אינטיליגנציה.

אינטיליגנציה.

ההגדרה הפסיכולוגית הקיימת היום לאינטיליגנציה היא "מה שמבחני האינטיליגנציה בודקים" בנוסף לכך, תלונות רבות בעולם הפסיכולוגיה מופנות כלפי מבחני האינטיליגנציה שמפספסים ומפלים אנשים רבים מכיוון שאי אפשר לבדוק ביעילות ובדיוק דבר שאין אנו מסוגלים להגדירו. אם כן השאלה שלי היא מה היא לדעתכם אינטיליגנציה ומחוננות? האם לדעתכם יכולות מיוחדות רק בתחום האומנות והרוחניות למשל (ציור, מוזיקה, מחול) שווים את ההגדרה מחוננות או רק במקצועות ראליים ומטמטיים או שמה ילד מחונן ישלוט בכל המקצועות הקיימים ויסתדר עם כולם? עוד שאלה היא האם לדעתכם בימינו חשובה יותר אינטיליגנציה אינטלקטואלית או רגשית והאם יש לקיים גם תוכניות מיוחדות לילדים בעלי אינטיליגנציה רגשית גבוהה. אשמח לקבל תשובות רציניות ומפורטות בהקדם.

GOTN

New member
מכיוון ששאלת ל"דעתנו"...

אז אני אגיד לך מה דעתי לדעתי, אדם מחונן הוא לא אדם ששולט בכל המקצועות הקיימים, כי אם כך המבחנים אשר היו בודקים אינטיליגנציה כן היו יעילים. אדם מחונן לדעתי הוא אדם אשר יש לו תפיסה מהירה במיוחד, בכל נושא שהוא נתקל בו בלבד!, ומלבד התפיסה, צריכה להיות לו גם היכולת יוצאת מן הכלל לפתח את הידע שלו. יכול להיות שאני טועה, אבל זאת דעתי

shauli12

New member
אני לא חושב שמה שאמרת מאוד מדויק.

אם ישנו אדם כלשהו שהוכח כמחונן כלשהו שחזק במקצועות לרוב,גם במטמטיקה,רק שבמקצוע הזה לוקח לו די הרבה זמן להבין חוקים ,שיטות וכ'ו.אפילו לאט יותר מחלק מאנשי הכיתה שאינם מחוננים.מכך אתה יכול להסיק שהוא אינו מחונן?

meitush123

New member
אכן, לא כל אדם מחונן בכל הנושאים

יכול למשל להיות אדם מחונן שאין לא משהו תפיסה לשפות, או שיש לו בעיה ספציפית עם תחום מסוים (למשל מתמטיקה)

neko

New member
אם אדם לא קולט חוקים ושיטות מתמטיים

בקלות, כנראה שאיננו מחונן - לפחות לא בתחום המתמטי. יש לציין שגם אני למשל לא קלטתי מתמטיקה טוב בתיכון, ורק כשהגעתי ללימודים גבוהים הבנתי שצריך גם להקשיב בכיתה ולעשות שיעורים כדי לזכור משהו מהשיטות והחוקים שלומדים. חשוב מאד להפריד בין מתמטיקה אמיתית, שהיא ברובה כמעט-פילוסופית, לבין מתמטיקה של תיכון ומטה שהיא רובה (ובעצם כולה?) לזכור סימונים וטכניקות.

GOTN

New member
אני ממש חייב לא להסכים איתך!

כמו שכבר ציינתי בעבר... זה בדוק! אני לא מחונן!.. למרות זאת התפיסה שלי במתמטיקה ובכלל במקצועות הריאלים מהירה מאוד (גם מעבר והרבה מעבר למה שלומדים בבית הספר) ותרגול מעולם לא ידעתי מהו.. ומתמטיקה ופיסיקה של תיכון ומטה היא הרבה הרבה מעבר חחזכור סימונים וטכניקות. אם אתה מבין את העקרון, ומבין את מה שעומד מאחורי מה שאתה עושה... או אם תרצה: אם אתה מבין מעבר למה שלימדו אותך, אתה לא צריך שום תרגול או לזכור סימונים וטכניקות. הכל זה עניין של הבנה. יש כאלה שלא בוחרים להבין אלא בוחרים לזכור סימונים וטכניקות, וגם הם מקבלים ציונים גבוהים, אך בעתיד הממש לא רחוק, יהיה להם קשה מאוד להתקדם בנושאים הללו אם בכלל יצליחו.

neko

New member
מתמטיקה של תיכון אינה עוסקת

בדברים עמוקים יותר מאשר הסימונים והטכניקות, לפחות לא בד"כ. אם זכית למורים שיודעים להכנס לעומק, וזכית להיות מאלו שגם מבינים זאת - אשריך. הרווחת. כבר מזמן הצעתי לפתוח מגמה של 5 יח' מתמטיקה מורחב (מעבר ל5 היח' הרגילות) שיעסקו בנושאים מופשטים כמו לוגיקה, בדידה ותורת הקבוצות. אם אתה לומד דברים לעומק, ודאי שזה יחסוך לך לזכור טכניקות (כי אתה יכול לייצא את הטכניקות בREAL-TIME בשעת הצורך). סימונים בכל מקרה צריכים לזכור, ולא יעזור כלום (הכל בגלל אוילר הזה...) יש כאלה שלא בוחרים להבין אלא בוחרים לזכור סימונים וטכניקות, וגם הם מקבלים ציונים גבוהים, אך בעתיד הממש לא רחוק, יהיה להם קשה מאוד להתקדם בנושאים הללו אם בכלל יצליחו. נכון, וזה בד"כ נובע מצורת הלימוד הבינונית עד גרועה שיש בתיכון.

meitush123

New member
מסכימה מאד עם הגדרתך!

סוף סוף מישהו שמבין אותי במה שקשור בהבדל מצוינות למחוננות. לא כל מי שהוא מצוין הוא גם מחונן

bang69

New member
LOL

גם כן הגדרה, כמו להגדיר "5" כ"המנה של 5:1". לדעתי, מחוננות היא הצלחה יוצאת דופן בתחם מסויים וידע רחב ועשיר בנושא. אינטיליגנציה- יכולת לפיתרון בעיות וחידות, קו מחשבה ייחודי ותפיסה מהירה של הנושא. מחוננות יכולה להיות בכל תחום, החל מריאלים וכלה בספרותיים. האי' (קיצור של אינטיליגנציה) האינטלקטואלית חשובה יותר, כי אנחנו עוד לא מפותחים מספיק מכל הבחינות. לא ידוע לי על תוכנית כזו.

lepidus

New member
לילדים בעלי אינטיליגנציה רגשית גבוה

לא צריך לדאוג, הם בעתיד יהיו יו"ר של ועדי עובדים...

sefi4444

New member
מחקרים רבים ורבים הוכיחו

שדווקא אלו שנתברכו בתפיסה מתמטית רחבה אלו דווקא שיש להם בעיה במקצוע לשון ולא התקבלה תשובה חד משמעית בשאר המקצועות. מאז שאני קטן (לא שאני כזה גדול..) נהגתי לחשוב שדברים משלימים זה את זה בצורות שונות אבל שהם חייבים להיות מדוייקים- למעשה השוותי זאת לאקולייזר של dj שלכל אדם יש משהו טוב ולא ב לכולם יש מספר זהה של קווים: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - אדם א' אדם ב' עם הזמן הבנתי שזה נכון אבל לא מדויק.... יש אנשים עם יותר קווים ויש כאלה שפחות וזה הייחוד שבאדם וזה מה שמבדיל אדם מחברו. לדבר מבחני האינטיליגנציה, לדעתי לא היה אמוד להיות המבחן במבנה יחיד, אם קיים כזה מבחן הוא, כמו שאמרתם, חסר תועלת. אבל אם יהיו מבחנים המותאמים לכמה נושאים וכל אדם היה מקבל מבחן לפי מספר הקווים הגבוה ביותר שלו, אז, לפחות מבחנתי היה משמעות למבחן אינטליגנציה.

sefi4444

New member
קישור נחמד עם הרבה מידע..

() () () () () (זה בגלל שראיתי שאתה מרבה לרשום על אולמפידות..)

erezsh

New member
מוזר

אני טוב במתימטיקה וגם הייתי טוב למדי בלשון. לעומת זאת היסטוריה.. זה סיפור אחר..

sefi4444

New member
מדובר בילדים מצטיינים בשני המקצועות

ובכל זאת.. מחקרים מראים נתונים בכלליות, ברוב המקרים הם צודקים ולפעמים לא... ייתכן שנולדת עם מתמטיקה, לשון ומזל

Britush

New member
כנ"ל...

ותמיד אמרו לי שאלו שטובים במתמטיקה טובים גם בלשון, כי רוב לימודי הלשון (בתיכון) מתבססים על הגדרות, חוקים, היגיון וכו'.

למעלה