אמריקה השמנה

עילית33

New member
המממ....

אני לא ירדתי לשום רמות אישיות- השתמשתי בציניות ובבוטות כדי להבהיר לך את מה שעושה החוק הזה- שהוא ציני ובוטה בעיני. אבל לא אמרתי שום דבר אישי לגבייך. ונדמה לי שאת זו שאמרת שאני מאוכזבת מאנשים ( ?#!!?) ועוד כמה מסקנות מוזרות כאלה..אבל נו מילא.. אני לא מנסה להפחיד אותל מהעתיד הצפוי לך- אלא לכולנו לחברה. אם יש לך בעיה עם תשלום כרטים לילדה שאינה מקבלת כיסא- אז את צודקת וכדאי שהורים רבין יתארגנו נגד הדבר הזה.- ועוד נימה אישית: רק אני פגועה מהכללים?? כאילו- אם כבר -מדברים על נימה אישית...שימי לב לאמירות שלך עצמך. אני לא במלחמה- ניסיתי להביעא את כעסי ואת בחרת לקחת את זה לרמות אישיו8ת ולספר לי מי אני. היות וכפי שאמרת- השמנה הוא מצב בריאותי גופני לוקה- חזרנו להתחלה- לויכוח הבסיסי- ובוא שאין לחייב אדם לשלם כפול על מצבו בריאותי גופני לוקה. בכל מקרה -אני רואה שכל מה שאני אומרת עובר באופן אישי וזה מעוות את הכוונה שלי. צר לי אם נפגעת- לחלוטין לא הייתה כוונה כזו מצידי. אני אישית נפגעת מחוק מטופש כזה עד מאוד- אבל זה כנראה לא חשוב בחברה שלנו.

Else

New member
נו טוב

באוי נסכים לא להסכים - זה הדבר היחיד שנשאר לי לומר. אני לא באה לשכנע אותך במשהו אלא להציג את הנקודה שלי - בדיוק כמו שאת מציגה את הנקודה שלך.לא עשיתי שום מסקנות לגביך אלא הנחתי - יש תהום גדולה בין שני המושגים הללו. בקשר להתארגנות הורים...עד היום ראיתי מאוד מעט מקרים שהתארגנויות למיניהן עזרו למשהו. זה היה זה יש וזה יהיה.... ולא רק בזמננו אלא גם בעבר הרחוק....ולא שאני שמחה ממצב הזה - אני פשוט מאוד פסימית לגבי העולם המודרני והדרך בה הוא מתנהל. לגבי ציניות שאת משתמשת בה...אני אישית לא חושבת שזאת דרך הנכונה להסביר לאנשים או לאיש מסויים את הדיעה שלך אלא להפגין כעס בלבד. בכל אופן אני מציעה שנפסיק בויכוח הזה. אני הבנתי את הנקודה שלך אך יש לי גם את שלי. צר לי שאת פגועה מכל החוק הזה (שעדיין לא ממש עבר) ועוד יותר צר לי שלא ממש מבינה מה ניסיתי לומר לך. אבל זה לא משנה. אני מקווה שאראה אותך בדיונים מעניינים אחרים.

טוב שיש מי שמגן עלינו.....

לא שלא הייתי מסתדרת לבד....מקסימום היתה מעצבנת אותי... הייתי יושבת עליה
(אבל ביננו...למה שאני אתן לה להנות
)

sirpad

New member
את עושה מניפולציות

תוך כדיי שאת עומדת עם שלט "דיי לעשות מניפולציות לתגובות שלי". ולעניינך אני לא חי בארה"ב.בסופו של דבר סגנון החיים הקפיטליסטי שאת כה גאה בו יפגע גם בך.לא שאני מייחל לך את זה חלילה אבל ככה זה.

נירנברג

New member
קראתי שוב את כל השרשור

ואני מציע שכולם יעשו זאת שוב. מהתחלה ועד הסוף. יש בו טיעונים הגיוניים ונסיון להשיב על טענות ויש גם חזרה על הרבה דברים והתפרצויות רגשיות. אני גם חושב שלא הייתם הוגנים כלפי ELSE, למרות שאני בצד שלה בענין הזה של הויכוח ולכן הדעה שלי "שווה" פחות, אני עדיין חושב שהטענות שהושמעו נגדה לא הוגנות - בעיקר חזרה על דברים קודמים והתעלמות מהתשובות שלה. היא נתנה כמה דוגמאות יפות ולדעתי ענתה לעניין. חברים יקרים, חלקנו הביאו דוגמאות ואחרים ענו עליהם תוך כדי מחשבה, אבל לחזור ולהגיד דברים כמו "מה שמנים הם גם עשירים" ודברים בסגנון זה לא כל כך הוגן כיוון שענו כבר על הנקודות האלו. לא - לא נהייתי שומר הפורום, סתם קראתי את כל ההודעות מהתחלה ועד הסוף של השרשור הזה. ואני מביע את דעתי. גם אין לי שום דבר אישי כנגד כל אחד מהאנשים שכתבו דברים שלא עולים יחד עם דעתי, להיפך חלקם עזרו לי מאד ואני מאד מחבב אותם. אני רק אומר שאולי כדאי שנקרא שוב את כל הטענות והתגובות ונראה מה שייך ומה לא כל כך שייך. ושוב שום דבר לא אישי - ואל תנסו גם להפוך את זה לכזה - אנחנו רק מעלים את דעותינו. ומותר שהם לא יהיו זהות, רק חשוב לעשות זאת בצורה מסודרת ו-ה-ו-ג-נ-ת

עילית33

New member
ניר-רנברג......

זה בסדר, מותר להתפרץ ריגשית, ולהיעלב ( אני אישית ממש נעלבת מהדרישה הזו).. ולהתגונן- וזה לא אומר כלום על היחסים בין האנשים כאן. זכותך לחשוב כפי שאתה חושב ( אם כי - אין לי ספק שאתה רזה וכן גם כל משפחתך ולכן חסרה אולי ההתנסות במצב הזה כדי להבין כמה אי צדק יש בזה, אבל כל מחשבה ודעה היא לגיטימית...ואני מצטערת, אבל אם ייאלצו אותי לשלם מחיר כפול לטיסה- לעולם לא אוכל לטוס לשום מקום- וזה פשוט לא פייר להיות כלואה כל חיי במקום אחד רק כי אני שמנה....פשוט לא פייר!!! בכל מקרה- הסר דאגה מליבך - אנחנו נשאירם חברים בלי קשא לדעות אישיות , פוליטיות צבע עור או משקל
אז מתי רואים אותך אצלינו???? צ´וס..

Else

New member
אני לא עושה שום מניפולציה!

אתה זה שמעוות את המסר שעומד מאחורי המילים שלי - ואני חוזרת על זה שוב, לצערי כי מפעם הראשונה זה לא ממש נקלט!!!! החוק נועד לתושבי ארה´ב ולחברות תעופה אמריקאיות. רמת החיים כאן אינה נמוכה בכלל ומי שלא מסוגל לממן את נטיסות בתוך שטחה של ארה´ב נוסע, פשוט נוסע. תמיד יש פתרון. טיסה בתוך השטח של ארה´ב זה איורע יקר מאוד (באותו מחיר, לפעמים, אפשר לטוס לאירופה) ורק אנשים עם הכנסות הוגנות יכולים להרשות זאת (שזה אחוז מאוכלוסייה לא קטן בכלל!!!!). לחילופין, אם אינך מרוצה מההחלטה, אתה יכול לבחור חברה שהיא לא אמריקאית ואז הבעיה פתורה. אבל למה להתקיף? למה להתנפל? לא יפה...

Else

New member
ועוד משהו...

הסגנון הקפוטליסטי ש"אני כל כך גאה בו"(
האם אמרתי זאת?) פגע בי מספיק כבר בישראל. והוא עלול לפגוע בכל אחד מאיתנו במצבים בלתי צפויים - בלי שום קשר למיקום (כמובןזה לא יקרה אם אתה גר בסין או קובה - שם כולם שווים). יש מספיק נקודות חוקתיות במערכת קפיטליסטית ,חשובות יותר , אשר פוגעות באוכלוסיות רחבות יותר מאשר שמנים מובטלים ועניים....אבל זה סיפור אחר לגמרי...

sirpad

New member
אלס

ובכן נשמע לי כאילו צידדת בקפיטליזם והפטרת שאלך לקובה או סין כדוגמה למשטרים חשוכים. השירשור הזה לא מתקדם לשום מקום,וויכוחים שכאלה סופם להסתיים עם מטענים שאין לי חשק ליצור או לגרור.אם פגעתי סליחה לא זו הייתה הכוונה.כולי תקווה שהחוק הזה לא ייצלח,בתכונתו הנוכחית לפחות. יום טוב!

Else

New member
מזמן כבר הצעתי

להפסיק ויכוח שלא מגיע לכלום. בכל מקרה, ואת זה אמרתי כבר קודם, יש אלטרנטיבות, יש חברות תעופה במדינות אחרות, יש רכבות, יש מכוניות.... בקשר להצדעה לקפיטליזם...לצערי זה הטוב שיש לנו היום וכפי שהמערכת הסוציאליסטים לא הצדיקה את עצמה - למרות שהרעיון אולי נחמד מאוד - אז אנחנו נאלצים להסתפק במה שיש... עד היום אף אחד לא הציע משהו טוב יותר. אני תמיד בעד שלום ונושא חדש ומעניין יותר
.

sirpad

New member
מדינות סקנדינביה מסתדרות

דיי טוב עם הרעיון הסוציאליסטי.מה גם שבחברה שהתחנכה לשנוא את הרעיון הסוציאליסטי\קומוניסטי אני בספק אם יש לנו את הכלים לומר שהקפיטליזם הוא הרעיון הטוב בנמצא.

Else

New member
חומר למחשבה

אני באופן אישי חונכתי וגדלתי 16 שנים טובות במסגרת סוציאליסטית/קומוניסטית ולימדו אותי דווקא לשנוא את ההיפך הגמור ממנה - את קפיטליזם אבל שאר חיי עברתי במסגרת קפיטליסטית. אני חושבת שיש לי כל בסיס לטעון כי מערכת הסוציאליסטית היא כושלת בהחלט למרות שגם קפיטליזם הוא די חולני בימינו.

ג´יי לנו בדיוק דיבר על זה ../images/Emo21.gif

ואמר שאם ככה, השחקנית של אלי מקביל (לא זוכרת איך קוראים לה) צריכה לשלם חצי מחיר ולשים את התחת הקטן שלה במאפרה

Yaniv-DC

New member
אפרופו ג´יי לנו

בתוכנית של יום רביעי הוא דיבר עם שחקני נבחרת ארה"ב לקראת משחקם נגד גרמניה. ג´יי: "אתם יודעים שכבר ניצחנו את הגרמנים פעמיים". השחקנים: מבט תוהה מטומטם בעיניים, כמו שרק שחקני כדורגל יכולים לעשות. ג´יי: "אתם יודעים, המדינה שלכם..." השחקנים והקהל באולם: צחוקיה והילולה כאשר קלטו על מה הוא מדבר... ראיתי את זה היום בבוקר ביחד עם המפיק של SAT1, היה משעשע לראות את הפרצוף שלו

גופמן

New member
צוחק מי שצוחק אחרון

או לחלופין תן להם עשר שנים והכלכלה הגרמנית מכה את האמריקאית. ואז לא רק כדורגל. ועל נוביצקי שמעת?

עלי כהן

New member
מייל או אי מייל?

עם כל הכבוד לאלה היושבים בארה"ב והם יוצאי ישראל - מדוע לכתוב בעברית צורת ביטוי אמריקנית ? "מייל" בעברית הוא "מיל" , ו"כייסף" באידיש זה "כסף" בעברית (כן - אני יודע ש"יניב די.סי." כתב זאת בלגלוג ובדיחותא) . היום- לתשןמת לב קנאים לשפה - קוראים ל"אי-מייל" "דוא"ל" (דואר אלקטרוני...)

עלי כהן

New member
למה "מייל" ולא "מיל"?

עם כל הכבוד לאחינו בני ישראל היושבים בארה"ב הברית - בעברית כותבים "מיל" ולא "מייל" (כצורת הביטוי האמריקאית). ואגב - ה"אי- מייל" ההולך ומתפשט - גם לזה יש מילה עברית היום: "דוא"ל" , שזה קיצור של "דואר אלקטרוני" .

למעלה