אלג'יר - פינק פלויד ?

We came in

New member
תגובה

טוב, הגיע הזמן. קוראים לי ארתור, ואני קורא את הפורום לפרטיו הקטנים ביותר מדי יום כבר כמה חודשים ואף פעם לא תכננתי לכתוב אבל אם כבר אז זהו הנושא המושלם. אני מניח שזה לא המקום להציג את עצמי, זאת אעשה מאוחר יותר, אבל בתור בן אדם שאוהב את אלג'יר כמעט כמו שאני אוהב את פינק פלוייד, אני חושב שזה מקום טוב להתחיל בו. לא מזמן כתבתי בבלוג שלי על הדמיון בין 2 הלהקות. בקצרה ולא לציטוט: 2 היוצרים המרכזיים בכל להקה (ווטרס וגילמור וגדג' ובלחסן) שאבו את ההשראה שלהם מהסבל האישי אותו חוו (אם תהיו ילדים קטנים ותתבלבלו לי בין השראה לכישרון, תחטפו כאפת שטות). 2 הלהקות התחילו ממקומות קטנים, כתבו תכנים פרי-אפוקליפטיים והלחינו מוזיקה פסיכודלית מגוונת וחסרת פשרות. כמו כל להקה שאפשר בלי למצמץ לקרוא לה גאונית, יש השפעה ניכרת של סמים על המוזיקה. אני יכול להמשיך עם קווי הדמיון מפה ועד קרואטיה, אבל אני אסכם במשפט אחד: אלג'יר הם הפינק פלוייד הישראלים. כמו שנשווה כל דבר בין "הכי טוב בארץ", ל"הכי טוב בחו"ל", אין מקום לשוויון. מבחינת קונספט, הם אותו הדבר. מבחינת איכות וכישרון, לא היה, אין ולא יהיה כמו פינק פלוייד. כל מי שיורד על אלג'יר, אני אשמח לשמוע את הבעיות שלכם עם הלהקה. בברכה, ארתור.

FunkyMonk

New member
אוקיי, בהודעה שלך נאמרו שטויות.

א'. "כמו כל להקה שאפשר בלי למצמץ לקרוא לה גאונית, יש השפעה ניכרת של סמים על המוזיקה." WTF?? מאיפה הבאת את החרא הזה?? Genesis להקה גאונית, יותר טובה מפינק פלויד ושלא נדבר על כמה אלג'יר פתטיים לעומתה, אני לא מרגיש שם שום השפעה של סמים. כן, פיטר גבריאל מסטול, אבל זה טבעי אצלו. אאל"ט הוא מתנגד לסמים בכל תוקף. להכריז על להקה גאונית זו דעה, כמו שאני חושב שג'נסיס יותר טובים מאלג'יר ויכול להיות שאתה לא תאהב אותם בכלל... ב'. לעזאזל, "שאבו את ההשראה שלהם מהסבל האישי אותו חוו " - זה עושה אותן דומות?! גם אביב גפן שואב השראה מהסבל האישי שהוא חווה. הוא דומה לאלג'יר? הוא דומה לפינק פלויד? פינק פלויד ד"א, זה קיימברידג', מקום לא קטן בכלל.. הטענות שלך, באמת בלי להעליב, טעונות שיפור. אתה אשכרה המצאת קשרים שלא קיימים. יש בינהן דמיון בדיוק כמו הדמיון שיש בין אמינם לאום כולת'ום... עוד מעט תביא לי טיעון מוחץ - "בשתי הלהקות יש סולן גבר!" פאק, עכשיו הלך עלי, שתי הלהקות זהות, הא?

זהירות עם הניסוח, חברים

בלי ירידה לפסים אישיים, בבקשה. תדונו על הדברים לגופו של עניין.

ואם להעלות את הדיון לפסים יותר

מועילים: היכן אתם רואים קווי דמיון בין אלג'יר לבין הפלויד, אם בכלל?

DOCTOR ROBERT

New member
סאונד גיטרות.

גבריאל בלחסן חקיין גילמור לא קטן. רואים את זה בעיקר בסולו של בתוך הצינורות ובכל השיר "תפתח האדמה".

אני התכוונתי יותר לדברים

קונצפטואליים. לא דמיון שטחי, כגון חיקויים, או מאיפה הם באו. האם יש דמיון רעיוני בין אלג'יר ושיריהם, לבין הפלויד?

We came in

New member
דמיון?

קצת קשה להשוות רפרטואר של להקה בסדר גודל של פינק פלוייד ל-2 אלבומים שהוציאו החברה מתלמי אליהו אבל אני אנסה. ההתפתחות של 2 הלהקות היתה שווה. האלבום הראשון של אלג'יר ("נאמנות ותשוקה") הופק בצורה מאוד חובבנית והצליל שלו היה מאוד לא אחיד ומגוון, ממש כמו שאפשר לשמוע PIPER של הפלוייד. מיד לאחר מכן באו יצירות המופת של הפלוייד, כל אלבום הנחית מהלומה לרוק העולמי והציב סטנדרטים ברמות שאף אחד לא הגיע אליהם... כמו אלג'יר (שוב, בארץ) עם אלבומם השני ("מנועים קדימה") אשר היה אלבום מופת אשר פתח סגנון חדש לחלוטין של רוק ישראלי, אותנטי. כמו כן, לדברי ציף, קונספטואלית. התכנים של שתי הלהקות עוסקים באהבה ושנאה. אהבה לאל, אהבה לעצמך, אהבה למשפחה, אהבה רומנטית ואהבה לטבע. 2 הלהקות "דנות" בהשפעה של האהבה והשנאה הזאת על התפתחות האדם ומה שנוצר ממנו בסופו של תהליך. לא הייתי משווה בין בלחסן לגילמור... מפאת העובדה הקטנה שבלחסן לא שייך לזרם או לסגנון אחד. הוא מנגן שונה בכל שיר בצורה המתונה והרגועה שלו. מקווה שעניתי על משהו. יום טוב.

itaikuskus

New member
אתה טועה

"מיד לאחר מכן באו יצירות המופת של הפלוייד, כל אלבום הנחית מהלומה לרוק העולמי והציב סטנדרטים ברמות שאף אחד לא הגיע אליהם... " מבחן הזמן מוכיח שדוקא האלבום הראשון הוא-הוא זה שהנחית את ה"מהלומה", וכו' וכו'. ההפקה שלו גם הייתה מעולה, לטעמי.

We came in

New member
יופי...

כל זה נכון ויפה, אבל רק אם אתה קטנוני ברמות מטורפות. בטח שההפקה שלו היתה ילדותית להבדיל מההפקה של האלבומים הגדולים של הפלוייד. אני מדבר על יחס בין הפלוייד לבין עצמם... ולכם קשה לקבל את זה.

itaikuskus

New member
אני לא רואה איפה קטנוניות משחקת

כאן תפקיד. הסאונד שגובש באלבום הזה עולה על רוב מוחלט של אלבומי הפלויד, "ילדותית" לא משחקת כאן תפקיד, אבל אתה מדבר עם מישהו שהלהקות שהוא הכי אוהב הקליטו בבתי שימוש או משהו, לפעמים זה מה שצריך כדי להוציא את המקסימום מלהקה. יש אנשים שמסרבים להבין את זה. אתה לא מדבר על שום יחס, ולאף אחד לא קשה לקבל כלום, אתה אמרת משהו, אני שללתי אותו. הקטע הזה של הפורום מעולה.

We came in

New member
אהה...

אז ככה זה עובד... השלילה היחידה שאני זוכר היא של הרשיון שלי, אחרי התאונה ההיא... תעשה לי טובה. בכל מקרה, בקשר לכותרת ההודעה שלך, תבדוק בתוכן.

אין לי מושג על מה אתם מדברים

אפשר לקבל תרגום לעברית? ככלל, כל הדעות בדיון הן לגיטימיות, ואין אמת אחת. לכן ביטויים כמו "קשה לכם לקבל את זה" נשמעים קצת לא טוב. לאף אחד אין מונופול כאן על מה נכון ומה לא. מעבר לכך, אני שמחה שאתם כותבים על מוסיקה מתוך אהבה אמיתית.

We came in

New member
נכון...

אבל יש לי מונופול מוחלט על מה שאני כותב. אני מנסה שתבינו אותי, לא לשנות את דעתכם בכח. ושוב, את הנקודה הזאת פספסנו.

אוכל לענות לך

כאשר אבין על מה אתה מדבר. אני מבינה שאתה חדש כאן. וויכוח כוחני אינו מאפיין את הפורום הזה. גם אצל קוסקוס, שהוא המוישה אופניק של הפורום. קח לתשומת לבך.

We came in

New member
ציף..

אבל זה בדיוק מה שאמרתי. "וויכוח כוחני אינו מאפיין את הפורום הזה" "אני מנסה שתבינו אותי, לא לשנות את דעתכם בכח" נו, ניחא...

thezanani

New member
../images/Emo6.gif

ואיך סוד אפל שזה חמק פרח מעיני. בושתי.

itaikuskus

New member
מוישה אופניק?

זה הדמות שהכי אהבתי שם, אז אני יכול לחיות עם זה.

wommer

New member
אמממ לא נראה לי שרק

פינק פלויד דיברו על הנושאים שהעלת.. זה שפ"פ דיברה עליהם, זה לא אומר שרק הם דיברו על זה. וזה לא נותן פה נקודת דימיון.

למעלה