לא צריך להיבהל וחשוב לספר כאן הכל
שלום לך drslg, אני חושבת שחשוב לספר כאן ולעורר דיון בכל נושא הקשור לילדינו, ובמיוחד בנושאים הקשורים לסימני שאלה בהתנהלות החינוכית איתם- בבית או בגן. אני חושבת שהשרשור ההוא לא היה מנותק מהקריאה שלך לעזרה, במקרה הילדון הזה ואת דאגת כי זה היה נראה לך לא מקובל- מה שנכון לדעתי, כי זה לא מקובל. את גם דאגת כי גם ילדך היה תזזיתי וחששת שהוא עלול לעבור תהליך דומה. אני ברשותך אעתיק את הודעתייך הקודמות כאן: "זה מקובל?בגן של הבן שלי קשרו ילד לכסא הבטן קשורה עם משענת הכסא, כששאלי מדוע (הוא נמצא באלוטף גרינשפן)אמרו לי שעורכים ניסיון האם זה מקובל?לי זה נראה מחריד ומזעזע לא נראה לי שזו הדרך ללמד ילד לשבת האם מישהו ניתקל בדבר כזה?" "אני מאוד ו drslg ו 22:10 | 08/12/06 נבהלתי ממה שראיתי למרות שלא הבן שלי ישב קשור לכסא,אך הבן שלי גם ילד מאוד תנועתי עם בעיות ויסות גבוהות וכניראה שזה היה השלב הבא שאליו הן כיוונו אותי,ברור שאני לא אסכים לדבר כזה וגם הבהרתי להם ,אבל השאלה האם זה מקובל?ובאיזה גן הבן שלך היה?מה הגיל שלו?ומה גרם לו לשבת? תודה." "ברגע שראיתי את מה שראיתיו drslg ו 09:19 | 09/12/06 קראתי לפסיכולוגית ושאלתי אותה מה זה צריך להיות?והיא לא כל-כך ידעה מה להגיד לי ושפת הגוף שלה היתה ממש לחוצה הבנתי שאולי האמא בכלל לא יודעת וזה מה שהחשיד אותי,אז התקשרתי לאמא ושאלתי אותה מה עושים עם הבן שלה ברגע שהוא תנועתי והיא אמרה לי שסייעת מחבקת אותו במפגש ועוזרת לו לאסוף את עצמו,ואז הבנתי שהאמא בכלל לא יודעת מה עושים לילד שלה,אז סיפרתי לה והיא כמובן היתה בשוק וישר היתקשרה למנהלת הגן גם אני האמת לקחתי את הסיפור הזה מאוד קשה,לא מקובלת עליי העובדה שהצוות לא עידכן את האמא בנעשה,וזה מבחינתי מעילה באמון מאיפה לי לדעת שגם לבן שלי לא עשו את זה? אתמול שוחחתי עם מנהלת הגן על הילד שלי והחלטתי שאני לא אגיד כלום בטלפון אלא יראה מה קורה,אבל נוצר ויכוח לגבי האפשרות להיות נוכחת בשיעור מוסיקה לפחות אחד ואם לא הצעתי שיסריטו קצת שאוכל לראות מה זה טיפול ריגשי,ואז המנהלת אמרה לי שהאחראית שלה שמעה את הרעיון והזדעזעה,וזו בעיה אם אין לי אמון מלא בהם,ואז כבר התפרצתי ואמרתי לה שאחרי מה שראיתי שלשום איך היא מצפה שאני אבטח בהן?הרי הן לא משתפות בנעשה וחשות שיש להם בעלות על הילדים שלנו,והוספתי אם האחראית שלה לא הזדעזעה להסכים לקשור ילד לכסא?ואז המנהלת בשיא חוצפתה! אומרת לי מה שקרה עם ילד אחר לא צריך להטריד אותך,ואני אסדר את הנושא עם אמא שלו ביום א' ממש כעסתי עליה ואמרתי לה שזה שהילד שלי נמצא בגן שלא עדכנו הורה לגבי פעולה כלשהי מאוד מכעיס ואני חושבת שכל עוד הבן שלי בגן ואני רואה דברים זה כן מטריד אותי,בקיצור נוצר ויכוח והיא ממש עצבנה אותי החוצפנית הזאת ואני לא יודעת מה עלי לעשות,אני גם לא רוצה שכל הנושא יפגע בילד שלי אני חושבת שהיא היתה אמורה לתת לי הסבר ולומר לי שזה להבא לא יקרה ולא להתרגז עלי ולכעוס עלי שסיפרתי לאמא מה היתה המטרה שלה לקשור את הילדים שלנו מבלי שאף אחד ידע או יפריע לה?" ועכשיו אני אעתיק את הודעתי, כתגובה לסיפור: "אלוטף רגשי קושר ילדים לכיסא?????ו תלמה פינץ ו 09:47 | 10/12/06 שערורייה שאין כדוגמתה!! ואח"כ הם עושים טיפול רגשי?? שמטרותיו הן מה?? להקל על הטראומה שהם עושים לילדים?? אני הייתי מתאחדת עם יתר ההורים ומעיפה בבעיטה את הגננת הזו משם!! המניפולציה שהיא עושה עלייך ומנסה להשתיק אותך ולעשות הפרד ומשול בינך לבין האם הזו?? מה זה הדבר הזה- זה ממש היא מנצלת את העובדה שיש לה פעוטות שלא מדברים ולא יכולים לספר לאמא? מאחורי הגב של ההורים? ומנסה להשתיק את העניין? ברור לך שזה דבר שלא היה עובר בשקט בשום גן רגיל- בשום אופן ! ההורים היו מזמן מתלוננים עליה ומעיפים אותה משם ! ואם זה מה שקורה כשילד רק שולח יד לכיוון של ילד אחר ומייד קושרים אותו- אז מה קורה כשילד משתולל או עושה התפרצות תסכול\זעם\צעקות- מה? חוסמים לו את הפה עם מטפחת קשורה? זה ממש נראה ההמשך של ההתנהלות הזו. לא יאומן איך צוות מנהל לנוחותו את הגן מאחורי הגב של ההורים. ועוד יש לו פסיכולוגית שמגבה זאת? גם אותה הייתי מוציאה משם- אם היא נותנת לגיטימציה לקשור ילד. ברור שלאותה אמא לא נעים, כי היא לבד מול צוות ולכן צריכה להיות התארגנות משותפת של כלל ההורים, כי לכל אחד זה יכול לקרות. אני אשלח קישור לסיפור הזה לאל"וט ואדרוש מהם לבדוק היכן זה קרה, כי זו חובתם ! ובהחלט אפשר להגיש כאן תלונה על התעללות ותקיפה." נכון- אני עניתי בחריפות רבה, כי כפי שתואר המקרה, הוא נראה כהתעללות. נכון, אני העברתי את המידע הזה הלאה, כי הנושא מאד הכעיס אותי. ביקשתי ממך גם פרטים נוספים ואת שם המסגרת, כדי להעביר לאלו"ט. כי אם מתלוננים, חשוב שזה יהיה כלפי מקום רלוונטי וגישה. העובדה היא שאכן אביבה ואולי גם עופר מיהרו לבדוק מה קרה שם. את יודעת למה? כי שלחתי העתק של הסיפור לעיתון והעיתונאי התקשר די מהר כדי לברר מה בדיוק הסיפור שמאחורי הסיפור בפורום. ברור שכאשר יש עיתונאי המעורב כאן, אז מנסים ישר להרגיע וליישר הדורים. אך זו הזדמנות גם לצוות ולארגון המפקח עליהם לבדוק את עצמם ואת ההתנהלות שלהם. לדעתי נהגתי בצורה הוגנת, לאור המידע שנמסר כאן לפורום, כי אני ראיתי בראש ובראשונה, את הפעוט לנגד עיניי ואת ההורים. במקרה הזה אני חושבת שזו דוגמא טובה וחשובה של מידע חשוב שצריך לברר ולבדוק אותו ולא לטאטא אותו מתחת לשטיח. כן גם אני קיבלתי טלפון ארוך וסבלני עם הרבה הסברים מאביבה מאלו"ט שאמרה כי הסיטואציה שנעשתה שם, היתה מתוך חיפוש דרך לעזור לילדון, כי הוא ממש זקוק לעזרה בהושבה. היא הסבירה כי הילד לא נקשר עם
חיתול, אלא עם " סוודר חמים, מתוך מטרה לתת לו תמיכה רחבה וחמימה ועוטפת ומרגיעה, כדי לאפשר לו להיות יותר קשוב למפגש ושאכן הקשירה איפשרה לו שיפור של קשר עיין ויכולת הקשבה טובה יותר". עדיין אמרתי לה שילד עם קשיי ישיבה ובעיות בויסות חושי, לא אמור להיקשר בבטן (אלא אם הוא סובל מהיפר על רקע של רגישות בבטן ואז הלחץ המחמם דווקא יכול לעזור), אלא לקבל הברשה, מגע עמוק, או כל ויסות של גוו שיעזור לו להתיישב. אביבה הדגישה כי מה שנראה בעין חיצונית, הוא קטע קטן מתוך סיטואציה שמטרתה היתה לעזור לילד ושכאשר הוא היה אמור לקום ולשים את השם שלו, הוא שוחרר מהסוודר וחזר לשבת בהמשך בלעדיו. הסוודר היה רק בתחילת המפגש כדי לעזור לו לווסת את עצמו והוא אכן, רק אחת מאופציות רבות שניסו אצלו עד שיהיה להם וסט או משקולות שצריך להכין עבורו. אמרתי לה שמשקולות ווסט כזה לא צריך להמציא מאפס ושיש במרכז היכן לרכוש אותו, במקום לקשור לכיסא..ונתתי לה את השם של מכון מ.ש.ל- ושאכן זה נראה רע מאד כשילד קשור לכיסא. היות ונגמר פה המקום, אז אכתוב את המסקנה שלי בהמשך ..
תלמה.