אנטישמיות

L i n t u

New member
אנטישמיות

היי
אני מתעתדת (בתקווה, יש לי עוד מבחן לעבור) ללמוד באיטליה החל מאוקטובר, ומעניין אותי לדעת, בכמה אנטישמיות אתם נתקלים במהלך חייכם בחו"ל כסטודנטים ישראלים? (אם בכלל) אני מניחה שבאוניברסיטאות יש הרבה זרים ככה שזה פחות משמעותי. אם יצא לכם להיתקל במעשי אנטישמיות, איפה זה היה? (רחוב, מכולת וכו'..) השאלה כמובן נוגעת לכל מקום שאתם גרים בו כרגע, לאו דווקא איטליה

d a p h n a

New member
אני בארה"ב.

לא נתקלתי באנטישמיות של ממש, בוטה כזו. יש כמובן סוגים מסויימים של אנטי-ישראליות, אם כי לא בצורה אלימה או גסת רוח, פשוט אנשים שלא מסכימים (בחריפות) עם מדיניות ישראל. בנוסף, יש פה ושם מקרים של אנטי-ישראליות או אנטי-שמיות תרבותית כזו, יותר מסוות, שלא ממש מפריעה לתפקוד השוטף אבל יכולה להיות קצת מעיקה. אבל, כל זה מאוד מאוד בקטנה. ממש לא מדובר על משהו שהוא מורגש יום יום או מפריע.

L i n t u

New member
תודה :)

אבל הוא יותר שאל על הסביבה האקדמית ואני התכוונתי בחיים בכלל בחו"ל ולאו דווקא באוניברסיטה..

בפורומים של

ישראלים בחו"ל וישראלים באירופה יש בחורה בשם Ricca שגרה ולמדה באיטליה כמה שנים. את יכולה לשאול אותה בנוגע למצב באיטליה באופן ספציפי. בעיקרון, שמעתי על סטודנטים ישראלים מעטים בארה"ב שטענו שנתקלו בביטויים אנטישמיים (בעיקר סביב הסכסוך הישראלי-פלסטיני) אבל לא זכור לי שום דבר על כאלה שנתקלו "במעשי אנטישמיות" בארה"ב, אם בביטוי הזה את מתכוונת לאלימות כנגד יהודים רק בשל יהדותם.

L i n t u

New member
תודה

התכוונתי בכלליות מעשי אנטי ישראלים\אנטישמיים

אני מכירה איטלקיה יהודיה (או יהודיה איטלקיה?)

שטוענת שאיטליה מלאה באנטישמיות, גם אם לרוב לא גלויה וישירה. היא גם אמרה שכילדה היא סבלה מהצקות בבית ספר על הרקע הזה. אבל זה לא אומר שאת תרגישי את זה כסטודנטית זרה. בן זוגי האיטלקי והלא יהודי חושב שזה יותר עניין חברתי - כל הקהילתיות באיטליה היא סביב הכניסה אז הגיוני שמי שלא שייך לכנסיה ירגיש... לא שייך.

אני בארה"ב

ולא נתקלתי כאן אף פעם באנטישמיות. ביקורת (לגיטימית יותר או פחות, רציונלית יותר או פחות, קולנית יותר או פחות) על ישראל - יש בהחלט. אנטישמיות אני לא ראיתי. זה כמובן לא אומר שאין - אבל זה הנסיון שלי. פעם אחת בקורס כלשהו שהשתתפתי בו (שת"פ אירופי-אמריקאי - זה היה בכלל כשהייתי בתואר שני ולפני שבאתי ללמוד בארה"ב) שלימד בו מורה יווני הוא סיפר בדיחה אחת בעלת מאפיינים אנטישמיים (משהו על יהודים וכסף) וזה היה מרתק לראות את מבטי התדהמה על פני האנשים - מארצות מוצא שונות. כמעט אף אחד לא חשב שזו אמירה סבירה.

chulila

New member
הסיפור שלך מזכיר לי

אמירות דומות, מפורשות מאוד, שנאמרות תמיד כהנחת בסיס, שידועה לכל, על ידי שתי קליינטיות אירופאיות שלי. כל פעם שזה קורה (קרה יותר מחמש פעמים עם השתיים האלה עד עתה) אני תוהה לעצמי - בשום שלב זה לא נראה להן מוזר להתבטא כך בעוד הן יושבות באירגון יהודי מול מטפלת יהודיה? אני מספרת את זה, כי בתחושה שלי הן לא מרגישות שכאשר הן מתבטאות כך (שוב - יהודים וכסף וכדומה) הן אומרות משהו שהוא חריג, מוטה, אנטישמי או פשוט לא נכון עובדתית - מבחינתן הן פשוט מציינות את המציאות, מה שגורם לי להניח משהו על הסביבה שבה הן גדלו. כאמור, שתיהן מארצות שונות באירופה, שאיכשהו בחוויה (המוגבלת מאוד) שלי, נראית לי כנוטה לאנטישמיות או שאר דעות קדומות נגד יהודים יותר מארה"ב, אבל זוהי רק ההתרשמות שלי.

Lady Ling

New member
יצא לי להתקל באמירות דומות

שהגיעו מאנשים ממדינות במזרח אירופה שotherwise נראו לי משכילים, רגישים ומודעים לסביבתם. מדובר במספר אנשים פעילים חברתית ובעלי מודעות פוליטית, שבאופן מפתיע לא הרגישו שיש בעיה עם אמירות מהסוג שקושרות יהודים עם כסף והשפעה על הכלכלה והתקשורת במדינות שלהם. מבחינתם מדובר בעובדות, לא במשהו מוטה או חריג. היו לי שיחות מאוד מעניינות איתם על המקור לאמונות האלה, וזה באמת נשמע שזה משהו שהם פשוט התחנכו בתוכו ומאמינים בו כעובדות. במקרה או שלא במקרה, אלה אנשים שמעולם לא פגשו יהודי בארץ מולדתם ולכן התחנכו על אמונות שלא ניתן להוכיח או להפריך באמצעות נתונים בשטח.

chulila

New member
נראה לי שלכלל פה הוא "אל תתן לעובדות

לבלבל אותך!". שתי המדוברות פגשו גם פגשו יהודים. אחת מהן מציינת בגאווה שיש לה חברים יהודים וכדומה, אבל בסטריאוטיפים כמו בסטריאוטיפים - יהודי אחד עשיר ובעמדת כוח הוא עדות לכך שכל היהודים הם עשירים ובעמדת כוח. והתפיסה היא שהם הכלל ואילו אחרים הם היוצאים מן הכלל..

אור302

New member
זה רע אבל גם טוב, אגב.

על אמונות כאלה היהודים בזמן המודרני נבנו לא מעט. "רופא" יהודי, "עורך דין" יהודי וכן הלאה הם סטראוטיפים שמושכים לקוחות וגם בממד הקולקטיבי. התנועה הציונית נבנתה לא מעט על השפעה כזו. זה מזכיר לי דוגמה יפה: היום אומרים "השמש שוקעת" כשמאז קופרניקוס ברור שהיא לא. למה? כי זה כבר ארוג בשפה, בילט-אין. הוא הדין עם אמונות לגבי יהודים בעיקר באירופה ששואבת את התשתית התרבותית המובלעת שלה מן הנצרות ומימים עברו.

Lady Ling

New member
במידה מסוימת

אכן לא התרגשתי במיוחד, אולי כי האמירות האלה הגיעו מאנשים שכבר הכרתי וידעתי שאין להם שום כוונות אנטישמיות. זה נכון גם שמדי פעם אני נתקלת באמירות "גזעניות" הפוכות מהסוג שאתה מתאר. בתחום שלי יש יחסית הרבה ישראלים ויהודים מצליחים שמוציאים שם טוב לבלשנים ישראלים אחרים. אתה מכיר ביטויים אנטישמיים שמוטבעים בשפה דוגמת ה"שמש שוקעת" שהבאת? מעניין.

d a p h n a

New member
יש לי זוג מכרים...

אחד מהם ישראלי, ובן זוגו אמריקאי לא-יהודי שגם נראה ממש כמו אמריקאי לא-יהודי סטריאוטיפי (גבוה, בלונדיני, גדול כזה). האמריקאי נוטה להסתובב די הרבה בעולם, ובמיוחד באמריקה הלטינית, והוא טוען שהדברים שאנשים אומרים לו בשיחות יומיומיות על יהודים (כשהם לא יודעים שבן זוגו יהודי, כמובן) די מחרידים.

זה מעניין שכתבת

"כשהם לא יודעים שבן זוגו יהודי, כמובן" - מענין אם ההנחה הזו נכונה, שאם הם היו יודעים הם לא היו אומרים את זה.

למעלה