אולי באופן קצת נאיבי, אני מוטרדת פה
משני דברים: נכון שבראש ובראשונה אני מוטרדת מהבעיה האישית של עומר, ובעניין זה אני יכולה לומר שאני לא רואה פתרון מיידי, כזה שיפתור את הבעיה של עומר עוד השנה, אלא אם אני אעביר אותו לבי"ס אחר (או אפילו לכתה מקבילה, הבנתי שהכתה הספציפית שלו היא משהו נורא במיוחד). בינתיים התחלתי לגלגל איתו את הנושא, והוא לא כל כך מעוניין לעבור, ותיכף אני אספר לכן את תוכן השיחה שלנו. אבל אני גם מוטרדת מאד במישור הכללי, החברתי-הלאומי, ובמישור הזה, אמרתי כבר שאני לא חושבת שזה עניין של כסף, משום שלהורים בכתה של עומר לא חסר מהמצרך הזה. אני מוטרדת מבתי הספר כראי של החברה הישראלית כולה. אני ממש לא ישנה בגלל זה בלילות, וזה לא רק בתי הספר. למשל, מה שהכי מפחיד אותי באינתיפאדה זה לא שאני חוששת שיקרה משהו ליקרים לי (לא שיש לי איזו חסינות, אבל אני אדם אופטימי מטבעי) - הפחד האמיתי שלי הוא, שבסוף הבנים שלי יהיו אותם חיילים במחסום שלא נותנים לאשה היולדת לעבור עד שהעובר מת. זה מה שמפחיד אותי. העדר האמפתיה, קהות החושים, גסות הלב. מה אני עושה? אני לא יודעת. אני מחנכת את ילדי ככל יכלתי. אני משתלמת בטכניקות של גישור מתוך אידאולוגיה של גישור כדרך חיים. אני עוסקת, בין היתר (ובמעט מדי זמן, לצערי) בהתנדבות בתרגום לעברית של תכנית לימודים לגיל הרך על יישוב סכסוכים בדרכי שלום. זה מה שאני רואה כרגע כאפשרי מבחינתי. אם יש עוד דברים שאנחנו יכולים כהורים לעשות כדי לתרום לשינוי החברתי הזה, אני אשמח לשמוע עליהם.