אלג'יר - פינק פלויד ?

We came in

New member
אבל...

דיברתי על הדמיון בין ה-2... לא על זה שהן היחידות בתחום... זה גם לאופניים וגם למשאית יש גלגלים, לא אומר שהם היחידים.

FunkyMonk

New member
בדיוק...

זה שלאופניים ולמשאיות יש גלגלים עושה אותם דברים דומים?

FunkyMonk

New member
אתה טיפה'לה מגזים..

בתכלס, לא הרבה אנשים מכירים את אלג'יר, ככה שלהצהיר "היה ('מנועים קדימה') אלבום מופת אשר פתח סגנון חדש לחלוטין של רוק ישראלי, אותנטי." התכנים של אלג'יר (ממה שאני יודע, אני כבר אומר שזה לא מנסיון) ממש לא דומים לתכנים של הפינק פלויד. ווטרס הוא משורר מדרגה ראשונה, יודע לכתוב על הכל במטאפורות כל כך מושלמות. מה גם שאני בספק אם אתה באמת יכול להגיד לי שלאלג'יר יש אלבומים עם תכנים דומים לאלבום WYWH, או אפילו Dark Side of the Moon, אלבומים שאפילו אם ממש תרצה - אלג'יר לא יגיעו לרמה שלהם, בטח שלא לרמה ליריקנית שכזו. ואני לא הייתי משווה בין גילמור לבלחסן כי גילמור הוא גיטרטסט ממעלה ראשונה, בין הטובים בעולם, ובלחסן, בלי להעליב, לא ממש מתקרב לרמה של גילמור... שלא נדבר על ההלחנה של גילמור, אבל כאן אני לא אכנס כי באמת שאני לא מכיר את הלחנים של אלג'יר, א זה מיותר מראש. ושוב אני אומר, ההשוואה שלך לא מדוייקת ולא מסודרת, אתה משווה בין דברים שיש בכל להקה...

We came in

New member
טוב...

שוב, ניסיתי להסביר שאלג'יר אפילו לא מדגדגים את הפלוייד מבחינת רמה, אלה רק מבחינת קונספט... אבל ייאשתם אותי. אין ביניהם קשר:) ברכותי.

מצד אחד אתה אומר שהוא טועה כי

ג'נסיס גאונים, מצד שני אתה אומר ש-"להכריז על להקה גאונית זו דעה". ...

We came in

New member
אני משועשע

אוקיי, לבקשת ציף לא נרד לפסים אישיים. א - אני לא מכיר את ג'נסיס לעומק ולא אוהב את מה שאני כן מכיר. אז קשה לי להגיב עליהם, אבל אני רואה שזה לא מפריע לך להגיב על אלג'יר. בכל מקרה, להשפעה של סמים יש חלק פאטאלי במוזיקה של אחרי שנות ה50 וכל מי שיפקפק בזה הוא עיוור או סתם צבוע. ב - יש סבל ויש סבל. אין לי כח להשוות ביניהם, בטח שלא לבן אדם שלא יקשיב לי מלכתחילה. ג - באמת בשתי הלהקות יש גברים! לא חשבתי על זה... ואום כולתום יוצרת גדולה... :) ארתור.

FunkyMonk

New member
לא לא לא, אתה לא מבין.

א-י-ן סמים בג'נסיס, הלהקה נקייה, אולי האקט מעשן מריחואנה. כפי שאמרתי, אאל"ט פיטר גבריאל (הסולן) התנגד בכל תוקף ללקיחת סמים ולהשפעה הרעה שיש לכך על המוסיקה. יכול להיות שאני מתבלבל עם אדם אחר - ובכל מקרה, בג'נסיס לא היו סמים (יעני לא היה קוקאין ודברים קשים). סמים השפיעו, אבל לא על כולם. בעיקר על המוסיקה הפסיכדלית, וטיפה בפרוג הפסיכדלי (פינק פלויד, יס, קינג קרימסון), אבל לא כולם הושפעו מהסמים, והנה יש להקות ממש טובות (לדעתי) שאין בהם עניין של סמים.

סמים היו תמיד חלק מתרבות המוסיקה

במאה העשרים. אבל אין קשר ישיר בין המוסיקה לבין שימוש בסמים: הסמים אינם גורמים למישהו לנגן מוסיקה מסויימת.... מוסיקה נובעת אך ורק מכשרונם של אנשים. לומר על מוסיקה שהיא "הושפעה מסמים", זו אמירה לא מדוייקת. כמובן, מי שהוא מסטול תמידית - או מכור - יתקשה לנגן בפוקוס, או להתמיד בהופעות והקלטות, אבל זה סיפור אחר.

אגב ב'

קצת מצחיק לראות את השילוב "פרוג פסיכדלי". לא רק בגלל שאין דבר כזה, אלא גם בגלל שערכי שני הז'אנרים היו, במידה רבה, סותרים.

FunkyMonk

New member
אני לא מסכים איתך...

בן אדם שאינו כשרוני כמובן לא יוכל לנגן טוב, אבל אין קשר לכך.. אדם (ונצא מנק' הנחה שיש לו כשרון ושהוא כן מנגן טוב) שלוקח סמים יראה את העולם בצורה אחרת, הוא יכתוב מילים שונות, הוא ילחין לחנים שבמצב שפוי יכול להיות שהיו נשמעים דומים, אך שונים... כי הסמים כן עושים משהו למוח בזמן שאתה מסטול, אתה כן תסתכל על היצירה שלך בצורה שונה...

כל חוויה שעוברים בחיים משפיעה עלינו

ומשנה את נקודת המבט שלנו. הבן/בת זוג שלנו עזב/ה אותנו? גילינו אהבה חדשה? עברנו את הטסט? הרופא שיניים המניאק עינה אותנו קשות? כל הדברים האלו משפיעים על תפישותנו ומצב רוחנו, וכך גם על היצירות שניצור. אבל משום מה אתה (ולא מעט אחרים) מייחסים תכונות כאילו-מאגיות לסמים, כאילו הם מסוגלים לגרום לאדם לכתוב יצירות "שונות" מהרגיל, הופכות את האמן למעין סופרמן. זה לא כך, עובדתית. הטענה הזו היא גם מסוכנת, שכן גלום בה עידוד לשימוש בסמים.

FunkyMonk

New member
לא הבנת,

הסמים לא גורמים לאדם פתאום לדעת לעשות מוסיקה. אבל הם נותנים למוסיקה פן ייחודי מאד, כי הם מעוותים את החשיבה. ככה שאדם שלא ידע לעשות מוסיקה ולקח טריפ לא יעשה פתאום מוסיקה טובה.. אבל למשל אדם שיודע לנגן על גיטרה טוב ומנגן, וכותב לחנים ומבצע אותם, ולוקח טריפ, פתאום החשיבה שלו תשתנה, הראייה שלו לגבי המוסיקה שהוא עושה תתעוות, והוא ישנה את הצורה בה הוא עושה מוסיקה. וכן, תצא לו מוסיקה שונה. על הקונספט הזה מבוססת המוסיקה הפסיכדלית (שלא סתם קוראים לה ככה). ושלא תביני לא נכון, זה לא שבן אדם בא ואומר - "אני עושה מוסיקה פסיכדלית" ואז הוא הולך ולוקח טריפ. הוא קודם כל לוקח טריפ, לא מבין מה הוא עושה בכלל, ואז לוקח את הגיטרה.

לאן נעלמה התשובה שהעליתי כאן

אתמול? וואלה, כתבתי תשובה ארוכה והיא נעלמה.

avki

New member
רק להבהיר, שהסמים לא גורמים למוזיקה

יותר טובה. הם מפתחי תודעה, ולכן הם גורמים למוזיקה שונה. המקרה היחיד שבו אתה יכול להגדיר את המוזיקה שסמים יוצרים כמוזיקה יותר טובה זה כאשר השומע אותה בעצמו בטריפ מסויים, אבל בשביל להסתכל על זה ככה, צריך להתבונן מה המטרה במוזיקה, ומה הופך מוזיקה למוזיקה טובה. לא נכנס לזה עכשיו בכל אופן.

wommer

New member
אממממ

אם אני לא טועה, רוב הלהקות\זמרים\נגנים וכדומה מתחילים מקטן. אלא אם כן מדובר בחרא שנקרא כוכב נולד ואחיו.

itaikuskus

New member
שטויות שטויות,זה לא יכול להיות

אז מה? זאת כל החכמה!! לעניינינו, מר ארתור, אני לא בטוח איפה ווטרס וגילמור כל כך סבלו במהלך חייהם, אולי גילמור סבל מהיבלות שהוא קיבל מהעבודה ברפת בתקופה שלו בקיבוץ, ו-לווטרס לא היה אבא. סבל. גם הייתה לו חברה ג'ינג'ית. אסון. האסון היחיד היה כשסיד בארט נחתף על ידי חייזרים. אני גם לא כל כך סגור על צמד המוקיונים אכולי הסמים והכאפות המקומיים, בלחסן וגדג', אני חושב שהם שני קריקטורות, שלקחו את הדיכאון והאופל והבכיינות, היישר אל לב הרוק הישראלי המיינסטרימי, התוצאות לטעמי, מביכות, כי לא אשקר, הכוונות היו טובות, הביצוע, השם ישמור. מי שאומר משהו כמו "פרי-אפוקליפטים" מגיע לו בעצמו "כאפת שטות" (אנשים עוד אומרים את זה?). המוסיקה של אלג'יר לא מגוונת, להיפך, היא דיי שבלונית וג'נרית כשהמאפיין היחיד שלה הוא הקול הדק, הצורמני והמעצבן של גדג'. שמעתי שבלחסן אכל המון סמים והוציא כמה אלבומי סולו משוגעים.אני לא קונה את זה, אתה רוצה גבר אמיתי בלהקה? תשמע את הלהקה של הגיטריסט שהחליף אותו- עופר קורן, the genders ואולי יהיה לך קצת מושג איך אמורים לעשות את זה נכון. מגוון ופסיכודלי זה לא, בועט בראש זה כן. מבחינת קונספט, אין קשר בין הלהקות, אלא אם גדג-את-בלחסן החליטו שלגמרי אין להם אישיות, או נישה, או כיוון, והלכו על הגישה הווטרסית (מה שאני מסרב להאמין, כל פלצן עם גיטרה חשמלית וספליף יכול לרשום על חיים קשים,אבדון ועיזבון). לא ממש קראתי את התגובות האחרות להודעה שלך,אבל יצא לי כן לראות אחת שבה נכתב משהו על זה שג'נסיס יותר טובים מפינק פלויד. זה ממש הצחיק אותי.

We came in

New member
חציל נשאר חציל.

אם במשחקי מילים מהילדות עסקינן :) אוסף שטויות: "חברה ג'ינג'ית. אסון." נראה אותך מתעורר כל בוקר עם ההרגשה ששכבת עם גזר. מסכן. "המוסיקה של אלג'יר לא מגוונת, להיפך, היא דיי שבלונית וג'נרית" טוב, לזה באמת קשה לי לענות. אם אתה לא רואה את הסגנון המגוון של אלג'יר, קטונתי מלעזור לך. "היישר אל לב הרוק הישראלי המיינסטרימי" איפה אלג'יר ואיפה מיינסטרים ישראלי? בכל מקרה.. גם אתה הצחקת קצת. תודה:)

למעלה