אלוהים הוא בפרטים

mayarel

New member
אני מרגיש מוזר ..כרגיל ממאדים

מה בגלל שהן קשרו עם סוודר זה היה מקובל ולא היה צריך לברר את העניין? ומה האמא לא יודעת להבדיל בין חיתול לסוודר? מה עדיף היה לתת לאמא להתמודד עם זה לבד? קראתם כמה לא בטוחה ופוחדת על הבן שלה היא נשמעה? מה עדיף? גננת נעלבת או ילד קשור בסוודר? זו התשובה הגדולה שזגללה כביכול נעשה רצח אופי ללא הסבר? סוודר ולא חיתול? לאמא של הילד שוב מצטערת שפנו אליך באצבע מאשימה ועוד מאלו"ט.

שני הסנט שלי

עקבתי אחרי כל ההתפתחות כאן ואני קצת מאוכזבת מהתגובה של הכחולים פה.. אני עדיין לא מבינה איך אפשר לנפח ולהוציא מהקשרו קשירה של ילד???? איך אפשר להגיד שלא לשפוט ולקרוא אתה דברים הקטנים? איזה דברים קטנים? הילד שלי הולך לגן, לא מדבר, לא מספר איך אני יכולה לדעת מה באמת קורה לו? איך באמת מתמודדים איתו שם? אנחנו אמורים להיות הקול של הילדים שלנו עם כל הכבוד לך דני על העבודה המסורה שלך, ואני כן מעירכה..כ"כ מעריכה אבל יש מספיק מקרים על התעללויויות באוטיסטים, יש מספיק כותרות בעיתונים נראה לי שאנחנו לא קולטים שהפעם הבאה יכולה להיות ממש מתחת לאף שלנו ויודע מה? לקשור ילד זאת התעללות ואם הייתי יודעת שבגן של אורי נוהגים לקשור ילדים הייתי הופכת עולמות איך אפשר להסביר את זה בכלל? מה האשמה חסרת בסיס פה? תסביר לי איך בגן של חינוך מיוחד נוקטים בכזאת מדיניות כלפי הילדים?

ל י ל ך פ

New member
מה שקשה לי כאמא לילד באלוטף

הוא האיום על שבירת האמון שלי בצוות. שיהיה ברור - האמון שלי בצוות הספציפי שלנו הוא מוחלט, אני רואה את היחס החם שהן נותנות ואת האהבה שלו אליהן, ואני רגועה. ואז בא סיפור כזה וגורם לי לחשוב, שאותו גוף שהקים את האלוטף שלנו עם המלאכיות שלנו, הקים אלוטף אחר, בו קושרים ילדים לכסאות. לנו, ההורים של ילדי אלוטף, אין הרבה יכולת בחירה. אין גן אחר. אם חס וחלילה היה קורה אצלנו בגן משהו שהיה גורם לאמון שלי להתערער, מה הייתי יכולה לעשות? להוציא אותו לגן רגיל, אחרי שהוא כל כך התרגל ומתקדם? למכור את דירתנו על מנת לממן טיפול פרטי בעשרת אלפים ש"ח בחודש? שבירת אמון שכזו מבחינתי היא אסון. והנה באה אמא שאסון כזה קרה לה. בגן בו היא כל כך בטחה, התקרה התמוטטה, אין אמון ואין בטחון בצוות ובשיקול דעתו. היא מתייעצת כאן, בפורום, לא על מנת להפיץ ולרכל, אלא על מנת לקבל ייעוץ - האם מה שראתה הוא באמת אסון כזה, או אולי בכל זאת זה לגיטימי? אולי, אולי, יימצא מי שירגיע אותי שמדובר בשיטה מקובלת, אולי תהיה לי אפשרות להחזיר את האמון. זכותה של אותה אמא לפרוק ולהתייעץ, וזכותנו כהורים באלוטפים-אחים להבהל, ולחשוב שאולי זה אצלנו, ואולי זה עלול לקרות אצלנו מחר אם היום זה לא יטופל. כן צריך לבדוק איפה ואיך זה קרה. כן צריך לעשות בירור, ואולי גם ראש או שניים צריכים לעוף, כי קשירת ילד היא אקט שלא יעשה. ואני מודה לך, אמא, ששיתפת כאן, כי אולי בזכותך עוד ילדים לא יקשרו. לילך

mayarel

New member
לילך מסתבר שהורי אלו"טפים

אכן צריכים להיות עם היד על הדופק ולשמש הפה היחידי שלהם במידה וחלילה מתגלה שיטת טיפול חדש של קשירת ילדים לשיפור הריכוז ומי יודע מה עוד לאנשי המקצוע יש באמתחתם. אם במקום אחר הבירור היה לפחות גורם לשינוי עמוק פנימי דני כאן הבהיר לנו שהעמדות הללו מקובלות גם על יושב הראש. אכן מטריד. מקווה בכל ליבי שלא תצטרכי אותם.

אפלטונה

New member
לא יפה

כל הורה באשר הוא צריך להיות עם היד על הדופק, למה לכתוב הורי אלוטפ"ים. כל ילד עד שלא מדבר נתון לחסדי המטפלים. לכתוב שהורי אלוטפי"ם צריכים להיות עם יד על הדופק - לא יאה בעיני. אני רק מזכירה שיש גם אנשים ורגשות מאחרי כל מה שאתם כותבים.

ל י ל ך פ

New member
אני אסביר בדיוק למה דווקא אלוטפים.

בעיר שלי ישנם כשמונה-עשר גנים תקשורתיים ושפתיים ברמות שונות. גנים רגילים בטח יש מאות. אם חס וחלילה היה קורה לי משבר אמון שכזה בגן אחר, לא הייתי מהססת להעביר גן. כשהילד שלי נמצא בגן היחיד המתאים לו, לא רק בעיר, אלא בכל האיזור, אין לי שום אפשרות בחירה. אני זוכרת היטב את החששות של היום הראשון, את הפחד שיתברר שהצוות לא נראה לנו. היה לנו מזל גדול והצוות אצלנו מקסים, אבל מה הייתי יכולה לעשות אם הוא לא היה מקסים? כלום בריבוע. אין לנו אפשרות בחירה. ובתשובה לך, אפלטונה - אני שייכת לזן הנכחד של המטורפות שחושבות שתינוק קטן צריך להיות עם אמא שלו, לפחות עד שיוכל להצביע על מטפלת מתעללת ולבכות. עם שני הבנים שלי נשארתי בבית שנה וחצי. הגדול בגיל הזה כבר ידע לבטא את עצמו יפה, וכשעומר הגיע לאותו גיל, חשבתי שאוטוטו גם הוא יתחיל לבטא את עצמו. אז זהו, שהוא לא. הוא עד היום לא מסוגל להצביע על מי שפגע בו ולהראות שהוא מפחד ממנו. הוא לא יבוא ויגיד לי שהוא מסכן, או שרע לו בגן, או שמציקים לו. או שקושרים אותו. היום הוא בן שנתיים ושמונה. חבריו בני גילו כבר ניהלו איתי שיחות פילוסופיות לפני שנה, וידעו לספר לי אם עומר קיבל מכה או בכה. עומר לא מסוגל. עד היום, כשמישהו לוקח לו צעצוע, הוא יעמוד ויבכה, הוא אפילו לא יצביע על אותו ילד. אז אני מאד מצטערת שדעתי לא יאה בעינייך. שימי לב מי פה שכח ש"יש גם אנשים ורגשות מאחרי כל מה שאתם כותבים".

אפלטונה

New member
לילך - לא הגבתי אליך בכלל

הגבתי לmayarel שכתבה שהורי אלוטפי"ם צריכים להיות עם יד על דופק - ואני הגבתי שכל ההורים לילדים טרום שפה צריכים להיות עם היד על הדופק. פשוט ההדגשה "הורי אלוטפ"ים" הייתה קשה בעיני. יש עובדים באלוט"ף שבאמת נותנים את הנשמה לילדים, לכן ההדגשה קצת נראה לי יאה. mayarel ענתה לי שבגלל שהשרשור הוא בנושא לכן הייתה ההדגשה - אני מסכימה - אך עדיין צריך להיות רגיש גם לצד השני עם כל החששות והכעס . אני בכלל לא התכוונתי אליך. אני איתך. :)

אני לגמרי מזועזעת

שלא לומר מאוכזבת ממה שהולך פה שיש פה הצדקה במסווה של החלטת הצוות בגן לקשירה של ילד!!! ממה הטרנד הבא? כאפות בראש? וואלה כי אולי זה יעזר להרגיע את אורי בהתקפי הזעם והבכי שלו? ואני חשבתי שזה פורום להורים ולא פורום שמגן על אנשי המקצוע שכשלו!!

גאמי

New member
הי דני!

אני קוראת את חלקו של השרשור המיגע הזה ובעיקר לא מבינה איך אפשר להתעסק בזוטות כמו התנצלות של האמא והעמדת הדברים על דיוקם. לא יודעת, אבל לי נראה שאלו"ט הינה גוף המיצג אותנו המשפחות, תקן אותי אם אני טועה. וככזו מן הראוי לערוך את הבירור הזה לא בינך לבין אביבה ועופר ומי עוד? לא זכור לי כבר, אלא להפוך אותנו ההורים לחלק מהדיון הזה, כמרכיב המרכזי בגוף הזה הנקרא אלו"ט. אני רוצה לשמוע את הדיון פתוח בפני כול, הלא מה יש להסתיר? ההסתרה הזו היא המביאה לחרושת השמועות וההתנהגות התזזיתית הזו שכך כונתה על ידך, רוצים לשמוע מה דובר בינך לבין ואיך לובנו הדברים, לאחר מכן נוכל אנו ההורים שילדינו הם הלקוחות בגנים אותם הזכרת, להחליט בעצמנו איך להגיב ולהמשיך הלאה. לא בקשה הוגנת? מי אמר שרק ליחידי סגולה הזכות להכריע ולקבוע עם היה פה רצח אופי כזה או אחר. ובאשר למקרה גם אם הסבירות להתרחשותו עומדת על 1% אחד רצוי מאוד לערוך בדק בית רציני ביותר ולא ועדת חקירה פנימית נוסח זו שציינת שגורמת לנו לחוש כאילו אנו מנודים ואין לנו כל צד בעניין, זה לא הברור שלך דני מול אלו"ט והאלוטפים, גם אנחנו כאן.

האם מישהו ירים את הכפפה?

אני חושבת שלא ניתנו פה תשובות לשאלות שהועלו. שמרגע שהעניין הועלה נעשה פה שוב ושוב אותו ניסיון לדחוק אותו. מבלי לתת לנו הורים לילדים אוטיסטים את התשובות שמגיעות לנו. אני מסרבת להסתפק בחצי תשובה שנתנה פה, ויותר מכך בהאשמה של האמא שפתחה את הנושא. אני חושבת שכולנו צרכים להודות לאלו שיש להם עיניים ומשתמשים בהן ולא עוצמים אותן מול מקרים כאלו. ההודעות של דני, לא הצליחו לשכנע אותי. אני עדיין חושבת שנעשה דבר נורא והייתי שמחה לקבל הסבר מפורט. לא מקובל עליי שיקשרו ילד ככה סתם, וגם אם יש סיבה יש מספיק דרכים להתמודד עם היפראקטיביות מבלי לקשור ילדים. אז? מישהו מתכוון להרים את הכפפה ולעשות משהו כנגד המתרחש פה?

drslg

New member
שלום לכולם

אני לא מאמינה שאני נכנסת שוב לשרשור לאחר שעברו עליי ימים לא קלים בכלל,ולאחר האשמות חסרות בסיס והגיון על הדברים שהעלתי כאן,אבל לעומת דני ,אני מרגישה צורך לשתף אתכם עקב בקשתכם החוזרת פה במשך התנהלות העניינים,לא ניראה לי שמדני זה יגיע כי הרי לפי מה שכתבת דני אתה בהחלט לא יודע מה קרה או קורה בכלל, 1.העובדות נכונות הילד נקשר עם בד לכיסא בד לבן לא שחור! 2.הורי הילד לא יודעו לפני שהצוות ביצע את הקשירה. 3.הילד הנקשר לא היה תחת מצב של השתוללות כאשר נקשר. זה שאתה דני ציינת שהעובדות לא נכונות זה ש ק ר !!!! העובדות אכן נכונות זה בדיוק מה שקרה!!!!! אבל ביום חמישי היתה לי פגישה בגן +מנהלת הגן+שלי מאלו"ט+הפסיכולוגית של הגן, מה שהסברתי בפגישה זה את הזעזוע שלי מהמקרה ועוד כמה ליקויים שלא מקובלים עליי,קודם כל אני חייבת לציין ששלי מאלו"ט אמרה לי שאת הלקח מהמקרה הם הפיקו והורידו הוראה וחידדו בכל האלוטפים שעל כל החלטה שמקבל הצוות המטפל ורוצה ליישם אותה על הילד,אפילו בגדר ניסיון על הורי הילד להיות מיודעים וחתומים על מסמך,צוות הגן הסביר שהקשירה באה ממקום של לעזור לילד להרגיש מגע עמוק ובכך לעזור לו לשבת משהו שקשור לוויסות החושי,בקיצור הצוות הסביר לי את מטרת הקשירה ואת זה שהם הפיקו מסקנות מהמקרה ולהבא כל דבר קטן יהיה אך ורק בידיעת ההורים למרות שהם לא התכוונו לפגוע באף אחד.אני רוצה להזכיר שעוד מתחילת השרשור לא טענתי להתעללות בילד!אלא על הדרך שבה הצוות פעל והאם זה מקובל, אני לא אתן ואסכים שיקשרו את הילד שלי אף פעם ולא משנה מה המטרה,וזה שהצוות לא ידע את ההורים חמור מאוד והם הפיקו לקחים,אני ציינתי בפניהם שטובת הילד שלי חשובה לי מכל ועכשיו האמון המוחלט התערער לי וזה ממש מצער אותי אני אהיה תמיד עם יד על הדופק לצערי . אני לא רציתי שהעניינים יגיעו לאן שהגיעו גם באלו"ט ציינו שדברים יצאו מפרופורציות,אבל כשחושבים על זה אז כניראה שמה שקרה לא היה בכלל מקובל הרי שאתם ואני לא נעשה דברים שיסכנו את עתיד ילדינו בכך שנעשה רעש ללא כל בסיס,אני רוצה להגיד לכולם שאני מצטערת שבכלל נקלעתי למצב הזה הלוואי ולא הייתי רואה כלום ויכולה ללכת לישון רגועה אך לצערי זה לא יקרה בזמן הקרוב. הצוות מקסים הן כולן נחמדות ומקצועיות וזו רק דוגמא שהורה צריך להיות עם יד על הדופק,אני חושבת שעוד לקח שהם הפיקו אם רק הן היו מסבירות לי בצורה עדינה וממצאת עוד באותו יום מדוע הילד קשור ומה המטרה,אפילו באופן כללי בלי חדירה לפרטיות הילד אלא מה מטרת הקשירה בכלל,אני בטוחה שהייתי מעבירה להם מסר ברור שעם בני זה לא יקרה אבל אם לילד הספציפי זה עוזר והאמא יודעת זכותם להמשיך בטיפול,חבל שלא היה כך. רציתי לציין שאני הרגשתי צורך לספר לכם מה היה בשיחה וכמו שאמא ציינה האלוטף הוא כל עולמנו כרגע וחבל שקרה לי מה שקרה,ואתה דני היית כל כך לא אמיתי יצאת בהצהרות חסרות בסיס ולא חשבת לרגע לשים את הדברים על השולחן כל הזמן היית עסוק בלהראות כמה הכל לא נכון, אני מאוד מצטערת שבתור מנהל פורום ובמיוחד איש אלו"ט אתה הוא זה שלא דגל באמת ובמקום לכתוב שהעובדות שלי לא נכונות אפילו לא ציינת בכלל עובדות,למה?הרגשת שאתה לא יודע לאן לקחת את הסיפור?היית תחת לחץ?יותר נאה לכולם להוציא אותי ש ק ר נ י ת ! אם היה לי את הרצון להתאמת איתך תאמין לי שהייתי לוקחת את הוצאת הדיבה שלך הלאה אבל כניראה שגם הפורום שלך למד לקח מהסיפור וידע להבא לאן עליו לפנות כאשר יזדקק לתמיכה או עזרה בדברים רציניים. הייתי מצפה ממך להתנצלות פומבית על כך שטענת שהעובדות שלי לא נכונות אני חושבת שזה מגיע לי. ולכם לכל מי שתמך בי והיה לצדי תודה רבה לכם בזכות אנשים כמונו הילדים שלנו יקבלו כבוד והערכה . שיהיה לכולם חג חנוכה שמח.

mayarel

New member
אמא יקרה

המקרה שתיארת היה אכן מאוד לא מקובל. לא יאומן שהצוות היה צריך ללמוד ממישהו חיצוני שיש דרכים מאוד שונות לטיפול מאשר לכפות את הילד לכיסא ולא משנה עם מה ולא משנה למה. זה גבול שהוא לא עדין ושקוף. זה קיר לבנים! לא קושרים ילדים! לא! שההתקדמות תהיה איטית יותר אולי אבל זה ילד! תזכרי באמת שגם דני כאן עמד לבדו מולך. לבדו. כל מי שהגיב היה לצידך. אם ההתערבות היתה חזקה מידי זה פשוט היה כגודל התדהמה. אני עדין המומה מכך שניתן להחליט בכלל החלטה "טיפולית" שכזו. אני אומנם טען שוב ושוב שהעובדות לא נכונות אבל שוב, אף אחד לא האמין לכך. אלו"ט ללא ספק ביצוגו של דני יצאה מאוד רע בכך שלא סיפקה הסברים גם לנו ההורים בעוד שכן ניסו לגעור בך ולהאשים אותך במתן עובדות לא נכונות.

שולחת לך חיבוק ומצדיעה לך על הכוחות

היי drslg, אני מאמינה שזה היה שבוע קשה מאד מבחינתך, לאור המצב הלא נעים שנקלעת אליו, ביודעך שמצב כזה מתרחש בגן ולאור התגובות הלא קלות שהגיעו מצד המערכת ולדאבוני גם מדני, שלמרות שיש לו תפקיד ואחריות כאן, בחר באופן מובהק לתמוך בגירסא של אלו"ט ולהתכחש לעובדות כפי שהוצגו כאן. דני לצערי בחר לנפנף בעובדות כפי שהוצגו לו על ידי גורמים שהוא חש אולי מקורב אליהם יותר, או נאמן להם יותר ובצורה מתנשאת תקף אותך כאן. אומר שאני מאד מצטערת על כך וגם אני צריכה לחשוב איך נוהגים במצב כזה, שבו, למרות שה שרשור שהתחיל כאן, ומבקש תשובות ממשיך להתנהל, הרי שתשובות מלאות מצידו לא ניתנו. אומר גם שאישית אני לא מצטערת על כך שפניתי לעיתונות ולהנהלת תפוז במקרה זה, כי לדעתי הוא היה סוג של התעללות בשם מילים יפות, אך עדיין וסות חושי דורש טיפול- טיפול ולא כפיתה! לומר את האמת, חששתי שיטאטאו את העניין וינסו להשתיק אותו וידעתי ששאלות שיעלה עיתונאי, ידרשו יותר בירור אמיתי ולא התכחשות. אולי זה קשור לחוסר אמון מסויים שיש לי במערכת, אך אני גם מכירה אישית הידרדרות כואבת וממושכת של בני, בגיל שנתיים, בעקבות כפיתה שנעשתה ללא רשותי, בתוך בי"ח, כשלא הייתי שם והנזק שנעשה, דרש טיפול של שנים אחר כך. ואהיה קצת יותר פרובוקטיבית כדי להבהיר את עמדתי: אם לילד יש בעייה של קשב ומוסחות שמיעתית- אז נקשור לו את העיניים,כי אז הוא יצטרך להיות קשוב בערוץ האחר שנשאר לו?? אם לילד יש בעייה שהוא זורק את עצמו לרצפה בכל תסכול, אז נקשור אותו לתקרה שלא יזרוק את עצמו??? אם לילד יש בעייה שהוא לא מסוגל לסבול מגע או לחוש בנוח אז נכריח אותו?? התשובה היא לא לא לא בכל המקרים האלה- כי זו התנהגות לא סבירה ולא מקצועית כך גם לגבי הקשירה לכיסא באלוט"ף- זו היתה טעות בשיקול הדעת ולא התנהגות מקצועית ואין לתת לה תימוכין במישור המקצועי אני מודה לך drslg על כך שהעלית את הנושא לראש סדר היום של הפורום וגם של אלו"ט. אני מודה לך על הכוחות שגילית לאור הלחצים הבלתי נעימים שהופנו אלייך מתוך המערכת. טרם קיבלתי את המכתב שכנראה נשלח אלי, אולי כי הדואר מחולק פעמיים בשבוע, ואולי מפני שהמחשב האישי שלי מקולקל, אך קיבלתי שיחת טלפון שמטרתה היתה מאד להרגיע ולהסביר, רק ששכחו שאני גם אשת מקצוע ולא רק אמא, כך שקשה להאכיל אותי בכפית הסברים שקצתם מצוצים מן ה___.. כי פעם אמרו לי שזו היתה אחיזה רכה וחמימה ורפוייה ופעם היא היתה לאפשר מגע עמוק ( שזה לא היינו הך..), נו והאמת שהיות ולא הייתי שם אז אפשר "למכור" לי סיפורים, אך להבדיל מדני, אני לא מקבלת אותם כמובן מאליו.. התבקשתי על ידיהם גם להדגיש עד כמה הצוות היה קשוב ורגיש לפעוט וחיפש פתרונות שיהיו נכונים, אך תסלחו לי- אני ממש חושבת שהמקרה הזה גובל בחוסר רגישות וחוסר מקצועיות!! אני בהחלט חושבת שהיה כאן מקרה של חשיבה של הצוות שניסתה למצוא פתרונות ולא לקחה מספיק בחשבון את הרגישות שלנו ואת הרגשות של הפעוט המדובר. והצוות אני מקווה, וגם אלו"ט הפיקו את הלקח- כך נראה. הלוואי שתמיד ילוו את ילדינו מלאכיות ומלאכים שישימו את אושרו ובטחונו בראש סדר העדיפויות שלהם.
שיהיה לנו חג שמח ושבת שלום
תלמה.

דן להב

New member
כנראה שלכל אחד יש את האמת שלו

אמרתי וכתבתי גם כאן שחוסר העברת המידע בטח בנושא שקשור (תרתי משמע) לילד היא טעות מערכתית שאותה יש לתקן. אין שום ספק שבנושא של העברת מידע להורים ושיתוף ההורים יש הרבה מה לעשות. אין כאן ענין של "להוציא" מישהו שקרן, זאת לא הייתה הכוונה, בטח לא שלי, הכוונה הייתה לתת פרופורציות לכל ההליך, לתת נקודת הסתכלות אחרת. כל אחד רואה את הדברים אחרת. השאלה מהיכן נקודת המבט, נקודת המבט שלי מגיעה ממקום שמכיר קצת יותר את כל הנפשות הפועלות, מכיר קצת יותר את הצוות וקצת יותר את העבודה שהם ואנשי המטה עושים. לבוא ולתקוף אותם בלי שתהיה להם יכולת הגנה, כשהם פועלים מהסיבות הכי נכונות בעולם, על פי השקפתי זה מקום שבו אני אגן עליהם בכל כוחי. לי יש המון ביקורת, אני אדם ציני שלא חושש להגיד לאנשים בפנים את הדברים הכי קשים, אני מוכן לשים הכול על השולחן כדי להגיע לחקר האמת. האמת שאני מגלה מהלעשות לא תמיד תואמת את האמת או את הראיה של אנשים אחרים ולפעמים של רוב האנשים. לא ניראה לי שהייתה לי בעיה להצטרף לעדר ולתקוע כמה אינדיקים בתמונה של הגננת והצוות, האמת מגיע להם אם כבר חושבים על זה... אבל זאת האמת שלי, שלי בלבד וכך אני פועל, קורא , לומד ומסיק מסקנות משלי, צר לי שהן לא תואמות את המסקנות שאת הגעת אליהן או אחרים אבל זאת המסקנה שלי. שבת שלום לכולם דני

drslg

New member
תלמה חג חנוכה

שמח מקווה בשביל כולנו שלא נצטרך להיות במצב שנקלעתי אליו שוב, שבת שלום.

rri1

New member
אז עכשיו בנוסף לתפקיד

החוקר , הקטגור והשופט - שכבר לקחת על עצמך- אתה בתפקיד נוסף: "השומר "- של אנשי המטה של אלו"ט...איך כתבת? "אני אגן עליהם בכל כוחי..." לעומת זאת לאנשי הפורום שהביעו דעה נגד קשירת ילד אוטיסט לכיסא - אתה קורא : "עדר" איזה מזל שיש פה מנהל פורום אמין שאינו מצטרף לעדר.

למעלה