אנחנו? פלצנים?

• פותח הנושא afon
  • פורסם בתאריך

מורנא007

New member
שתי דוגמאות נוספות מספרד:

1. AMAROK - Prog folk with female vocals (אם כי שבלוני לדעת מומחה). 2. HAIZEA - Basque folk/prog

אתה מסתכל רק על עצמך

תנסה להסתכל מחוץ למוח שלך ולגוף שלך. לרוב האנשים קל להאזין לג'ז (ג'ז מיינסטרים, לא פרי-ג'ז). לרוב האנשים קל להאזין ללהיטי מטאל - אבל לא לדת'-מטאל. עם זאת, מטאל נחשב לז'אנר חייתי ופרימיטיבי בגלל האנרגיות והדגש על מקצבים שחוזרים על עצמם ובגלל האוכלוסיה שמקשיבה לזה. כנראה שהאזנה למוסיקה קלאסית דורשת עידון וסובלימציה ברמה גבוהה בהרבה מז'אנרים כמו מטאל או האוס.

פלצן גאה

גאה להיות פלצן במדינת הקומבינה והחלטורה. גאה להיות פלצן במדינה שבה מאיה בוסקילה הולכת לערוץ שתיים בזמן שרועי ירקוני במחתרת.

cha ching

New member
אז תבכה!

אגב, איחולים על הופעתך ב"אודטה".. איך לא שמתי
שאתה כזה יפה?!

cha ching

New member
רגע, אבל אם אני אסתכל בתוכן

שלך, אני אגלה אדם פלצן נודניק, מצטדק וקטנוני שאני לא אוהבת. אז עדיף להסתכל על הקנקן...

אז תסתכלי על הקנקן

"פלצן" - כולנו כאלה. "נודניק" - אם לא הייתי נודניק, לא היה מתפרסם הספר. "מצטדק" - צדק צדק תרדוף, כתוב במקורות. "קטנוני" - זה כבר נמצא במרקם הגנטי שלי - לא אשמתי

מורנא007

New member
לדעתי

אין לי ויכוח לגבי מוסיקה קלאסית סימפונית וכו', אני חושב שזה גם עיניין של אופנה. פעם בשנות השבעים הפרוג היה גם קצת פופ, כלומר מוסיקה פופולרית. במיוחד ראוי להזכר במאמר של אורי על ההיפים שחיפשו משהו טוב לטריפ של בערך 40 דקות שאפשר להנות ממנו בזמן המיסתול. דור ה נתן את הטון בראשית שנות ה- 70- ואותו כידוע החליף הדיסקו והפאנק.

RamiSun

New member
יש פתגם:

אם זה נשמע כמו ברווז, נראה כמו ברווז ומגעגע כמו ברווז סימן שזה ברווז, אין מה לעשות - פרוג זה לאנשים שחושבים את עצמם. אני לדוגמא אוהב פרוג ואני חושב את עצמי בהחלט. אני בטוח שבכדי לאהוב פרוג צריך להיות ברמת הבנה מוזיקאלית מסוימת שהיא מעל הממצוע. ולדעתי כולנו כאן בפורום חושבים כך, ואני אומר זאת בלי למצמץ אף שאני שומע/יוצר מוזיקה גם בסגנונות אחרים כולל פופ, לא מזלזל בשום סגנון...אבל פרוג מעל כולם.

Metheny

Member
יש כאלה שיגידו

שג'אז הוא מעל כולם (אני לא אחד מאלה). אני אמנם לא מחסידי הג'אז (המסורתי בכל אופן), אבל מה שלפעמים מפריע לי בפרוג, זה שהסולואים בהרבה מקרים כתובים מראש. לעומת זאת, בג'אז (לפחות במסורתי יותר) מה שמפריע לי זה שלפעמים יש בלאגן מוחלט - הקצב לא ברור, הבסים לא מובלטים מספיק, ואז קשה לעקוב, ואני מאבד את עצמי בקטע. אז לפי דעתי, לג'אז קצת יותר קשה להתחבר, כי בפרוג בדר"כ יש איזשהו מבנה מובן יחסית שאפשר להתחבר אליו.

MajorWinters

New member
צריך הרבה יותר סבלנות לג'ז...

אם את Selling England לקח לי להכיר 3 שמיעות, ב6-7 שמיעות כבר הכרתי אותו טוב, אז אחרי 7-8 שמיעות של Blue Train של קולטריין, אני עדיין לא חושב שאני מכיר אותו...

the seventh

New member
בסך הכל הגדרה עיתונאית

אני חושב שהשם הפלצני שיצא לרוק מתקדם הגיע מכמה עיתונאי-מוזיקה "קובעים" שלא אהבו את הז'אנר והחליטו שרוק צריך להיות דבר בסיסי ופשוט - ואם זה לא כזה אז זה לא רוק. אחרי שהם קבעו מה שקבעו כולם כבר הלכו אחריהם - ומאז הרוק המתקדם הפך לז'אנר "פלצני".

Rudess

New member
דעתי

מאחר והפרוגרסיב הוא לא סגנון פשוט להאזנה, והוא לא סגנון שמתאים ומעניין כל אחד, אז הודבקה לו סטיגמה כזאת. רוב האנשים (מיינסטרים) לא אוהבים לשמוע שירים של יותר מ-3 דקות או עם יותר מ-4 אקורדים. אני מסכים עם אורי, שכדי לשמוע רוק מתקדם וכדי להנות ממנו יותר, יש יתרון למי שבא מרקע מוסיקאלי בכלל ומרקע קלאסי בפרט. מעורבות המוסיקה הקלאסית ברוק המתקדם גם תורמת ליצירת הסטריאוטיפ של הפרוג כאליטיסטי ומתנשא, כי שוב, זאת לא מוסיקה להמונים. הפרוגרסיב הוא סגנון מוזיקלי מורכב, אך לדעתי ממש לא פלצני.

הממ... שכחתם כמה דברים...

תארו לעצמכם שמישהו יבוא ויגיד על המוסיקה שאתם אוהבים: זו מוזיקה פחות איכותית כי היא מורכבת משני אקורדים, והיא קלילה ומתאימה רק לנסיעות באוטו או כשאתם מסדרים את החדר וכד'. לעומת זאת המוזיקה שאני אוהב היא מורכבת, איכותית, וקשה להבין אותה, צריך להתאמץ ולהקשיב הרבה פעמים כדי לתפוס את כל הקונספט הענק וכד'... לא הייתם חושבים שהבנאדם הזה מתנשא? קיים לעיתים זילזול מסויים של אוהבי פרוג בכל הז'אנרים האחרים (וניתן למצוא בתגובות להודעה מלמעלה), כאילו שפרוג זה אומנות, זה מוזיקה אמיתית וכל השאר זה סתם זבל ולא ראוי להתייחסות. והגישה הזאת היא קצת מתנשאת. מעבר לזה יש גם את האנשים שבאמת לא מבינים את המוזיקה ומשום מה הם מניחים שבגלל שהם לא מבינים את זה, אף אחד אחר לא מבין את זה ושאנחנו סתם עושים את עצמנו בשביל הפוזה. (שזה באמת מעליב!)

If6Was9

New member
נשבר ה-*' מהחלפת המלה יצירתי

במילה פלצני. בעצם לא נשבר כלום: למי לע*א*ל אכפת מה הם חושבים?

Cythraul

New member
תתפלא לדעת

שיש מטאל מתוחכם הרבה יותר מהרבה אלבומי פרוג שנחשבים פרוג - יש במטאל מספיק שירים של 15+ דקות עם מקצבים משתנים, מעברים, משקלים משתנים וכיוצא בזה. אני לא אוהב את Thinking Plague בכלל. חוץ מהאלמנט של "אנחנו לא נשמעים כמו אף אחד אחר" המוזיקה שלהם לא קוהרנטית ואין בה חיבור הגיוני בין הקטעים, בנוסף לזה שהזמר נשמע כמו הומוסקסואל מצוי.

למעלה