אלג'יר - פינק פלויד ?

itaikuskus

New member
איפה היית?

אלג'יר היא אחת הלהקות שאומצו בחוזקה על ידי ערוץ 24, והפלייליסט הגלגלצי אחרי צאת האלבום "מנועים קדימה", רק אז הסיפור על הבעיות בין חברי הלהקה, האישפוזים, הסמים, הגיעו לתודעה הציבורית ועשו חסד עם הלהקה, שכן סיפורים כאלה נוגעים ללב יוצרים הזדהות עם המסרים בשירים, שלדעתי הם דיי סתומים. אתה לא ממש צריך לעזור לי בכלום, אתה מכריח את עצמך לשמוע דברים שאין, וזה בסדר, אני לא אסתכל עליך מלמעלה ואנסה "לעזור" לך כמו שאתה ניסית, זה לא ממש תורם לדיון שלנו, ואני יודע שלטענה שלי שהמוסיקה של אלג'יר היא שבלונית וג'נרית קשה לך לענות. אין לך איך להפריך את זה.

FunkyMonk

New member
ילד,

כל אחד וטעמו. אני מעדיף את השירים של ג'נסיס. שלא נדבר על כמה שאני מעדיף את גבריאל בתור סולן מאשר את גילמור/ווטרס. אתה יכול לאהוב את פינק פלויד יותר, ואני אוהב את ג'נסיס יותר. ויש אנשים שיאהבו את גרין דיי יותר מאת שתי הלהקות ביחד.

itaikuskus

New member
מה עם השמות האלה

"ילד" "אתה לא מצליח להבין" רדו מזה, זה לא נותן לכם שום עליונות בויכוח. ג'נסיס זה כל מה שמכוער בפרוג, השיעמום, החוסר טעם. פיטר גבריאל היה עושה קליפים מטורפים והיה לו את השיר הזה shock the monkey מה שהופך אותו למלך מטורף. אני סופר את הימים עד שפיל קולינס יתחרש סופית.

FunkyMonk

New member
לא מנסה להשיג עליונות בשום וויכוח,

אין פה וויכוח בכלל! אני אוהב את ג'נסיס (ד"א, רק עד 76, אולי נגלוש ל-78), ואתה לא. בסדר, אני עדיין אוהב אותם. אתה יכול להגיד מה שאתה רוצה על זה שהם "כל מה שמכוער בפרוג", אבל הם בתכלס עזרו ליצור אותו יחד עם קינג קרימסון ויס. אתה בטוח שאתה לא אוהב אותם ואתה כן אוהב פרוג? כי אני מכיר רק מעטים שלא אוהבים את Selling England By the Pound. ולא הבנתי האם המשפט שלך לגבי גבריאל נכתב ברצינות או לא, אבל גבריאל באמת מלך, ומהרגע שהוא עזב הלהקה הדרדרה. (Trick of the Tail עוד היה פסדר) הבן אדם גאון, ואני מחשיב את Supper's Ready לאחת מיצירות הפרוג הראשונות במעלה. 23 דקות של איכות, ולא 20 דקות של שיעמום ואפקטים כמו Echoes של פינק פלויד. מצטער, לא מתחבר ליצירה הזו.

itaikuskus

New member
הנה בדיחה טובה

אני אוהב פרוג... אני לא מבין מאיפה הסקת את זה, אבל אתה צודק, לא התבטאתי נכון, ג'נסיס הם לא כל מה שמכוער בפרוג כי כל הפרוג בעצמו הוא חתיכת כיעור וקיטש וזבל. אקוז זה שיעמום ואפקטים? אתה רציני? יש לך וואחד טעם מוזר.

FunkyMonk

New member
כן הרבה אנשים אומרים לי את זה,

אבל בעצם הם אומרים עד זה עוד לפני שאני מזכיר את הפלויד. כשאני רק אומר "קינג קרימסון" ואני מקבל "מה?" כתשובה, אני יודע שהשיחה הולכת להיות משעממת. בכל מקרה, לא אוהב את אקוס, כאילו, חמוד, אבל לעזאזל למה מורחים את זה כל כךךךךךךךך זה היה יכול להיות בכיף שיר של 10 דקות. (ואפילו אחד טוב ממש) אני לא אומר שהפלויד לא טובים, חס וחלילה, מעולים! אבל פשוט יש אנשים שאוהבים גם דברים אחרים. ^_^ לפלויד יש המון שירים מצויינים. לג'נסיס יש לא פחות. פשוט שג'נסיס זה סגנון שונה ואני מעדיף אותם... (ובמצבי רוח מסויימים אני מעדיף גם את קרימסון)

avki

New member
די. שתוק. וקוסקוס רד ממנו. הוא סוטה

וקוסקוס שתוק גם כן.

itaikuskus

New member
אני קצת מאוכזב

אם כל מה שיש לך להציע לדיון זה בלבלת מצידך, וסתימת פיות כלפינו.

נדמה לי שמיצינו

לא נראה לי שיש טעם בוויכוח בנוסח "הלהקה שלי יותר טובה מהלהקה שלך".

avki

New member
ראבק. סתכל, אני מתכוון, הבנאדם מציג

עובדות בסיסיות כל כך מוטעות, שחבל בכלל להתווכח איתו. לא ככה?

אין ממש ...

הייתי אומר שהם קרובים יותר לקולדפליי מאשר לפינק פלויד! תשמע קצת קולדפליי ואני מאמין שאתה תסכים איתי!

putimakansi

New member
ואוווו איזה דיון פתחתי !!!

לא הייתי ליד מחשב איזה יומיים ועכשיו רק ניכנסתי ואיזה דיון התפתח !!! ובכן אני רוצה להבהיר אין מה להשוות בין הלהקות מי יותר טובה ומי פחות.. כל אחת כבודה במקומה מונח !!! ההשוואה בין אלג'יר והאימרה שהם הפינק פלויד הישראלים נעשו על ידי מחבקרים מוסיקלים - ניתן למצוא את ההשוואה באתר של אלג'יר - כתבות. אני רציתי לדעת האם אתם מסכימים לדעתי שיש קווים מקבילים בין היצירה של אלג'יר לבין זו של פינק פלויד האם מעריתי הפינק פלויד - יתאהבו גם באלג'יר ? אני אישית איך ששמעתי את אלג'יר נזכרתי בצליל של פינק פלויד. התכנים פחות חשובים - הצליל הוא מה שחשוב. כמו כן - לדעתי האלבום הראשון של אלג'יר יותר מורכב ויפה מהשני - לא להאמין שהיו בני 18 כשעשו אותו...פשוט מדהים. יצירה כמו נאמנות ותשוקה - לדעתי משדרת עוצמה ורגש לא פחות מ IS THERE ANYBODY OUT THERE וזו דעתי בלבד ואינכם חייבים להסכים איתה !!! שנמשיך לאהוב מוסיקה טובה וניתראה ב 22.6.06 בפארק -- אמן !!!

MrBlack1

New member
מעניין

מעולם לא שמעתי אותם לפני שקראתי את השירשור הזה, אז הורדתי כמה שירים והקשבתי. יש להם בעיה אחת רצינית שמאפיינת את רוב הלהקות בארץ וזה הורס מבחינתי כל השוואה לפינק פלויד - הם לא יודעים לשיר. חבל כי המוזיקה אחלה.

למעלה