אולי באמת מקובע. לא שולל את האפשרות. אמנם אין לי שום בעיה לשנות את דעתי כאשר אני שומע נימוקים מפורטים ומשתכנע בנכונותם, אבל כאשר זה מגיע בדמות הסיסמאות הנבובות האלה שרואים כאן בכל פוסט שני (מאפיין מאוד רל"בניקים שמאלנים, כעת נקודתית גם אותך) שאין בהם לא פירוט ולא הסבר ולא שום דבר שיש בכוחו לשכנע (אף בן אדם נורמלי)? מהן אכן לא אשתכנע ככל הנראה

. מבחינתי דבריך בעניין נחשבים כמחמאה, שכן אם יש אדם עלי אדמות שכן משנה את דעותיו על סמך סיסמאות ריקות מתוכן בלבד, אין לי אלא לברך על כך שאין חלקי עימו

.
שמאלן אני לא לדעתי, אבל כמובן שאין שום טעם להתווכח איתך בעניין (בהיותך מקובע בדברים האלה פי כמה ממני

). אם אני "סובל מהפרעה נפשית אקוטית חמורה ביותר"? הממ... לא חושב וזאת ממספר סיבות. ראשית יש כאן כשל לוגי קליל, שכן הקבעון לא הולך ביחד עם האקוטיות של ההפרעה הנפשית כמובן

. מעבר לכך גם אם יש לי את ההפרעה שתיארת, אני לא סובל ממנה במיוחד, כך שהמשפט שלך ממילא לא יוצא נכון. תכל'ס אם יש או אין לי את ההפרעה הזאת, גם על כך, לאור הנסיון בקבעונך והצורך הפסיכולוגי שלך לצייר את כל מי שלא מסכים איתך בצבעים בסגנון הזה, לא אטרח להתווכח.
מצוין, אשריך צדיק.
לא מכיר את "מדינת ישמעאל", כך שלא כל כך ברור לי על מה אתה מדבר בדיוק. גם לא מכיר את "הצעותיך" לגבי "שינוי שיטת המשטר בארץ ישראל". אמנם די לי בהיכרות שיש לי איתך כדי להבין שאין בהצעות אלו כל ממש ושאין להן כל היתכנות בעולם המעשה, האמת והמציאות. הכרת תוכן ההצעות פחות חשובה כדי לדעת זאת. ממילא גם בעניין הזה, אין לי הרבה מה להשיב עניינית.
מדינת ישראל הינה מדינה יהודית על-פי כל קנה מידה ופרמטר שבספר. הקבוצות היחידות (זולתך ככל שאתה ראוי לתואר קבוצה) שמעוניינות כיום בשינוי שיטת המשטר, הן השמאל הקיצוני, כביכול ליברלי-פרוגרסי, שמעוניין בכך כדי לשנות את פני מדינת ישראל מהמדינה היהודית כפי שהיא מוגדרת ומאופיינת היום, למה שמכונה 'מדינת כל אזרחיה'. אינני מכיר כיום קבוצות (או אף בודדים) שמעוניינים שהמדינה תישאר יהודית או תהיה יותר יהודית, שמעוניינים בהחלפת שיטת המשטר כדרך להגיע לכך.
אבל... זכותך כמובן לחשוב שצריך לשנות כאן את שיטת המשטר, או להציג מצג לפיו אינך רואה במדינת ישראל מדינה יהודית. בין אם זו באמת דעתך הכנה ובין אם מדובר במצג שאתה נדרש, פסיכולוגית, להציג כדי להצדיק עבור עצמך, סביבתך וקוראיך, את הצעד שהחלטת לנקוט בזמנו כשירדת מהארץ, כלל לא משנה לענייננו. מה שכן, כאמור מעלה, בהיותך מקובע פי כמה וכמה ממני בכל דבר ועניין, ברי לכו"ע שאין שום טעם לדון איתך ברצינות בדברים האלה. לעניין זה האבחנה דלעיל (מצג שווא או אמת תמימה) כן חשובה, אבל מאחר וממילא דיון ענייני-רציני לא יתכן כאן, אפשר להשאיר את זה ב'צריך עיון'.
ואז צריך לשבת לארוחת צהרים על חשבון הפרסי הנדיב, לבקש מחמאות מהרס"ר הקפדן, והמהדרים יתיישבו להפגנת תמיכה בראש הממשלה עם קבוצת קפלן.
בהצלחה עם זה.