אמאל'ה. אז איך המערכת?

flutter girl

New member
אמאל'ה. אז איך המערכת?

תגידו, רק לי זה נראה פתאום כאילו אני הולכת ללמוד המון השנה? בחיפה לא לוקחים קורסי בחירה בשנה א' (וזה בסדר, הגענו יופי למכסה של הנקודות רק עם קורסי החובה), ועכשיו פתאום זה נראה כאילו אני הולכת ללמוד המוווווווון השנה. למרות שבכוונה לקחתי קורסי חובה רק עם בחינה סופית...
7 קורסים בסמסטר א' ו-6 קורסים בסמסטר ב'...!! פאק הולכים להיות לי המון מבחנים...
אה ואני יכולה להגיד יפה שלום לקליניקה של הסנגוריה הציבורית- הם בכלל מקבלים רק שנה ג'. בע.

NFish

New member
באמת נשמע הרבה...!

אבל לא נורא.... עברת את שנה א', תעברי גם את זה...!

flutter girl

New member
עכשיו אני לא יודעת

אם אני לא רוצה שביתה שתפצל לי את הסמסטר.

NFish

New member
גם אתמול שמעתי את זה מסטודנטית שעולה

לשנה ב' למשפטים...! כנראה שזה לא היה כל כך נורא...!

flutter girl

New member
אתה טועה,

זה היה נורא כי מה שיצא בסוף זה שלמדנו חודשים ברציפות ללא כל הפסקה! ההפסקה היחידה שהייתה לי כל השנה **עד עכשיו** הייתה שבוע בפסח. זהו. על פניו זה נראה נחמד, כי עושים רק שני קורסים בשבוע (זה היה בשביתה- בעצם 3 כי היה גם מיומנויות אבל מי ישמע), אבל בתכל'ס היינו שנה א' ולא ידענו מה זה "עומס" אז זה היה נראה מבאס באותה מידה (לא באמת היה חופש, עדיין הייתי באונ' 3 ימים בשבוע ובין לבין לא מצאתי את עצמי).

הייבי

New member
איזו הפסקה ציפית?

אם הכוונה לחופשת בחינות זה ממש לא הפסקה. להרבה אנשים יוצא שהבחינה האחרונה של סמסטר א' נגמרת ביום שישי וביום ראשון כבר מתחיל סמסטר ב'. הבנתי שבחיפה כן היתה לכן חופשת בחינות בין א'(1) ל-א'(2) אז בכלל זה החיים הטובים...

flutter girl

New member
"חופשת בחינות"?

לא יודעת למה בדיוק את מתכוונת, אבל בחופשה שכביכול נתנו בין השביתה ללא-שביתה, אנחנו למדנו שני קורסים מרוכזים שהיו שייכים לסמסטר א' המקורי, ככה שלא, לא הייתה לנו "חופשת בחינות". צר לי לאכזב... ואני מתכוונת לתקופה של מועדי ב', שהיא בדר"כ שבועיים וחצי-שלוש (לפחות לפי הידיעון).

הייבי

New member
חס וחלילה לאכזב ../images/Emo13.gif

כנראה שבחיפה זה מאוד שונה. כי בת"א אין כזה דבר התקופה של מועדי ב'. מועדי ב' פשוט מתרחשים במהלך סמסטר ב' ולכן אין באמת חופש בין הסמסטרים (ומכאן שזה נראה לי מוזר שציפית לחופשה, זה הכל
).

ממש לא נורא

הקושי של שנה ב' בחיפה הוא בהפגזת העבודות בסמסטר א' שמוסיפות גורם לחץ לא נחוץ, לא ה6-7 בחינות שהן מספר סביר ביותר. לשם השוואה, בסמסטר שהסתיים עכשיו (סמ' ב' שנה ג') היו לי 6 בחינות, עבודה כתחליף מבחן וסמינר (בנוסף לסמינר שעדיין מחכה לי מסמסטר א'). מה שאת יכולה לעשות זה לנסות לקחת יותר קורסים גדולים של 4-3 נ"ז, ולצמצם את הקורסים של ה2. בנוסף יש קורסים עם עבודות במקום בחינות, תשקלי גם. לא הבנתי כ"כ מה זה "לקחתי קורס חובה רק עם בחינה סופית", איזה כאלה כבר יש? או שהתכוונת לבחירה, ואז רובם כאלה... לא נורא על הקליניקה, קחי כתב עת או שטות מונפצת אחרת, יש מספיק בהצלחה בכל מקרה

flutter girl

New member
יש לי חוש הומור

בגלל זה זה לא היה מצחיק. לא חשבתי שבאמת האמנת שזה קשור לחלילים.

rmedzini

New member
שנה ב' משפטים בחיפה

אין הרבה מה לעשות בשנה ב' אבל תנסי לעשות כמה דברים: א. לזכור שכמה שסמסטר א' נראה עם הרבה בחינות, ב' הוא אפילו יותר בעייתי בעקבות מיסים, ככה שאולי עדיף הרבה קורסים בא' ב. נסי לעשות כמה שיותר מורחבים. אם זה אותו מרצה, אז אין הרבה הבדלים ובדר"כ זו אותה כמות של עבודות. ככה את חוסכת קורס בחירה אחד ומבחן (במקום קורס של שתי נקודות). ג. קליניקה ציבורית, למרות שיש כאלו משנה ב', אל תבני על זה בשנה ג'. ד. שימי לב שלא נרשמת למשהו שהוא בעצם סמינריון - כמו כתב העת הארת דין - סמינריונים הם לשנה ג' ומעלה.

flutter girl

New member
אז ככה

קודם כל עברתי עם שי על כל המערכת אז מבחינת פאשלות וכו'- אין. מה שכן, לא ממש מצאתי קורסים נורמלים של 4 נ"ז ולכן רוב הקורסים שלי הם 2 נ"ז. יש לי כרגע 43 נ"ז (אני יודעת שזה חריגה של 1), ויכול להיות שאני אחליף קורס אחד של 2 נ"ז בקורס באנגלית - אגב, מה עושים אם הקורס באנגלית מתנגש (כולה פעם אחת) עם קורס שיש בו חובת נוכחות (זה קורס בחירה עם חובת נוכחות)?? אני ממש רוצה את הקורס הזה באנגלית. ואגב- איך ומתי נרשמים לקורסים באנגלית??... אני לוקחת משפחה ונזיקין מורחב. חוץ מזה נשאר רק קניין מורחב ותודה, אבל אני אוותר... לגבי הקליניקות- לא הבנתי, אני לא יכולה להתקבל לסנגוריה הציבורית- הם מקבלים רק ג', ואין אף קליניקה אחרת ששווה את זה. מעדיפה לשים נקודות במקום אחר... תודה על העזרה

rmedzini

New member
רישום

קורסים באנגלית בשנה ב' הם קצת בעייתיים מבחינת הזמן. לדעתי בעקבות כל העבודות קצת קשה להירשם מראש לקורס ועדיף לחכות עד לתחילת הקורס (ואז יוצאת הודעה מסודרת - אם יש מקום). הדרך השנייה היא להירשם מראש לקורס (במועד הרישום לפנות למזכירות) אבל אז אם יש לחץ אי אפשר למחוק. עבור קורסים באנגלית מותר לא להיות נוכחים בקורס עם נוכחות חובה, אבל תמיד צריך גם לזכור שהקורס באנגלית הוא של ארבע-חמש שעות לעומת הקורס השני שהוא שעה וחצי (ככה שאפשר להיות בשניהם). באיזה קורס באנגלית מדובר?

flutter girl

New member
אממ

דווקא יוצא לי גם על משפחה מורחב שזה שעתיים וחצי. הקורס שאני רוצה זה family law ...

תיקון לגבי כתב העת

ניתן להיות בהארת דין בשנה ב', ושיחשב כסמינר בבוא יום הדין. חלק מחבריי הטובים שחורי... כלומר, עשו את זה.

למעלה