אממ...

Zed off

New member
אממ...

מישהו מכיר את manowar ? בכל מקרה הנה שיר נחמד שלהם... Manowar - Pleasure Slave She Is Waiting To Kiss My Hand But She Will Wait For My Command My Chains And Collar Brought Her To Her Knees She Now Is Free To Please Woman Be My Slave That´s Your Reason To Live Woman Be My Slave The Greatest Gift I Can Give Woman Be My Slave Before Her Surrender She Had No Life Now She´s A Slave Not A Wife Her Only Sorrow Is For Women Who Live With Lies She´s Taken Off Her Disguise Woman Be My Slave Chained Unto My Bed Woman Be My Slave Begging To Be Fed Your Body Belongs To Me Woman Come Here Remove Your Garments Kneel Before Me Please Me Woman Be My Slave Chained Unto My Bed Woman Be My Slave Begging To Be Fed I Want You Now Woman Be My Slave...למי שלא יודע מאנוור הם להקת הבי מטאל אמריקאית...

Zed off

New member
חשבתי שהייה לכן משהו להגיד

על השיר הזה...כנראה שלא...

sista

New member
דווקא לי יש

אני קראתי, במסגרת מאמר על הגדרות מגדר בפוסט מודרניזם שהמחקרים שנגעו להזדהות עם יוצרי מוזיקה בתקופת גיל ההתבגרות והנעורים, טענו כי הקהל הנלהב ביותר של הבי מטאל הם בנים צעירים בעלי זהות מינית מעורערת.

Zed off

New member
פחחח...

אם רמזת שהכתבה הזאת משקפת אותי, אז את כלכך טועה...אני לא ממש אוהב את מאנוור, ואם יש שירים שלהם שאני אוהב, אז אני אוהב אותם אך ורק בגלל המוזיקה ולא בגלל הכתיבה השוביניסטית שלהם, זה ידוע שמאנוור הם להקה עם קנאת פין חמורה... ולגבי הכתבה - בולשיט!, חוץ ממאנוור אני לא מכיר עוד להקת הבי מטאל עם מסרים שוביניסטים, ואני אוהב מאוד מטאל ואין לי שום בעיה של זהות מינית(אני סטרייט) ואני גם לא כלכך צעיר(18) אז דחפי את המאמר שלך ל...

sista

New member
מי אמר משהו עליך?

לרגע לא טענתי שאתה לא סטרייט. אבל אולי אתה לא כל כך סגור על מה זה להיות גבר. אני ציטטתי מחקר, אך מתשובתך עולה שאתה כנראה חלק מאותה אוכלוסיית "מעריצים" שהוא מתאר, למרות גילך המופלג. מבחינת המוזיקה, בהבי מטאל יש תיפוף מהיר (שנקרא "דאבל באס-שני פדלי באס במערכת התופים"), אקורדים חזקים, דיסטורשן, שירה בקול מעוות - צרחני או נוהם ונמוך. גם בלי להתייחס למלים, שלפעמים מדברות על דת, לפעמים על מלחמה, ועל כל מיני כיסוחים למיניהם, המוזיקה כולה היא כוחנית באופייה, והיא מתאימה לנערים צעירים שחשים צורך להתחבר למקור של כוח ואגרסיביות.

Zed off

New member
תגובה טיפוסית...

ובכן...חשבתי שרמזת למשהו, אז רציתי להסביר שאני יודע טוב מאוד מה הזהות המינית שלי, ושאני הוכחה חייה... ושוב בקשר למאמר - זה כלכך לא נכון, אני אוהב מוזיקה מורכבת, משהו קצת יותר מאתגר מפופ, ואת זה אני מקבל במטאל, וגם בג´אז(שזה עוד סגנון מוזיקה שאני אוהב, גם על זה יש לך מאמר?)יש משהו נחמד באגרסיביות של המטאל, אבל זה הרבה מעבר לזה, המאמר הזה ביינתים נשמע לי ממש טיפשי...

sista

New member
משחק המאמרים

אם באמת המאמר נראה לך טיפשי, אולי תביא מאמר שטוען שמוזיקת מטאל מיועדת לאנשים עמוקים, בוגרים ובעלי אישיות יציבה במיוחד.

Zed off

New member
רגע ואם אין לי אחד כזה?

בחיי...זה הדבר הכי טיפשי ששמעתי, מה אם אין על זה מאמר זה אומר שזה לא נכון? תביאי לי עכשיו מאמר שאומר שמי ששותה מיץ אשכוליות הוא לא דווקא פסיכופט בפוטנצייה, עד שאת לא מביאה, אי אפשר להוכיח אחרת...נו?...לא נשמע לך קצת טיפשי?

Zed off

New member
ובתור פמיניסטית...

את צריכה להבין דיי טוב את כל הקטע הזה של דעות קדומות וכמה שזה דבר דפוק...כמו שלא כל הבלונדיניות טיפשות(או שכן?) לא כל מי ששומע מטאל מופרע...

אכן לא כל מי ששומע מטאל מופרע

אבל תכיר בעובדה שבקרב אוהבי המטאל יש אחוז גבוהה של אנשים בעלי זהות מינית לא ברורה. נערים לפני ההכרה שהם גייז, נערות שקורעות את נפשן לגזרים באמצעות עשיית סקס עם כל מי שזז כי רק כך הן חושבות שיקבלו אהבה, נערים שעברו התעללות מינית או אונס על ידי גברים ונפשם קרועה בחיפוש אחר משהו שיעביר את הכאב, נערות שעברו התעללות מינית או אונס ומתמכרות לכוח שהוא שאיפתו של המיואש, וכו וכו אנשים עם פגיעות נפשיות גדולות. זה לא אומר שהם רעים, זה גם לא אומר שהם טובים, להיות מבולבל זה לא דבר רע בכלל וגם לא טוב יש אנשים מבולבלים. יש כאלו מבולבלים כל החיים ויש כאלו שרק כמה שנים. רבים מהמבולבלים נמצאים בבלבול תקופתי בין הגילאים 14 ל - 18 . זה עובדה. ובהקשר המוזיקלאי החושף מוצא לפעמים ביצירות מטאל אמירה אומנותית שאומרת אנחנו נעסוק בכל נושא גם ואולי בעיקר אם הוא טאבו. כאן האמירה האומנותית היא שונה היא דיון לפעמים עמוק במושג הטאבו המילולי, ודיון חברתי במושג ההשפלה הנשית. מה שנכון שלא כל אמן אפילו אם הוא רוצה מצליח ליצור יצירה גדולה שתוביל את הצופה לאמירה האומנותית ומה שנותר הוא סתם מלל גס. החושף מעדיף את הגרסה של Laibch למטאל. להם יש אמירה אומנותית מענינת מאוד.

די עם הסטריאוטיפים

מאיפה אתה יודע שבקרב אוהבי המטאל יש אחוז גבוה של אנשים בעלי זהות מינית לא ברורה, שעברו התעללות מינית או אונס ושיש להם פגיעות נפשיות? בדקת אחד לאחד את כל חובבי הז´אנר המוסיקלי הנ"ל? אני ממש לא אוהבת הכללות כאלה בגלל שאותן הכללות בדיוק משמשות גם נגד הפמיניסטיות (יש להן זהות מינית לא ברורה, יש להן פגיעה נפשית והן מבולבלות). נכון שאתה טוען שאין בכך בכדי לתת שיפוט ערכי, אבל הסטריאוטיפים החברתיים שמנחים את כל ההכללות שאנחנו עושים צופנים בתוכם שיפוט ערכי של מה טוב ומה רע, מהי התנהגות (או מוסיקה) ראויה ומה לא.

neatsun

New member
לפני לא כל כך הרבה שנים

הביטלס לא הורשו להכנס לארץ ולהופיע, פן ישחיתו את נפש הנוער בשיריהם הפרועים, בתרבותם הקלוקלת, בתלבושותיהם ות ס ר ו ק ת ם המופרעות... אני חושבת שזה מסכם את כל מה שיש להגיד בקשר למוסיקה ונפש הנוער :) ובהזדמנות זו -
לזכרו של ג´ורג´ הריסון.

כניסת הביטלס לארץ הקודש נאסרה עקב../images/Emo32.gif

החשש לפריצת מהומות בקרב מעריציהם. או במילים אחרות - הפרת הסדר הציבורי. אז עוד לא הכירו את אפשרות קיבוץ הוני אדם בפארקים ויצירת הפנינג ענק, למען התרוממות הרוח. באותה תקופה היסטורית, המדינה היתה מלאה במעריצי הביטלס, ביניהם אני, וההחלטה הנ"ל (שהתקבלה ע"י הכנסת כמדומני) גרמה למפח נפש ולכעס. אם זה היה היום היינו יוצאים להפגין!

neatsun

New member
הביטלס נחשבו אז לשיא האנרכיה

ולסמל הניוון וההשחתה (בעיני ה"מבוגרים" כמובן), בדיוק כפי שלהקות מטאל למיניהן נחשבות בעיני אנשים מסוימים היום. אני בטוחה שצעירים היום מתפקעים מצחוק אם הם שומעים את הסיפור הזה. ביטלס היום הם קלאסיקה, בני נוער בטח שמים אותם באותה מחלקה כמו הגבעטרון :) (למען הסר כל ספק, אני אוהבת את השירים שלהם!) ובקיצור, קביעות כמו "מעריצי להקות מטאל הם..." הם חסרות שחר, בדיוק כמו "מעריצי הביטלס הם פושטאקים" (סליחה על הסלאנג הארכאי)

hunky@dory

New member
../images/Emo32.gif אוף

הזכרת לי את שנת 1984... לא במובן האורוולי אלא במובן האייטיזי עם השיער כאילו בנדם יצא הרגע מהלם חשמלי ובגדים כאילו הם פיג´מה של מחלקה.. פושטאקים... מילה של אז...יוהההו איזה נוסטלגיה למילה כל כך תמה ומפגרת פושטקים אוה

כל האמת

היא שאני ממש קיוויתי שההודעה המקורית תשאר ללא תגובות. היות והיא נענתה ואפילו למדתי משהו על בקיאות הגולשות והגולשים במטאל (מתחילה להעריך עם מי יש לנו פה עסק
) הרי שזה זמן תגובה: 1. ההודעה המקורית הושארה פה לדעתי כפרובוקציה, וכמו הרבה שקדמו לה - פרובוקציה זולה ולא רצינית. 2. התשובות לעומת זו התברכו כרגיל בעושר לשוני ואינטלקטואלי והיו מעניינות בהרבה מן ה"שאלה" - ואני מודה לכותבות. 3. מצטרפת להדלקת ה-
לזכרו של ג´ורג´ האריסון. 4. כל נוער הוא נוער מבולבל וכל תקופה ובילבוליה. זה שאני לא מבינה איך אפשר להקשיב בכלל למטאל אין לו רלוונטיות לעניין - המטאל מייצג תקופה שמייצרת נוער לא פחות טוב ממה שהיינו אנו וקודמינו ואצל נוער יש נטיה "עדרית" לא פחותה מאשר אצל מבוגרים, לאהוב את הדברים שבתוך הקונצנזוס, בעלי הדרוג החברתי - טרנדי הגבוה ביותר. היום זה המטאל. 5. אני משערת שכמו שהיה הבדל בין רוק ורוק כבד, יש הבדל בין מטאל ומטאל כבד שמתבטא גם בסממנים התנהגותיים וחיצוניים אופייניים לקבוצות השונות, אולי גם נפשיים שונים. חנה (שנמנתה בזמנה - ועד היום - על חובבות הרוק הכבד, כולל בנעורי ג´ינס קרועים, קוצים שחורים בשיער ובריחות לסיני במקום בי"ס
).

ועוד הבט על "כתות" ו"כתיות"

ברגע שהמוזיקה היא סממן ל- cult - יש בעייה. אני משערת שלשם כיוונו אילו שהצביעו על סימנים מכלילים לאוהבי המוזיקה. שימו לב ללהקות שאהובות למשל על הנוער שמאמין בשטן או בכת השטן. כתות הן מעיקרן זכרניות וניתן למצוא בהם סימנים כוחניים כשבדרך כלל הבנות מדורגות נמוך בהיררכיית הכח הזו. הבנים אכן מבולבלים זהותית (זהות אישית, רגשית ומינית) ומקור עוצמתם היא תחושת הנחיתות דוקא. זה דבר מעניין - שתחושת נחיתות מביאה בנים לעמדת כח היררכית גבוהה יותר ובנות לעמדה קורבנית נמוכה יותר... בכת השטן - אונס הוא ריטואל מקובל על האונסים והנאנסות כאחד. כנ´ל אלימות (של בנים נגד בנות, לעולם לא להפך). אם לזה כיוונתן - אתן לא רק צודקות, אלא ממעיטות בתיאור וב"הכללות".

Boojie

New member
שוב כת השטן?

מה יש לאנשים מערבוב של הבי מטאל עם כת השטן? אני הכרתי מעריצי שטן שהעדיפו להקשיב למוזיקה קלאסית "כבדה" (ע"ע ואגנר ובטהובן, וכל מי שראה פעם את "התפוז המכאני" יודע למה אני מתכוונת). ואגב, הערת שוליים לגבי כת השטן: פולחן השטן המקורי התחיל כתגובת נגד לשתלטנות הכנסיה הנוצרית. אחד המאפיינים שלו היה שגם נשים שימשו ככוהנות (וזאת כי בכנסיה הנוצרית, כמובן, נשים לא הורשו לכהן), והוא התאפיין בשוויון רב בהרבה מהמקובל בנצרות. הוא התאפיין בעיקר במחשבה שחרגה מהדוגמה הכנסייתית, וככזה, לדעתי, היה ראוי להערכה רבה. כמובן, היו לו יחסי ציבור גרועים מאד, כי הגוף השליט (הכנסיה) שלגמרי במקרה שלט גם באמצעי התקשורת, לא ממש תמך בו...
כת השטן כמו שהיא נוטה להופיע בימינו בארץ היא בעיקרה קשקוש (ואני שונאת להשתמש במילה הזו, אבל תסלחו לי). ברובו עיסוק של נוער משועמם שחי חיים בתנאים קשים ומחפש להתרומם מעל עליבות היומיום. היא מתאפיינת בניצול מיני בוטה וגס של נשים (בצורה מנוגדת לחלוטין לרוח המקורית של הפולחן הזה), בשימוש מרובה וחסר משמעות בסמים ובאלכוהול, במעשי אלימות פולחניים-לכאורה, ובאופן כללי בהתמרדות חסרת משמעות של ממש נגד כללי החברה. אבל אנא, אל תקשרו בין זה לבין סוג כלשהו של מוזיקה. הבי מטאל לא יותר מעודד הקרבת קורבנות לשטן מאשר "כרמינה בורנה".

למעלה