אמאל'ה. אז איך המערכת?

אה, ולגבי מיסים ועבודות בכלל

ראיתי שהשנה פרופ' אד רעי חוזר מהגלות הרמתגנית ללמד את זה, שווה בדיקה עם בוגרי הפקולטה שעברו אצלו אם זה יהיה קורס מציק-מטלות כמו בשנתיים בלעדיו, ולפי זה לחלק את הקורסים בין הסמסטרים. אל תשכח שאצלה סמסטר א' יהיה דוחה יותר ממה שהיה למחזור שלך (ודוחה בערך כמו מה שהיה למחזור שלי) - כי קניין ותאגידים יהיו שם יחדיו, כ"א עם ה3 עבודות המעיקות שלו (בעוד שאצלכם פיצלו את זה יפה), בנוסף ל1 המפגרת של משפחה. מנסיוני במצב כזה דווקא סמסטר ב' הרבה יותר רגוע ופתוח למשחקי מערכת, והציונים גם משתפרים באופן ניכר (הבדל 6 נק' בממוצע בין הסמסטרים אצלי) בעקבות הרוגע היחסי הזה.

rmedzini

New member
תספור את הכל

אל תשכח שיש בסמסטר ב' גם את נזיקין ואת המבחן אמצע בשיטות (שלא היה השנה). המבחן עדיין דורש כמה ימי הכנה - וזה דיי נהרס אם לוקחים קורס באנגלית שלוקח את כל היום ויש בו חובת נוכחות. לכן המלצתי היתה לראות בבואו היום. במיוחד עם אין חובה לעשות קורס באנגלית.

צודק

אצלנו היתה קומבינת "מגן" עם מבחן האמצע בעקבות אחת השביתות, לא זוכר כבר של מי. בכל מקרה, אני מסכים שבשנה לחוצה כמו ב' כדאי לחכות עם ההרשמה לקורסים מרוכזים עד שיודעים את התאריכים והשעות הספציפיות שלהם (בין אם מפרסום של המזכירות, בין אם בהצקה פרונטלית לגורמים הקובעים שהשם שלהם מתחיל ונגמר ב"לי"). פלוטרית - אם מדובר בקורס אנגלית לשם הפטרות מחובת אנגלית משפטית (למקרה שלא עברת את מבחן הפטור), אני ממליץ על הסדנא לכתיבה משפטית באנגלית, קורס קליל ברוח טובה וציונים לעניין, ואפילו ידע שימושי פה ושם. (חסרון: זה בסמסטר א', כלומר עוד 3 עבודות (קלות) לקלבסה שתוארה לעיל).

flutter girl

New member
אני לא

צריכה את הקורס בשביל הפטור (עברתי את המבחן, רותם יודע את זה ולכן הוא התייחס לעובדה הזאת), אלא מעדיפה לעשות קורס של שבועיים מאשר של סמסטר... ואגב, בידיעון פרסמו תאריכים ושעות.

rmedzini

New member
פרסמו רק סמסטר א'

את סמסטר ב' לא פרסמו. אבל ההמלצה הזו תקפה גם לקורסים שפרסמו את השעות שלהם. אולי את יודעת את התאריכים של הקורסים, אבל את לא יודעת את התאריכים של העבודות. לכן ההמלצה, שלא השתנתה, היא שתחכי לפרסום של תחילת הקורס ואם תראי שיש לך זמן, אז תרשמי לקורס.

rmedzini

New member
המשך

אם אני לא טועה, לעשות רישום ואז ביטול לפני הקורס הוא זהה לביטול של קורס במהלך השנה. אל תשכחי שבקורס באנגלית יש חובת נוכחות ואם לא נוכחים אי אפשר לעשות את הבחינה.

flutter girl

New member
לא הבנתי אבל למתי אני אמורה לחכות?

מתי בעצם נרשמים לקורסים באנגלית?

ביטולים

בד"כ אפשר לפרוש מקורסים מרוכזים עד השיעור הראשון, כולל. בד"כ גם לא יודעים מה יהיה התאריך של הבחינה, ומשך הזמן שיתנו לכתוב אותה (יומיים-שבוע), עד אמצע הקורס לפחות.

rmedzini

New member
עוד יותר סיבות לחכות למועד הרישום לפני תחילת

הקורס (בערך שבועיים לפני). בדר"כ באותה תקופה נקבע גם מתרגל שאפשר לשאול אותו על הבחינה.

וואלאק

חשבתי שהוא מדבר בכלליות, סחה על הפטור. אני רואה עכשיו שבאמת פרסמו שעות לקורס שאת רוצה, כנראה כי זה אחד הקורסים הראשונים (לקורסים שאני לוקח בסמסטר ב' אין שעות או תאריכים מדויקים, סתם הלכו על הגישה של "אל תקבעו חופשה במאי-יוני"). אז יצאתי לא מבין פעמיים. לא נורא, עדיין עדיף מללמוד למבחן בפטנטים מחר.

flutter girl

New member
בבקשה תאשש שפטנטים זה מזעזע

ידיד שלי שוקל לקחת את זה (השנה!) ואני רוצה להעיף לו 5 כאפות.

מאשש

אחד הדברים המזעזעים בתולדות לימודיי, וזה הקורס התשיעי/עשירי שלי פלוס מינוס באשכול הטכנולוגי ככה שזה לא שאני טכנופוב או דביל (טכנולוגי). מרצה גאון שמצפה גם מהסטודנטים לקלוט ברמה שלו, מלמד במונוטוניות ואפרוריות, ומספרים שהבחינות דורשות רמה מאוד גבוהה של יישום והבנה. התקלה הגדולה באמת היא שהזהירו אותי ולא הקשבתי, חשבתי שכל הרקע הטכנולגי יחליק לי את הקורס הזה ואלה יהיו 3 נ"ז מתנה. פחח. יש אחלה קורסי בחירה שנה הבאה, ממש פיצצו את הידיעון מכל טוב. למה לקחת דווקא את זה?

flutter girl

New member
תודה רבה!!

אני מעבירה את זה הלאה. איזה קורסים אגב? אין הרבה דברים שמסתדרים לנו טוב במערכת האמת.

באמת מערכת קשה יש לכם

ככה הבנתי מחבר מהשנה שלך, שניסיתי לעזור לו לבחור. זה תלוי, מה תחומי העניין שלך? (חוץ מדיני משפחה, השם ישמור). בטכנולוגים חובה לקחת את רוחני, תקשורת ועידן המידע. פראייר מי שלומד בחיפה ולא לוקח את שלושת אלה, לדעתי (הכי נהניתי מתקשורת, אבל זה כבר תלוי במה שמגרה אותך יותר). אחריהם אפשר להתחיל כבר לפשפש בקורסים הנישתיים יותר, בהתאם למה שלמדת במבואיים והגניב לך ת'צורה. ספרתי עכשיו והגעתי ל11 קורסים טכנולוגיים שמאחוריי, והשנה אלמד בכ8 נוספים. השם ישמור2X

flutter girl

New member
חח.

תחומי העניין שלי זה דיני משפחה
ופלילי. רוחני לא בא לי בטוב, תקשורת לא מתאים לי במערכת...

can't help you there

שני התחומים השנואים עליי ביותר. אפילו עבירות מחשב ממש לא רציתי לקחת כי זה פלילי (אבל מכריחים אותי השנה

flutter girl

New member
יש לי כבר מערכת

עכשיו אני רק צריכה לקוות שאני אצליח להירשם להכל...

טריק ידוע

תמצאי מישהו משנה מתקדמת, תעשי לו עיניים והוא יתפוס לך קורסים בהרשמה שלו. אח"כ כשתפתח ההרשמה של השנה שלך, תתאמו באישון ליל שהוא ישחרר לך ושניה אח"כ את תתפסי.

טריק ידוע 2 (הגרסה המוסרית?)

אחרי שמתברר שאין מקום בקורס - שולחים מייל מתחנחן למרצה על כמה ללמוד דיני משפחה שרעיים בעידן הטרום-ביזנטי זה חלום חייך, ולא תוכלי לשאת את המחשבה של להעביר את שנה ב' בלי ללמוד את זה, ושאם הוא לא מאשר לך מקום נוסף את קופצת ממגדל אשכול, ונ.ב יש לך תמונות שלו עם עתודאית. מנסיוני מרצים בד"כ מאפשרים עוד 5-10 מקומות אם מדגדגים להם נכון בעצם המצחיקה, והיו גם מקרים (קפלן) שנוספו מעל 40.

למעלה