אלוהים הוא בפרטים

דן להב

New member
אלוהים הוא בפרטים

אתמול והיום דיברתי עם אביבה ועפר לראות איך ניתן למזער את הנזקים מהשירשור שהחל שלשום בנוגע להתנהגות תזזיתית והתגלגל לידי האשמות בהתעללות בחסרי ישע וכו' אני חושב שהתגובות היו מוגזמות ביותר, תגובות שנבעו מחוסר מידע לגבי הילד, ההורים הצוות וכו'. תגובות צריכות להיות לאחר שהייתה בדיקה קצת יותר מקיפה לגבי המקרה ולא לזרוק האשמות חסרות כל בסיס. אני יודע היום את כל העובדות, ונמסר לי שהאם תיתן את כל גירסתה למקרה כאן. אני מצפה שהיא תעשה כך כדי שהנושא יובהר. דני

mali s

New member
בכל אופן אותו מקרה מדובר

גרם לי לחזור אחורה ולהזכר במסכת דומה שלי ושל עוד אמא מהגן. נידבתי פרטים על המקרה. אתה מצאת לנכון לספר כי הכסאות נוחים...לא שאלת מתי בני עבר את המקרה. לי נראה שממש לא בתקופה שלך. בכל אופן בני נקשר ע"י כסא רגיל ולא מתוך צורך להגן על עצמו, כי הוא פוגע, מפריע לאחרים. במקרה שלו הוא הפריע לנקות. מצאתי את התגובה שלך לא לעניין ודי מקוממת. חשבתי שבפורום (לפחות פה). אוכל להוציא החוצה ואחרי הרבה שנים, מה שעבר על בני ועליי ובעצם לספר שקשירת ילדים זה לא מקרה חד פעמי במחוזותינו. אז אתה צודק- אלוהים נמצא בפרטים הקטנים ואתה מצאת לנכון לא לקבל את גירסתי. לא ברור העניין.לגבי האמא שכתבה פה והאם היא צריכה למסור את גירסתה או לא- נשמע קצת כמו קטגור. זה לא תפקידך. יועיל נא כבודו לפנות אל האמא במסר ולקבל ממנה אינפו' עדכני בלי להוכיח אותה פה.

דן להב

New member
לא התכוונתי אלייך , ממש לא אלייך

את המקרה שלך אני לא מכיר, ועד כמה שהוא עצוב הוא לא רלוונטי למקרה הספציפי הזה. אין לי דרך כיום לבדוק את הגירסאות ולא מעניין אותי מי צדק באותו אירוע ,שלך. ברור שנפגעת מהאירוע וזכותך המלאה להביע את הכאב ושלך כאן. התפקיד שלי להעמיד דברים על דיוקם ,להבהיר עובדות ולא להבעיר אש. העובדות הן לא מילה וחצי ואני לא רוצה להיות זה שמביא אותן אלא אם לא תהיה לי ברירה אחרת. לא ניתן לזרוק מילים לאויר ולחשוב שלא תהיה לזה תגובה. דני

mali s

New member
דני היקר מאוד-

היה לי ברור שכאן אתה לא מתכוון אליי. אך כן הגבת למקרה שלי באותו שרשור וסברת לאור הביקור שלך במכון כי הכסאות נראו נוחי...ועל כך הגבתי כמו שהגבתי. אני מבינה שלך חשוב הצדק, אך אני לא בטוחה שעל האמא שסיפרה לכולנו , מנקודת המבט שלה, צריכה כעת למצוא את עצמה מתגוננת מפני משהו מאיתנו כאן בפורום. רצית לעזור ולקבל אינפו', עשה זאת בצינורות המקובלים. פנה אליה, תתקשר אליה ולא כך כמוכיח בשער. היא לא צריכה לקבל נזיפה מאף אחד פה בפורום. זאת דעתי בכל אופן.

דני

לא היו בו האשמות כתבתי על סמך שנאמר שיש קשירה של ילדים באותו הגן, שעפ"י החוק (אוני עו"ד במקצועי) זאת התעללות שקטין חסר ישע. זה היה על סמך הדברים שהוצגו לי, אני לא יודעת מעבר.

mayarel

New member
ומה הפרטים הידועים ?

א. הילד נקשר בזמן ריכוז כשלא היווה סכנה לו או לסביבה. ב. הצוות לא יידע את האמא בקשר לרעיון והביצוע הזה. אני חושבת שזה מספיק. פה לא מדובר על לא ליידע את ההורים על כך שהילד שלהם מעדיף צבע ירוק. להאשים את האמא שזכותה ככל הנראה לא יכנסו כיסאות עם רתמות לגן נראה בעיני מאוד מחטיא את המטרה. הגננת יכולה לדבר. הילד שהיא ראתה במקרה שקשרו אותו לכיסא לא. זה במחינתי בדיוק עושה את ההבדל. בדיוק הפרט הזה.

drslg

New member
דני היקר

אני רק עכשיו רואה את התגובה שכתבת,קודם כל תודה לכם לשאר אנשי הפורום על התגובות ותודה מיוחדת למלי. אין לי מושג מה עופר או אביבה דיברו איתך לגבי כך שזו התעללות בחסרי ישע וכו',לא דיברתי איתם ולא נמסר לי שאני צריכה לתת את גירסתי,עד כמה שזכור לי נכנסתי לפורום וכתבתי מה שראיתי(לא שמעתי)ושיתפתי את הפורום במה שראיתי במטרה להבין אם התנהגות זו מקובלת ואם נוהגים כך בשאר הגנים,המטרה שלי לא היתה לעשות בלאגן או להתעלל בחסרי ישע(למרות שאם כבר מי שחסר ישע אלו הילדים שלנו ולא אנשי הצוות )אלא לסדר עניינים ולכבל מאנשי הפורום עצות איך כדאי לנהוג וכך היא לא זכור לי שתארתי מקרי התעללות,או שטענתי שהצוות עשה את מה שעה מתוך רצון להתעלל בילד,לא זכור לי שהזכרתי שאני לא מרוצה מהצוות אלא גם ציינתי שהצוות עושה רושם נחמד העניין המרכזי היה שביצעו פעולה ללא ידיעת ההורים ולא ראו בכך כל פסול, זה היה העניין בשילוב הנושא האם קשירת ילד לכסא קשורה לתוכנית טיפול מסויימת. מי שעשה את הגלים והבלאגן זה אתם את תלמה עם פנייתך הלאה ללא רשותי והסכמתי,ועוד כמה אנשים שהציתו את הלהבה אני לא חושבת שאמרתי לך דן לפנות לאביבה או לעופר אני יכולתי לעשות זאת בעצמי אבל שוב המטרה לא היתה לעשות בלאגן אלא לטפל בנושא מבחינתי בכל אופן, יצרו איתי קשרים בסרים אישיים הנוגעים בכך שאני אתן את שם הגן,מי הגננת, מי מנהלת הגן וגם אתה דן בכבודך ובעצמך מאוד רצית לדעת את שם הגן, ועובדה שלא ציינתי,אז מי נתן לך את כסא השיפוט?מי נתן לך את השרביט בייד להחליט ולפנות הלאה?בלי ליידי?ועוד לדבר עליי מאחורי הגב?אתה הרי לא מכיר אותי,ולא יודע בכלל איזה טיפוס אני,מאוד עצוב לקרוא את מה שכתבת?פניתי לפורום לקבלת תמיכה,ועזרה והתייעצות,עושה רושם שנושא הפטרונות בגן עבר אלייך,אתה לא חושב שאתה הוא זה שהגזים לשפוט אותי?????????????? איפו הגבול אני צריכה לתת דין ודיין למי?לך?לעופר?לאביבה?על מה על העלמת מידע מההורים? עכשיו אני בעמדת מתעללת?עכשיו אני מבינה למה התקשרו אליי היום מאל"ט ורמזו לי די בגסות להיכנס ולנקות את הנושא מעל לשולחן אולי באמת הפורום הזה נועד רק לימי הולדת או לאנשים שסוגדים למילותייך ולא לאנשים שיש להם דברים שרוצים לחלוק עם הפורום אני בטוחה שבעקבות מה שקרה הרבה אנשים מהפורום יודעים עכשיו מה לכתוב ומה לא,דבר נוסף יכולת להעביר את עמדת שיפוטך במסר אישי כמו רבים אחרים,לשמחתי לא העברתי את שם הגן אבוי מה היה קורה אח"כ הייתי צריכה לצאת בהתנצלות טלויזיונית? אני מאוד לא אוהבת את הדרך שבה אתה מציג אותי ואכן"אלוהים נמצא בפרטים הקטנים"היית צריך לקרוא את כל השרשור כדי לראות ולהבין מי יצא מפרופורציות ולמי היה חשוב לדעת את שם הגן במקום לשים לב לפרטים הקטנים . אני את הדין שלי נתתי לעצמי וזה בעצם השיעור הראשון שניתקלתי בי בחיים אין דבר זה רק כישל אותי.

נונינה1

New member
אני לא חושבת שהוא בכלל התכוון אליך.

היו תגובות מאוד חריפות של אנשים כאן, מבלי לדעת את הפרטים עד הסוף. גם עכשיו אנשים חושבים שיש להם פרטים מספיקים בלי ששמעו את הגננת. אני חושבת שחשוב שאם במסגרת של אלוט יש סיכוי שקורה משהו לא כשורה - כל אדם שיש לו קשר לאלוט יכול וצריך לבדוק את הנושא. את לדעתי לא צד בעינין מעבר לכך שאת ראית וכך נודע הדבר. אין לך אחריות על התנהגות הגננת או ההורים או אלו שפנו לאלוט. ואם לגננת יש בעיה עם זה שדיווחת על מה שראית אז זו לדעתי מאוד נקודה לחובתה.

drslg

New member
אני פשוט

לא ציינתי באף שרשור שזו היתה התעללות,לא ציינתי שהצוות התעלל, הסערה שהתחוללה בעקבות השאלה שלי והדברים שכתבו כמה הורים הביאה ליציאת דברים מהקשרת,גם אני כתבתי בשרשור שלא הייתי בכיון התעללות ושלא חשבתי שזה עד כדי כך חמור,אבל למדתי הרבה ממה שקרה וחבל שהדברים הגיעו למקום כזה. הצוות באמת כל-כך נחמד והבן שלי אכן התקדם בגן המטרה שלי והכוונות שלי לא היו לתת תמונת מצב של התעללות,אלא לברר פרטים.

drslg

New member
אני לא אומרת

שזה ניראה לי בסדר,ולכן יש לי פגישה עם צוות הגן ועוד גורמים מטפלים,אבל יש הבדל בין זה שהעניין לא ניראה לי בסדר ותקין, הכוונה היא לפעולה ולחוסר שיתוף ההורים לבין זה שזו התעללות את לא חושבת?דברים באמת יצאו מהקשרם.איפה ציינתי בפניה שלי שבגן של הבן שלי מתעללים בו? אם היו מתעללים לא הייתי פונה לפורום אלא למשטרה. פניתי במטרה להבין אולי זה אכן מקובל ואני זו שלא מבינה עניין זו היתה המטרה.

ליייייי

New member
ולדעתי קבלת תשובה

שזה מאוד מאוד מאוד לא מקובל, ושאם זה מקובל אז מדובר בהתעללות ובדבר חמור מאוד! אני מבינה את הצורך שלך להתגונן, סך הכל את אומרת שאת מרוצה מהגן ומהצוות ושאת מטפלת בענין בדרכך שלך,שבסך הכל רצית לברר האם הענין תקין. הרשי לי להקביל זאת למקרה אחר לחלטין - נאמר היו מספרים לך על משהו מהשכונה שלך,שכן לצורך הענין, שנראה נוגע בחלק אינטימי של אחת מהילדות של השכנים,ושהילדה לא התנגדה. אבל היות והוא שכן טוב ואדם סימפטי לא היית יודעת מה לעשות,אבל משום שזה מרגיש לך קצת פרוורטי היית מכנסת אספת דיירים ומספרת בתמימות רבה לדיירים את המקרה. האם היית תוהה מדוע הדיירים משתוללים? שואלים ומציקים מיהו השכן? האם היית מצטערת שהעלת את הענין ? מה את היית עושה לו היית נוכחת בישיבה ויש לך ילדה קטנה באותו הגיל בדיוק? אני לא יודעת מבחינת חוק אם מנהלי הפורום פעלו נכון או לא. מצטערת בשבילך שנפגעת. מצטערת בשבילינו שתפסיקי לשתף. מקווה שדברים יסתדרו!

drslg

New member
אני לא רואה

כאן השוואה בכלל,הרי כאן דן פנה הלאה מבלי ליצור איתי קשר במסר אישי אלא על פי השרשור הגועש ואח"כ בא בטענות?אלי? בכל אופן תודה לך על התמיכה.

mayarel

New member
אמא יקרה

אני אומרת שוב ובאמת בכנות, את הראית הרבה אומץ שהעלית את הבעיה ולא שתקת. כל הכבוד לך על המאבק שהוחרף למרות אלו שניסו לעזור. את בהחלט צודקת במרמור שלך ולהעביר עליך ביקורת זה ממש פרדוקס. כל עוד הצוות לא מוסר את גירסתו אני באופן אישי מאמינה לך במאת האחוזים ולאור הפרטים שמסרת אכן חושבת שהייתה שם התנהלות לחלוטין לא תקנית ולא מעניין אותי איך קוראים לזה. תזכרי שמול הביקורת יש מי שחושב שאת בעלת אומץ לב נדיר! כל הכבוד לך! מאיה

לא צריך להיבהל וחשוב לספר כאן הכל

שלום לך drslg, אני חושבת שחשוב לספר כאן ולעורר דיון בכל נושא הקשור לילדינו, ובמיוחד בנושאים הקשורים לסימני שאלה בהתנהלות החינוכית איתם- בבית או בגן. אני חושבת שהשרשור ההוא לא היה מנותק מהקריאה שלך לעזרה, במקרה הילדון הזה ואת דאגת כי זה היה נראה לך לא מקובל- מה שנכון לדעתי, כי זה לא מקובל. את גם דאגת כי גם ילדך היה תזזיתי וחששת שהוא עלול לעבור תהליך דומה. אני ברשותך אעתיק את הודעתייך הקודמות כאן: "זה מקובל?בגן של הבן שלי קשרו ילד לכסא הבטן קשורה עם משענת הכסא, כששאלי מדוע (הוא נמצא באלוטף גרינשפן)אמרו לי שעורכים ניסיון האם זה מקובל?לי זה נראה מחריד ומזעזע לא נראה לי שזו הדרך ללמד ילד לשבת האם מישהו ניתקל בדבר כזה?" "אני מאוד ו drslg ו 22:10 | 08/12/06 נבהלתי ממה שראיתי למרות שלא הבן שלי ישב קשור לכסא,אך הבן שלי גם ילד מאוד תנועתי עם בעיות ויסות גבוהות וכניראה שזה היה השלב הבא שאליו הן כיוונו אותי,ברור שאני לא אסכים לדבר כזה וגם הבהרתי להם ,אבל השאלה האם זה מקובל?ובאיזה גן הבן שלך היה?מה הגיל שלו?ומה גרם לו לשבת? תודה." "ברגע שראיתי את מה שראיתיו drslg ו 09:19 | 09/12/06 קראתי לפסיכולוגית ושאלתי אותה מה זה צריך להיות?והיא לא כל-כך ידעה מה להגיד לי ושפת הגוף שלה היתה ממש לחוצה הבנתי שאולי האמא בכלל לא יודעת וזה מה שהחשיד אותי,אז התקשרתי לאמא ושאלתי אותה מה עושים עם הבן שלה ברגע שהוא תנועתי והיא אמרה לי שסייעת מחבקת אותו במפגש ועוזרת לו לאסוף את עצמו,ואז הבנתי שהאמא בכלל לא יודעת מה עושים לילד שלה,אז סיפרתי לה והיא כמובן היתה בשוק וישר היתקשרה למנהלת הגן גם אני האמת לקחתי את הסיפור הזה מאוד קשה,לא מקובלת עליי העובדה שהצוות לא עידכן את האמא בנעשה,וזה מבחינתי מעילה באמון מאיפה לי לדעת שגם לבן שלי לא עשו את זה? אתמול שוחחתי עם מנהלת הגן על הילד שלי והחלטתי שאני לא אגיד כלום בטלפון אלא יראה מה קורה,אבל נוצר ויכוח לגבי האפשרות להיות נוכחת בשיעור מוסיקה לפחות אחד ואם לא הצעתי שיסריטו קצת שאוכל לראות מה זה טיפול ריגשי,ואז המנהלת אמרה לי שהאחראית שלה שמעה את הרעיון והזדעזעה,וזו בעיה אם אין לי אמון מלא בהם,ואז כבר התפרצתי ואמרתי לה שאחרי מה שראיתי שלשום איך היא מצפה שאני אבטח בהן?הרי הן לא משתפות בנעשה וחשות שיש להם בעלות על הילדים שלנו,והוספתי אם האחראית שלה לא הזדעזעה להסכים לקשור ילד לכסא?ואז המנהלת בשיא חוצפתה! אומרת לי מה שקרה עם ילד אחר לא צריך להטריד אותך,ואני אסדר את הנושא עם אמא שלו ביום א' ממש כעסתי עליה ואמרתי לה שזה שהילד שלי נמצא בגן שלא עדכנו הורה לגבי פעולה כלשהי מאוד מכעיס ואני חושבת שכל עוד הבן שלי בגן ואני רואה דברים זה כן מטריד אותי,בקיצור נוצר ויכוח והיא ממש עצבנה אותי החוצפנית הזאת ואני לא יודעת מה עלי לעשות,אני גם לא רוצה שכל הנושא יפגע בילד שלי אני חושבת שהיא היתה אמורה לתת לי הסבר ולומר לי שזה להבא לא יקרה ולא להתרגז עלי ולכעוס עלי שסיפרתי לאמא מה היתה המטרה שלה לקשור את הילדים שלנו מבלי שאף אחד ידע או יפריע לה?" ועכשיו אני אעתיק את הודעתי, כתגובה לסיפור: "אלוטף רגשי קושר ילדים לכיסא?????ו תלמה פינץ ו 09:47 | 10/12/06 שערורייה שאין כדוגמתה!! ואח"כ הם עושים טיפול רגשי?? שמטרותיו הן מה?? להקל על הטראומה שהם עושים לילדים?? אני הייתי מתאחדת עם יתר ההורים ומעיפה בבעיטה את הגננת הזו משם!! המניפולציה שהיא עושה עלייך ומנסה להשתיק אותך ולעשות הפרד ומשול בינך לבין האם הזו?? מה זה הדבר הזה- זה ממש היא מנצלת את העובדה שיש לה פעוטות שלא מדברים ולא יכולים לספר לאמא? מאחורי הגב של ההורים? ומנסה להשתיק את העניין? ברור לך שזה דבר שלא היה עובר בשקט בשום גן רגיל- בשום אופן ! ההורים היו מזמן מתלוננים עליה ומעיפים אותה משם ! ואם זה מה שקורה כשילד רק שולח יד לכיוון של ילד אחר ומייד קושרים אותו- אז מה קורה כשילד משתולל או עושה התפרצות תסכול\זעם\צעקות- מה? חוסמים לו את הפה עם מטפחת קשורה? זה ממש נראה ההמשך של ההתנהלות הזו. לא יאומן איך צוות מנהל לנוחותו את הגן מאחורי הגב של ההורים. ועוד יש לו פסיכולוגית שמגבה זאת? גם אותה הייתי מוציאה משם- אם היא נותנת לגיטימציה לקשור ילד. ברור שלאותה אמא לא נעים, כי היא לבד מול צוות ולכן צריכה להיות התארגנות משותפת של כלל ההורים, כי לכל אחד זה יכול לקרות. אני אשלח קישור לסיפור הזה לאל"וט ואדרוש מהם לבדוק היכן זה קרה, כי זו חובתם ! ובהחלט אפשר להגיש כאן תלונה על התעללות ותקיפה." נכון- אני עניתי בחריפות רבה, כי כפי שתואר המקרה, הוא נראה כהתעללות. נכון, אני העברתי את המידע הזה הלאה, כי הנושא מאד הכעיס אותי. ביקשתי ממך גם פרטים נוספים ואת שם המסגרת, כדי להעביר לאלו"ט. כי אם מתלוננים, חשוב שזה יהיה כלפי מקום רלוונטי וגישה. העובדה היא שאכן אביבה ואולי גם עופר מיהרו לבדוק מה קרה שם. את יודעת למה? כי שלחתי העתק של הסיפור לעיתון והעיתונאי התקשר די מהר כדי לברר מה בדיוק הסיפור שמאחורי הסיפור בפורום. ברור שכאשר יש עיתונאי המעורב כאן, אז מנסים ישר להרגיע וליישר הדורים. אך זו הזדמנות גם לצוות ולארגון המפקח עליהם לבדוק את עצמם ואת ההתנהלות שלהם. לדעתי נהגתי בצורה הוגנת, לאור המידע שנמסר כאן לפורום, כי אני ראיתי בראש ובראשונה, את הפעוט לנגד עיניי ואת ההורים. במקרה הזה אני חושבת שזו דוגמא טובה וחשובה של מידע חשוב שצריך לברר ולבדוק אותו ולא לטאטא אותו מתחת לשטיח. כן גם אני קיבלתי טלפון ארוך וסבלני עם הרבה הסברים מאביבה מאלו"ט שאמרה כי הסיטואציה שנעשתה שם, היתה מתוך חיפוש דרך לעזור לילדון, כי הוא ממש זקוק לעזרה בהושבה. היא הסבירה כי הילד לא נקשר עם חיתול, אלא עם " סוודר חמים, מתוך מטרה לתת לו תמיכה רחבה וחמימה ועוטפת ומרגיעה, כדי לאפשר לו להיות יותר קשוב למפגש ושאכן הקשירה איפשרה לו שיפור של קשר עיין ויכולת הקשבה טובה יותר". עדיין אמרתי לה שילד עם קשיי ישיבה ובעיות בויסות חושי, לא אמור להיקשר בבטן (אלא אם הוא סובל מהיפר על רקע של רגישות בבטן ואז הלחץ המחמם דווקא יכול לעזור), אלא לקבל הברשה, מגע עמוק, או כל ויסות של גוו שיעזור לו להתיישב. אביבה הדגישה כי מה שנראה בעין חיצונית, הוא קטע קטן מתוך סיטואציה שמטרתה היתה לעזור לילד ושכאשר הוא היה אמור לקום ולשים את השם שלו, הוא שוחרר מהסוודר וחזר לשבת בהמשך בלעדיו. הסוודר היה רק בתחילת המפגש כדי לעזור לו לווסת את עצמו והוא אכן, רק אחת מאופציות רבות שניסו אצלו עד שיהיה להם וסט או משקולות שצריך להכין עבורו. אמרתי לה שמשקולות ווסט כזה לא צריך להמציא מאפס ושיש במרכז היכן לרכוש אותו, במקום לקשור לכיסא..ונתתי לה את השם של מכון מ.ש.ל- ושאכן זה נראה רע מאד כשילד קשור לכיסא. היות ונגמר פה המקום, אז אכתוב את המסקנה שלי בהמשך ..
תלמה.

להיות תמיד עם אצבע על הדופק ולדעת

מה המסקנה שלי מכל הסיפור הזה? אני התבקשתי להרגיע ולהסביר שכל העבודה של אלוטפ"ים, נעשית מתוך הרבה מחשבה ודאגה ואהבה והרבה מקצועיות של הצוות והרבה חשיבה של איך ניתן לעזור לילדים. אני בטוחה שיש שם אנשי צוות נהדרים שעושים עבודת קודש ובאמת מחפשים דרכים לעזור לפעוטות האלו בתחילת דרכם. אבל--- אני בטוחה שההורים מצווים תמיד להיות עם אצבע על הדופק ולשאול את השאלות- גם כאן וגם את הצוות. חשוב להיות קשובים לילדים ולראות איך ההתנהלות כלפיהם והאם אין פגיעה בכבודם, או פגיעה רגשית, כאשר יש התנהלויות שונות שמטרתן לעזור לילד, אך לא תמיד לראות איך הוא תופס ומרגיש כלפי ההתנהלות הזו. הטענה שהובאה בפניי, היתה שהילד כן נענה יותר לסביבה, כאשר הוא קיבל את המגע הזה והוא שיפר קשר עיין וחיקוי. זה לא אומר שזו עכשיו דרך לגיטימית לטיפול עבורו ו\או עבורו פעוטות אחרים. ממש לא בהכרח. חשוב תמיד לשאול את הצוות- איך אתם מתנהלים במקרה של הילד שלי שמתקשה לשבת ומה אתם עושים. חשוב לקבל את המידע ולקבל כל הבהרה או תוספת שצריך- כי הילדים שלנו חסרי אונים וחסרי יכולת לשמור על עצמם ותפקידינו הוא בראש ובראשונה להגן עליהם, על גופם, רגשותיהם וכבודם. אולי מה שכתבתי אינו מרגיע, כפי שציפו ממני לכתוב, אך אני בהחלט חושבת שזהו בדיוק המקום לכתוב , להתייעץ, לבדוק עובדות ולקבל מידע על הנעשה ובמקה ההוא, היה יכול להיות הרבה יותר פשוט אם הגננת מראש היתה מסבירה לאמא את ההסברים שאני קיבלתי הערב. הסבר ומידע מלא וברור, יכול להפחית את המתח ולתת יותר תחושה שיש עם מי לדבר. חבל שזה לא מה שנעשה שם. אני מקווה שכולנו ההורים נהיה תמיד עם האצבע על הדופק ולכל ילדינו יהיו צוותים מקצועיים, אוהבים, קשובים, בעלי ידע ונסיון, שאפשר תמיד לדבר איתם- במסגרות החינוכיות ובבית.
תלמה.

דן להב

New member
comes with th teritory

אני חבר הנהלת הטף באלו"ט, אני ועוד קומץ הורים אחראים על ההקמה של האלוטף שבנך מבקר בו ועל אלוטפים נוספים. אנחנו , הצוות המקצועי באלו"ט והצוות בגן אחראיים על הילדים. השירשור התחיל בצורה סבירה ונלקח למקומות הזויים. מבחינתי ברגע שהועלו האשמות כלפיי אלוטף כלשהו צריך לברר את הנושא, כדי לברר ,לבדוק מה הפרטים הנכונים ולתקן. אני לא יזמתי פניה לאף אחד, בכוונה. חשבתי שאולי הנושא יסגר בצורה יותר שקטה ונכונה עם ההורים והצוות בגן. ברגע שעופר פנה אלי אמרתי לו שאני יודע ותו לא. ידעתי על המכתבים שתלמה שלחה ועל מכתבים נוספים והעדפתי לא להגיב כדי לא להבעיר יותר מידי את המדורה שיצאה מפרופורציה לדעתי. כשאביבה התקשרה אלי אתמול אחר הצהריים הרגשתי שהשתיקה שלי מפסיקה להיות אפקטיבית וצריך לעשות צעדים שיכניסו את כולם לפרופורציות. אני מאוד מצטער שאני נגרר אחר דברים לא חשובים כמו האמת, אבל מה לעשות שאת כותבת כביכול עובדות שהן לא נכונות. אני לא פניתי לאיש מיוזמתי. נקודה. אני היחיד כאן שלא ניסה לעשות גלים ובטח לא לשפוט אף אחד. אין לי מושג מהיכן קיבלת את הרעיון שאני חושב שאת מתעללת בבנך, אין לי עמדה שיפוטית לא כלפייך ולא כלפי איש בבואו לטפל בבנו, אני אולי לא מסכים עם דרכי טיפול רבות אבל בטח לא ממקום שיפוטי/מוסרי/ערכי. דני

doroniz

New member
בירור מקיף

drslg היקרה מכל, חבל מאוד שהדברים הגיעו למקום שבו את מרגישה שאת צריכה לתת הסברים. בשלב הזה אינני חושב שאת היא זאת שצריכה לתת כל הסבר שהוא. זכור לי שאת העלת שאלות ותהיות לגבי העקרון והשיטה ולא טענת ולו לרגע טענה כלשהי כלפי התעללות או משהו דומה. היו כאן כמה משתתפים (ואני ביניהם) שלקחו את הסיפור שהבאת ודרשו לקבל הסברים, ולא ממך. אני ניסחתי מכתב שהועבר לגורמים בכירים באלו"ט שבו ביקשתי לעשות בירור מקיף. הנחת העבודה שלי היתה שיתכן והתמונה לא הוצגה במלואה וכדאי לשמוע ולברר היטב את הנושא עם צוות הגן. קיבלתי מענה מהיר מיו"ר אלו"ט שהנושא הועבר לבדיקה יסודית ולכן נדרשת סבלנות עד סיום הבירור. אני סבור, בדיוק כמו תלמה, שחשוב מאוד להעלות נושאים כמו שהעלית לדיון ואסור שמישהו או משהו יגרמו לנו לחשוש מכך. טוב עשית, drslg, שהבאת את הסיפור לידיעתנו וכל אחד מאיתנו מצא את דרכו להתייחסות. הבירור המקיף, התשובות והמסקנות צריכות להינתן במסגרת פנימית של צוות הגן וההורים. אם לאחריהן תהיה תחושה שהעניין לא מוצה היטב יהיה מקום לשקול אפשרות של המשך בירור עם גורמים חיצוניים. בשלב זה אינני חושב שיש מקום לערב גורמים חיצוניים, גם לא אמצעי תקשורת. במידה וימצא שהגננת או מישהו מאנשי הצוות חרגו מסמכותם, אלו"ט תדע לטפל בכך בכל חומרת הדין. כבר היינו בסרט הזה שבו עורבו גורמי תקשורת והנזק שנגרם היה רב מהתועלת. לסיכום, אני מציע לכולנו לתת לגורמים המתאימים באלו"ט לנהל את הבדיקות והבירורים. דורון.

mayarel

New member
ומה היתה תגובת הצוות?

אם כבר לא לזרוק האשמות על האמא שכל מה שהיא הראתה זה אכפתיות, אשמח מאוד לדעת בדיוק את תגובת הצוות.

vered73

New member
רוצה להביע את דעתי בנושא

אין עוררין שקשירת חסר ישע לכסא בתוך מוסד שיקומי הוא התעללות שדינה מאסר. (אלמלא תרמתי את ספרי דיני המשפט שלי מלימודי העו"ס הייתי מצטטת אף את החוק הרלוונטי). אין עוררין שאלוט היא גוף של ההורים ולמען האוטיסטים ומשפחותיהם. עם זאת, אני חושבת שנעשו כאן דברים שגויים (בעיניי). אני רואה את הפורום כמקום שבו הורה יכול לבוא ולהתיעץ עם הורים אחרים. אבל! גם בשם החוק, גם בשם ההגנה על הילדים שלנו, (ומקרה זה אינו מתקיים רק במשפחתן של מלי וdrsl. הוא מתקיים כל הזמן בהרבה מקומות. ואלו במקרה שניים שנודע עליהם ) - אני לא חושבת שזה היה לענין שיבואו הורים אחרים ויפנו לעיתונות, יקימו תרועות וזעקות על סמך מקרה אחד שנודע עליו, והכל בשטף של זעם וחימה. אני רואה הפרדה (ותלמה יקירתי, עם כל זה שאני מעריכה את פועלך ואת יקרה לי באמת ובתמים כחברה) בין ניהול פורום תמיכה לבין הפיכת כסאות בריש גליי. נהפוך הוא, אני מאמינה שדווקא כהורים שמנהלים פורום תמיכה, היה עליהם להשיג (וזה לא קשה) את הטלפון של האמא, ולשכנע אותה לדבר עם הגננת ולהסביר לה שככל שמוצדק הדבר, בעיני הצוות, עדיין מדובר במשהו שהוגדר על ידי המחוקק כמשהו שאין לעשותו. (אם מקלים ראש כשנוח לנו, אז אין לנו מה להלין כאשר יקלו ראש כלפינו אנו כשנהיה במצב דומה, ורבותיי, חלקכם הגדול יהיה במצב דומה בזקנה וזו עובדה גמורה וידועה בטבע) במידה והיתה מסרבת, הייתי פונה קודם כל לעובדת הסוציאלית של הגיל הרך, ויש שתיים כאלו באלוט - שלי וקרן. זה בהחלט תפקידן והן בסופו של דבר כלי מקצועי של ההורים! והאמינו לי שהן עושות עבודתן היטב כאשר פונים אליהן! יתרה מזאת: הפניה לעיתונות מזיקה. עיתונאי אינו מונחה על ידי "חוש צדק חברתי" אלא על ידי המשכורת והצורך לעשות כותרות. הייתי פונה לעיתונות, אחרי שהיה נודע לי על תופעה בהיקף, בנוסף על חוסר מענה באלוט, ו/או טאטוא מתחת לשטיח של מקרים רבים באופן מגמתי. ולא רק זאת, הטענה של תלמה שכאשר עיתונאי מעורב בענין ישר יינתנו תשובות, מעוררת בי דחיה וסלידה מכל רצון לשתף כאן בכל נושא חברתי שיש לתת עליו את הדעת, בו אתקל בעתיד. מילא, היה כאן עניין מתמשך שאלוט התבקשה לתת תשובות ולא נתנה. קרה מקרה. נכון, זה קורה מדי פעם ואנחנו גם לרוב לא יודעים על כך. גם היו מקרים של חוסים שנצבטו על ידי מטפלים מתוסכלים (ואגב הן אינן משאירות סימנים על הגוף). יש מקרים קשים ששמעתי עליהם בעבודתי הקודמת גם ממטופלים עצמם שנחשבו לכאלו שלא יכולים להביע, ובכל זאת פניתי ודיווחתי לרשויות (באחד המקרים נפתחה חקירה של משרד הבריאות וחלק ניכר מהצוות הוחלף, וזאת לאחר 3 תלונות שהוגשו במקביל). אבל חשוב לעשות את הדברים בחוכמה. אני חושבת שרוח ההתלהמות כאן מרקיעה לפעמים שחקים. אני לא מקלה ראש באלימות, וגם לעולם לא תראו אותי מכה או משפילה מישהו. (להזכירכם קיימת גם אלימות מילולית) אבל יש דרך לעשות את הדברים, ומעל לכל - חורה לי התנסחותו של דני, שאינה ראויה לקבוצת תמיכה כמו זו שאנו מנסים לקיים כאן. בנוסף, אני למדה מבין השורות שנעשה רצח אופי לאם (והניסוח של המשפט האחרון של דני בכלל!) וזה לצערי משהו שנעשה פה הלוך ושוב כל הזמן בין אנשים שלא מכירים בכלל אחד את השני במציאות. אני תמהה אם המילים הללו היו נאמרות כלפיה (וכלפי כל אחד שסבל כאן מכך, כולל אני עצמי) פנים מול פנים. יש כאן מקרה עדין וכך צריך היה לטפל בו. חשבתם פעם על הסיטואציה בה מצוי/ה אמא/אבא במקרה כזה? קל לדבר כשאנחנו לא בנעלים שלהם.

למעלה