משאירים לסתומים ולמטומטמים - אלה, איך קוראים להם? - החוזרים! לנו אסור לפקפק ולבטים הם בכלל מחוץ לתחום, שמא גם אנו נזכה בכינוי "סתום". הרי אם בליבך ספק, אז מה אתה עושה פה?, פה זו אליטה של גמורים בדעתם (לעיתים גם בנפשם...), מתלבטים נמאסתם!, אתם לא שייכים, אתם מפילים לנו את ערימת הקלפים... <שלהבת חוששת להודות שגם לה יש התלבטויות>

למעלה