אל בורות המים !

לא חוכמה

לשאול את משה אסקיו, במיוחד אחרי מה שהוא עולל ל-"ליבבתיני" (כן, יש שם קטע מעבר), שהיום נרקד בעשרות ביצועים שונים... למה שלא תשאל כמה מהמחברים ש-"אינם מבינים מה שהם עושים": רוני סימן-טוב, שכבר הוזכר יענקלה לוי ("קסמי שאול") שלמה ממן ("זמר בגלבוע") אליהו גמליאל ("אהבה עתיקה") מושיקו ("מחול הדבש") ואפילו את משה אסקיו ("פני מלאך", סוף הריקוד) עכשיו ברצינות. ברור לנו שלכל יוצר שהבאנו, תוכל להביא דוגמא נגדית, מה הסיבה הפשוטה שלא עקרונות מנחים אותם בחיבור הריקודים אלא הנוחות - לא מתאים להםה קטע המעבר, אז חותכים. ואולי זה המקום לקרוא לכל היוצרים: די עם התופעה המכוערת הזאת!!!

?????

בריקוד ליבבתיני אין שום קטע מעבר הריקוד בנוי על הלחן נטו! אשר למחברי הריקודים: אליהו אכן בדעתכם, וגם ידידינו יענק´לה, אך ממן ממש לא!!! אשר ל"פני מלאך" אתם ממש צודקים כי זו דוגמה מובהקת שהיה צריך להוריד. אשאל את משה על כך. "מחול הדבש" ו"אהבה עתיקה" הינם בתחום של "לא שחור ולא לבן" (כמו "את חרותי", "על העיר עפות יונים" ועוד) ולכן אינם רלוונטים לדיון.

זה בדיוק מה שהתכוונו

אסקיו חתך בליבבתיני את קטע המעבר (ובגלל זה לא חוכמה לשאול אותו) "על העיר עפות יונים" והיתר, אינם בשום תחום אפור. בעצם אין כאן שום תחום אפור - אם עובדים לפי העקרונות אז צריך ללכת עד הסוף, או לא ללכת בכלל. הגיע הזמן, אולי, להסתכל על הנושא מנקודת המבט של הרוקדים ולא של היוצרים. בכל זאת, אנחנו קהל היעד. רוקדים אהבלים כמונו, שלא מבינים שום דבר במוסיקה - לא ממש מעניין אותנו מה זה קטע מעבר ומה הלחן המקורי. שמענו שיר ברדיו, ואנחנו רוצים לרקוד אותו כמו שהוא. ברגע שהתחלת לסרס אותו - החטאת את המטרה!!!

"על העיר עפות יונים"

ישראל שיקר חיבר ריקוד לשיר זה ללא קטע המעבר, לימים, רוני סימן-טוב חיבר ריקוד לאותו השיר וכידוע יואב תמיד רצה שוני כלפי הריקוד הראשון, לכן עמד על כך שרוני ישאיר את המעבר. (בדיעבד, זה הצליח) (הידע סתם מתחקיר קטן שערכתי)

ידון - שאלתך כבר נדונה פעם

אהלן, אתה מנסה בדרכים ובזמנים שונים להצדיק עמדה, שהבעת בעבר, עשרות פעמים, בשיחות ובכתיבה, ולא היתה לה תמיכה גורפת. אני לא חושב כמוך. העיבוד המוסיקלי הוא חלק אינטגרלי מחוית היצירה. ואתן לך רשימה מריקודי, שאתה מרקיד, כנראה עוד עיום, ואוכיח לך - טול את העיבוד, ונטלת את נשמת הריקוד. גאולים - החלק האחרון עצי הצפצפות בת תימן את אני והרוח קסמי שאול הפרפר חוף שקט - הסיום שחרחורת שמח על הלב חלק מהריקודים נלמדו בהשתלמויות של יואב, הגורו שלך. גם אצל יוצרים אחרים , בנצי תירם, שלמה ממן ואחרים יואב - לא נגע בתוספות ובעיבודים. מתי תבין, שהעולם התקדם, וכבר לא רוקדים עם אקורדיוניסט ומפוחית פה , שהופך את הריקוד ל"שירה בציבור". שם - שרים את השיר ו"חוזרים להתחלה". היום נהנים מהעיבוד, שיש בו הקדמה , אינטרלוד, סיומת והעשרת המנגינה, ובגינם - "שיפור" הריקוד. אישית - בשעת יצירה , התרשמתי מהשיר ומעיבודו. גישתך מענינת לצורך הויכוח בלבד. אבל אתה מזמן רוקד הרבה ריקודים על עיבודם וביצועם היפים. מנגינה בלבד - משעממת. רוטינית ומחזירה אותנו לייבוש הביצות בחדרה.

יענקל´ה ידידי היקר

את הריקוד "שמח על הלב" איני מכיר. בקסמי שאול יש מעבר שהיה צריך להוריד!!! בהולנד עשו תקליט של ריקודי עם בהקלטות אולפן שלהם (לא העתקה מתקליטים קיימים) הזמרת לקחה את התווים של השיר מספר ישראלי ושרה את השיר (הם פשוט הבינו שקטעי המעבר, השונים בין הפעם הראשונה לשניה אינם רלוונטיים!!! ואפשר לא לרקוד אותם ולא יגרע כלום מחווית הריקוד. סליחה, אין כאן כל כוונה לפגוע!!!). מעניין מה תעשה אם תכנס לאולם הריקודים לאחר שהושמעה הפעם הראשונה של השיר? האם אתה יודע איזה קטע מעבר הגיע תורו לפי המילים? או אולי יש לך רמזים אחרים? או מה קורה לחווית הריקוד אם חו"ח מנגנים אותו פעמיים בלבד ואז לא מספיקים לעשות את קטע המעבר השני??? אשר לשאר הדוגמאות שהבאת, אנא התקשר ליוסי ספיבק שיסביר לך בדיוק מה זה עיבוד שאינו שייך לשיר, כיוון שכמו בכל דבר יש גווני אפור ולא רק "שחרו/לבן". אשר להתקדמות עם הזמן, ושאני מיושן... אכן כן. לכן אני גם "מאד אוהב" את החידושים בריקודי השורות אשר פעם שמשו לנו כאמצעי למשיכת צעירים והיום נהיו, במקומות מסויימים (בעיקר בבתי ספר), למטרה המרכזית ולזה הם קוראים ריקודי עם...

לירון ויענקלה

אני מסכים עם ירון ומצדיק אותו בקשר לקטעי המעבר שאינם חלק מהלחן. אני בטוח שיענקלה יודע בדיוק למה כוונתך ואין כל צורך שישאל אחרים, (עם כל הכבוד ליוסי) אני בטוח שהוא יודע זאת הרבה לפניך והרבה לפני, בל נשכח שיענקלה הפיק תקליטים והקלטות לפני שרקדנו, כך, ובבקשה אל תזלזל ביענקלה בגלל שדעתו שונה משלך.

אינני מזלזל באיש!

לא ביענקל´ה לוי ולא בירון מישר. גם אני מרבה לשאול בעצתם ולדעתם של אנשי מקצוע ואינני מגבש את דעתי ככה סתם בגלל איזו "הארה פנימית".

ירון - - אתה מסיט את הויכוח

בזיגזגים. אתה לוקח דוגמה אחת, מנתח אותה כאילו היא מוקד הויכוח ושוכח מכל הנושא. אתה הזכרת את יואב, כאלוהי המורידים "קטעי מעבר" ועיבודים", באה רקפת לוי , (שפעם חשבו שהיא יענקלה לוי) וכותבת לך, שחור על גבי לבן, שיואב בקש מרוני סימן טוב , להשאיר את קטע המעבר ב "על העיר עפות יונים", אני הבאתי לך כמה דוגמאות מריקודי. מה עשית ? נטפלת לקיסמי שאול , כאילו הוא נושא השיחה. לידיעתך , בקסמי שאול לא הסכמתי - להצעת יואב, להוריד את המעבר. דוקא מוצא חן בעיני הקטע , שמושיטים את הרגל קדימה, נוצר גיוון, בסוף יש תנועה חדה של סיום. אגב, ראיתי מדריכים, שמרקידים את הריקוד פעמיים בלבד , מחברים פעם ראשונה ושלישית ובזה תם הויכוח. זו יוזמה יצירתית של מדריכים מנוסים. למה לא לאפשר למדריכים להשתמש בתקליט ובעיבוד המקורי, בלי עזרה של מומחים בחיתוכים. השאיפה שלי היתה - בלי טובות של חותכים. מוהלים - יש בברית מילה, בריקודים אל תתערבו בבריאה - יצירה. התיחסת ל"שמח על הלב" - כאילו אם אתה לא יודע את הריקוד - אז יש לך כבר תנא דמסייע, והרי לך נסיון - לסטות מן הנושא - אם אתה לא יודע , והריקוד כבר חודש ונירקד בציבור, זו הוכחה לצידקת טיעוניך? המישאל שאתה מנסה להעביר בין החברים - איננו תשובה לשאלה שהיצגת. ענה לרקפת לוי, ענה לטיעונים שלי , וכך נפרה את הויכוח. הטיעון היסודי שלי - שבעולם המודרני, אוהבים מוסיקה עשירה, עם עיבודים יפים, עם כלינגינה שונים (לא אקורדיון בודד ומפוחית פה), עם פתיחה, וסיום מענינים. יש מנגינות משעממות ,כשהן "עירומות"-לחן נטו, מזלנו , שעוטפים אותן בעיבוד יפה. תן לרוקדים להנות מהעושר היצירתי שיש היום במוסיקה ובמחול. ואל תבוא עם דעות, שאתה מביע אותן שנים רבות, והן דיקלום של דברי אנשים, שמזמן רחוקים מהשטח ומהכרת דור הרוקדים הצעירים. הדרישות היום בהרקדה - גבוהות לאין שיעור , ממה שהיה בזמננו.

כל כך הרבה טיעונים בבת אחת...

איך מירי אומרת "תתמקד"! 1. יואב אינו אלוהים וגם עשה טעויות (כמוני וכמוך), אלא שליואב יש ידע במוסיקה, בפולקלור והריקודים שיצאו ממנו היו לאחר הרבה מחשבה. לפעמים, היו שיקולים זרים, כולנו מכירים, אך לך תשווה את ה"טיפול" שקיבל כל ריקוד אז, לפני שהובא אל הכלל, והיום. 2. הסברתי שאינני מכיר את "שמח על הלב" ולכן לא אוכל לענות לדוגמה זו ואתה כבר אומר שאני מסיט את הדיון... למה? 3. הסברתי לך שכל שאר הריקודים שהבאת הם אינם דוגמה מתאימה. בקש מספיבק הסבר (הוא טוב ממני ומוסמך ממני) בכללי אסביר לך שכאשר אלה הוקלטו לראשונה, התוספות של העיבוד המוסיקאלי היו כל כך טובות והשתלבו אורגנית בלחן, עד כי בהקלטות שבאו אחר כך, עם עיבודים חדשים, השתמשו בתוספות כאילו הן חלק מהלחן והן אכן נהיו חלק מהלחן גם כאשר כותבים את התווים. לעומת זאת, בקיסמי שאול, שני שושנים, כשושנה בין החוחים, ארץ ישראל יפה, אתן במדבר, בין נהר פרת, הנך יפה רעייתי ובעוד מאות ריקודים שאנו רוקדים ונהנים מהם, קטעי המעבר בהם אינם משתלבים בלחן הבסיסי אלא נשמעים בבירור כמשהו ייחודי לעיבוד המסויים ולמזלנו ברוב המקרים נבנו הריקודים על הלחן בלבד. 4. בבת תימן אין שום עיבוד מוסיקאלי. זהו הלחן כמו שהוא. 5. המרקידים שקיצרו את "קסמי שאול" השתמשו בקטע מעבר א´ או קטע מעבר ב´? איך הרוקד אמור לדעת באיזה מעבר הם משתמשים ובכלל איך זה טוב לדעתך, אם הם למעשה פוגעים ביצירה?

השאלה עלתה לסקר

אנא הצביעו ואימרו את דעתכם באמצעות הסקר (אפשר לחכות ולקרוא עוד דעות כדי לגבש עמדה)

KARMEL EZRA

New member
מירי הנבונה. האם לדעתך הביצוע החדש

של אל בורות המים יתאים לצעדי הריקוד שחובר. אני ממש משוגע על הריקוד המקסים הזה. כאשר היה חוג הנוסטלגיה של ישראל שיקר בביכורי עתים הוא תמיד נתן אותו. מעניין שדווקא יואב אשריאל מחבר הריקוד לא נותן אותו בחוג החודשי שלו. מהפה שלך לאוזניים של המדריכים.

תלוי במעצב !!

קח בד מאיכות טובה ותן לחייט או למעצב מדופלם ותוכל לקבל חליפה ראויה. כמו גם בריקוד. תעביר את הביצוע החדש ליוצר מודרני מ"הקלאסה" הראשונה (כגון : ממן, נעים, ביטון, רונן, טישלר, שיקר וכו´), ותקבל ריקוד חדש שיהפוך חיש קל ללהיט. מירי.

יענקל´ה מה קרה, נתקעת ?

אני מנסה להבין את המסר שלך שהתחלת והפסקת. את הפסוק ממשלי י"א פסוק כ"ב אני מכירה. ומה טעם מצאת לשרבב אותו כאן ? הנפגעת ממשהו ? להסברך הגלוי אודה ! מירי.

למירי - כמה טוב שיש רמזים

והנה עוד משהו שכתבתי, בתחרטתי, ושלחתי כמסר אישי לידידה בפורום. עכשו החלטתי להביאו לידיעת הכלל. תביעי את דעתך ! 2 17:24 אהלן, אמנם זו שעה רצינית, ויש להזדהות עם תושבי בנית שאן, ונוסעי ארקיע. אבל בכל זאת , כשאני רואה שאת מתפנה מעיסוקיך ועונה על שאלות של חברים בפורום. (עוד לפני האירוח שלך אצלנו). ועוד מוסיפה רישום מיקצועי של ריקוד, אין לי אלא להציע לך, תפתחי אולפן למדריכים מיוחד לחברי הפורום. בעוד 8 חודשים תעשי מבחנים, ויהיה עוד מוסד, להכשרה אקסטרנית של מדריכים בריקודי עם. עזרא - מה דעתך , להרשם לאולפן? ירון - הזדמנות למכור קלטות וידיאו ישר מן היצרן לצרכן, בזול. יום טוב - שנינו נהיה מדריכים אורחים באולפן. מירי - תחבר את חידת האולפן השבועית שוגי - נשעה הרקדה , כל אחד בביתו , בהנחית מדריך אידיאלי.של הפורום. זקנמוךקרח - בלי צפיפות , בלי מתלמדים על הרגליים, עם מוסיקה נעימה לאוזניים. עוז - תוכל לבחור בת זוג בלונדינית לרקוד אצלה בבית. בי - תופיע מידי פעם להגיד -שלום דני - יהיה אחראי על תקונים במחשב ובתוכנה , אם צריך ששי - יעשה בדיוק מה שדני עושה (שמעון ולוי אחים) פלורנס - תשלח תמונות יפות שלה ,למצטינים בלימודים יפעת- תצטרף לאולפן - רק אם יוכיח את עצמו , ויהיה טוב. אנא אל תתקיפו אותי. זה רק בצחוק. כתבתי ביום 28.11.02 שעה 17010 הכנסתי לגניזה בגלל אירועי בית שאן ומומבסה חשבתי , שזה לא הזמן להתבדח. יענקלה לוי

יענקלה ../images/Emo108.gif

קצר וממוקד: 1. הרעיון שלך לאולפן אקסטרני הוא פנטסטי. הבעיה שהקדימו אותך כבר. הרבה מאד מרקידים נראים כאילו רכשו את מקצועם בהתכתבות. 2. לאיזה ז´אנר לשייך את יצירתך? לקינות? 3. לו הייתי במקומך לא הייתי מתעסק עם שמעון ולוי. ראה מה נאמר עליהם בספר בראשית (מ"ט, 5-7 ). 4. חוץ מזה מירי לוי הגדולה מכולן.

למעלה