אנחנו לומדים עכשיו

Boogieman

New member
צריך לחשוד בכל אחד.

גם מרגלים שערקו יכולים לספר סיפורי סבתא כדי לקנות את כרטיס היציאה שלהם ולהצדיק את ההשקעה שמשקיעים בהם.

Y. Welis

New member
הם התייחסו לגורידייבסקי, אחד מראשי

ה-ק.ג.ב שערק ב-1985, ותיארו אותו כבוגד אפילו כיום. מניח שזה עניין רגשי יותר מאשר הגיוני - כמו שהבריטים ודאי לא ימחלו לעולם לפילבי ודומיו. אבל דומה שלבריטים היתה אובססיה עם הקומוניזם בימי תאצ'ר, וחיבה רבה במיוחד לסיפורי מרגלים, כמו גם רצון יוצא דופן לשפוך את הלב בפני סוכנים זרים (אם לא ק.ג.ב אז סי.איי.אי).

mishauli

New member
ויקטור סובורוב, גם הוא מרגל לשעבר,

סיפר לי שחבריו לשעבר בגר"ו שנאו אותו רק מסיבה אחת: הוא חשף את השמות של כ-300 מהם. הם לא נעצרו במערב (חסינות דיפלומטית), אבל לא יכלו עוד לשרת מחוץ לברה"מ - החלום הרטוב של כל אזרח סובייטי. מעבר לכך קיבל סובורוב דרישות שלום מכמה חברים לשעבר - בחשאי, כמובן. איני יודע, מה באמת חושבים ליוּבּימוב והשני (שכחתי את שמו), אבל ברור שבפומבי הם רשאים להביע רק שינאה כלפי גורדייֶבסקי ודומיו.

שינובי5

New member
הוא לא היה אחד מראשי הארגון

הוא היה ""רק"" אל"מ . ושרת במחלקה ה-3 באגף הראשון. הוא מוגדר בעיני השירות הרוסי כבוגד שיש נגדו גזר דין מוות. הסיבה איננה עריקתו אלא היותו מרגל בשירות בריטניה כמעט עשור שלם.

שינובי5

New member
תרגע מישה

זה נכון שיש תמיד לחשוד ותמיד להצליב, אבל להזכירך את הנזק שחולל אנגלטון המנוח לשירות האמרקני בתפיסתו זאת שהוא לטעמי שאל מהמנטליות הרוסית., ואין לי ממש הגדרה אחרת לצערי. הטכניקה המתוארת על ידך הינה טכניקה שלא היו צריכים עריקים על מנת להשמישה כל הזמן....

Acripela

New member
אפשר לגלות לך משהו?

רוב תוכנית הלימודים של מערכת החינוך בישראל מעוותת. ואני לא הייתי מביעה כזאת פליאה על האור החיובי בו מוצגת ארה"ב- בהתחשב בזה שמהכסף שלהם הושקע הכסף לספרים. עצוב עד כמה שזה נכון.

כן

זה כמו שב5 יח"ל גיאוגרפיה הנושא הראשי זה גיאוגרפיית ארה"ב (שזה גם שם הספר)...ממש עצוב

למעלה