אנטישמיות

22ק ו ס ם

New member
ובמה זה שונה למשל ממה שישראלים

אפילו משכילים מאוד, אומרים בשיחות פרטיות או לא כל כך פרטיות על ערבים נניח? אני בטוח שכמעט כולכם שמעתם דברים כאלו.

d a p h n a

New member
כשישראלים, אפילו משכילים מאוד....

אומרים דברים כאלה על ערבים בנוכחותי, אני מבהירה להם בדיוק מה אני חושבת על מה שהם אומרים.

22ק ו ס ם

New member
בסדר, אבל הנקודה היא שזה לא משהו ייחודי לנו

בכל מדינה יש רמות שונות של גזענות ושנאת זרים ולכן לא ממש מפתיע אותי שיש גם שונאי יהודים בכל מיני מקומות בעולם.

d a p h n a

New member
אבל אף אחד לא אמר שזה ייחודי לנו

זה שיש גזענות בכל מקום לא הופכת את הגזענות הזו למוצדקת או "בסדר".

22ק ו ס ם

New member
איך השתמע מהתגובה שלי שהיא מוצדקת?

הנקודה היא לשים דברים בפרופורציות. בכמה פוסטים פה עולה השאלה האם יש אנטישמיות בארה"ב וזה נשמע כאילו זה משהו ייחודי לנו. זה חלק מהתפיסה שהעולם כולו נגדנו. רק רציתי לציין שזה קיים גם אצלנו כמו במקומות אחרים ומהבחינה הזו זה לא משנה איפה נמצאים.

אמירות שונות מטרידות,

אבל המציאות של ביטויים גזעניים בחיי היום-יום בישראל, אם בין יהודים לערבים ואם בין העדות השונות, הרבה יותר גרועה. רק היום היתה כתבה על כך שבבית חולים ממשלתי בכפר סבא נהוג להפריד בין יולדות יהודיות לערביות, לבקשת הקהל. זה רק על קצה המזלג. ישראלים מדגישים כל שמץ של משהו דמוי-אנטישמיות בחו"ל אבל נוטים למחוק במהירות מהתודעה את חוסר הסובלנות הכללי ומציאות החיים של קבוצות מיעוט או שוליים בישראל.

22ק ו ס ם

New member
זה נכון

אמירות, ככל שיהיו גרועות וגזעניות הן רק אמירות בסופו של דבר. הרבה פעמים הן נובעות מבורות, חוסר מגע עם אנשים מהתרבות המושמצת או תרבות מסוימת. אפליות בפועל הרבה יותר חמורות.

Gidi Shemer

New member
ואם במקרה מישהו פיספס את זה...

גנבתי מפייסבוק- חלק מהתגובות בעקבות התאונה האחרונה מתנצל על האיכות

L i n t u

New member
בהחלט תגובות מזעימות.

איך אנשים יכולים להגיב בכזאת אפטיות לכזה מקרה מזעזע בגלל שהם פלסטינים. יש איתי במכינה לאיטליה 2 בחורות ערביות, אחת איתי בכיתה והשנייה לא, זו שאיתי בכיתה חמודה ממש, שאגב לבושה במכנס וחולצה כמו כל בנאדם שעובר לידך ברחוב (אולי היא נוצריה, אני לא יודעת). את השנייה אני לא מכירה אבל נראה שהיא מסתדרת מצויין עם כולם, היא דווקא כן לבושה בלבוש המסורתי של המוסלמיות, מכוסה כולה כולל השיער.

Sonic hedgehog

New member
בטוחה שאם זה היה קורה פה

הייתם רואים בזה רגישות תרבותית על מנת לספק את הצרכים השונים של תרבויות שונות באוכלוסיה.

מי זה "הייתם"?

אני לקחתי קורס אחד באוניברסיטת קולומביה, וכשהיתה שמועה (שעד היום אינני יודעת אם היא נכונה) ש"לבקשת הקהל" מפרידים במעונות בין דיירים אמריקאים לאסייתים זה בהחלט עורר סערה.

נראה לי די הגיוני, לפחות בישראל

באוניברסיטה העברית יש בנות יהודיות וערביות באותה קומת מעונות, לעולם לא באותה דירה. אף אחת אפילו לא העלתה בדעתה להתלונן, התרבויות שונות מדי: למשל, בנות ערביות מוסלמיות מסתובבות במכנסונים וגופיה בקומה ויוצאות החוצה לכל הפחות עם חולצה ומכנסיים ארוכים והמהדרות גם עם ח'יגב. אני אישית נהגתי להביא ידידים ללמוד איתי בחדר, והן נהגו להמלט על נפשן מפניהם (מה שמאוד הביך את הידידים), תארו לעצמכם מה היה קורה אם היינו גרות באותה דירה או חדר, הן לא היו יכולות לצאת לשירותים. לגבי יולדות- ליד כפר סבא נמצאים, תקנו אותי אם אני טועה, די הרבה כפרים מוסלמיים. מה אם היולדת המוסלמית לא יכולה להיות בחדר ההתאוששות בלי ח'יגב כי הבעל של השכנה היהודיה יושב שם? יש הבדל בין זה שלא מכירים שנים בכפרים בנגב, לזה שמפרידים בחדר יולדות או מעונות- הראשון הוא אפליה, השני הוא בקשה לגיטימית שתלויה בתרבות.

זה נכון שבישראל זה נראה הגיוני.

טיעון "התלוי תרבות" לא משכנע אותי, כי אם זה היה העניין אז לפי ההסבר שלך גם צריכים להפריד בבתי החולים ממשלתיים באופן סיסטמטי בין יהודים דתיים לחילוניים, ערבים חילוניים ודתיים, ערבים נוצרים ומוסלמים, בין יהודים אתיופים לרוסים, להמשיך למנוע משחקנים ערבים לשחק בבית"ר 'איכס' ירושלים, לא להשכיר לערבים דירות בתל-אביב, ובקיצור אין לזה סוף. העובדה שההפרדה אומצה כדיפולט ולא כתגובה רגישה במקרים פרטניים מצביעה על הסבר אחר מרגישות תרבותית. שלא לדבר על הקונטקסט הרחב יותר שבו זה קורה.

אנחנו לא קצת גולשים?

אף אחד לא מציע להפריד בכפיה. המגורים ובית החולים זה בהסכמה, ואגב, אם נבטל את זה מי שיפגע יהיו המוסלמיות, כי ליתר ממש לא איכפת. כל שאר הסעיפים שציינת- הם הפרדה פסולה: למשל, אם אישה לא רוצה לשבת ליד גבר או להפך זו זכותה והיא בהחלט יכולה להשאר לעמוד, לעומת זאת לא לאפשר לו להתיישב לידה או להטריד נוסעת כי ישבה מקדימה זו אפליה. אני לא משפטנית אבל לדעתי זה די ברור.

אני דווקא חושב

שההתמקדות במקרה הפרטי הזה שהצגתי כדוגמא אחת היא המסיטה מן הדיון הראשוני. לכן המשפט הסוגר שלי היה "שלא לדבר על הקונטקסט הרחב יותר שבו זה קורה."

אור302

New member
מה פירוש "מקרים פרטניים"?

אולי היו כל כך הרבה מקרים עד שזה פשוט יהיה טפשי לחכות למקרים נוספים. לומדים מהניסיון ולא מחכים למצב של סכסוכים. בטח לא בבית חולים.

יכול להיות, אבל אני עדיין

נגד הפרדה, או בלועזית סגרגציה. מקרה פרטני הוא נגיד עם יש מאושפזים מאיזה כת דתית יהודית שמשום מה לא יכולים לשהות עם מישהו שונה מהם. זה לא היה מוביל אותי למסקנה שכל היהודים או אפילו כל היהודים הדתיים לא יכולים לשהות עם מישהו שונה מהם.

ומעבר לכך

מי שלא נוח לה שאנשים (ובינהם גברים) שאינם קרובי משפחתה מגיעים לבקר, שתתכבד ותשלם על חדר פרטי. אין ברפואה הציבורית מקום ל"תכנית כבקשתך" מן הסוג הזה. ילדתי פעמיים בבתי חולים ציבוריים, חלקתי חדר כל פעם עם יולדת אחרת. כל הנזק הנוראי שקרה לנו הוא שלמדנו להכיר אחת את השנייה. פעם אחת היולדת הייתה בחורה מהאיטי שהביאה את כל החמולה שדיברה בפיג'ין צרפתית שיש להם שם, הביאה מאכלים שבעיני הריחו משונה והכל בקולי קולות (ואגב, אפרופו הדיון על אנטישמיות ונוצרים אדוקים, הצהירו בפני בשמחה שהם "יהודים" שהרי ישו היה יהודי). so what? אפילו אם הם עצבנו אותי (למרות התיאור המיזנטרופי, הם לא - אני פשוט מיזנטרופית באופן כללי, הם לא עיצבנו אותי יותר מכל שאר נציגי המין האנושי שפגשתי במהלך חיי), מדובר בשעת מבקרים מתוך יומיים-שלושה בבית חולים. לא על *החיים* ומי שרוצה זמן איכות לבד עם התינוק ועם האבא שלו, כאמור - שתתכבד ותזמין חדר פרטי, או שתכיר בעובדות - חוץ מבלידה ביתית ללא תמיכה - יהיו אנשים אחרים ש"יפריעו" ושהשקפותיהם התרבותיות שונות משלה.

אור302

New member
עוד יש שעות ביקור?

חשבתי שכבר מזמן ביטלו אותן והכול פתוח לכניסה חופשית

Sonic hedgehog

New member
כנראה תלוי מקום

במקומות שאני הייתי בהם, ההגבלה היחידה היא שאם אתה לא קרבה ראשונה אסור להגיע בלילה.

למעלה