אנטיוכוס

Idan91

New member
שימנעו מאדם להתקבל לעבודה

במקום כלשהו כי הוא לא יכול לעבוד שבעה ימים בשבוע?

Idan91

New member
אין שום בעיה עם

חוק שיחייב יום חופש, אבל לא יגדיר איזה יום בשבוע זה.

ומה מפריע לך שיהיה זה יום השבת?

היום שנקבע בדת היהודית? האם את מעדיפה את יום ראשון על פני שבת קודש? או שמא להדמות לאויבינו , בני דודנו חשקה נפשך ותעדיפי דווקא את יום שישי? אם את כבר מסכימה שיום אחד בשבוע חייב להיות יום חופש, יום מנוחה, יום שמוקדש למשפחה ולתחביבים ולא לעבודה, ולו גם מטעמים אנושיים-סוציאליים ולאו דווקא דתיים,אזי אינני רואה מדוע את מתעקשת על חילון השבת.

Idan91

New member
לא מפריע לי שלחלק מהאנשים זה יהיה

יום שבת, אבל אם יש מישהו שמעדיף לעבוד בשבת ושיום החופש שלו יהיה שני, גם זה בסדר.

אין דבר כזה

יום החופש השבועי צריך להיות אחיד לכולם. זה יום שצריך להיות מוקדש למשפחה ולחברים ולכל הדברים שאנחנו לא מספיקים לעשות במהלך השבוע בגלל המרוץ המטורף של החיים. אם היום החופשי של אבא הוא לא היום החופשי של אמא, מה יעשו הילדים שלא יהיה להם יום אחד בו יוכלו לבלות בצוותא עם כל המשפחה? אולי לצאת לטיול בחיק הטבע, או סתם לצפות יחד בסרט? ילכו פעם עם אבא ופעם עם אמא? ואם היום החופשי שלי הוא לא היום החופשי של כל חבריי וידידיי הרי שאנחנו לעולם לא נוכל להפגש. בשום אופן לא , צריך להיות יום חופש אחד שיהיה משותף לכולם. לזבנים בחנויות , ולעובדי ההיטק, לנהגי האוטובוסים , ולבעלי המקצועות החופשיים. נכון שבמעבר לשבוע עבודה מקוצר בן חמישה ימים לפני מספר שנים, חילקו את היום החופשי הנוסף בין העובדים כך שלכל אחד יש יום חופשי אחר וזה כדי לא לא לגרום השבתה כללית של המשק למשך יומיים בשבוע. אבל יום חופשי אחד מוכרח להיות משותף לכולנו, ואם כבר אז שיהיה שבת (למרות שאין לי התנגדות עקרונית לכך שזה יהיה גם יום רביעי).

המוזרה

New member
לא הבנתי

למה מוכרח להיות יום אחיד לכולם. למה אבא ואמא לא יכולים להחליט על יום חמישי כיום השבתון של המשפחה? למה צריך שכולם ביחד יהיו בחופשה באותו יום ממש?

כי מן הסתם אבא ואמא

לא עובדים באותו מקום עבודה, והיום החופשי של כל אחד מהם יהיה תוצאתה של פשרות ואילוצים בתוך מקום העבודה, ולא בחירתם החופשית. שהרי אם מרבית העובדים במקום עבודה מסויים יבחרו ביום מסויים כיום חופשי המעסיק לא יאפשר זאת כי אז הוא ייאלץ לסגור את העסק באותו יום ויאבד בכך את כושר התחרות שלו מול עסקים אחרים. לכן הוא יאלץ את עובדיו לקחת את יומם החופשי בהתאם לצורכי העסק ולא בהתאם להעדפותיהם הפרטיות. זה בדיוק מה שקורה כיום בעסקים שעובדים חמישה ימים בשבוע, עם היום החופשי הנוסף. וגם אם בחלק מהמקרים יצא לאבא ולאמא להיות בחופש באותו יום, וברוב המקריים זה הרי לא יקרה, מה שאר בני המשפחה? מה עם החברים? אם כל אחד מאתנו יקח את יום החופש השבועי שלו ביום אחר לעולם לא נפגוש אחד את השני. לכן כפיית יום חופשי אחד משותף לכולם , יום בו ייסגרו כל העסקיםולא יווצר מצב בו לאחד יהיה יתרון תחרותי על רעהו מכיוון שהוא יעבוד וחברו לא יעבוד, יום בו כולנו נוכל לעשות פסק זמן מחיי היומיום, לפגוש את כל קרובינו וחברינו ולבלות יום של שקט בצוותא עם ילדינו, הוא כורח בל יגונה ואין לוותר עליו.

גם אם אין לנו מכונית

גם נהגי האוטובוסים הם בני אדם, וגם להם מגיע היום החופשי שלהם. גם להם מגיע יום שבו יוכלו ללכת לים עם המשפחה , או למשחק כדורגל עם החברים. העובדה שלמישהו אין רשיון נהיגה ו/או רכב פרטי אינה אומרת שהתחבורה הציבורית צריכה לפעול שבעה ימים בשבוע.

Idan91

New member
אם רוצים, מוצאים דרכים להיפגש,

אפשר גם אחר הצהריים. אני לא חושבת שיש הכרח שהיום החופשי יהיה דווקא שבת. הסיבות שלך שצריך יום אחיד הוא שיהיה קשה להתארגן. לא מכירה מישהו שמבלה גם עם המשפחה וגם עם כל החברים שלו ביום שבת באופן קבוע. אם נורא רוצים בילוי שלם עם החברים, אפשר לקחת יום חופשה מהעבודה. אם לא, אפשר להיפגש אחרי העבודה.

בוודאי שיהיה קשה להתארגן

וזה שאת לא מכירה לא אומר שלא כך עושים חלק ניכר מן האנשים או רובם. יום חופש מהעבודה פירושו הפסד כספי, גם לשכירים אשר יש להם קצובה של ימי חופשה שנתיים שניתן לפדותם בכסף , ועל אחת כמה וכמה לעצמאיים שכל הפסד של יום עבודה מתורגם אצלם אוטומטית לעוד חור בכיס. מה גם שלא כולם יכולים לקחת חופש באותו יום , כי לאחד יש כרגע פרוייקט חשוב בעבודה ולא ניתן לוותר עליו , והשותף של השני בדיוק יצא לשירות מילואים, ועוד אלף ואחת סיבות. להפגש אחרי העבודה ? אפשר וגם נפגשים, אבל מה לעשות שלא כולם מסיימים לעבוד באותה שעה, ולאחד היה יום קשה בעבודה וכל מה שהוא רוצה עכשיו זה להכנס למקלחת וללכת לישון , והשני רב עם הבוס שלו בדיוק היום ואין לו ממש מצב רוח לצאת? ומה עם בילויים של יום שלם כמו טיולים למשל שאי אפשר לקיים "אחרי שעות העבודה"? לא יקרה שום דבר , אם יום אחד בשבוע, כולנו ניקח פסק הזמן, נעצור את המכונות בבתי החרושת, נסגור את החנויות, נדומם את מנועי האוטובוסים ופשוט ננוח, נהנה , נבלה איש איש עם משפחתו ויקיריו , איש איש בהתאם להעדפותיו , לסגנונו ולדרכו, ובא לציון גואל.

המוזרה

New member
ושוב,

הפריבילגיה של בילוי שבת עם החברים, שמורה רק לבעלי רכב. כמובן שמגיע יום חופשי גם לנהגי אגד וגם לפקידי הבנקים, אבל מה כבר היה כל כך מזיק אילו היה שירות אוטובוסים בשבת? זה היה מאפשר לי למשל לנסוע לירושלים לפגוש את שלי ולחזור הביתה לפגוש חברים אחרים. כל זה נמנע ממני בשל העובדה שאין תחבורה ציבורית בשבת (עידן, שמת לב שלא אמרתי בגלל ש- ?)

יש מוניות

יש חברים שיש להם רכב ואפשר להתארגן יחד ולנסוע , וכמובן שמורה לך האפשרות לרכוש רכב פרטי. אבל הרצון שלך להגיע מת"א לירושלים ביום המנוחה שלך, אין בו די כדי לשלול מאותו נהג אגד הרוצה גם הוא לבלות את השבת עם משפחתו וחבריו, את זכותו לעשות זאת.

המוזרה

New member
אתה יודע כמה עולה נסיעה במונית

לירושלים? ואני מדברת על מונית שירות + מונית מהבית שלי לתחנת המוניות ומתחנת המוניות בירושלים עד לבית של חבריי או הורי. ומה אם מצבי הכלכלי לךא מאפשר החזקת רכב? או אולי מצבי הבריאותי לא מאפשר לי לקבל רשיון נהיגה? לא תמיד אפשר להתארגן עם חברים, ולפעמים אתה לא רוצה להתארגן עם חברים כי אתה רוצה להיפגש עם אהובתך למשל, או שסתם בא לך להיות לבד. אני לא היחידה הנאלצת להישאר בבית בגלל העדר רכב. כך עושים רבים. ואני חושבת שאם נהגים (רק אלו שמוכנים לכך) יעבדו בשבת, לא בכל שבת אלא רק פעם בכמה שבועות, זה לא יהיה כזה נורא.

רק רציתי להבהיר

שאין לי התנגדות עקרונית להפעלת תחבורה ציבורית בשבת כמו גם כל עסק אחר שמעוניין בכך, כל עוד העובדים עושים זאת מרצונם ולא תחת האיום שיאבדו את משרתם (או לא יתקבלו כלל לעבודה זו) אם יסרבו לעבוד בשבת. לענ"ד אם השוט הכלכלי הזה לא היה תלוי מעל ראשם של אנשים רבים כל כך ספק אם היו בוחרים לעבוד ביום המנוחה שלהם. כמובן שקיימות גם דוגמאות הפוכות. מול הבית שלי למשל , ישנה פיצוציה/מעדניה/מינמרקט הפתוחה 24 שעות ביממה 7 ימים בשבוע. במהלך השבוע מועסקים שם כ-4-5 עובדים אשר מתחלפים ביניהם במשך היום, אך במהלך סוף השבוע בעל הבית בעצמו מפעיל את המקום לבדו ואינו מכריח איש מעובדיו לעבוד בניגוד לרצונו. כמובן שזוהי פריבילגיה ששמורה רק לעסקים קטנים היכולים לתופעל (עידן, את התשלום בהעברה בנקאית בבקשה) ע"י אדם אחד במהלך סוף השבוע ולא זקוקים לכל הצוות. עסקים גדולים יותר אינם מסוגלים לעשות זאת ולכן קיים החשש (שאכן מתממש במציאות העגומה שלנו) שמעסיקים יכפו על עובדיהם לעבוד בשבת באיום של פיטורין ו/או אי קבלה לעבודה.

המוזרה

New member
אני נגד

כפיה בכל תחום וענין באופן עקרוני. בית הקפה החביב עלי פועל 24 שעות, 7 ימים בשבוע, ואילו חששתי שמי מהאנשים בו עובדים בשבת נגד רצונם, לא הייתי יושבת שם יותר. לכן למשל לא תמצא אותי מסתובבת במרכזי קניות בשבת, אבל יש צרכים חיוניים כמו תחבורה ציבורית שבהחלט צריכים לפעול באופן שיאפשר תנועה חופשית גם לחסרי רכב. ואבהיר שוב - מדובר רק בנהגים שירצו לעבוד בשבת ויתוגמלו בהתאם.

למעלה