"צוללת" - מתחכמת, הא../images/Emo35.gif../images/Emo8.gif 'סדר... אז, הנה
התייחסותי מ
דיון קודם בנושא... על פי תיאוריית השליש: לאחר גיל ההתבגרות ניתן להצביע על ירידה משמעותית או, "החלמה מלאה" (בלשון המקור "complete remission"). ראי קישור לניסוח המקורי של המחקר באנגלית
כאן. במהלך השנים נתקלתי במקרים בהם הטיקים פחתו באופן משמעותי ביותר ולכאורה וכלפי חוץ - נצפתה רמיסיה מוחלטת. האם מדובר בדייוק בשליש? לצערנו (וחבל...), לא ערכתי רישום מדויק... בכל מקרה, אני מסכימה איתך, שבמקרים של "רמיסיה מוחלטת" אנשים קרובים יכולים להעיד שהסימפטומים לא חלפו לגמרי - כפי שאני יכולה להעיד על בני היקר... ועוד יותר נכון ש"מה שקורה בפנים" - רק מי שיש לו טוראט יודע ומה שנראה מבחוץ כ"החלמה מלאה", הינו למעשה הטבה משמעותית בסימפטומים
הנראים לעין. לסיכום - אני יכולה להעיד בשם עצמי שמבין הפונים לעמותה נתקלתי במקרים שעל פניו נראים כמו "החלמה מלאה". "הנחת השליש" שלי מבוססת על כך, שברוב המקרים של "רמיסיה מוחלטת", מדובר בכאלו שפנו לעמותה - אך לא נרשמו כחברים, היות ומדובר ב"מקרים קלים". כאמור, כמה בדיוק - לא ספרתי.. אז למרבה הצער - המחשבון לא כל כך יכול לעזור לנו לצורך העניין. אבל - יש מספיק מקרים ועל פי ההערכה שלי, זה די תואם למה שמוכיחים המחקרים המלומדים. במאמר מוסגר ולצורך העניין ניתן לטעון בכלל שמלכתחילה אין מדובר בכלל בטוראט - אלא באבחנה שגויה או באבחנת יתר... לכן, אמרתי שאין לי כוח להתחיל בדיון פילוסופי בשעה זו ובכל זאת הצלחת "לאתגר" אותי... אב, עכשיו ומה שלא יהיה - אני הולכת לישון