בוקר-טוב. יש מספיק סיפורים שגם מתאימים למה שאני מתאר.
וקראתי אותם פה בפורום... לא ממקור זר. על נשלטים ונשלטות שהגיעו לרמות כניעות ותלות כזו - שכבר עשתה להם נזק. הן כשנשארו עם השולט ובלי יכולת יותר להתנגד לכלום, והן כשהשולט "זנח" אותם בשלב-מסויים.
בכל מקרה. כל מה שתיארת - זה בעיני המתבונן...
תן לי להתלוות אליה ליום אחד - ואחזור אליך עם תשובה.
שאראה בעצמי ואבין בשפה שלי - למה קשה לה להביע רצון ודעה?
אמרת שזה לפי הבקשה שלה, אפילו לא לבקשת האדון. מה שאומר, שככל הנראה זה מחסום שלה, שעדיין קיים ומשתמר. היא לא חופשיה באמת... היא רק מצאה פינה בה מאפשרים לה לא-להתמודד.
אם היא אסירה במהותה - זה דבר אחד.
ואם היא חופשייה במהותה ומשרתת מרצון - זה דבר שני.
ודגש על - היא, חופשיה, ומרצון - מה שמאפשר הסכמה של מישהו בעל תודעה.
זה בכלל לא קשור לבדס"מ. אתה מפספס את הנקודה. מרסי הבינה אותי נכון... ואם תרצה אפשפש אחורה בפורום "ציפורים" שם כתבתי נהרות של זעם על החינוך החרדי. מאותה הסיבה - אסירים. חייבים לשחרר אותם. אחר-כך - שיבחרו. ובדומה... נהרות של זעם על נושא ברית-המילה - דווקא בקרב חילונים.
מי שלא אסיר - לא אסיר. אבל יש המון שכן, או שהופכים לכאלה - במהות, בנפש. ועוד בעידוד של מי שהם מסרו לו שליטה, וסומכים עליו להנהיג אותם! זה לא מקובל עלי - סורי.
אתה לא חייב להבין או להסכים. רק תבין שאין לך דרך לשכנע אותי אחרת. ושמבחינתי, וכתבתי את זה קודם - זה כל-כך ברור ובסיסי שאני לא-מבין על מה יש דיון בכלל? ואין לי איך להסביר יותר טוב. אתה שם או שאתה לא שם. (ומבין את קוזמו בעניין... כמובן לא תומך בלהעליב אף-אחד, והיא בעצמה התנצלה) .
עבורי, ולפי ההבנה שלי - חופש הוא מעל הכל. ומי שלא יודע מה לעשות איתו ומוכן לוותר עליו - מתוך חולשה או פחד, צריך עזרה בללמוד איך להיות חופשי, ועצמאי, ואמיץ מספיק. ובטח לא צריך שיהיה מי שיקח את "נטל החופש" ממנו - ועוד יציע לו ממתק בתמורה. ולרוב זה גם "פתרון" זמני, כי מאמין שנדירות מערכות-היחסים שנמשכות לנצח. ואז מה? האדם יחפש שולט חדש שיקח ממנו שוב את נטל - ההתמודדות עם החיים?
Give a man a fish and you feed him for a day; teach a man to fish and you feed him for a lifetime. - Maimonides
אמרה ידועה... שמיוחסת למספר הוגים. הרוב מיחסים אותה לראשונה - לרמב"ם

. אגב - הסיפור שמצאת "צורה" ואחר-כך ראית שגם עוד מישהו חשב עליה. צורה נכונה, היא צורה נכונה... סוג של הגיון/אמת - שקיימים בעולם עבורינו לגלות

.
מקווה שנשמור על אווירה טובה. לא תמיד אפשר להסכים על הכל.