אם אין אני לי

somewoman

New member
קוקניק

להעלב זו בחירה..
אז מה?
נחיה את החיים שלנו לפי איך שאחרים עלולים להעלב?
אז אני גם לא אקנה רכב חדש, כי השכן יכול להעלב שאני יכולה והוא לא..
ואני גם לא אשלח את הילדה לחוג התעמלות כי החברה שלה קצת מלאה והיא תעלב למה היא לא יכולה ללכת לחוג הזה...

אותו דבר לגבי לבוש.
זה שמישהי אחרת בוחרת להעלב מזה, כן - זו בעיה שלה לא שלי...
אם נחייה את חיינו לפי העלבויות של אחרים לאן נגיע בדיוק?

KUK NICK

New member
לא צריך לחיות לפי אם אחר נעלב

אבל בהחלט לא צריך להיות להתעלם מזה כאילו רק אני בעולם.

אני מודה שהדוגמאות שהעלתי הן בעלות גבולות מטושטשים וכל אחד יכול לפרש את הדברים כרצונו מאחר ואין סוף לרזולוציה שאפשר לרדת.

דבר אחד ברור לי, מי שמקצין את התכונות הטובות שיש לו ומשתמש בזה כדי לקחת לאחר משהו, הוא לא מוסרי.

ממש כמו ההבדל בין הפילוסוף לרב.

הפילוסוף לומד כי זה מקנה לו מעמד וכבוד.

הרב לומד בשביל שחוכמתו תהיה "צינור" להעביר את החוכמתו הלאה, לכן תורה לומדים מרב ולא מהספר.

somewoman

New member
יש הבדל

בין מה שכתבת כאן לגבי הקצנה של תכונות על מנת לקחת לאחר לבין לא להתלבש כמו שבא לי כדי שמישהי אחרת לא תעלב..
אם אני לובשת ג'ינס צמוד כי נוח לי וככה אני אוהבת אני לא בדיוק חושבת על כמה נשים מלאות אפגוש ברחוב שיקנאו בי - כי זו בעיה שלהן לא שלי..
המטרה שלי בלבישת הג'ינס היא כי זה נוח לי וטוב לי לא כדי להוציא עיניים לאחרות..

אילו אלך בכוונה למסיבה של עניים ואבוא לבושת שמלת פאר זה כדי להוציא להן את העיניים..
אתה מסכים איתי שיש הבדל בין הדברים נכון?
ואני מסכימה איתך לגבי הקצנת תכונות כדי להזיק לאחר..

KUK NICK

New member
את אומרת את שלושת מילות הקסם הבעיתיות

"כמו שבא לי".

אני טוען שפה הבעיה.

אם בא לך ללבוש ג'ינס צמוד אז אין בעיה.

אבל מה לעשות ו"אם בא לך" ללבוש חוטיני ברחוב [או לאחת אחרת]. גם זה עונה על ההגדרה שלך "אם בא לי".

אני טוען שהחיים זה לא כל הזמן "מה שבא לי".

נחמד לדעת שלא תלבשי חוטיני בשביל להציק למישהו אחר, אבל מה לעשות שזה מציק לו בכל זאת.

אנחנו חיים במציאות שמחייבת אותנו להתנגש עם מישהו אחר - תמיד !
ולכן אדם שלא מתנגש באחר נקרא לפי היהדות "גיבור", להבדיל מהגישה הגויית שהגיבור הוא זה שמנצח את כולם.

כמו שנאמר "איזה הוא הגיבור הכובש את יצרו".

somewoman

New member
מסכימה

שה"כמו שבא לי" צריך להיות בגבולות הטעם הטוב..

מינימום מוסר זה משהו שצריך כל אדם לאמץ לעצמו בלי קשר לדת..

x shahaf x

New member
לפי מה שאתה אומר

אם אגרום לה צער באיך שאתלבש והיא לא...
אולי אגרום לה צער באיך שהשיער שלי נראה ושלה לא?
בגובה שלי? בצבע העיניים שלי?
ברכב איתו אני נוסעת?
בעבודה שבה אני עובדת?

לא הגיוני... נכון?

KUK NICK

New member
ודאי שהגיוני !

שאת יכולה לגרום לה צער מזה.

השאלה היא, מה את יכולה לעשות מבין הרשימה שנתת שיכול להפחית את הצער הזה.

להוציא לעצמך את העיניים כי הן יפות את לא יכולה, אבל לא לקנות את הרכב הכי מפואר בעולם כשלחברה שלך אין מה לאכול זה את כן יכולה.

להתפטר מעבודה את לא צריכה כי את צריכה להתפרנס אבל לא לספר לה מהבוקר עד הלילה על ההצלחות שלך בעבודה זה את כן יכולה.

להוריד לעצמך את הגובה את לא יכולה אבל לקנות בגדים קצת יותר זולים כאשר לחברה שלך אין זה את כן יכולה.

במילים אחרות - צניעות והתחשבות בחברתך.

השאלה היא האם את נהנת לראות אותה מקנאה או לא. פה מדובר כבר על האישיות שלך והמצפון שלך.

x shahaf x

New member
אתה יודע מה?

קנאה זו תכונה טבעית, יש קנאים יותר ופחות.
אלוהים לא ברא את כולנו שווים, חלקנו יפים יותר וחלקנו פחות, לחלקנו יש כסף ולחלקנו פחות, לחלקנו יש מזל והצלחה ולחלקנו לא!
העניין הוא למתן את עצמך, העניין הוא לדעת לשלוט בקנאה שלך וביצרים שלך ולא לשנות את כל העולם בשביל שיתאים לך!!!

KUK NICK

New member
נו אז מה אם קנאה זו תכונה טבעית

זה אומר שהיא טובה ומועילה לעולם ? לפני רגע נתת ציטוט "הקנאה התאווה והכבוד מוציאין את האדם מהעולם" - כבר שכחת ?

ומי מדבר על לשנות את "כל העולם" ?

אם אני צנוע יותר בשביל לא לגרום לחברי לקנא אני לא משנה את כול העולם אני משנה את עצמי.

x shahaf x

New member
דבר ראשון

בקנאה יש המון שלילי, אבל יש גם חיובי (קנאת סופרים וכו')
דבר שני, אני עומדת אחר הדברים "הקנאה, התאווה והכבוד מוצאים את האדם מן העולם (זה לא סותר)
זה שאתה צנוע יותר יכול לגרום לחברך לקנא פחות, אבל גם יכול להיות שלא.
בקיצור, אתה לא יכול להיות אחראי לתחושות של אחרים, תיהיה אחראי על שלך.

KUK NICK

New member
לטענות שלך אין רצף לוגי סדיר

ראשית הנושא שעליו אנחנו מדברים הוא לא "קנאת סופרים", אז מה זה שייך ?

שנית, אני טוען שאני כן אחראי במידה מסויימת אני שוב מדגיש במידה מסויימת על תחושות של אחרים.

אז מה שאני בסך הכול טוען שעל ה"מידה מסויימת" הזו - אני ורק אני אחראי.

לאחר שאני עשיתי את שלי, והתנהגתי בצניעות - מפה אני כבר לא אחראי, ואם האדם שממולי ממשיך לקנא אז זו ודאי בעיה שהוא ורק הוא צריך לטפל בה.
אבל אותי זה לא צריך לעניין אם הוא מטפל בה או לא - כי זה עיניין שלו - וכמו שאמרת בצדק - אנחנו לא באים לשנות את העולם אלא רק את עצמנו ולשנות את עצמנו זה להתנהג בצניעות.

x shahaf x

New member
לא צריך להיות להן רצף לוגי סדיר

אנחנו מדברם לא מבצעים ניתוח תיק.
הנושא מבחינתי היה בין היתר "קנאה", נתתי לך דוגמא לקנאה שהיא טובה בניגוד לקינאה שלילית.

אתה לא אחראי אם הוא יקנא או לא, זו בעיה שלו אם הוא מקנא...

כמו שזו אחריות שלך אם להיות אדם טוב יותר ולא לנקר עיניים.

KUK NICK

New member
אני מאוד מתרשם

שאת יודע מה זה "קנאת סופרים" [אני לא ציני], אבל חייב להיות לדיון רצף לוגי אחרת אני אענה לך עכשיו על עכבישים וזברות

ואת צודקת אנחנו מדברים ולכן אנחנו לא משחקים טריוויה.

לגבי שאר הדברים שכתבת עניתי לך במקומות אחרים, אין טעם לחזור.

x shahaf x

New member
אם אתה לא מצליח להבין

את הנושא, אז אתה רשאי לדבר על עכבשים וזברות.
דיברנו על קנאה, הסברתי שיש גם קנאה שהיא חיובית.
וכדאי שתרגיע עם הטון המתנשא, תחסוך ממני את ההתרשמות שלך לגבי דברים שאני רושמת... אני אסתפק בעובדה שאתה מבין את נושא השיחה.

יש משהו בדבריך, אבל

מהבחינה הזו, אישה גם לא צריכה להתלבש במותגים (כי יש נשים שאין להן ויקנאו), ולא צריכה ללכת עם נעליים יפות (כי יש נשים שאין להן ויקנאו), ולא צריכה להסיר שיער מהגוף (כי יש נשים שלא יכולות, ויקנאו), ולא צריכה להתאפר באופן מחמיא (כי יש נשים שלא יכולות, ויקנאו)...

בקיצור, כל הנשים צריכות להתלבש בשק שחור מכף רגל עד ראש, ובמילים אחרות - להתאסלם.

KUK NICK

New member
טעות.

הבעיה היא עם הקצנה לאחד הכיוונים.

אין צורך להתאסלם, אבל גם לא לנקר עיניים, בכל פרמטר של החיים.

אין הבדל מבחינתי של אדם שמציג את הכסף שלו ומראה לכול העולם כמה הוא עשיר לבין אישה שהיא יפה מאוד ומציגה לכולם את יופיה.

מצד שני, אין בעיה להיות עשיר ואין בעיה להיות יפה.

הבעיה היא כאשר האדם עושה מזה שואו או פולחן חיים.

ולעיניין של הדוגמאות נתת, אני רק אומר לך שיש יהודיות צדיקות שגם אם הן עושות דברים לעצמם כמו הסרת שיער וכו' הן מסתירות את זה, ולא קונות נעליים הכי הכי כי לחברה שלה אין כסף לקנות.

אני רואה את זה לא מעט מולי, אבל בהחלט לא מספיק.

כמו שאמרה אבישג בזמנו : "אין הברכה שרויה אלא על הדבר הסמוי מן העין"

KUK NICK

New member
שלא תטעה..

יש לה פוטנציאל להיות צדיקה גדולה מאוד.

היא פשוט עושה בסתר.

למעלה