אנחנו? פלצנים?

• פותח הנושא afon
  • פורסם בתאריך

GuessWho1

New member
זה בדיוק העניין

של פופ - הוא קליט ונכנס לראש לעומת זאת מוזיקה קלאסית היא לא בדיוק קליטה וקלה להאזנה ולכן יש פחות סיכוי שזה ישתרש לך בראש ככה.

GuessWho1

New member
מי האיש

ששמע פרוג מיום הוולדו? אה? אני מתאר לעצמי שרוב חברי הפורום כאן הגיעו לשמיעת פרוג בכוחות עצמם למרות שהם לא שמעו את זה מילדות. אני אישית לא סובל את המוזיקה שהייתי שומע כשהייתי ילד!

GuessWho1

New member
בזמנו

באופן כללי המוזיקה הייתה רק לבני המעמד הגבוה ככה שממילא היא נשארה בגדר מוצר איכות לאנני טעם (חוז מהמוזיקה הכנסייתית שהזכירו כבר) אבל ברגע זהמוזיקה הפכה למוצר להמונים שגם איכרים פשוטים צורכים באופן יומיומי ממילא גם ירדה האיכות.

לא מסכים איתך, לצערי

אתה טוען שסוניק יות' מורכבים וקשים להאזנה יותר מת'ינקינג פלייג. לדעתי זה לא נכון ואפשר להוכיח את זה בצורה אובייקטיבית. הייתי בהופעה של סוניק יות' כשהם היו בארץ, ומה ששמעתי היה פופ קצבי, מהיר, נוח להאזנה, עם כמה טוויסטים מתוחכמים שנועדו לקרוץ לקהל יאפי ועירוני שמרוצה מעצמו. המוסיקה טובה, אבל קלה במובן ההרמוני, המלודי, ובעיקר הריתמי. לעומתם, ת'ינקינג פלייג הם קשים מאוד מאוד להאזנה מפני שהמוסיקה שלהם דינמית מאוד, משתנה מן הקצה אל הקצה, ואי אפשר לרקוד אותה בשום צורה שהיא. התדמית הפלצנית של הפרוגרים דומה מאוד לתדמית הפלצנית של אלו שהולכים לקונצרט של הפילהרמונית. מדובר בקנאה של המעמדות הנמוכים כלפי המעמדות הגבוהים והבורגנות. קינאת העניים כלפי העשירים היא אלמנט עתיק מאוד בתרבות האנושית, למעשה מימי קדם ועד ימינו.

את שיר 4 ב In Extermis אפשר לרקוד

בכיף.

ועוד קצת

אני לא מבין למה "אי אפשר לרקוד את זה" זה טיעון שקשור בכלל לנושא. חוץ מהעובדה שזה בכלל לא נכון, עצם היותו שיר מסוים רקיד או לא רקיד זה לא באמת מה שמשנה לקהל הגלגל"צ. הייתי בחברת אנשים ששומעים גלגל"צ כל היום בעבודה, ואף אחד מהם לא רקד. "התדמית הפלצנית של הפרוגרים דומה מאוד לתדמית הפלצנית של אלו שהולכים לקונצרט של הפילהרמונית. מדובר בקנאה של המעמדות הנמוכים כלפי המעמדות הגבוהים והבורגנות. קינאת העניים כלפי העשירים היא אלמנט עתיק מאוד בתרבות האנושית, למעשה מימי קדם ועד ימינו." אני לא יודע אם זה טיעון אקטואלי לגבי ימינו אנו. מצד אחד, יוצרי הפרוג רעבים ללחם, ומצד שני יש עשירים ובורגנים בשפע שלא מעוניינים להתקרב לפרוג ומעדיפים את טיפקס.

ועוד קצת בשביל הכיף

"עצם היותו שיר מסוים רקיד או לא רקיד זה לא באמת מה שמשנה לקהל הגלגל"צ" רקיד גם במובן הזה שאתה מזיז את הראש כשאתה שומע אותו ברדיו. אתה לא חייב בהכרח לקום ולרקוד בעמידה. מספיק שזה מקפיץ לך את האצבעות בקצב אחיד וברור. תקשיב לשעתיים של גלגלץ ותבין בעצמך - כל השירים מבוססים על קצב אחיד, ברור ופשוט. זו נוסחה עתיקה מאוד. "יוצרי הפרוג רעבים ללחם, ומצד שני יש עשירים ובורגנים בשפע שלא מעוניינים להתקרב לפרוג ומעדיפים את טיפקס" עשירים ובורגנים הולכים לקונצרטים. תלך פעם לקונצרט של הפילהרמונית, ותגיד לי אם יש שם עניים.

אנחנו לא מדברים על הפילהרמונית כעת

"רקיד גם במובן הזה שאתה מזיז את הראש כשאתה שומע אותו ברדיו. אתה לא חייב בהכרח לקום ולרקוד בעמידה" שמעתי יותר משעתיים, ואני יודע בדיוק למה אתה מתכוון. אבל נשבע לך, האנשים לא מזיזים את הראש או את האצבעות או כלום. הם בקושי מקשיבים לתופים (למען האמת, ברדיוטלפון שנמצא בחברה נראה כאילו שומעים את התופים פחות, איכשהו) והדבר היחיד שהם זוכרים זה מלודיות. "עשירים ובורגנים הולכים לקונצרטים. תלך פעם לקונצרט של הפילהרמונית, ותגיד לי אם יש שם עניים." זה ממש לא מעניין אותי. בוא נדבר על פרוג, ועל פרוג בלבד. אתה באמת משוכנע שכל מי ששומע פרוג בארץ הוא עשיר, ולא עני?

אין כאן מבחנים אבסולוטיים

"אתה באמת משוכנע שכל מי ששומע פרוג בארץ הוא עשיר, ולא עני?" בוא ננסה להתנהג כמו אנשים בוגרים ולשאול שאלות סבירות. אין כזה דבר "כל מי שאיקס הוא גם זד". מבחינה סטטיסטית, חובבי הפרוג נמצאים במעמד סוציו-אקונומי גבוה יותר לעומת חובבי המזרחי, ההיפ-הופ והפאנק. זו עובדה. במבחנים סטטיסטיים יש יוצאים מן הכלל, יש שונות, יש ממוצע ויש התפלגות. בשורה התחתונה התשובה פשוטה: בשביל לממן שיעורי פסנתר במשך כמה שנים אתה צריך הרבה כסף. בשביל לנגן קטעי פאנק אתה לא צריך שיעורי פסנתר, ולכן גם לא צריך כסף. התוצאה היא הבדל מעמדי, הבדל כלכלי והבדל תרבותי-מנטלי. ועכשיו סלח לי בבקשה, אבל בוא ננסה לסיים את הדיון כאן כי זה מעייף אותי מאוד וגם די נמאס.

סלח לי, אבל זה בולשיט

מה סטטיסטית? מה עובדה? אני רוצה לראות את הנתונים שאתה מבסס עליהם את העובדות האלה. "בשביל לנגן קטעי פאנק אתה לא צריך שיעורי פסנתר, ולכן גם לא צריך כסף." מה זה קשור? אנחנו מדברים על הקהל עכשיו. לא צריך לקחת שיעורי פסנתר בשביל לשמוע פרוג. מעייף ונמאס לשמוע את העובדות האלה שמבוססות על כלום.

סולח לך תמיד

"אנחנו מדברים על הקהל עכשיו" גם הקהל לא יכול להבין סימפוניה של מאהלר בלי חינוך מוסיקלי. בהחלט צריך לקבל חינוך ורקע מוסיקלי ארוך-שנים כדי להבין מוסיקה קלאסית. כל ילד יכול לשמוע - אבל להבין זה יותר מסובך. תשמע, שיר, אתה תמיד מתווכח איתי על כל דבר אפשרי. אולי פשוט תפסיק ותניח לי לנפשי?

אולי לא?

אנחנו בפורום ציבורי, ומנהלים דיון לגיטימי. אתה לא רוצה להשתתף - אל תכתוב הודעות! מוסיקה קלאסית לא רלבנטי לדיון עכשיו, תניח לזה. אנחנו מדברים על פרוג עכשיו, ופרוג בלבד. מישהו דיבר פה על הבנה בכלל? מה זה קשור למשהו? אנחנו מדברים על אנשים שאוהבים לשמוע פרוג, ולא כולם באמת "מבינים" את המוסיקה כמו שאתה מבין אותה, ואפילו לא רובם. וחלק נכבד מהם הם ילדים בני 14, ולחלק נכבד מהם אין כסף. אתה משום מה מנסה לטפח בכוח את התדמית האליטאיסטית של חובבי הפרוג, ולא ברור לי לאיזו מטרה בדיוק. אז זה נכון שהאנשים הבולטים בקהילת הפרוג שמתדיינים על כל דבר קטן ומנתחים יצירות, להם יש השכלה מוסיקלית והבנה רחבה יותר, אבל זה הפרט שאינו מעיד על הכלל. הקהל הכולל של הפרוג ברחבי העולם, ולא מדובר בכמה מאות אנשים, אלא במיליוני אנשים, הוא קהל לכל דבר. ולקהל לא איכפת מ"להבין" את המוסיקה, איכפת לו רק מההנאה מהמוסיקה.

Zלדה

New member
עדיף לסתום את הפה ולהיחשב טיפש

מאשר לפתוח אותו ולהוכיח שזה נכון. נו, שויין.

זה מאוד פשוט

תלך למאה שערים בירושלים - תברר כמה שומעים שם פרוג. אחר כך תלך לשכונת התקווה - תברר כמה שומעים שם פרוג. לסיום תלך להרצליה פיתוח - תברר כמה שומעים שם פרוג. מש"ל.

למעלה