אממ...

לא שאני מבינה איזו מן עלבון זה

"זהות מינית לא מגובשת" ומה בדיוק רע בזה? (כלומר, זה אולי לא עוזר במיוחד לבעל הזהות, אבל למה זה צריך להיות עלבון?)

ירון ג.

New member
את לא מתכוונת אלי בשאלתך ../images/Emo110.gif

נכון? כי תגובתי היתה אמורה להיות צינית ושנונה ונוגעת בין היתר בדיוק בנקודה שהעלית. <ירון שרמת הציניות שלו כנראה כ"כ נמוכה ולא ברורה עד שחש צורך עז להסביר>

כמובן שלא התכוונתי אליך

ובעצם אמרנו את אותו הדבר. אז ברור לי שזהות מינית לא מגובשת זה משהו שמציק מאוד לבעליו, ולפעמים זו תופעה ידועה של גיל ההתבגרות. אבל שעשע אותי מאוד שמתייחסים לזה כאל עלבון ומשהו שיש בו פסול. וד"א, אני מאוד מחבבת את מוריסי, מה לדעתך זה אומר על הזהות המינית שלי?

Boojie

New member
בדיוק כמו שלי: מבולבלת ולא מגובשת..

נו, נראה שיש לי עוד סטראוטיפ לבחירה. אני יכולה לבחור להיות נער חנון עם משקפיים, שיער שומני, חצ´קונים ובלי דאודורנט (ע"ע פורום מד"ב), לסבית בוצ´ית מכוערת ואגרסיבית עם שפם (ע"ע פורום פמיניזם) או נער מתבגר עם זהות מינית לא מגובשת (ע"ע מדף הדיסקים שלי, אבל זה די מתאים גם לפורום מד"ב בעצם, לא?) הממממ... מסובך. מזל שלפחות שלוש הזהויות שלי לא שוללות לבישת שחור. נראה לי שאני אפתור את הבעייה בלבישת חולצה שחורה עם הדפס של איבנובה. זה יפתור את הקטע המטאלי, המד"בי והפמיניסטי במכה אחת... רק נשאר לי לסדר לי חצ´קונים.
אבל האמת, עם כל הסטראוטיפים האלה, אין פלא שהזהות המינית שלי מבולבלת ולא מגובשת. איך בדיוק אני אמורה להתביית על הזהות המינית שלי אם סטראוטיפ אחד דורש ממני להיות חנון מחוצ´קן, השני דורש ממני להיות בוצ´ית משופמת, והשלישי דורש ממני להיות נער מתייסר?

Ludwig

New member
זהות מינית "לא מגובשת" או "מעורערת"

ירון ריכך את הנוסח המקורי של "זהות מינית מעורערת" שלא ברור לי מהי. אני מקווה שבתגובה שבאה אחריה ("אני סטרייט") אין כוונה שזהות מינית שאינה סטרייטית הינה מעורערת... בכל אופן זהות מינית "לא מגובשת" היא אולי שלב בעייתי אך ודאי שאיננה עלבון, והייתי אפילו אומר שזהות מינית "מעורערת" אם יש דבר כזה היא אולי בעיה אך לא עלבון. וחוץ מזה אני לפחות הבנתי מייד את הציניות בתגובה של ירון

sista

New member
זה לא עלבון

אוף, נראה לי שלא הבנתם אותי או שאני לא הבנתי אותי וניסחתי גרוע. התכוונתי, ואני אחזור על זה כמה שרק צריך, שמטאל, חוץ מערכו בפני עצמו כמוזיקה, משמש צעירים לפריקת תסכולים האופייניים לגיל ההתבגרות. תסכולים האלה הם לפעמים בעיות בזהות מינית - גם עיצוב זהות מינית הטרוסקסואלית היא דבר מסובך, בעיות עם סמכות, לחצים חברתיים, בעיות בביטחון ובדימוי גוף ותנודות במצב הרוח. כולנו עברנו את זה ואני לא מזלזלת בזה. רוב המטאליסטים שהכרתי יורדים מהקטע בסביבות גיל 20 מקסימום. אחר כך הם רואים בזה עוד ז´אנר. הם מוכנים לשמוע עוד סוגים. מה שכן, חלק מהסגידה למטאל לא נובעת מהמוזיקה אלא מאותן תופעות. לכן מה שהתכוונתי במקור הוא להוריד את מר זד מהעץ השוביניסטי שלו, ולהסביר לו שלא כל מלות השירים של כל הרכב מטאל מקועקע ומדובלל שיער הן תורה מסיני.

Zed off

New member
אני לא לוקח כל מטאל...

"כתורה מסיני"(בעיקר שמדובר על מאנוור) אבל תדעי שיש במטאל הרבה טקסטים מעל לכל השטויות האלו של אגרסיביות ושובינסטיות, יש טקסטים ממש גאונים...

sista

New member
אני יודעת שיש הרבה טקסטים במטאל

שהם מעניינים ויש גם קטעים מעניינים מוזיקלית ומרגשים. אני נגד שימוש לרעה במוזיקה הזאת, שלדעתי זו תופעה קיימת. אפרופו טקסטים מעניינים, האם לדעתך אחד מהם היה אותו הטקסט שבו התחלת את השרשור הזה? כי אם כן, אתה עושה סנגוריה מאוד גרועה למטאל.

Zed off

New member
ממש לא...

אני חושב שזה שיר מאוד מצחיק, אני לא אוהב אותו, ואני ממש לא חושב שזה אחד הטקסטים המעניינים במטאל...

Boojie

New member
אהמממ אהמממ...

הבי מטאל זו מסגרת שמאחדת המון סוגים שונים של מוזיקה. חלקים נבחרים ממנה נוטים להיות יותר אינטליגנטיים (מבחינה מוזיקלית וטקסטואלית כאחד) מז´אנרים יותר "שגרתיים", נאמר, של מוזיקה. והיא חביבה על כל שכבות האוכלוסיה, רק שאולי שומעים את זה פחות מנשים וממבוגרים. ואם כבר, בהבי מטאל יש כמות נכבדה של להקות נשים מדהימות, עם טקסטים מדהימים, ועוצמה נהדרת (להבדיל מכוח ואגרסיביות) שנותנות יופי של דגם חיקוי לנערות ולנשים. המחקר הזה נשמע לי מסוג המחקרים שיוצאים מנקודת הנחה מסוימת, ואז, ראה זה פלא, מוכיחים בדיוק אותה! מי בדיוק ערך את המחקר הזה? מטעם איזה גוף? לאיזו מטרה? (כי כמה וכמה גופים שמרניים-נוצריים בנוסח "ההורים המודאגים" וכדומה ערכו מחקרים כאלה בגלל החשש שלהם למה שמוזיקת ההבי מטאל גורמת לנפשם ולרוחם של ילדיהם היקרים).

sista

New member
ועוד במוזיקה - בריטני ספירס

ושירה החדש שנקרא i´m a slave for you ואלו גם רוב המלים בשיר, מלבד נאקות חתול שונות ומשונות. איזה מסר מלבב לנערות צעירות: גם אני יכולה להיות יפה וכחושה, להצהיר שאני בתולה זכה תוך כדי פיתולי גוף נמרצים, לרמז רמזי הפקרות דקיקים בתוך שיריי, ללבוש כמה רצועות בד ולעשות ככה המון כסף.

הדוגמא של בריטני ספירס

היא לדעתי הרבה יותר חמורה מהדוגמא של להקת manowar: כי את הלהקה אפשר לתפוס בלי שום בעיה כחבורת גברים סקסיסטיים ולא להפנים את המסרים (מה גם שהרבה להקות רוק כבד כותבות ליריקס פרובוקטיביים במתכוון, כך שמילים כאלה נתפסות כפרובוקציה לשם הפרובוקציה ולא כאמצעי להעביר מסר). בריטני ספירס לעומת זאת היא מושא ההערצה של נערות רבות, וכ"כ חבל לי שדור שלם של ילדות ונערות מפזם "אני עבד בשבילך" והילדות הללו מפנימות לא רק את אידיאל היופי הבלונדיני והשופע אלא גם שבחורה מצליחה (כמו ספירס) צריכה להתפתל ולחשוף את חמוקיה בזמן שהיא לא עסוקה מידי בלהיות העבד של מישהו. עצוב!

כנראה

שלרצון הקמאי של הגברים לשלוט בנשים יש אחות קמאית שרוצה להיות נשלטת על ידי גברים. אולי זו הסיבה שהמאבק הפמניסטי כל כך ארוך כי רצונות קמאים קשה מאוד לשנות. תארו לכם את הראשונה או הראשון שירדו מהעצים, היה להם קשה מאוד לשכנע את האחרים שדווקא יש תועלת רבה בלהיות על הקרקע, או זה או זו שהכניסו את האש הביתה לא נתנו להם להיכנס "או אני או האש הזאת." "אתם לא מכניסים את הדבר הזה הביתה!"...

sista

New member
אין לי רצון קמאי להיות עבד לכלום.

צר לי, הקמאיות שלי בקאנטים בזמן האחרון. אבל, חושף יקר, לדעתי דיכוי נשים אינו קונספירציה גברית אלא ביטוי ליחסי כוח מקובעים אשר נשים וגברים כאחד משמרים אותם בקנאות.

וטוב שכך

כנראה שככל שמתרחקים מהרצונות הקמאים הטבועים בנו כך מתקרבים לשויוניות, הומניות ואהבה. ואכן יחסי כוח מקובעים לדעת החושף נובעים מרצונות קמאים. אז אם ירדנו מהעצים והשתלטנו על האש אז יש סיכוי גם שיום אחד נחייה בחבר שוויונית.

וטוב שכך

כנראה שככל שמתרחקים מהרצונות הקמאים הטבועים בנו כך מתקרבים לשויוניות, הומניות ואהבה. ואכן יחסי כוח מקובעים לדעת החושף נובעים מרצונות קמאים. אז אם ירדנו מהעצים והשתלטנו על האש אז יש סיכוי גם שיום אחד נחייה בחבר שוויונית.

wasaby

New member
יש גברים ונשים

שנהנית להישלט מינית על ידי בני/בנות זוגם בצורות שונות. יש נשים וגברים שהם באופיים אנשים מונהגים שמקבלים בקלות יחסית הוראות של מישהו אחר. זכותו של כל אחד למצוא את בן הזוג שטוב לו איתו. אבל להכליל מכאן שכל הנשים (או כל הגברים?) צריכות להיות שפחות וחייהן אינם חיים ללא זה זאת פשוט טפשות ועוורון.

למעלה