אנחנו לומדים עכשיו

נדב46

New member
גישה בולשביקית קלאסית

להאשים אנשים על דברים שקרו או שלא קרו לפני עשרות שנים ולצאת נגדם בלהט כאילו הם בוגדים. בושה וחרפה

TaL53

New member
ובכלל כול היחס השלילי הזה נגד

ברה"מ יצר דעת קהל שלילית בישראל נגד כול דבר שבא מרוסיה..יהודי רוסיה תוארו כמשתפי"ם של הערבים וכאלה שבונים ומאמנים מחבלים..וגם כלא ציונים כי "אם הייתם רוצים לעלות לארץ הייתם עושים את זה"..כשעליתי לארץ ב91 לא פעם שמעתי את הטיעונים האלה נגד העולים החדשים וחבל מאוד שמערכת החינוך לא עשתה בכלל מאמצים כדי להסביר לילדים בני 10 שאמרו להם שהרוסים בנו את הסקדים ואת הקטיושות שיש להפריד בין ברה"מ ליהודים שם

Y. Welis

New member
לא מוכר לי יחס שלילי כמו שתיארת

או דעת קהל כזו. קיימת עם זאת עוינות לעולים באשר הם, בעיקר כלפי אלה שבאים מארצות נחשלות יותר.

konda

New member
מוזר

אמנם אתה טוען שבן גוריון כתב נגד סטאלין וברית המועצות. ובכך למעשה טוען כי זה היה גלוי לכולם כי סטאלין הוא עריץ נוראי וברית המועצות היא מערכת רקובה ומושחתת ? אם כך מדוע היה משבר אידיאולגי גדול בקיבוצים כאשר למעשה "גילו" מיהו סטאלין באמת ומהי ברית המועצות אשר את שניהם הם העריצו רבות כל כך ?

ע מ י ש

New member
נתחיל מההתחלה

ראשית אינני טוען אלא אומר ומספר על דבריו של בן גוריון. ראוי לזכור כמובן שהוא לא היה היחיד בארץ שיצא נגד הסטליניזם ולאחר התמיכה שלהם בנאצר הפכה האיבה לבריה"מ להיות דבר נפוץ ביותר. שנית לא כולם הסכימו עם בן גוריוןוהיחס לברית המועצות היה מעורב בעיקר בשל תרומתה להבסת הנאצים ותמיכתה בהקמת מדינת ישראל. שלישית האהדה לבריה"מ אינה בהכרח קשורה להערצת סטאלין שהיתה ממילא נחלת מעטים בלבד. רוב הציבור התייחס אל מעריצי סטאלין בבוז וכללית הם היו מוקצים ונרדפים. ואחרון, כמו בכל דבר בהיסטוריה צריך לשאול תמיד על איזו תקופה מדברים. בטרם הקמת המדינה לא עמדו היחסים עם ברית המועצות בסדר חשיבות גבוה בציבוריות הישראלית, לאחר 1950 הלך היחס והחריף, בעיקר על רקע משפטי פראג ומשפטי הרופאים. לאחר "הנאום הסודי" של כרושצ'וב כבר בעצם לא נותרו מעריצי סטאלין.

בהחשב בכך שברית המועצות

עזרה כל כך לערבים שניסו להשמיד אותנו בכל המלחמות, וארה"ב היתה לטובתנו, בעיקר מ-1967, לא פלא שיש כאן יחס אוהד מאד אליהם

TaL53

New member
בסדר..גם זה נחשב

מי היית המדינה הראשונה שהכירה בישראל?..וזה בזמן שארה"ב התלבטה אם ישראל תשרוד את החודש הראשון מי הציל את ישראל ע"י אספקת כלי נשק שכול צה"ל התחמש בו?..אבל תמיד נוח לטעון שברה"מ קידמה את האינטרסים שלה בארץ..אני לא אומר שזה לא נכון אבל גם המדיניות האמריקאית כוונה במטרה לרכוש כאן בעלי ברית לעומת העולם הערבי שהיה ברובו פרו-סובייטי ככה שאי אפשר לטעון שאמריקה הייתה טלית שכולה תכלת

konda

New member
איזה דמגוגיה זלה..

וישראל לא מוכרת נשק לסין ? כן, אותה סין שרוצחת פעילי זכיות-אדם ומתנגדים למשטרה ושרוצחת אלפי טיבטים ונזירים שוחרי שלום.

TaL53

New member
קונדה אני מסיר את כובעי בפניך

והאמריקאים לא רצחו מיליון ומשהו אנשים בוויטנאם עם הנאפלם שלהם?..והם אלה שאימנו את בן-לאדן ועכשיו אוכלים חרא בגללו

mishauli

New member
דמגוגיה זולה: "ישראל גרועה כמו

סין הקומוניסטית, ולכן אסור למכור לה נשק". אגב, אני מאוד לא מאושר ממכירת נשק שלנו לסין.

konda

New member
שאלוהים יעזור לי

איך פירשת את הדברים שלי ככה ? אני רק מבקש שתסביר לי בדיוק כיצד מן הדברים שלי מגיעים למה שאתה אמרת עכשיו.

mishauli

New member
חשבתי שהמשלת את מכירת נשק סובייטי

לערבים למכירת נשק ישראלי לסין. לדידי, ישראל היא הצד הצודק במלחמה נגד הערבים, וסין - הצד הלא צודק בכיבוש טיבט (ואיום על טאיוואן, לעניין זה). איפה טעיתי?

konda

New member
אכן עשיתי זאת, המשלתי בדיוק כך

אבל אתה הכנסת את דעתך לעניין בכך שהחלטת מי צודק ומי לא, לדעתך ישראל צודקת במלחמתה ולדעת אחרים הערבים הם אלו שצודקים. אני רק אמרתי שבהקשר של עסקאות נשק אל לך ללכת ולהשים את הרוסים כאילו הם כופרים גדולים בעוד ישראל היא גם כופרת לא קטנה, עליה אתה מגן.

mishauli

New member
האם עלי להתנצל על אני מגן על ישראל

ומגנה את ברה"מ שהייתה אויבת ישראל?

konda

New member
לא

אבל אתה יכול להגיד לי מה ההבדל בין ישראל לרוסיה בעניין עסקאות הנשק שעשו עם מדינות אחרות ? שניהם מכרו נשק למדינות שעל פי דעתך אינן צודקות במלחמתם.

למעלה