אירוח משה גלזר בפורום

אירוח משה גלזר בפורום

הערב בשעה 20:30 יתארח בפורום משה גלזר, בוגר בי"ס למספרי סיפורים ויענה לשאלותיכם. פרטים נוספים על המתארח והאירוח ניתן למצוא כאן - http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/communityEvent.asp?id=36449 שאלות למשה ניתן לשרשר לאירוח זה. אירוח מהנה ופורה לכולם

שאלה בשם perhay

המחשב של perhay שבת והיא לא תוכל להשתמש בו בזמן האירוח. היא בקשה ממני להציג בפניך את השאלה הבאה: "משה, פתאם קם אדם בבוקר ומחליט שרוצה להיות מספר סיפורים או שמצאת קרקע פוריה לפני כן? מאחלת אירוח מוצלח!" בברכה,

NAVVAN1

New member
פתאום קם אדם, כן ממש כמו בשיר

בוקר אחד העירייה פתחה מתנ"ס בשכונה אצלי בשכונת פלורנטין בתל-אביב, (שבה נמצא בית המלאכה שלי,) נפתח מתנ"ס ובו ספריה, הלכתי להירשם לספריה, ובמקרה הגיע לשם ילד שחיכה לחונך לימודים מפרויקט "פרח", החונך איחר, לילד היו שיעורים להכין ליום המחרת, ומשחק כדור-רגל לעוד חצי שעה, אז התיישבתי והכנתי אתו שיעורים, ועד שגמרנו להכין, הגיעה האחראית על המתנ"ס, אולי תישאר עוד קצת, ביקשה, נשארתי לשנתיים של עזרה בלימודים והכנה למבחנים, שנתיים שבהם קראתי את הספרים שבספריה לעצמי, כלום מהחומר שאותו אני קורא היום כמספר סיפורים (אבל זה משמש לי כחומר רקע לימודי) שנתיים שבהם לא סיפרתי סיפור אחד לאף אחד. ולא ידעתי מה זה מספר סיפורים. אבל בשנתיים האלה גיליתי שכיף לי יותר לדבר, מלשבת מול המכונות של יצור הסכינים, והתחלתי לצאת במסגרת העבודה שלי, ללקוחות, למסור באופן אישי את הסכינים, במקום לשלוח אותם בדואר. והלקוחות, בני אדם, סיפורים שונים ומשונים היו להם, למה אין, למה יש, - פרנסה, עבודה, מזל הצלחה,אהבה מעשים טובים, רעים, אלוהים ,שדים, הורים,ילדים,,,, והלקוחות בני אדם, צעירים, זקנים, נשים, גברים, מכל העדות, הדתות, חילונים, דתיים, שמאלנים, ימנים כולם מעניינים כולם ברואי אלוהים. גיליתי שאני רק שומע, מסוגל רק לחזור על סיפורים שלהם, לאחרים כמראה, אולי טובה,אולי עקומה, ללא כל הבנה ומשלי כשאני מספר יוצא לי חצי מהמעניין , ודווקא, החצי הלא מעניין. אפילו שאני יודע , שמעניין. אז בוקר אחד פתאום החלטתי ללכת לבית אריאלה בתל-אביב ולחפש קורס שיעזור לי להוציא את הסיפורים, אם התחלה אמצע וסוף, כמו שהם ממש קורים בחיים, ורצוי שאבין ממש כמו בחיים. הגעתי בדיוק ביום שנפתח קורס מספרי סיפורים, מזל שלי, המורה שמעה את הסיפור, ואמרה לי, "אתה מספר קלאסי כמו פעם, שומע סיפור קונה, מספר סיפור מוכר , ממש סוחר, רק מה הם המספרים ידעו איך, ואתה לא," והתעצבנתי, אני שכל כך קראתי, לא יודע איך? אז נשארתי להוכיח לה שהיא טועה, עד היום עדיין אני לומד , אבל כבר לא להוכיח, רק בכדי לדעת להיות מספר סיפורים טוב, ומה זה מספר סיפורים טוב? אה זה לא שאלת. ומספר סיפורים טוב יודע להקשיב לקהל.

בעניין הפרשי הגילים בין הילדים

בסה"כ, עבור מבוגרים, הפרש גיל של חמש שנים בין הצעיר בקבוצה לבין המבוגר אינו הפרש גדול. אבל אצל ילדים זהו הפרש משמעותי ביותר. כיצד גישרת על הפער? מה הנחה אותך בבחירת הסיפורים בעניין ההתאמה לגיל? האם התייחסת גם לנוכחות המבוגרים? בברכה,

מתי ידעת שאתה אוהב ורוצה

לספר סיפורים? וכמה זמן עד שהחלטת להגשים הלכה למעשה את הרצון?

NAVVAN1

New member
לספר סיפורים נכון רציתי תמיד, אבל

ידעתי, שאני לא טוב בזה, ולכן עזבתי את סיפור סיפורים לאחרים אבל עניינים נתגלגלו להם, כפי שנתגלגלו, כפי שכתבתי למעלה בתשובתי לפרהיי היקרה. אבל לספר ממש, לקהל, כמספר מקצועי. ולא רק לחברים ידעתי רק לקראת אמצע הקורס למספרים, בתחילת הקורס אמרתי, לעצמי, ולסביבה, שהמטרה שלי היא להופיע בפסטיבל מספרי סיפורים, חשבתי שההופעה תהיה שיא ההצלחה, ותוכיח לי, שהצלחתי, ככל ששקעתי יותר ללימודים כמספר, והבנתי את היכולות של מספר מקצועי, ללמד, לכוון, לעשות טוב (או רע) הבנתי שצריך ללמוד ולתרגל שנים בכדי להיות מספר ממש מקצועי, הבנתי גם שרצון להופיע בפסטיבל מספרים, חשוב פחות מהצורך שלנו כחברה במספר מקצועי, שיופיע לקהל באופן מסודר. מספר שמבין את הסיפור בגלגוליו השונים, לרבדיו השונים, גם הבנתי שזה יכול לקחת שנים, ושזה תהליך ללא סוף בבחינת הדרך ארוכה היא ו... אבל גם הבנתי שהדרך היא גם כיף גדול, כיף לעשות אותה ביחד עם מספרים אחרים, ללמוד מהם סיפורים שהם אוהבים, בכדי להיות רבגוני, ולקלוע לטעם קהל מגוון, הדרך במקצוע הזה היא כיף, גדול, וכשמספר נמצא כבר ברמה בסיסית טובה, כיף לו, וכיף לקהל שלו. ההחלטה הייתה במקרה, ההגשמה היא מדי יום.

../images/Emo132.gifאהלן לנוואן

אהלן נאוואן יקר. אתה עוד כאן? נכנסתי ונזכרתי שהיום אתה מופיע ואני ממהרת להצטרף. רציתי לברך ולהתפעל על קפיצת הראש, הלהט ההתמסרות. ממש מים חמים לרגלים קרות. כמו שלי לפעמים. מקווה לחזור לבריכה, לאגם, במהירה. המון הצלחה.

NAVVAN1

New member
מזל שלי, שלא כל כך היתי מודע לכל

הבעיות כשלקחתי את העבודה הראשונה שלי, גילאים? כשקיבלתי את העבודה, נסעתי לסכם את התנאים לדוג'ו ברחובות (המלצה שלי למספרי סיפורים מתחילים, ביקור מוקדם במקום,) גיליתי מקום של שקט ושלווה, לוחמה באמצעות רוח הבנה, והימנעות, נפש ממש בריאה בגוף בריא.בעל הדוג'ו היה המבוגר הכי צעיר ברוחו, שפגשתי בחיי, סיפר לי סיפורי ילדים /מבוגרים, שאחד מהם על דג הצלופח, תוכלו לקרוא בקישור, כאן אצלנו, לאתר שלו, ולמדתי לעצמי שאין לי במקרה זה של איש צעיר/זקן/ילד/מבוגר שום טעם להתייחס לנוכחותו כאל מבוגר. היחס יהיה לילדים/ולמבוגרים כאחד, כפיקחים, כסקרנים, כאוהבי חיות, מותר להרוג אבל ברכות, כחרב יפנית שלא מהפכת בקרביים., הנחיה בבחירת ספורים לגיל? למדתי (איזה פחד) שאין לי אף סיפור שיעמוד בדרישה שקבעתי לעצמי. אבל התחייבתי, וידעתי שאני מסוגל, בכל אופן למדתי בקורס למספרים. היו לי שבועיים שלושה של זמן להתכונן, למפגש הראשון אז הלכתי לספריית בית-אריאלה, ובקשתי מהספרנית אגדות וסיפורים יפנים –כי איקידו מיפן, ועוד אגדות טיבטיות, הודיות, אפריקאיות, פיניות, שבדיות והולנדיות גם... וגיליתי שיש המון, מדפים שלמים של אוספי אגדות נפלאים, וישבתי, דפדפתי, סימנתי, צילמתי, שלושה אחה"צ ארוכים, קראתי את כל הסיפורים, אשר בפורום וצילמתי שלוש פעמים, (קראתי שלוש, אבל צילמתי רק פעם אחת,) ולאחר שקלסר הצילומים תפח, השכל התמלא, אבל הפחד נשאר. וכך עמדתי מלא ידע, וכשרון, לחלוטין לא מסודר מבחינת סדר סיפורים, פער גילאים, ומלא בפחד גדול. והזמן אוזל לי שבוע לפני הפגישה הראשונה. ואז פניתי למורה שלי בקורס מספרים בבית אריאלה, והיא הנחתה אותי, שלחה לי עוד סיפורים, ואפילו סיפרה אחד, כהדגמה במסגרת הקורס. מזל שלי, הסיפור הכי ארוך, ומוצלח שסיפרתי שם. וסידרתי את כל הסיפורים בקלסר, ובראש, ונהיו לי ב350 סיפורים כולם מתאימים, ואז נתקפתי בפחד יותר גדול, והחלטתי שאני לא הולך, ואז נתקפתי בפחד הכי גדול איך לטלפן ולהודיע לזאב שאני לא הולך, אז הלכתי וסיפרתי, ספורים לכל הגילים, ברובד דיבורי לילדים, שהרגשתי שמתאים להם בכיוון למוסר פתוח של הבנה, חברות, שיתוף, אישור לפחדים, משאלות שלא מתגשמות, כפי שזאב ביקש, נתתי להם להיכנס בבקשותיהם למחסן העצום של הסיפורים שלמדתי בחודש הזה, וגיליתי לעצמי, לאחר המפגש, שסך הכל סיפרתי להם בחלקו הראשון של המפגש הראשון כ-10 סיפורים. בחלקו השני של המפגש שניים – אחד מהם שלמדתי ממורתי. והם רמזו, כיוונו לי, לסיפורים הכי בוגרים, עמוקים, מבוגרים, והבינו,צחקו, דאגו, נשמו לרווחה כיד הבנתם המדהימה.

היי משה כאן כובע../images/Emo151.gif

הלכת לספר בקייטנת איקידו. היית צריך לדעת על זה משהו לפני שסיפרת?

NAVVAN1

New member
שם מדליק -כובע קסמים

קוסם שולף שפן כמו מלצר עורך שולחן כובע קסמים מספר לי סיפורים קסומים על שפן מסתתר בפנים. לדעתי מספר סיפורים כקוסם, יכול בכל רגע לשלוף תפנית, דמות, עלילה לתוך הסיפור. ולשאלתך: קייטנת איקידו, אני הכנתי עצמי למפגש ראשון, עם בעל הדוג'ו לאיקידו, בכדי לקבל את העבודה נכנסתי לאתר שלו, לאתרי איקידו אחרים, לאתרי גו'דו, ידעתי שאני רוצה לכוון עצמי לסוג סיפורים שיתאימו לאנשים, ילדים שהולכים לסוג זה של לימוד לוחמה, שקט, שלווה, והכנתי לי כבר סיפורים בכיוון עוד לפני קבלת העבודה, -לשם עשיית רושם נכון וקבלת העבודה. עשתה לי גם טוב, ההרגשה, שאני מכיר סיפורי זן, סיפורי שקט, שחשבתי שיתאימו למקום כזה. אני מאמין, שידע שלי, מה זה איקידו עזר לי לקבל את העבודה, אבל את הידע האמיתי למה לכוון בעבודה ממש כמספר סיפורים, קיבלתי במפגש הראשון, בדוג'ו עם זאב, למזלי התייעצתי עם מורה שלי בבית אריאלה, (לימור שיפוני) והיא יעצה לי מה לשאול. לפעמים שאלות חשובות כמו תשובות. אני מאמין שאי אפשר לעשות משהו טוב, מבלי לדעת עליו לא רק במקצוע הזה.

NAVVAN1

New member
ערב טוב לגבירה מן האגם ולחברי

הפורום שמח להתארח בפורום, ומקווה שתשובותי תספקנה את סקרנות המשתתפים נתחיל

yaely2

New member
מנהל
ערב טוב למשה לגבירה ולקוראים

שלום, כפי שידוע לי למדת בחוג/ בית ספר למספרי סיפורים. האם יש הבדל בין מי שמתחיל קורס של מספרי סיפורים לבין מי שמסיים אותו? ואם יש הבדל במה זה מתבטא?

NAVVAN1

New member
היי יעלי2 הבדל של שמיים וארץ

כשהתחלתי בקורס, לא ידעתי מה זה לספר סיפור, כלומר יכולתי להקשיב, ולמסור הלאה מידע, קטעי קריאה, אפילו מפעם לפעם בדיחה. אבל לשמוע סיפור, להבדיל בין עיקר לטפל, לדעת, מה היא פתיחה, איך לרקום עלילה, היכן לשים תיאורים ובאיזו כמות של מינונים מעשה תבלין לארוחה פחות מדי, דלוח יותר מדי, לזרוק לאשפה היכן להתחיל את הסוף ואיזה הוא הסוף כאן סוף התשובה ללא קורס מספרי סיפורים לעולם לא היתה כה קולחת ולטעמך מקווה שקלעה יעלי2 היקרה

יש לי עוד שאלה...

מה הדבר אליו כיוון אותך זאב, או מה אתה חושב שקיבלת ממנו? מה הדבר הכי חשוב שקיבלת בשיחה המקדימה שאפשר לך לעשות סדר בסיפורים להחליט מה לעשות?

NAVVAN1

New member
עוד שאלה, רגע כבר מתבשלת פה תשובה

הלכתי מתוך חשיבה של להקשיב ולא לדבר. מתוך הבנה שלי , כבעל מקצוע יחודי בעצמי. זאב בחור מכוון, חיב להיות מכוון כמסטר לאומנות לחימה, שלמד שבע שנים ביפן, ובנה מקום שלו, בעצמו, לעצמו, מדמותו,ומחשבתו בצלמו עשה אותו. זה כל כך בלט לי, עד שפשוט לא דיברתי בפגישה, רק שאלתי בצימצום שאלות, בתחילה, שאלות שמורה שלי, שמה בפי, אחר דברים שלא היו ברורים לי, מתשובותיו קשה להסביר למי שלא היה במכון הדוג'ו, קל להסביר לאדם שיבקר בו, סדר בסיפורים: פגישה ראשונה היתה בחלקה הראשון מעיין מפגש בין תגובות הילדים לסיפור שסופר, ושליפה ממאגר הסיפורים שהכרתי, היה לי מאוד קשה, לאחר מנוחה של רבע שעה, חלק שני היה מעין הרחבה וסיפור של שני סיפורים בלבד, האחק שעשיתי במסגרת הקורס, לילדים והשני סיפור שמורה שלי הציגה לפני, כפי שציינתי בתשובה קודמת " ספור האביר הירוק" מפגש שני באתי מסודר יותר, עם תוכנית בחלק ראשון זה עבד, חלק שני שוב הפך מפגש בין רצון לסיפור, אבל הפעם לא עייף אותי כל כך, אולי מפני שניווט לכיוון היה הפעם יותר שלי משלהם. כך שבעצם כיוון בשיחה היה יותר לכיוון של רמת הסיפורים, מסר המשתמע מהם, צורת ישיבה -אין כיסאות בדוג'ו, צורת לבוש, והרגשת המקום הנפשית - מקום המשרה שלווה. סדר, זה עוד צריך ללמוד, אבל לפעמים קצת "לא סדר" מעניין במספר סיפורים. מתשובותיו

NAVVAN1

New member
פחד מוות

מקול צרוד מלשכוח את המילים לבלבל בסיפורים מחוויה לא טובה לקהל מלא להיות מקצועי מספר סיפורים צריך להיות מקצועי

למעלה