אנחנו? פלצנים?

• פותח הנושא afon
  • פורסם בתאריך

afon

New member
אנחנו? פלצנים?

נושא שיש לי עליו הרבה פעמים ויכוח עם אנשים. מאיפה הגיע, ולמה בכלל הגיע, כל עניין ה"פרוגרסיב זה רק לפלצנים ואנשים שחושבים את עצמם" איך נוצר הסטראוטיפ של פרוג כסוג מוזיקה אליטאיסטי, פלצני, יהיר ומתנשא?

sixkiller2003

New member
טעות..

אתה טוען שבגלל שזו מוזיקה ש"זו מוסיקה שקשה להאזין לה, בהשוואה לבריטני, אייל גולן או סבלימינל". גם system of a down, death וsepulura לצורך העניין זו מוזיקה שקשה להאזין לה.. למה קהל המטאליסטים לא נחשב לפלצני? אני חושב שמקור התופעה נעוץ בעובדה שפרוג במקור נכתב ע"י ובשביל המעמדות היותר גבוהים. אנשים עם רקע וזיקה למוסיקה קלאסית, אנשי המעמדות היותר גבוהים בבריטניה. בני המעמדות האלה הצטיירו כ"פלצנים" ולכן הרושם דבק למאזיני הפרוג עד ימינו. אבל זו רק הדעה שלי..

טעות לעולם חוזרת

לא קשה להקשיב למטאל. אולי זה לא נעים לאוזן, אבל המוסיקה קלה להבנה. הפרוג, בחלק גדול מן המקרים, הוא קשה להבנה, ולא רק להאזנה.

dpascal2

New member
טעות (2)

Sonic Youth מורכבים וקשים להאזנה לא פחות מ Thinking Plague. לקח לי שנים לפצח אותם ולהבין שמאחורי ה-feel הפאנק-אלטרנטיבי הסטנדארטי (כביכול) מסתתר יהלום לא מלוטש שמחזיק שנים. וחוץ מזה,מי אמר שמורכבות היא ערובה לאיכות ? deus שווים פחות מלהקת רוק מתקדם זו או אחרת ? אין לרוק המתקדם מונופול על איכות. אני מודה...הזאנר שהייתי לוקח לאי בודד אכן נופל תחת המטריה המכונה רוק מתקדם אבל היה הרבה יותר מענין לי באי אם אוכל גם לקחת אלטרנטיבי, פוסט פאנק וקלאסי. הבעיה היא שהרבה פרוגרים משוכנעים שיש להם בסלון את לוחות הברית ומכאן לדעתי נובעת התדמית השעועיסטית.

לא ראיתי אף אחד אומר את המילה הזאת

מורכבות היא לא ערובה לאיכות, אבל ערובה די בטוחה לפחות קהל.
למרות שבכל זאת, לא ברור לי איך איכרים פשוטים שהקשיבו לבאך בתקופת הבארוק הם יותר מתוחכמים ממאזין הפופ הממוצע בימינו.

הם יכלו להתמרד

אם המוסיקה הייתה פוגעת בהם עד כדי כך. אני יודע שבעבודה, אם אני שם משהו מטאלי אז עד מהרה אני עלול לספוג נזק פיזי.

RamiSun

New member
באך כתב גם מוזיקה יותר פשוטה

או לפחות במסווה של יותר פשוטה, בשביל הרגעת האיכרים.

moonchild DAI

New member
בדרך כלל אני רק קוראת

אך חשתי צורך להוסיף. בזמן שבאך כתב מוסיקה לכנסייה, אליה היו באים כל תושבי העיר (ללא יוצא מן הכלל) באך חטף על הראש הרבה פעמים על כך שניסה לסבך את המיסות עד כדי כך שהקהל לא הבין אותן. הוא אילתר והביא אותן לכאלו מורכבויות שהקהל התלונן והממונים עליו זעמו. ככה שגם האיכרים חובבי הבאך, העדיפו פשטות (לפחות ברובם)

RamiSun

New member
זה לא בסדר

למה את רק קוראת בדרך כלל, אנחנו רעבים לאשכולות כאן....

Metheny

Member
אני מנחש

שהם אהבו את המוסיקה הזאת. אחרי הכל, זה כנראה מה שהם שמעו מיום היוולדם, אז זה כבר נכנס לדם שלהם. תאר לעצמך שהיית שומע doom מגיל שנה (אני לא מאחל את זה לבין-לאדן [סתם, אני כן מאחל..] ), אז נראה לי שהיית אוהב בשארית חייך. לא?

למעלה