אלוהים הוא בפרטים

doroniz

New member
בירור פרטים

נמנעתי מלהמשיך ולהתערב בשרשור הזה מפני שהוא הגיע למקומות לא מועילים ולא מקדמים. היות ושמי הוזכר כאן אני מוצא לנכון להתערב. הסיפור שסופר כאן בתחילת השרשור זעזע אותי. בתחושה הראשונית רציתי לעשות רעש מאוד גדול אבל עצרתי והחלטתי לברר פרטים. פניתי למספר גורמים בכירים באלו"ט עם העתקים לעפר ויסוקר (יו"ר חטיבת הטף) ודני להב (חבר בחטיבת הטף). הפנייה נעשתה בכדי לברר פרטים מתוך מחשבה שמצד אחד אני אינני איש מקצוע ולא יכול להמליץ על דרך זו אחרת בכדי להשיג מטרה כלשהי, ומצד שני אני הורה לילד אוטיסט וחשוב לי לדעת האם הדרך שלכאורה מיושמת בגן המתואר מקובלת. במכתב אכן הבעתי את זעזועי כהורה מעצם הרעיון של קשירת ילד לכסא אבל בעיקר ביקשתי לברר האם ההורים של הילד מיודעים על כך שזאת אחת הדרכים שנבחרה ע"י הצוות. לשמחתי הרבה קיבלתי התייחסות ראשונה ממר מאיר שני (יו"ר אלו"ט) שאמר לי שהנושא בבדיקה. במקביל קיבלתי העתק ממכתב התגובה שנשלח לתלמה ובו אביבה ינון (מנהלת חטיבת הטף) פירטה את הנימוקים המקצועיים להחלטת הצוות לעשות שימוש בכפיתת הפעוט. דעתי לא נחה! אינני יכול לטעון כנגד דרך זו אחרת (מפני שכאמור הרקע המקצועי שלי אינו בתחום הטיפולי), אבל אני אבא לילד אוטיסט וכאבא הדרך הזו לא נשמעת לי מקובלת. יתרה מזו, עד לרגע זה לא קיבלתי תשובה מאף גורם האם ההורים יודעו על השימוש בדרך הקשירה של ילדם. אם ההורים לא יודעו הרי שהופר בסיס האמון של ההורים עם הצוות המטפל - וזה חמור לא פחות ואולי אף יותר מעצם הקשירה. חג שמח לכולנו, דורון.

mayarel

New member
אבל אתה התחלת ללבן פה שוב..

אתה הרי התחלת מחדש את השרשור בקביעה שהעובדות היו לא נכונות. אז תהיה הוגן: אם לא מדברים על זה יותר בפורום אז לא מדברים. אם אתה מעלה את הנושא תציג את העובדות לדעתך ואל תזרוק סתם האשמות בדבר חוסר אמת. מה הייתה מטרת השרשור שהתחלת? לנקות את תדמית הגן? מה אם לא העובדות יעשו זאת? האם לא זכותינו כהורים שאתה מייצג אותם לדעת? או שאולי התשובות לא חשובות כמו הבעת הדעה שלך.

snooopi

New member
דני

אני חושב שלהגיד פה שהעובדות לא נכונות או מדוייקות ולא להגיד מה העובדות, זה מעיין משפט שדה. אם לא היית מגיב פה זה בהחלט לגיטימי, אבל להגיד חצאי דברים בלי להביא את העובדות זו ממש דיבה כלפי האם. ואני יכול להגיד שמבחינתי, אני אפסיק את חברותי באלו"ט אם לא אקבל כחבר בארגון תשובה מה העובדות האמיתיות. זה שדברים חריגים יכולים לקרות בכל ארגון זה ברור, אבל אני מצפה שיטפלו בהם בנחישות רבה בלי להסתיר כלום. אבל זה שארגון לא פועל בשקיפות במקרים כאלו זה אות קלון על הארגון!

../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif

מצטרפת! אני חושבת שכהורים יש לנו את מלוא הזכות לדעת מה היה שם. כל הניסיון הטיוח הזה פשוט לא נראה טוב. אני מצטרפת לכל מילה של סנופי.

תלמה מנותקת

מאתמול בצהרים מהמחשב עקב תקלה. אך חושבת שתושובות צריכות להנתן במקום שבו הועלה הנושא לראשונה וזה הפורום הנוכחי. התשובה לסנופי שאכן נקשר ילד(כך נאמר לי מטעם אלו"ט) מתוך חשיבה על עזרה בויסות חושי ותלמה מתנגדת לאמצעי הזה באופן נחרץ. הערה נוספת: ברגע שילד חגור/כפות/קשור אל כיסא והמתרה שלו היא להשתחרר ברור שהוא יהיה יותר קשוב לסביבה עד כאן הערות של תלמה.

vered73

New member
המשפט האחרון, פשוט BS

אולי גם נכה אותם עם חגורה שישימו לב שאנחנו קיימים? באיזה מחיר להשיג תשומת לב כלפי הסביבה: חוסר אונים? מצוקה? אני לא יורדת לעומקו של המשפט ולדעתי תלמה צריכה להסביר עצמה יותר טוב. ילדים הם לא חיות בניסוי קליני.

הבהרה מתלמה

"אני נגד שימוש בכפיתה ואני נגד שימוש בכל שיטה אחרת שבא משתמשים בחיתול/סוודר/ כל אביזר דומה שמתחתו להגביל את תנועת הילד ולחברו אל הכיסא! באופן ברור נאמר לי ע"י נציגת אלו"ט שהילד היה קשור לכיסא ונמנעה תנועתו העצמאית. לטענתה מצב זה שיפר את קשר העין והחיבור שלו לפעילות של המפגש, אני לא חושבת שקשירה היא אמצעי לגיטימי להשגת קשב ו/או קשר עין. הערה שהיתה בתחתית ההודעה הקודמת כוונה לעובדה שניתנה ליגטימיות ע"י אלו"ט למעשה זה. אם זאת צויין בפני שאכן המעשה נעשה באופן נסיוני ויחד איתו נעשו אפשרויות נוספות להשגת קשב. המקום של הפורום הוא ללבן גישות, שיטות ו/או אמצעים שונים לקדם את ילדינו, אך יש גבול ולדעתי הוא הוצב פה. גם אם היו קושרים אותי לכיסא הייתי מאד ערנית וקשובה לסביבה
." סוף ציטוט מתלמה ישירות ממגרש המשחקים במודיעין

mayarel

New member
דני אם זה ההסבר

אז אתם צריכים הייתם לגעור בצוות על חשיבה כל כך אין לי שום מילה מאשר מטומטמת ויותר מהכל לציין לשבח את האמא שבזכותה הצוות היה צריך ללמוד שלא קושרים ילד כדי להסב את תשומת ליבו. אני מאוד מתביישת בכם. מאוד

דן להב

New member
אני לא גוער

אני לא איש מקצוע בכל מה שקשור לאוטיזם. במקצוע שלי הקריטריונים למה מותר ומה אסור הם מאוד ברורים וכתובים .ברגע שאיש מקצוע אומר לצוות שיש לו רעיון שלדעתו יכול לעבוד ויש לו אסמכתאות שהשיטה הזאת נוסתה שם ושם והיא עבדה על ילדים אחרים, מדוע לא לנסות אותה? האם נעם שלי לא צרח בשיעורים הראשונים וועד היום הABA ? יש שיגידו שזאת התעללות. זכותם להגיד וזכותי להגיד שהם טועים ושלדעתי אין להם מושג. אני לא גוער, אני מקשיב ולפעמים צועק, ומה לעשות שלדעתי הצוות צודק. במקרה הזה אני חושב שהרעיון היה נכון, הביצוע היה כושל כיון שלא הייתה מעורבות של ההורים. אני לא מתבייש בשום דבר שאני עושה כיון שלרוב אני חושב לפני עושה ,ממה להתבייש? ניתן להדביק הרבה מילים למה שהצוות ניסה לעשות, אני לא הייתי משתמש במילה קשירה או כפיתה לא כי היא נשמעת רע אלא כי היא מקפלת בתוכה כוונת זדון. לצוות לא היתה ואין כוונת זדון, לא מדובר "בתרגיל" שנועד להשקיט את הילד או למנוע ממנו דבר ,הריסון נועד מצורך אמיתי של הילד ובא לאחר שהצוות המקצועי בגן החליט שזאת הדרך הטובה ביותר. מזל שלא ראיתם את נעם עם חליפת החלל ... דני

דני..

ההשוואה לABA לא נכונה. מה שקורה בזמן התרפייה בבית פחות או יותר בשליטה שלנו. אני באופן אישי מאוד מוערבת בכל החלטה וכל צעד הכי קטן, מודעת לכל שלבי התוכנית ועושה חלק מהזמן בעצמי עם נעם. כל מה שמתבצע בחדר עבר אישור שלי. לא מופעל שם כוח, אלימות וצורות שונות של קשירה- גם לא לצורך הרגעה או איזון. אצלנו שלב הבכי עבר מאוד מהר, כבר בשיעור השני נעם צחק ונהנה- ואני באמת לא צרכה לפרט שהמצב של נעם לא היה קל אז והוא גם לא קל היום. שאני שולחת את הילד לבית הספר, יש לי פחות שליטה על מה שקורה שם, אני מודה שאני לא יודעת מה קורה איתו באופן ספציפי לאורך כל היום- אני כן סומכת על הצוות אבל אני עם יד על הדופק. ברגע שבאה לכאן אמא ואומרת שבגן של הילד שלה, היא ראתה שעושים כך וכך- עובדה שאני כאמא שכבר הספיקה לטעום שיטות כאלו ואחרות נותרה בהלם. הרי מדובר על שיטה לא מקובלת, לא מובנת, שמריחה רעה.. ככה שאני לא יכולה, וגם אתה לא יכול להאשים את האמא על ההודעה כאן. אני לא חושבת שהייתי באה לכתוב פה, הייתי פונה באופן חריף לאלו"ט ומבקשת להבין איך ולמה. גם שאתה כותב שזהו צורך של הילד אני לא מבינה למה אתה מתכוון. ילד צריך שיקשרו אותו? ממתי? הרי אתה יודע שיש גם שיטות אחרות להרגיע ילד, בייחוד ילד שלא פוגע בעצמו או באחרים. יש שיטות אחרות להתמודד עם היפראקטיביות בייחוד בגן שרואה את עצמו כגן רגשי. לא קל לעבוד עם הילדים שלנו, אני גם לא מצפה שיעשו מיליון אחוז אבל אני כן מקווה שבדבר הבסיסי הזה יבחרו נכון ולא את הבחירה הכי קלה. אני הכי קל לקשור את הילד ולמנוע ממנו לזוז, אפשר גם להגיע לישיבה בריכוז מבלי לקשור אותו- ואת זה אני יודעת, כי את זה אני למדתי על סמך הניסיון שלנו עם הילד.

rri1

New member
תעשה טובה לכולנו ואל

תקשר כפיתה של ילד בשיטת ה- ABA . אני עובדת עם הבת שלי ועם ילדים אחרים מזה 8 שנים לפי שיטה זו ומעולם לא הייתי מעלה על דעתי לעשות דבר ניבזי כל-כך. אתה כותב : " הריסון נועד מצורך אמיתי של הילד ובא לאחר שהצוות המקצועי החליט עליו"....אני מתה על המילה הזאת: "מקצועי" ... מילה מאד חזקה... כמה התנשאות והתיימרות יש בה... מילה אחת שיכולה לתת גושפנקא כל -כך נוחה לכל סוג של התאכזרות. נידמה לי שאתה וטרינר- תגיד גם בבעלי החים שאתה מטפל בהם - אתה מקצועי כל כך?? דווקא ממש מתחשק לי שאיזה עיתונאי יכנס עכשיו לפורום...אולי הוא יידבק בגועל שאני מרגישה עכשיו.

דן להב

New member
בלעשות טובה אני דווקא טוב

מהיכן את יודעת מה עשו אנשי המקצוע בגן? מהיכן את שואבת את המידע שיש לך? אם את יודעת מה היה במקרה שלהלן ושהדברים היו סוג של התאכזרות ,תפני לאלו"ט ותבקשי הסברים. תדברי עם הצוות עם ההורים עם אנשי המטה אולי עם איזה עיתונאי אחד או שניים. בבעלי החיים שאני "מטפל" אני "מטפל" ביסודיות גדולה, כל כך יסודית עד כי הם לא פצו פה מעולם ולא בגלל שהוא היה קשור/כפות/חסום חס וחלילה, כך הם בחרו, טוב לא ממש בחרו אבל זה מה יש. דני

vered73

New member
קיבלתי גם הסבר טלפוני

מצ"ב תמונה שהזכירה לי את השרשור הזה.

snooopi

New member
לא מאמין!!!!

"הערה נוספת: ברגע שילד חגור/כפות/קשור אל כיסא והמתרה שלו היא להשתחרר ברור שהוא יהיה יותר קשוב לסביבה" אתם נורמלים???? מחר יגידו שברגע שילד פוחד שייתנו לו סטירה או יכו אותו עם חגורה אז הוא יהיה יותר קשוב או יתנהג יותר טוב... גם את זה תקבלו???? נראה שאנחנו חוזרים לשיטות של בתי ספר אנגלים במאה ה-19. אבל ברור...הכל בשם ההשגים... מחר גני אלו"ט יוכלו להתפאר בעוד 15% ילדים שהצליחו להביא אותם למצב של ישיבה רצופה במשך חצי שעה...זה יתפרסם במגזינים יוקרתיים... תרשם הצלחה נוספת לשיטת ABA כל הנהלת אלו"ט תהיה מרוצה מהפירסום... ואף אחד כמובן לא ישאל: האם הילדים האלו מאושרים?????

vered73

New member
מענין... כתבנו בדיוק את אותו הדבר

אין סיכוי שאתם מגיעים לאלוטבע בחנוכה שנזכה להכיר אתכם פנים אל פנים?

אני שואלת!

כאמא לילד שעושה ABA ועושה אותו בכייף והרבה מאוד צחוק. הדבר הכי חשוב לנו ולתראפיסטית של נעם שלפני הכל יהיה אווירה טובה בחדר- שיהיה לנעם בטחון בה. מעולם! ואכן, לראות את נעם עושה ABA ויותר מכך עושה גרינשפן זה פשוט מחזה שכייף לצפות בו. ככה גם לגבי בית הספר- אני שולחת ילד צוחק לבית הספר ואני מקבלת בחזרה ילד צוחק. אני מוכנה שהבן שלי לא ישב במפגש הבוקר הכ"כ משמעותי (אפשר לחשוב..) מאשר שיקשר לכיסא. יש דברים שלא עושים. ואני מתאפקת לכתוב איזה ניצול של הסיטואציה הזאת שמדובר על ילדים עם קושי תקשורתי ושפתי שלא יכולים לספר מה קורה באמת.

|נלא צריך לחשוש מפנייה לעיתונות../images/Emo4.gif

היי ורד יקירתי, אני מקבלת את הביקורת שלך ושל האמא שסיפרה על כך. אולי באמת מיהרתי יותר מדי. ונכון שיותר נעים לסגור הכל בחיק המשפחה ונכון שאולי זה יותר טוב לפרסטיז'ה המקצועית, אולם יש דבר אחד נוסף - ההורים, רבים מהם, מתנהלים על קצות האצבעות מול הצוות החינוכי משתי סיבות עיקריות- אין הרבה חלופות מוצלחות לטיפול בגיל הרך ומעברים אינם קלים לילדודס ולהורים. קיימת בעייה שהצוותים מגיעים מתוך מקום של וותק, מקצועיות וידע, עם הרבה מילים ומונחים, בעוד שההורים לעיתים מגיעים מתוך הקושי, תחילת הדרך, סימני השאלה, התהיות של מה נכון ומה מתאים ולא תמיד מרגישים בטוחים ובעלי הידע, לעומת אנשי הצוות. אז זה המקום של הפורום כפי שאני רואה אותו ולכן גם החתימה שלי מדברת על חשיבות הידע- הפורום הוא מקום של מידע וייעוץ ולא רק תמיכה. הוא מקום שבו רוחות יכולות להתלהט, כי הילדודס האלה הם כל עולמנו ואנו חרדים שלא יבולע להם ולא ינצלו את רגישותם או החוסר אונים שלהם לרעה. לכן גם אני והורים נוספים יכולים להתלהט וזה לגמרי לגיטימי. המקום שלנו כהורים צריך תמיד להיות מקור של חום והגנה ותמיכה וכמו נמרות גם אנחנו לפעמים מגנות על צאצאינו בחשיפת שיניים, גם אם היא נעשית בהקלדה וירטואלית. אז מצטערת אם פגעתי או בטעות הלחצתי עוד יותר, אך אני רואה את הפורום, גם כמקום של כוח ומידע והגנה. עלינו ועליהם. סליחה ותודה, אך אני מרגישה שעשינו פה מעשה טוב, כיון שחשוב שגם צוות יחשוב על דרכים נוספות, כדי לעזור לויסות חושי מבלי להשתמש בכיסא.
תלמה.

vered73

New member
דעתי על העיתונות אינה כדעתך.

לדוגמא, אני חושבת שכאשר באת עם בנך לירושלים בתחילת שנת הלימודים, היית מקבלת את אותה תוצאה גם ללא כותרות באתר חדשות ברשת. אני חושבת שעיתונות תפקידה לדווח. אולם כיום העיתונות הינה יותר מציצנות ובל נשכח את דנקנר למשל, עורך מעריב, שמחליט כל פעם מחדש לרשום מה דעתו על מה שקורה (הוא שוכח שהוא לא עיתון 'הארץ' וגם לא 'דבר' ועכשיו זה לא שנות ה30 של המאה הקודמת, אז באמת היה מענין אנשים מה חושב עורך העיתון). [עוד סיבה טובה למה כדאי להשאר במבצע של עיתון מתחרה שעברתי אליו] אני לא אוהבת כשאנשים עושים כותרות ופרסומים. לעניות דעתי היציאה המיידית לעיתונות על כל דבר מעידה על חולשתנו, וחוסר כוחנו כקבוצת הורים. זה כולל את המאבק להשוואת זכויות בקצבאות, זה כולל את הפרסומים הסמויים של מקום ידוע בצפון הארץ ששואב אליו הורים לאוטיסטים בגיל הרך, ועוד. כל אלו באים לא מנקודה של מלחמה למען שוויון בין זכויות הנכים ולכאלו שאינם נכים. אני לא אוהבת את הרצון לצעוק כותרות בעיתון, במיוחד כאשר מדובר בגוף שנועד למען ההורים ועל ידי ההורים. ואם יש משהו בבקרה הפנימית שלו שגוי, חבל שתצא כותרת צהובה בעיתון נגד ארגון הורים שלם, שנאבק מדי יום ביומו על חור ענק בתקציב. (אנשים זוכרים כותרות המון שנים. סתם דוגמא: פתחון לב. מתי תרמת להם לאחרונה אחרי שהתפרסמה משכורתו של מנהל הארגון??? וכבר עברו כמה שנים מאז פורסמה הכתבה) אני חושבת שנעשה מעשה טוב שהנושא הובא לדיון. אני חושבת שנעשה מעשה טוב בכך שהורים חשבו על איך להיות מעורבים בחינוך הילדים בבוקר (גם אם זה קל לשים את הילד ולשכוח ממנו לכמה שעות ולהתפנות לעבודה או לדברים אחרים). אני חושבת שאף אחד לא שם כאן אף אחד אחר להיות סנגור או קטגור של סיטואציה מסוימת. גם אם זה זורם לו בדם. מעשים פזיזים זורעים הרס רב, בעוד שמעשים שמלווים חשיבה לעומק, יש בהם כדי לזרוע ניצנים לשיפור השירות ואיכותו. ורק למען הידיעה בלבד: לשלי אפשר להתקשר לפלאפון גם בשעה מאוחרת. היא באמת עושה את עבודתה מ-כ-ל הלב. וגם במחלקות הנוספות של אלוט נתקלתי רק באנשים טובים ומבינים. אפילו במחלקת כספים כשהייתי צריכה להסדיר תשלומים לגן. שיהיה לילה טוב, אני פורשת שוב.

המסכנות שלי מהשרשור הזה

1. אסור להורים לשאול שאלות אם משהו נראה להם לא תקין, כי יש סיכוי שזה יתנקם בילדם ובהם. 2. צריך ללכת על ביצים ליד מסגרות חינוכיות והצוות כי אוי למה שיכול ................... 3. והמערכת מגבה את אנשי הצוות שלה בכל מחיר ..... המחיר הוא לפעמים הילדים שלנו. ואת זה אני כותבת לצערי מנסיון אישי. 4. ואין לגיטימציה לכתוב בפורום את מה שיש על ליבנו כי יש סיכוי שאיש מפתח המתפקד תחת שני כובעים לא יהיה אובייקטיבי מספיק מפאת תפקידיו. אני מקווה מאד שנלמד משרשור זה ואחרים כמה כוח יש לפורום לטובה ולרעה ושחשוב שהורים ישתמשו בכלי הזה ולא יחששו לספר לשתף או להתלבט בכל הקורה לילדיהם במסגרות ובביתם כי האלטרנטביה היא היא לחזור בזמן עשרים שנה ויותר אחורה.

snooopi

New member
ממש לא מקובל ולא חשוב התרוץ

גננת יכולה לתת הסברים מפה ועד הודעה חדשה, הילדים שלנו ברובם לא יודעים לדבר ולהסביר. ולכן אם ילד נקשר לכסא לא מעניין כל ההסברים המלומדים שמתלווים לזה, זו דרך איומה, לא רק לילד עצמו אלא גם לילדים אחרים שרואים את זה! בדיוק כמו שאם מישהו ייתן לילד סטירה לא מעניין איזה הסבר הוא ייתן! ולכן במקרים כאלו (בהנחה שהעובדות נכונות, ופה מדובר בעדות ראיה ישירה) הברור הוא רק עניין פורמלי שחייב לגרור הרחקה של הגננת או הגננות מכל מגע עם הילדים שלנו! כולנו חושבים שהאלוטפים זה פרוייקט מדהים של אלו"ט, אבל זה לא מצדיק לטאטא דברים מתחת לשטיח. והאמא שהעלתה פה את הנושא עשתה מצויין! וצריכה לקבל מאיתנו רק חיזוקים.

למעלה