אנחנו והם

Ragamala

New member
אנחנו והם

הטובים והרעים קאובואים ואינדיאנים שוטרים וגנבים אלוהים והשטן כמה חשוך עולמו של זה הרואה רק ניגודים, רק קיצוניות, רק שחור ולבן. כמה ילדותי. וכשאלו באים לפורום ומפיצים את ראיית עולם הדיכוטומית, אין לנו אלא לגרום להם לראות גם את צדו השני של המאבק, למען יבינו שאין שחור ולבן אלא הרבה הרבה אפור. ואז הם, הדמגוגים, טוענים שאנחנו אלו שרואים את העולם כשחור ולבן. כמה אבסורד!!! ולי אין שום דרך לגרום להם להבין זאת. תחי הפשרנות, יחי האמצע, תחי השפיות מי ייתן וכולנו נדע להרגיש גם את הצד השני

'יחי האמצע'

אמר תומך הסרבנות שטוען שכל משרתי הצבא הם נשטפי מוח שלא מסוגלים לקחת אחריות על מעשיהם... שלא תטעה, זה יפה מאוד רוב מה שכתבת, לא מקורי, אבל עם אלמנטים מאוד נכונים. אתה מוזמן להצתרף לאמצע מתי שבא לך.

Ragamala

New member
אני מזמן כאן

סרבנות אינה קיצון ומעולם לא טענתי שמי שמשרת בצבא הוא נשטף מוח - רק לוחמים - ושטיפת המוח היא על מנת שלא ייפחדו כשהם פנים אל פנים עם המוות. אבל זאת לא דיעה שלי אלא עובדה מוחלטת. כך עובד כל צבא בעולם. לכן מידת האחריות של רובוט שתוכנת להרוג שונה משל אדם שלא תוכנת. אתה חושב שזה קיצוני כי לימדו אותך אחרת - שזה גבורה! אומץ! למען העם! למען המולדת! אותה שטיפה!! אבל זה לא קשור לדיעות פוליטיות - אתה בטח מבין זאת.

איזה אמצע אתה כביכול מייצג?

אתה יודע, לא יעזור שתטען שהשמש סובבת סביבך ושכדור הארץ שטוח, סופו של דבר תצתרך להכיר באמת שלא הכול הולך לפי רצונך. אז תצעק עד המילניום הבא שאתה האמצע, זה לא יעשה אותך צודק. מול הניסיון שלך כלוחם בצבא אני מניח שהיית רובוט מאוד ממושמע... וכמובן שלא הייתה לך אחריות, הרי נכנסת לצבא אדם אחד- יצאת מכונה שטופת מוח ומתוכנתת. כן, כולנו כאלה חסרי עמוד שדרה וחלשים שהצבא עשה אותנו רובוטים ניתנים לשליטה גם אחרי הצבא ובחיים בכלל. הזלזול שלך בכוחו והחלטותיו של אדם במדינה דמוקרטית יכול להדהים אפילו את הפציפיסטים הכי קיצוניים.

Ragamala

New member
כוחו והחלטותיו של אדם במדינה

דמוקרטית?? אתה צוחק עלי נכון? או שיצא לך בטעות? כוחו של אדם והחלטותיו במדינה דמוקרטית אינו תקף במסגרת צבאית, שהיא, להזכירך, דיקטטורית ואף על סף טוטליטרית. אבל אם את טוען שצה"ל דמוקרטי אז כנראה שהיית בחייל מאוד מיוחד. אבל מה זה קשור לאמצע?? האמצע הוא היגולת לראות את שני הצדדים. במדינתנו הקיצונית לאומנית, כל אדם שרואה את שני הצדדים ומצהיר ששניהם שוגים מוכרז כקיצוני. אני לא טוען שהשמש מסתובבת סביבי אלא שאני מאלה שמוכנים להודות שהיא לא. אני יוצא מהבועה הישראלית שבה חייתי, ושבה אתה חי, כדי לצפות במתרחש בנקודות מבט שונות. זה פותח לי את הראש. אבל אני לא אשקיע עוד אנרגיה בלנסות להסביר לך את זה - העיקר שאתה מגן על אריצנו הדמוקרטית שנותנת חופש בחירה לחיילים קרביים

רצוי שתחבוש את ראשך

ההסתובבות עם ראש פתוח מדי כנראה הכניסה לך יותר מידי אויר למוח. צוחק עליך? אני יותר מרחם עליך. אתה משונע כל כך שהגעת לאיזה נשגבות הילאית, שאתה רואה מהמקום בו אתה נמצא דברים שאף אדם אחר לא יכול לחוש וגם לא יחוש עד שיגיע לנשגבות שלך... מה גם שה'נשגבות' המדהימה שלך לוקה בחסר- אתה כביכול רואה את שני הצדדים, אבל את כל הרע אתה מייחס ומציג רק בצד אחד, פה ושם אומר איזה "גם הם אשמים במידה מסויימת" כדי להיות אובייקטיבי כביכול. אז יופי לך שחיית בבועה כל חייך ופתאום יצאת ממנה, יש אנשים שלא חיים בבועה, יש אנשים שיצאו הרבה לפניך מהבועה ויש אנשים כמוך שפשוט עברו מבועה אחת לשניה. לא כל מסגרת היא בועה, לא כל מי שחי בחברה הישראלית חי בתוך בועה בניגוד להצהרות המתנשאות שלך. אז באמצע אתה בטח לא, אולי אתה סתם חריג. צה"ל הוא לא דמוקרטיה, צה"ל לא מתיימר להיות דמוקרטיה ,אבל צה"ל הוא צבא ששומר על מדינה דמוקרטית ומתוקף כך חייליו הם גם אזרחי אותה מדינה וכאזרחי אותה מדינה הם גם יודעים את זכויותיהם וחובותיהם. זה לא משנה עד כמה המסגרת טוטאליטרית כשמגיעים החיילים לרגע הבחירה אם לבצע משהו או לא, הכל תלוי בהחלטתם. חייל שיורה בניגוד להוראות- עושה זאת על דעת עצמו. חייל שמתעלל בפלסטיני במחסום- עושה זאת על דעת עצמו. חייל שמפר פקודה ועושה מה בזין שלו- עושה זאת עד דעת עצמו. חייל שמבצע פקודה בלתי חוקית בעליל למרות שהוא יודע שהיא כזו- עושה זאת על דעת עצמו. אז אני לא הייתי חייל מאוד מיוחד אלא סתם עוד שריונר שעושה את העבודה השחורה בגדוד המסריח שלו ואת דעותי לא שינה אף קצין ואף נגד וכשהחלטתי לשבור שמירה עשיתי זאת על דעת עצמי. הייתי חרא של חייל אבל אחלה לוחם. ואיך היית אתה? לפי הנסיון שלך נשמע שהיית ביחידה מאוד קשוחה ושעשו ממך רובוט מתוכנת היטב...

Ragamala

New member
כיוון שאתה טוען שאני טועה לגביך

אנא כוון אותי לשרשור בו הצגת "גם את הצד השני"! אני אישית לא זוכר כזה אבל אולי חמק אחד מעיני. ולגבי - אתה צודק! אני רואה בעיקר את אשמתנו בחוסר הבנה של העם הערבי וחוסר רצון להבנה. אבל אני גם רואה את העוול שעושים הערבים לעצמם בניהול הפנימי שלהם וביחסם האמביוולנטי לישראל ופלשתין. אבל את שני הצדדים אני מבין. ומנסה לשנות רק את הצד שלי. לא ראית תגובה נגד הערבים ממני כי עיקר הויכוחים בפורום הזה היו ותמיד יהיו "הם או אנחנו?". אתה שותף רציני באותה ויכוחים וכנ"ל אני. לכן דעותינו קיצוניות בעימותים אלו. כל אחד מרגיש שהוא חייב להראות לשני "גם את הצד השני" ויוצא שאנחנו לא רואים כלום. בא תנסה לפתוח שרשור שהוא לא על "אנחנו או הם?" אלא על "אנחנו והם". בא נראה מה יקרה?

בבקשה

רצית לינק, קיבלת- http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=211&msgid=67969636 אתה מוזמן לקרוא מכל הפוסט, ואם בא לך עוד אתה מוזמן לגלוש אחורה בארכיון הפורום. גם אם אתה רואה בעיקר את אשמתו של הצד היהודי בכל העסק רצוי מאוד שתדע ,תכיר ותכריז על האשמה שבצד השני כי אחרת אתה יוצר מצב כמו עכשיו- מצב בו אתה מעמיד צד אחד על דוכן הנאשמים וצד שני על כיסא הקורבן, זה נראה לך הגיוני? זה נראה לך נורמאלי ורצוי לרכוש עמדות קיצוניות? אתה באמת דוגל בשיטה הזו של 'הוא הגיב לי בקיצוניות, אני אגיב לו אפילו בעוד יותר קיצוניות.'? ואם אתה רואה בציונות כעמדה קיצונית וגזענית אז את שלי כבר אמרתי- אם ציונות היא גזענות אז כל תנועה לאומית שלא תקום או קמה היא גזענית על כל מי שתומך בה. אתה מוזמן לעיין קצת בתגובותי לדורות כדי להבין שאני מסוגל לקבל על עצמי את ה'אנחנו' השמאלני-ציוני(בדיון פוליטי) היהודי(בדיון פנים ישראלי) או הישראלי(בדיון בינלאומי) על כל הגזרות והאחריות שמוטלת מכך. וכיהודי גם חשוב לי דבר אחד נוסף- אם אני לוקח את האחריות, אני לוקח גם את הזכות לקבל מחילה על מה שעשיתי לא נכון. שרשורי 'אנחנו והם' הם תכלית העיקר של פורום דו-קיום, זה שאתה לא רואה כאלה, או לא רואה אותי כמשתתף בהם זה רק בגלל שאינך מחפש. ומשהו נוסף- מדוע כשכתבת אלי שיערת שאני ימני קיצוני? אתה יכול להביא לי את הנקודה שהדגישה זאת?

ערב רב

New member
המספרים מדברים על עשרות בודדות

של אנשים שסירבו להתגייס לגיוס חובה באופן מוצהר לאורך השנים, מאות כולל מילואים, אז כן, מדובר בתופעת שוליים, תופעת קצה.

Ragamala

New member
הקצה אינו הסטטיסטיקה

כשאני מדבא על אמצע אני מדבר על האמצע הרעיוני, לא הסטטיסטי. באיראן - המתונים הם אלו שחושבים שהיהודים הם השטן אבל שלא צריך להרוג אותם. לפי טענתך זה המרכז. המרכז אינו מקום איפה שהמפה הפוליטית הישראלית מסמנת אותו, אלא במקום בו אדם רואה את שני הצדדים ומתנתק עד כמה שהוא יכול מההתניות שהצד שלו הנחיל בו. זה המרכז. היכולת לצאת מהשבט שלך ולהביט על הסיטואציה מהצד. אצלנו בארץ נקודת מבט כזאת נחשבת קיצונית - כי לא הגיוני שישראלי לא יהיה מאה אחוז פטריוט. אבל זה רק כי מדינתנו היא מדינה של לאום קיצוני.

5EDEN50

New member
המטרה הינה להגיע לאמצע הדרך ואפילו

לפני שנים אחדות כתבתי ספר בשם "אמצע הדרך" את הספר כתבתי מאחר ופעם האמנתי שכל ערבי הינו איום על קיומי וזאת בגלל הדיעות הקדומות הקיימות בחברה אך בעיקבות פעילות שלום שיזמתי והכירות מקרית מקרוב של ערבים שיניתי את דעתי עליהם ועכשיו אני מכירה את הפן האחר של הערבי הרוצה לפרנס את משפחתו ולחיות בשלום בשקט ובשלווה .היום יש לי חברים ערבים בהרבה מקומות בארץ ונהינית להיות בביתם.וכשאני מביאה את הנכדים שלי זה מדהים איך שהם משחקים ביחד, שלי מדברים עברית ושלהם בערבית לא תאמינו איך הילדים משחקים יחד ואפילו מתקשרים מעולה ללא ידיעת השפה אחד של השני . באחד הפעמים אמר לי המארח שלי "תראי נאוה איך הילדים משחקים יפה יחד! תגידי לי נאוה לא חבל שהם יהרגו אחד את השני? "

nikkey

New member
וואו,מה שם הספר שכתבת?

את חייבת להסביר לי את המשפט הזה:" לא תאמינו איך הילדים משחקים יחד ואפילו מתקשרים מעולה ללא ידיעת השפה אחד של השני .--- תאמיני לי,שהרבה יהודים וערבים מאמינים שאפשר לחיות בדו-קיום . לא חידשת לי כלום. ועוד הבהרה שמאאאאאאאאאד הפריעה לי. כתבת:"באחד הפעמים אמר לי המארח שלי "תראי נאוה איך הילדים משחקים יפה יחד! תגידי לי נאוה לא חבל שהם יהרגו אחד את השני? " ---- למה ידידך הערבי שמבין מקרוב את ההווייה של דו-קיום היה צריך לומר את המשפט הזה? תאמיני לי,שקבלתי צמרמורת מהמשפט,או יותר נכון,מהתחושה שהעביר הערבי שלא יתכן להגיע לדו-קיום. עצוב מאד.

5EDEN50

New member
ניקי תראה טוב טוב כתוב ששם הספר

"באמצע הדרך".בנושא שלום.למה לך להזדעזיע בתקופת האנתפאדה יהודים הרגו ערבים? הרגו!!!וערבים הרגו יהודים? הרגו!!!לכן המארח שלי הערבימכפר ישראלי אדם מקסים אמר לי: "לא חבל שהם יהרגו אחד את השני" במובן שאיזה כייף הם משחקים יחד הילדים ועדיף כך מאשר מלחמה שבה אחד הורג את השני. אני מקווה שהסברתי טוב .ולשאלה איך ילדים משחקים יחד ללא ידיעת השפה ,למשל סעיד הקטן זורק כדור וטלי הקטנה רצה ומביאה לו את הכדור ודברים כאלה, מקווה שהסברתי את עצמיגם בזה.

5EDEN50

New member
ניקי הספר באמצע הדרך מאושר על ידי

משרד החינוך כספר בחירה וספר העשרה לבחינות.אתה יכול למצוא אותו בספריות.

nikkey

New member
מה ידידך הערבי חשב שהאינתיפדה

תימשך לאורך שנים? הרי הילדים היו קטנים. לא שאלתי איך ילדים מתקשרים בלי ידיעת השפה,זה הרי ברור.

5EDEN50

New member
ניקי החיים בנויים מקטעים

באותו הקטע של החיים שבו ביקרתי עם נכדי הפעוטים בכפר בגליל היתה האינתפאדה בעיצומה ולכן אמר ידידי הערבי מה שאמר. באחד הביקורים היית צריכה לראות את הנכדה שלי שביוזמתה התיישבה ישיבה מזרחית על המזרן בבית האח של המאריח שלנו כשהם סעדו את ארוחת הבוקר שלהם לקחה פיתה והחלה לנגב מהצלחת לבנה עם שמן זית בכזו מיומנות זה פשוט היה קטע מקסים.

למעלה