אם אין אני לי

אביeג7

New member
כנראה שמרוב שזה בסתר

לא הרגשתי כלום

shayCn

New member
אתה יודע

שיש בגדי מותגים יוקרתיים שהם נראים צנועים?
בכלל,מה ההגדרה לצניעות?
איפה עובר הגבול בין ראוותנות ושחצנות לצניעות?

KUK NICK

New member
שאלה טובה.

קודם צריך להכיר במושג צניעות ולרצות לקבל אותו על עצמך.

אחר כך כבר יש דרגות. ויש הלכה.

אציין שניתן להגיע לצניעות גם בלי הלכה אבל זה נדיר שזה קורה.

x shahaf x

New member
לא כל כך נדיר

להגיע לידי צניעות גם בלי הלכה!
יש כל מיני סוגי צניעות, ותתפלא, אבל יכולה להיות אשה שתלך עם גופיה ומכנסיים קצרים אבל תהיה צנועה להפליא בדיבוריה והלכותיה.
אז לפי ההגדרות שלך, היא לא צנועה... אבל זה לא מה שיחשבו השאר.

KUK NICK

New member
צניעות זאת לא הגדרה כללית

אלה מורכבת מפרטים.

האישה שאת מתארת תהיה צנועה בדיבורה והלכותיה ואולי אפילו במידותיה

אבל לא בלבושה.

לכן אם מישהו יראה אותה ברחוב והוא לא מכיר אותה, הוא לא יכול לכנותה "צנועה".

KUK NICK

New member
דרך אגב...

זה ככה גם להיפך..

אני מכיר בחורות שלבושות בצורה צנועה אבל רק מחכות שיבוא איזה מישהו וירים להם את השימלה הארוכה באיזה פינה חשוכה ברחוב.

נמצאנו למדים שצניעות זה מכלול פרטים שכול נתון הוא לגופו בלבד.

x shahaf x

New member
הוא לא יכול לכנותה "צנועה"

גם אם היא תלך כמו אמא טאליבן
אתה יודע למה?
כי הוא רואה בצורה פשוטה וחיצונית... כי הוא לא בוחן כליות ולב וכי... אין לו שמץ של מושג אם אחרי שעה היא הופכת להיות נערת ליווי!!!
אז ביננו, מה זה משנה כבר מה הוא יגיד??

KUK NICK

New member
טעות.

הוא יכול לכנות את לבושה כצנוע, והוא לא יטעה. כי אכן לבושה צנוע ואי אפשר להתווכח עם עובדה.

אם הוא יכנה אותה עצמה כצנועה הוא יטעה כי לשם כך הוא צריך גם להכירה ולבסס את הטענה שלו על ההכירות שלו איתה.

המיכלול של לבוש צנוע והתנהגות צנועה ביחד יתן לה את התואר "בחורה צנועה".

אם הוא טועה והיא הופכת לנעת ליווי אחר כך זה לא רלוונטי כי זה מה שהוא קולט בזמן שהוא איתה. והקביעה שלו היא אך ורק על סמך הפן שאיתו הוא נפגש.

x shahaf x

New member
אתה מפספס משהו

יכול להיות שאישה (לצורך העניין) לא תנסה לנקר עיניים אבל הצד השני יראה את זה כך... זה עניין מאד אינבידואלי...
מה יעשו אותן יהודית צדיקות שאתה מכיר, אם להן יש ילדים ולחברה שלהן לא?
מה הן יעשו אם הן נשואות והחברה שלהן לא?
מה הן יעשו אם הן הצליחו לקנות בית והחברה לא?

ורק לידיעתך- "הקנאה, התאווה והכבוד מוצאים את האדם מן העולם"- מה שאומר, שעדיף לעבוד על התכונה השלילית הזאת, במקום לנסות לתקן את כולם מסביב.

KUK NICK

New member
אז ככה.

אם אישה [או איש] עשו מה שצריך בכדי לא לנקר עיניים, שאר העבודה נמצא בידי הצד השני [כלומר הצד המקנא].

ההבדל בגישה שלי ועומת הגישה שלך היא:

שאת חושבת שכל העבודה נמצאת אצל הצד המתבונן ואין שום דבר שצריך לעשות הצד "המציג".

אני חושב ששני הצדדים צריכים לעשות את המקסימום.

אם אני עשיר וחברי עני, אני לא אנפנף לו באקסטרא כסף שיש לי והוא יעבוד על עצמו בכדי לא לקנא.

הסיבה שלא העלתי את הנושא שגם הצד השני נדרש בעבודת מידות היא ברורה לחלוטין --- שזה פשוט לא היה הנושא.

העלת משפט חכם ונכון : "הקנאה, התאווה והכבוד מוצאים את האדם מן העולם"
אבל בל נשכח שהוא לא סותר את : "המתגאה בלבו על הבריות, מורד הוא במלכות שמים, כי מתפאר הוא בלבוש מלכות שמים. ובמה יתגאה לב האדם? אם בעושר, "ה' מוריש ומעשיר." ואם בכבוד, הלא לאלוקים הוא, שנאמר: והעושר והכבוד מלפניך, ואיך מתפאר בכבוד קונו? ואם מתפאר בחכמה, מסיר שפה לנאמנים, וטעם זקנים יקח. נמצא הכל שווה לפני המקום, כי באפו משפיל גאים, וברצונו מגביה שפלים"

x shahaf x

New member
המתגאה בליבו על הבריות

הוא אידיוט וזה לא קשור למרידה במלכות שמיים.
כל אחד צריך לדעת שגלגל חוזר בעולם וזה שכרגע טוב לו ורגוע לו, זה לא אומר שזה ימשיך גם מחר.
גם אם חבר שלך לא יקנא בך כי אתה דואג לא להתרברב בפניו - הוא יקנא במישהו אחר שכן מתרברב בפניו - כל עוד הוא לא יעבוד על עצמו!!

KUK NICK

New member
באיזה קלילות דעת

את מבטלת את הרמב"ן, אני חייב לציין שאני לא יודע אם זה נובע אצלך מבורות, יאירות, שחצנות או סתם טעות שלא חשבת יותר מידי על מה את כותבת.

בכל אופן, אין לי בעיה אם את חולקת על חכם מסויים, אבל לפחות שההסבר יהיה מנומק.

אני אישית אין לי את ה"אומץ" שלך לחלוק על חכמים כל כך מהר. וזה לא חשוב אם הוא חכם נוצרי, מוסלמי, מתמטיקאי, פיזיקאי או ביולוג. אם הוא חכם במשהו אני צריך ללמוד את הסוגיה היטב לפני שאשלול אותו וגם אז זה בטוח לא יהיה כמו : "זה לא קשור למרידה במלכות שמיים", שאני בכלל בספק אם את מבינה מה זה אומר.

בכל אופן אסכם איתך את זה כך, ואומר זאת בפעם האחרונה כי אני חוזר כבר 10 פעמים כמו תוכי ואת מסרבת להבין מה אני בכלל אומר [את לא חייבת להסכים אבל חייבת לפחות להבין מה אני אומר]

כאשר אדם ב' מקנא באדם א' יכולים להיות 3 אפשרויות לדבר:

1. אדם ב' אשם בלבד כי הוא לא שולט על עצמו
2. אדם א' אשם בלבד כי הוא שוויצר שאוהב להוציא לאנשים את העיניים
3. גם אדם א' אשם כי הוא קצת שיווצר וגם אדם ב' אשם כי הוא לא שולט בעצמו.

טענתי היא שכאשר אני בתפקיד של אדם א' אני אעשה את שלי ולא אהיה שיווצר. מה שיקרה עם אדם ב' זה כבר לא עסק שלי.

עכשיו בבקשה תשחררי אותי מהחזרה שלך על האמרה : "אבל הוא צריך לעבוד על עצמו" כי אני מסכים איתך שהוא צריך לעבוד על עצמו - רק שכבר סיכמנו שאנחנו לא משנים את העולם, ואם הוא רוצה להשתנות אז שיעשה את זה מרצונו, אני את שלי עשיתי ולא הייתי שוויצר.

עכשיו הבנת ?

x shahaf x

New member
הפסקה הראשונה שלך

היא בדיוק מה שנקרא "המתגאה בליבו על הבריות".
המילים- "בורות, יהירות, שחצנות..." מיותר.
אולי כדאי שתיישם את מה שאתה לומד.
אני לא כאן כדי לסתור את אגרת הרמב"ן או להצדיק אותה, אני כאן כדי להביע את דעתי והיא יכולה גם לא למצוא חן בעיניך.
אל תטרח לברר אם אני מבינה מרידה במלכות שמיים מהי, אני תוהה אם אתה מבין.

Apikachu L

New member
אני רוצה לעבור לשם

גם עם בן זוגי.

ואם כבר, יש לך מידע אמפירי לגבות את הטענות שלך?

למעלה