האמת הכואבת...
דבר ראשון לא הייתי מגדיר את עצמי כשונא פרוג, ההיפך, חלק נכבד מהתקליטיה שלי כוללת פרוג, ואני מאד מאד אוהב את עבודותים של אי אל פי, ג'נסיס (עם גבריאל כמובן), ג'טרו ועוד... אבל עדיין, לרוב יצירות הפרוג אני לא מאזין... הבעיה שלי עם הפרוג מתחילה בחשיבות העצמית שיצרו לעצמם אמני ואוהבי הז'אנר... ההגדרה הכי מעצבנת זה "שילוב של רוק ומוסיקה קלאסית" בתור מישהו שיכול לשמוע ברצף את אריק קלפטון, ישר אח"כ אופרה של ורדי, ואח"כ משהו של ג'וני רוטן והפיסטולס ולסיים בבטהובן ולהנות מכל ה4 באותה מידה קשה לי ההגדרה הזאת... מי שמגדיר פרוג כקשור באופן כלשהו למוסיקה קלאסית, כנראה שלא שמע מעולם יצירה קלאסית ברצינות. התזמור, התחכום, הדיוק וכל הנלווה מכך שיש בכל היצירות של יס, קאמל והאחים שולמן ביחד, לא יכולים לדגדג אפילו במעט מהבחינה הזאת סימפוניה אחת של בטהובן, אופרה של ואגנר או קונצ'רטו של באך... למעשה הפרוג בא ליצור מוסיקה שמשלבת את האנרגיות של הרוק עם התחכום והתזמור של הקלאסי, והתוצאה שהתקבלה היתה שונה לגמרי, מוסיקה משמימה ברובה חסרת כל אנרגיה, עם תחכום ותזמור שעם כל הכבוד, גם איגי פופ (שלא נדבר על ג'ימי פייג') מסוגלים לעשות כמותו... לא לזה התכוון המשורר וזה מה שמרחיק אנשים מהז'אנר... רוב מה שאני מתכוון אליו פה אינו מדבר על סוף שנות ה60 ותחילת ה70, אלא יותר על התקופה שמ72 בערך, אז הפרוג הגיע לשיאו, והפך למסואב ומשמים, להקות התחילו להקיא אלבומים בזה אחר זה, תוך כדי טפיכות הדדיות על השכם של עצמן ושל המעריצים שהצתמצמו עם השנים מסיבה זו בדיוק... בסופו של דבר, כולם התחילו לעבוד על אותו פס יצור של מוסיקה שחזר על עצמו עוד פעם ועוד פעם ועוד פעם... וככה נוצר מה שאפשר להגדיר כ80% מהז'אנר: "מוסיקת מעליות - לאניני טעם"...