אנחנו והם

טוב שאת צוחקת

זה מצחיק מאוד לראות את כל אותם אופורטיוניסטים ועושקי קופת המדינה איך הם כוווווולם משחקים אותה עניים וכוווווולם משפחות מרובות ילדים וחסרות יכולת מתוך כוונה להיות כאלה. יש לך טענות על על אופורטיוניסטים? למה שלא תגבירי את הפיקוח במקום לשלול את זכויותיה של אוכלוסייה שלמה שרובה אכן נזקקת לאותם זכויות כדי להתרומם מהקרשים כי עם כל הכבוד לוילות ולארמונות ולעובדה שהערבים בארץ חיים הרבה יותר טוב מביתר מדינות ערב הם עדיין חיים כאן ע-ל ה-פ-נ-י-ם, למעשה את לא מרגישה מעט רע עם זה שאת משווה את ישראל למדינות ערב הסובבות אותנו? את לא חושבת שעלינו לשאוף להשוות את עצמנו למדינות המערב במקום? אז סבבה אם התפיסה שלך היא שהציבור הערבי כווווווווולו הוא בראש וראשונה אופורטיוניסטי ונצלני ורק מיעוט חסר משמעות שבו באמת נזקק אז תפאדל, בהצלחה עם הדו-קיום כפי שאת רואה אותו.

nikkey

New member
כרגיל אתה שוב פיספת

את הפואנטה. כתבתי:" זכור! אני לא מכלילה.תמיד יהיה צבור שיסבול מחוסר צדק כלפיו על לא עוול בכפיו.ככה בכל מקום בעולם. על צבור כזה אני אהיה מוכנה להלחם,ולא על האופורטיוניסטים,וכאלה משאללה לא חסר". האם את רואה שבמילה "אופורטיוניסטים" אני מתכוונת רק לערבים? קמה בארץ טענה כלפי החרדים. אם הם כאלה עניים,למה הם מביאים הרבה ילדים? למה כשהאמירה הזו מופנית כלפי הערבים היא נחשבת לאפליה,או לחוסר רגישות כלפי התרבות שלהם? האם התרבות היהודית היא שטיח שנועד לרמיסה? האם יש קונצנסיוס לאומי ,שמותר להפלות חרדים? אני עדיין בדיעה,שמשפחה שאין לה יכולת כלכלית,שתמתן אם הריבוי הטבעי שלה,ולא תהווה מעמסה על כלל הצבור,ולא משנה לי אם מדובר ביהודי או בערבי. לא אני ולא אתה אמורים לפרנס אותם. למה שאני ארגיש רע שערביי ישראל חיים מצויין ביחס לשאר מדינות ערב? נכון לעכשיו,אני מרגישה מצויין. כל הכבוד למדינה. חכה,חכה, בעוד חצי יובל כבר לא יהיה הבדל בינינו לבינם, כבר היום הם בתחילת הדרך,והכל בזכות המדינה. אל תשכח את זה?

לשכוח?

עד כמה שידוע לי לא שכחתי שום דבר חוץ מאת אבי נימני נעול בלוקר של ג'ובאני במלתחות של בלומפילד מאז המשחק שבוע שעבר. אם יש משהו שנשכח כאן זה העובדה שאני לא מקבל בכלל את הקריאה הזו שקמה נגד כל אותם מיעוטים מוקנטים שבחברה בין אם זה ערבים ובין אם זה חרדים ובין אם זה מתנחלים ויתר המיעוטים המוקנטים. מי שבא מבחוץ חושב שיש כאן כמה וכמה מדינות עם כמה וכמה לאומים וכל הפילוג הזה הורס ומשחית אותנו יותר מכל הכיבוש. אני לא מוצא את זה בסדר להרים קריאה מכלילה על צד אחד בגלל שנעשתה קריאה דומה על צד אחר, אבל אני כן חושב שהאימרה 'אופורטוניסטים' כשהיא נאמרת על ערבים נאמרת כדי להדגיש את הטענה על היותם גיס חמישי שמנסה להשליך את יתר האוכלוסיה היהודית לים ולא מכוונה אחרת, כי על חרדים ומתנחלים אי-אפשר להגיד זאת(לכל היותר מיוחס להם נסיון לקיים מדינת הלכה/משיחית) מתוקף היותם בני אותו עם ואותה שפה של רוב האוכלוסיה. אף תרבות אינה שטיח לרמיסה, והתפיסה של 'זה התור שלהם לפי ההיסטוריה להיות העם הנדפק' היא לא תופסת כי בכל זאת נעשה ניסיון אמיץ לקיים במדינה הזו דמוקרטיה ששוללת את 'הנדפק התורן' כפי שהיה פעם. אני גם לא רוצה להיות המפרנס העיקרי של ילדים שנולדו למשפחה חסרת אמצעים, אבל אני לא יכול לשבת בצד ולראות את הילדים האלה מגיעים למצב של חיתות בפחי זבל כדי למצוא ארוחת ערב. אלוהים מרחם על ילדי הגן וגם החברה צריכה לרחם על אותם ילדים, שלא יגדלו לעשות אותה טעות, שתהיה להם הזדמנות מינימלית לשגשג ושיהפכו מ'נטל' לנכס שיצוא עצו מהבוץ למען החברה. את ההורים חובה לחנך, אבל בילדים אסור לנו לפגוע. את טוענת כאן שרצוי להשוות את מעמדם של ערביי ישראל ביחס ליתר מדינות ערב, ואני שואל- מדוע? מדוע לא מול מעמד יתר החברה בישראל? אזרחים של איזו מדינה הם? תשמעי, זה טוב שאת אופטימית אבל אל תתני לעצמך להיכנס לאופוריה, למען האמת נכון להיום אני חושש שבעוד חצי יובל אם לא ישתפר המצב אנחנו נראה לנגד עיננו איך ישורטט הגבול מחדש על ידי ממשלה שתשלול את אזרחותם של מאות אלפים מאזרחיה...

nikkey

New member
מי פוגע בילדים?

הרי לא ייתכן להשריץ ללא אבחנה,ולצפות שהעם יישא בתוצאות. היום יש אמצעי מניעה,והם נגישים לכל אחד. אם המדינה תמשיך לתמוך בילדים,כי אסור לפגוע בהם, ההורים ימשיכו להשריץ בלי לשאת באחריות. בעניין הזה אני מעריצה את המשמעת הסינית והיפנית. מה קורה בהודו? שם לא הצליחו למתן את הריבוי הטבעי, והעוני חוגג שם. פשוט נורא,והממשלה אינה יכולה לתחזק את הילדים. בוודאי שאמשיך לעשות אבחנה עם ערביי ישראל וערביי ארצות האיסלם, והיא מאד מתבקשת. היא מראה לכל הטוענים לאפליה,שגם במדינות מוסלמיות,שלכאורה לא אמורה להיות אפליה המצב מאאאאד גרוע ביחס למדינה, ועוד אמרתי,שבעוד 50 שנה הבדלי האוכלוסיה ילך ויעלם. אני חוששת שאם לא ישתפר המצב עד אז,כבר לא תהיה מדינה יהודית.

המדינה פוגעת בילדים

כל ביטולי הקיצבאות והקיצוצים בחינוך, במי את חושבת שהם הכי פוגעים? ילדים הם השכבה ההכי תלותית והכי חסרת ישע בכל חברה והמדינה נותנת לחלקם הגדול לסבול על טעויות הוריהם ואני חושב שאסור שזה יהיה כך, אני לא חושב שהסיוע צריך להיות כספי להורים כמו שהוא צריך להיות חינוכי ותומך לילדים- פעוטונים, גנים, בתי-ספר, מדים, מחברות, תיקים, מחשבים, חוגים, פעילות חברתית, ארוחות חמות, טיולים... כל אלה נועדו בשביל ולמען הילד וצריכים להיות מסובסדים על ידי המדינה כדי שלכל ילד, גם לעני ביותר וגם לעשיר ביותר תהיה את ההזדמנות המינימלית של התקדמות בחיים. בעניין ההורים אני חושב שאם תעשה הסכמה חברתית ומודעות חברתית למען צמצום תופעת הילודה המוגזמת ובעד תכנון משפחתי זה יעזור מהחלט. כיום חלק ניכר מההורים שמביאים מספר גדול של ילדים לעולם למרות העוני בו הם שרויים עושים זאת כנורמה מקובלת, כדרך זהה לזו שבה הם גדלו, ובגלל שהחברות החרדית והערבית מנותקות למדי מכלל החברה התופעה בולטת במיוחד אצלן(גם בגלל האספקט הדתי וגם בגלל מעגל העוני) והמודעות לתכנון משפחה או ילודה מבוקרת הוא כמעט אפסי ותמיד שלילי לכן חובה לשכנע ולגייס את מובילי המגזרים להשגת מודעות לנושא. המצב במדינות מוסלמיות אינו המצב בישראל(ברוך השם), בעיקר הודות למנטליות טובה ולדמוקרטיה המובילה לפיתוח הארץ ועליה ברמת החיים, אבל השאלה הנשאלת היא למה אותו פיתוח ואותה רמת חיים אינם נחלתם של ערביי הארץ למרות היותם אזרחי אותה מדינה?

nikkey

New member
בוודאי שהשכבה החלשה הם

הילדים, אבל הילדים מגיעים ממקום מסויים,הרי הם אינם נופלים מהשמים. ככול שיקשו על ההורים בעזרה בגידול הילדים,כך הם יחליטו אם להביא שני ילדים או שלושים. לשאלתך. "למה אותו פיתוח ואותה רמת חיים אינם נחלתם של ערביי הארץ למרות היותם אזרחי אותה מדינה? " כבר התייחסתי לנקודה,וממש לא בא לי לחזור כמו מנטרה.

ודאי מוכר לך הפתגם-

"וכאשר יענו אותו כן ירבה וכן יפרוץ." הורים דתיים אשר מביאים לעולם הרבה ילדים עושים זאת לרוב מתוך אמונה שהם עושים מצווה וברכה לעולם, הם מוכנים לשם כך להקריב את חסינותם וחוסנם הכלכלי, דבר המנוע מילדיהם חינוך טוב וגורם להם להשאב מהייאוש והעוני אל תוך עולם האמונה ולחזור על טעות הוריהם דור אחרי דור. לקיחת המינימום עזרה בגידול הילדים מצד המדינה רק מחריף את העוני ועושה בעיניהם את המצווה ליותר גדולה ויותר משתלמת לקראת יום הדין. הורים לא-דתיים נוהגים לבנות מערך משפחתי גדול כדי שיהיה מישהו שידאג להם בבלותם ושיהיו ילדים שיביאו מה לאכול לבית המשפחה הגדול, כל ילד יותר הוא מבחינתם נתמך שיהפוך לתומך בעתיד והם לא יוותרו עליו גם אם זה ידרוש יותר מאמץ לגדל אותו, הכי הרבה שזה יעשה זה למשוך אותם לעולם הדתי ממנו יוכלו לשאוב אמונה ותקווה. אני איני סבור שצריך חוק שמעודד ילודת יתר(כמו חוק משפחות ברוכות ילדים) אבל צריך להבין ששורש הבעיה לא נובע מהקיצבאות. חייבים לגייס רבנים, פוסקים, שייח'ים ואימאמים למען הסברת הצורך בצמצום הילודה ולהעזר בהם להרצת קמפיין שיעודד את הדבר מבלי לפגוע במושגי הדת. באירופה זה עבד(אפילו טוב מידי, כיום יש בחלק מהארצות שם גידול שלילי), אם נאמץ זאת זה יכול לעבוד גם כאן בתוך שנים ספורות.

nikkey

New member
יפה מה שאמרת.

רוצה להתייחס למשפט האחרון מתוך הטקסט. "אם נאמץ זאת זה יכול לעבוד גם כאן בתוך שנים ספורות" נכון מאד. איך מאמצים את השיטה? ע"י קיצוץ בקצבאות הילדים. השתתפות הורים בחינוך, ובבריאות, וכו'. זו היא נקודת התחלה, וכאמור: כל ההתחלות קשות. אם ההורים היו מביאים ילדים לפי היכולת הכלכלית שלהם,המדינה לא היתה צריכה מלכתחילה לקצץ בכל מיני תחומים.

nikkey

New member
מי פוגע בילדים?

הרי לא ייתכן להשריץ ללא אבחנה,ולצפות שהעם יישא בתוצאות. היום יש אמצעי מניעה,והם נגישים לכל אחד. אם המדינה תמשיך לתמוך בילדים,כי אסור לפגוע בהם, ההורים ימשיכו להשריץ בלי לשאת באחריות. בעניין הזה אני מעריצה את המשמעת הסינית והיפנית. מה קורה בהודו? שם לא הצליחו למתן את הריבוי הטבעי, והעוני חוגג שם. פשוט נורא,והממשלה אינה יכולה לתחזק את הילדים. בוודאי שאמשיך לעשות אבחנה עם ערביי ישראל וערביי ארצות האיסלם, והיא מאד מתבקשת. היא מראה לכל הטוענים לאפליה,שגם במדינות מוסלמיות,שלכאורה לא אמורה להיות אפליה המצב מאאאאד גרוע ביחס למדינה, ועוד אמרתי,שבעוד 50 שנה הבדלי האוכלוסיה ילך ויעלם. אני חוששת שאם לא ישתפר המצב עד אז,כבר לא תהיה מדינה יהודית.

Ragamala

New member
לגבי החינוך

מדוע מגזר יהודי אינו לומד על היסטוריה ותרבות ערביים מוסלמים? מדוע המגזר הערבי אינו לומד רק את ההיסטוריה שלו?

nikkey

New member
אני חושבת שלא הבנת

את תגובתי בהקשר הזה. ארחיב את המשפט שכתבתי אז. אתה טענת לאפליה שהמדינה מחייבת את הערבים ללמוד גם את התרבות היהודית,ואני טענתי שזו לא אפליה. ההיפך זו זכות. הם יודעים עלינו הרבה,וכל הרווח שלהם. מה רע יש בזה? מסכימה איתך. הלוואי שהיינו לומדים על התרבות הערבית,כך היינו מבינים את תרבותם, והיינו מגיעים להבנה ולדו-קיום תרבותי. כרגע אנחנו באים ממקום שהתרבות המערבית היא התרבות הנאורה,ואילו התרבות המזרחית היא הנחותה. חבל מאוד. במקרה הנדון,זו אפליה נגד החברה היהודית ולא הערבית. מאוד מוזר לי שראית בזה אפליה נגד הערבים ולא נגד היהודים. חבל שהשנאה שלך הופכת אותך לאדם משעמם וצפוי מראש. סלמאת יא סידי,וזה סופי.

Ragamala

New member
הסיבה שזו אפליה אנטי ערבית היא

שהחינוך הישראלי מחנך לערכי יהדות בשני המגזרים. כך ערביי מדינת ישראל מחונכים על ערכי היהדות, אבל היהודים אינם מחונכים גם על ערכי האיסלאם. זה לא חינוך מועשר יותר אלא חינוך יהודי יותר (במגזר הערבי) ולכן האפליה.

nikkey

New member
בשבילך עדן.אמביולנטית - דו - ערכי.

כשיש לאדם שאיפות או נטיות מנוגדים זה לזה.

skywalker 8

New member
עם כל האשמות

שאתה מטיח והתלונות שלך לצד השני, אתה בסופו של דבר לא מבין עד כמה אתה קיצוני בעצמך.

Ragamala

New member
אתה גאון!!

זה כמו להגיד שאם אני שונא גזענים אז אני גזען גם כן (כי אני גזען כלפי הגזענים) פשוט גאונות

skywalker 8

New member
???

האם כל הימנים הם גזענים? אתה מטיח האשמות בצד הימני מבלי להבחין בכלל מי באמת גזען ומי לא. אתה קיצוני מפני שאתה מתבטא בדיוק כמו אותם קיצונים מן הצד הימני, רק שאצלך זה הפוך ונגד ישראל. מה שבטוח, מתון אתה לא.

למעלה