אין חדש תחת השמש

חגית35

New member
עוד ציטוט ממחקר מ-2006 לגבי פרוגנוזה

עוד מחקר מ-Yale Adulthood outcome of tic and obsessive-compulsive symptom severity in children with Tourette syndrome ממצאים דומים על גיל השיא של ההחמרה בטיקים סביב גיל 10 (ונתון מעניין, שבאופן סטטיסטי שנתיים אחרי הגיל שיא של החמרה של הטיקים בילדות שזה 10 צפויה להגיע שיא ההחמרה באוסידי, היינו גיל 12 לערך) . אבל שימו לב שהתוצאה בשורה התחתונה מדברת על כך, שדוקא האוסידי הוא שנשאר לטווח ארוך או לתמיד, לעומת הטיקים שאינם תמיד נשארים לכל החיים. ועוד ציטוט חשוב באותו נושא כדי לסגור את הדיון לפני שאני פורשת לשנתי- מחקר שבדק בדיוק את השאלה הנשאלת: Caudate volumes in childhood predict symptom severity in adults with Tourette syndrome. שימו לב למסקנה: CONCLUSIONS: Caudate volumes in children with Tourette syndrome predict the severity of tic and obsessive-compulsive symptoms in early adulthood. This study provides compelling evidence that morphologic disturbances of the caudate nucleus within cortico-striatal-thalamo-cortical circuits are central to the persistence of both tics and obsessive-compulsive symptoms into adulthood. זאת אומרת שיש בסיס מורפולוגי- בצורת מבנה המוח שהוא אחראי לאם תהיה החמרה בגיל הבגרות או לא. זהו מחקר חדש ביותר וממקור הכי מקצועי ואמין שיכול להיות על טוראט, ואני חושבת שטרם הוצג פה. אז הנה לנו סגירה של הנושא, כנראה שיש פרה-דיספוזיציה (נטיה מוקדמת) בין אם גנטית או מורפולוגית- אורגנית, להחמרה או רמיסיה (נסיגה) בחומרת הטיקים/ אוסידי ציטוט: Most children with Tourette syndrome (TS) experience a marked decline in the severity of tic symptoms during adolescence. Currently no clinical measures can predict whose tic symptoms will persist into adulthood.

קראתי את כל החומר באנגלית ששלחה חגית

מכל הלינקים, בלי לדלג או לחפף,ולראייה- השעה. לזכותה של חגית ייאמר שדברים שהיא יודעת או מגיעים לידיעתה - גם בשניידר לא יודעים - ועל כך:
וגם
לחגית. לדעתי כולנו צריכים לצאת מנקודת הנחה שהנטייה הגנטית או האורגנית חלשה ולחזק את המעברים העצביים בקופסא שבקודקוד בכל מה שעושה שם טוב: אומגה 3 למשל, שום מאמר מלומד שקובע כי "טרם נחקר" וכו' לא ישכנע אותי - בזכות מגה דוז של אומגה 3 חרדות, אוסידי והפרעות קשב איננה מנת חלקנו יותר, כבר מעל שנה
וזה אך ורק בזכות זה ואני כנראה שנים רבות לא אפטר מריח הדגים במטבח למרות שכבר הדחקתי את מוראות האוסידי, החרדות וההיפריות. כך גם תזונה בריאה, עתירת פירות וירקות, פעילות גופנית - אלו דברים שתורמים לבריאותו של המוח, חד וחלק. אין לקבל את ההנחה הפטאלית שהכל נקבע מלמעלה לגבי עתיד התסמונת.יש לחיות כמה שיותר בריא, כמה שיותר טבעי - המוח הוא איבר שיכול להשתנות, לטוב ולרע. משום מה, למרות שבשום מקום זה לא הוזכר, קיבלתי חיזוק לדרך הטבעית.כאילו זהו דבר שעולה מבין השורות, לפחות לגבי. לדעתי לא רחוק היום בו ייקבע מחקרית, חד משמעית, כי תרופות פסיכיאטריות אסורות ללוקים בטוראט, כי הן משנות לרעה את מבנה המוח ומעכבות רמיסיה מלאה (ע"ע תאוריית "השליש" או כעת, "החצי") של הטיקים.

מארשמלו

New member
קצת חיזוקים לניקרקרקר

רק אורחת לרגע, ורוצה לחזק את ניקרקר בדרכה, על התזונה הטבעית ודרך החיים. כל הכבוד! תזונה, שינה טובה וסביבה רגועה (בבית, במשפחה, בשכונה ולבסוף רק בבי"ס או בסביבת העבודה) חשובים לעין ערוך לכולנו, מרגע היווצרותינו (עוד בבטן
). אין כאן שום מאגיה או היפותיזה.. החשיבות הגדולה ביותר (לתזונה, שינה וסביבה נטולת לחצים) היא בשנים הראשונות לחיים. אח"כ, עם הזמן, החשיבות הולכת ופוחתת, בתנאי שלא מתקיימים חסכים קודמים או רגישויות. "לגדל ילדים עמידים" (פרק ראשון, אבל כל הספר מומלץ): http://www.files.e-shop.co.il/focus/pdf/ילדים%20עמידים%20פרק%20דוגמה.pdf ובעניין אחר - אפשר לפנות למכון גרטנר לאפידמיולוגיה של משרד הבריאות ולהציע לערוך מחקר על % טוראט באוכלוסיות מסוימות (לפי ארץ מוצא, מין, סביבת מגורים, צמחונים/אוכלי בשר, וכו'): http://abush.health.gov.il/pages/default.asp?maincat=30&catid=145&pageid=1029 או ליחידה לאפידמיולוגיה, בביה"ס לבריאות הציבור של אוניברסיטת ת"א.

ריגשת אותי, מארשמלו, עד דמעות../images/Emo24.gif../images/Emo7.gif|חיבוק

אין לי מושג מי את, אבל תודה. תודה רבה. תודה מעומק לב. (את הספר קראתי -בשלמותו, אגב). את מה שאני יודעת ומרגישה אני צועקת פה די הרבה זמן. אבל החבר'ה פה מעדיפים לראות בי דגל אדום. לקטרג, ללגלג, להתנגד ולהמשיך בדרכם - אבחונים, לחצים, כדורים. כאילו אינני מתמודדת עם אותה בעיה - כאילו אני בכלל מסיפור אחר. אבל אני לא מתייאשת ורוחי איננה נשברת. אני עושה זאת למען הטועים והתוהים - במסרים אישיים ובהתכתבויות אינסופיות. אני מאמינה שכל המציל נפש אחת כאילו הציל עולם ומלואו. לזכותי כבר כמה מקרי הצלה. לכן, עבורי הפורום הזה לא היה ולא יהיה פורום תמיכה. אך יש אחרים שעבורם הפורום הוא פורום פריקה. הם יודעים שטעו ועדיין טועים, ילדיהם כלל וכלל אינם במצב טוב בזכות הכדורים וביאושם מוצאים מקום לפרוק ו"להסתלבט" - על הילד שראה כי המלך הוא עירום - אנוכי. חלקם פותחים אפילו קומונות מיוחדות לשם הפריקה הזאת. אני מבינה את זה ולא נעלבת. לעולם לא אהיה חלק מהם ומזה. לעיתים אני חשה כאילו אני באה מעולם אחר, מחור אחר בזמן. אין לי ספק כי בעוד עשר, עשרים, שלושים-חמישים שנה, ייאסרו תרופות פסיכיאטריות על הלוקים בטוראט. תיקבע רגישות גנטית עוד בחיתולים ותיקבע לכל אותם רגישים - תוכנית חיים רגועה, נטולת בתי ספר מזיקים (שלא יהיו ממילא קיימים אז), עתירה במזון טוב, שינה טובה ומנוחה הולמת. עד אז -גם אם אציל נפש אחת - לא אשתוק. ושוב, תודה רבה.

../images/Emo88.gifאילנה, מבקשת לא לקרוא לך לסדר../images/Emo70.gif

הבנו את הרעיון ודי עם ההתנצחויות.

מארשמלו

New member
../images/Emo24.gif רק להמשיך

את לא לבד. הרבה אנשים בחרו בדרך החיים הטבעית כמרפא לגוף ולנפש, במקרה כאן - את מהבודדים (למרות שנדמה לי שקראתי על עוד אילו נוספים) ומהיחידים שמעלים זאת על נס. נראה לי שהדרך הטובה ביותר היא בסבלנות, בשיתוף ובהבנה שכל אחד עובר דרך משלו, ובשל לשינוי רק בזמן הנכון. לא יודעת אם שווה הרבה התמיכה הוירטואלית הזו, אבל שולחת לך הרבה בטחון ואורך רוח.

מארשמלו אני לא יודעת מי את אבל יש דרך

אך לכתוב ולא לפגוע באנשי הפורום התמיכה שאנחנו נותנים פה שווה יותר ממה שאת או ניקרקרקר כותבות לא יודעת מי את כנראה שאת והיא זה אותו בן אדם

מארשמלו

New member
אני אני ולא היא ../images/Emo2.gif

אילנה, אני מכבדת את בחירתו האישית של כל אחד. בסך הכל כתבתי כמה מילות חיזוק על דרך חיים טבעית - שהיא גם בחירתי האישית. לא התכוונתי בכלל לפגוע - אלא להיפך. הרי מותר לומר דברי עידוד גם למי שבוחר אחרת.

תודה לך מארשמלו

כפי שאת רואה, לא פשוט פה, אבל אני ממשיכה - יש לי אמונה בדרכי. אשמח לשמוע איך הגעת לפה ואיזו נגיעה יש לך לנושא. ושוב, תודה רבה!!

למעלה