אין חדש תחת השמש

גובלינית, מאד אשמח אם מחר, או כשיהיה

לך פנאי, תשלחי פה קישור לדברייך ב"דיונים קודמים בנושא". מאד אשמח לשמוע אם נראה לך שיש משהו מקשר בין מקרי הריפוי. ועוד אשמח אם מישהו מהנרפאים יהיה אורח בפורום. אני חושבת שאם תעשי סקר העדפת אורחים, "הנרפאים" יהיו במקום הראשון. לילה טוב ותודה רבה.

נראה לי שאנ י.

ודרך אגב, בנותי עלו לכיתה א ביחד עם הטוראט. הם קבלו את הטוראט במסגרת גן מכיל וגננת נהדרת.

שביק

New member
הרי תשובתי לאפיק וגם לניקרקר:

א. טרם פגשתי מבוגר אשר נירפא לחלוטין מטוראט. מה שכן פגשתי בוגרים אשר הטוראט התמתן אצלם או לחילופין הטוראט "נחבא" אל קרביהם. כלומר נכנס לאיזורים הפנימיים - בטן לדוגמא. הבוגר מרגיש את בטנו "קופצת" כמו אשה בהריון אשר חשה את תינוקה "קופץ" ברחמה. או לחילופין - לרגליים. הרגליים הקופצניות. ב. התשובה היא לניקרקר: בני למשל, הראה את כל סימני הטוראט בטרם מלאו שנתיים. כמובן שאז לא ידענו, גם לא הרופאים, אודות התסמונת הנ"ל, ועל כן הוא לא אובחן ולא קיבל את הכותרת: "תסמונת טוראט". בטרם ידע מה זה בי"ס ומה זה גן. ישנם ילדים נוספים בארץ ובעולם, אשר בטרם מלאו להם שלוש שנים, הם אובחנו כבעלי ת. טוראט. אספר לכם דבר מה: בהיות בני ילד, עד גיל 10 או 11 אמרה לי רופאה נוירופסיכולוגית: "מה את רוצה? הוא הילד השני במשפחה ולכן יש לו התנהגויות שונות. כאשר הריתי עם בתי שהיא מס 3 במשפחה שאלה אותו הרופאה הנ"ל: "מה אתה רוצה שאמא תביא לך? אח" ענה בני. ילדתי בת והיא כעסה עליי מאד ובאה בטענות שבני רצה אח ואני בחוצפתי הבאתי לו אחות. כך שאני אשמה. בהמשך הריתי עם בתי הרביעית. ושוב: " מה את רוצה שאמא תביא? אח" ענה לה בני ומה ילדתי? נכון! בת נוספת. כאן הייתי כבר לגמרי אשמה בטוראט של בני. התירוצים שלה ניגמרו כאשר אני חדלתי ללדת. הנה לכם בורות של אנשי מקצוע שהיו אז. לי אין ספק שטוראט הוא 80% גנטי ו-20% הנותרים - סיבות חיצוניות שונות. הריון או לידה מצוקתיים. חבלה או טראומה אחרי הלידה כגון פרידות של הורים או מריבות קשות. נפילה מהנדנדה וכדו' ועד טראומות מסוגים שונים. לאו דווקא החינוך. מנסיוני, ישנם מוסדות חינוך מאד תומכים, מאד מכילים ומאד רוצים לדעת עוד ועוד כיצד לעזור לעצמם ולילד. מאת שביק

השגיא

New member
מוכרחה להגיד שהזוגי ואני החלטנו אסטרטגית

לא לחשוב על הטוראט כעל משהו שיעבור, אלא כעל משהו שצריך לחיות איתו הכי טוב שאפשר. ונדמה לי שברוב המקרים, אפשר!

../images/Emo42.gifאסטרטגיה קיומית (אקזיסטנציאלית../images/Emo3.gif) הכי

מתקבלת על הדעת שאני מכירה

תשובה מעולה ואמיתית. תודה.

80 אחוז גנטי ו20 אחוז סיבות חיצוניות זה נשמע לי הגיוני לחלוטין. החלק שבו צודקת ניקרקר - מכוון שאין לנו שליטה על הגנטיקה , ניתן ורצוי להשפיע רק על 20 האחוז הנותרים אבל לצערי אין זה מונע ברוב המקרים את ההתפרצות.

איך אתה יודע?

ואולי מסתובבים בסביבתך עשרות ומאות אנשים שנמנעה ההתפרצות שלהם? רופאת הילדים שלנו סיפרה לי שבבית הספר לרפואה, במעט שהם למדו על הטוראט נאמר להם שאפשר להיוולד עם הנטייה לתסמונת ולמות בלי ללקות בה יום אחד. לי זה נראה פיפטי פיפטי - חמישים חמישים. ובכלל, הסיפור מורכב: ילדים שלא חוסנו ולא אכלו ג'אנק פוד ולא נשמו פיח ועוד ועוד ועוד יכולים לעבור איקס וללא ללקות, עם אותה רגישות ("ילדים עמידים", כמו בקטע ששלחה מארשמלו). אבל אותו ילד עם אותה רגישות גנטית שחוסן, בלס ביסלי בעודו בחיתוליו וקינח בסוכריות גומי ילקה כשיעבור את אותו איקס (לצורך העניין-מורה מפחידה בבית ספר גרוע)בתסמונת טוראט.

מכוון שלעניות דעתי רוב המקרים של

התפרצות המחלה, לא קדמה לה איזה טראומה , או תזונה לא נכונה, או לחץ בבית ספר רגיל וכו, אני בטוח שאם תעשי סקר, תגלי שרוב החולים גדלו בצורה נורמטיבית. יחד עם זאת , קשה מאד להוכיח את טענתי או את טענתך. אותי מאד מעניין בעקבות הויכוח שעלה פה, מה שיעור הטוראט בארצות "העולם השלישי". אני מנסה לחפש נתונים באינטרנט אבל לא מצליח.

באמת??

לפני שנה, בתקופה שלא הקמתם קומונות דאחקות לניקי, שאלתי פה - מי מילדיכם עבר טראומה טרם הופעת התסמונת. עקב שמירת צניעות המשתתפים לא אנקוב בשמות, אך אלו היו התוצאות(ואולי גובלינית תוכל לשחזר את העמוד). ילד אחד, טרום האבחון, עבר התעללות מחרידה מאת הגננת שהדביקה לו פלסטר על פה תקופת מה וסימנה אותו כ"יצר הרע" ילד אחר הושאר בחצר הגן, רועד מפחד מאחורי השיחים, מאימת כלב גדול ילד אחר עבר דירה ממקום אהוב ולא נקלט כהלכה ילד אחר לא היה בשל לכיתה א' וסבל לא מעט מתוך עשרה שענו-רק אחד ענה להד"ם (וגם זה, מתוך חוסר מודעות, כמו שאומרת צוללת על עניין אחר). כפי שכבר אמרתי-אומר שוב, למרות שזה נופל על אוזניים ערלות (אפרופו ערלות, ברית מילה הנה עוד טראומה, יכול להיות שזה מסביר למה יש יותר לוקים מלוקות?) לא אני המצאתי את התאוריה הזאת אלא טיאנו המכובד שקבע במחקר מלומד כי "ארוע דחק קודם בדרך כלל להופעת התסמונת". ארוע דחק לילד עם רגישות יכול להיות עניין של מה בכך לאדם מן הישוב (כל הקלטות בגן הכי מכיל בעולם, בכיתה הכי נפלאה בעולם יכולה להיות טראומה לילד רגיש שזקוק לעוד שנה שנתעיים בבית).ילד שאף קיבל תזונה לא בריאה יקרוס מול הדברים ובקיצור, יחטוף תסמונת זו או אחרת. יש סיבה להלקאה כביכול הזאת והיא: ללמוד משהו. במקום להתנגח ולברוח - נסו לחשוב, נסו לתקן,נסו ללמוד.

וכרגיל, עוד משהו:

יש בגישה ההגיונית שלי משהו שהוא מעבר להלקאה ולהטרדת אנשים שמטפלים בטוראט בכדורים פסיכיאטרים, עונשים ואילופים. יש בה משהו הגיוני ומשחרר - אמונה. רבי נחמן מברסלב אמר - האמן כי כל דבר שקילקלת אתה יכול לתקן. ברגע שאני לוקחת על עצמי את האחיות שקילקלתי - נורמטיבית עד כמה שהייתי בשליחת בתי היקרה למסגרת, נורמטיבית עד כמה שהייתי במסיבות הביסלי והמקדונלד- אני יכולה להתחיל לתקן. לתקן את המסגרת - למשהו פתוח, נטול כפייה וחופשי
לתקן את התזונה - לבריאה, מתוספת בחומצות שומן חיוניות, אורגנית, עשירה
לתקן את שגרת היום יום- מטלביזיה ומחשב לפעילות ספורטיבית יומיומית
את מה אני לא יכולה לתקן? נכון. את החברה ואת דעותיה הצרות.

שביק

New member
ניקרקר חביבתי, זיהיתי כאן את בני כפי שתואר.

אך לתשומת לבך האירוע היה בגיל 3 ובגיל שנתיים אפשר היה להגדירו כטוראטניק, אלא שהמילה הנ"ל טרם היתה בארצנו.

../images/Emo6.gif האמת.. לא הפסקתי לצחוק.

גם את התאוריה שלך מדוייקת להפליא, את קצת לוקה בשיגעון גדלות. הקומונה הייתה פה עוד לפני שידעת מה זה פורום טוראט , ולדעתי עוד לפני שידעת מה זה אינטרנט. גבירתי היודעת הכי טוב ובטח יורת טוב מפסיכולוג. ויש לנו נושאי שיחה הרבה יותר מעניינים בקומונה מ לבד לצחוק על שטויות יודעת מה... אני אעשה בשבילך לובי שיאפשרו לך להכנס. אולי תחכימי.

למעלה