אין חדש תחת השמש

אין חדש תחת השמש

צר לי, אך התאכזבתי מתשובותיו של הפסיכולוג. כפי ששיערתי, לא היה לו מושג מה שיעורי הטוראט בתרבויות שבטיות (ההיפותזה שלי: 0 אחוז), איננו בטוח אם מצב דחק חיוני להופעת התסמונת (היפותזה שלי: חיוני) ולא קישר בין גיל האבחון הממוצע לכיתה א' ("עדיף מקום מכיל ומגונן", כן כן, בוא לבקר במערכת החינוך הלא-פרטית שהיא הכל חוץ ממגוננת ומכילה. ההיפותזה שלי: טוראט לא מתקיים בלי נגיעה למקומות האיומים המארחים את ילדינו בראשית ילדותם). וההיפותזות שלי נשענות לא רק על ידע, מחקר ואינטואיציה. הן נשענות גם על קול הלב וההגיון.עוד סיבה שאני לא מפגישה בין בתי לפסיכולוגים - בסופו של דבר, כפי שנוכחתי גם הפעם, אמא יודעת הכי טוב.

סליחה... עם כל הכבוד

הפסיכולוג נתן ונותן תשובות מוסמכות ומבוססות על מחקרים ונסיון. והוא לא יכול לתת תשובות המבוססות על "היפותזות שלך". אם התשובות של הפסיכולוג לא תואמות את ההשערות שלך, יש לבדוק את ההשערות ולא את תשובות הפסיכולוג.

רגע, נדמה לי כי בעבר

גיחכת על תיאוריית השליש. אז הנה, הפסיכולוג טוען שזה שריר וקיים. נו, אתה מקבל את זה? אני מבינה שאתה בעסקי הפוליטיקלי קורקט אבל כל תשובותיו המלומדות היו ברורות וידועות לי, כולל אלו שלא היה לו שמץ מושג עליהן.

ואגב, אלו לא היו

"תשובות לא תואמות להשערות". אלו היו: חוסר תשובות מחוסר ידע, בו הוא הודה. אז אני יודעת יותר. נקודה.

תיקון

אני אף פעם לא מגחך בכל מה שקשור לטוראט. אני עדיין לא מקבל את ההנחה, כי לא ראיתי הוכחה . ובטח שלא פגשתי אף פעם מבוגר שנרפא. יחד עם זאת אני גם לא אכתוב על תשובות של פסיכולוג מוסמך, כי התאכזבתי ממנו, ( וזאת עוד לפני שסיים לענות לכולם ) אלא אנסה ללמוד ממנו.

"לא מקבל את ההנחה כי לא ראיתי הוכחה"

אם זה כך, אני לא מקבלת שום הנחה, הוכחות זה לא משהו שמונח על אדן חלוני. בשביל זה יש חוקרים ומחקרים ואנחנו אמורים ללמוד מהם, לא? אז תנסה ללמוד ממנו בעניין הזה. למדת? יופי. פסיכולוג מוסמך הוא אדם בדיוק כמוני. אין שווה יותר ושווה פחות. נכון שזה לא מנומס, אבל התאכזבתי. "לא יודע", "לא יודע", ו"לא נחקר לצערי" - אלו תשובות שאני יכולה לשמוע בכל רגע נתון. אני מצפה מפסיכולוג מומחה לנושא שיחקור את הנושאים הקריטיים, הרלוונטיים וההגיוניים האלו לפחות כמוני. אני יכולה לתקן ולומר: לא התאכזבתי מאלון ליברמן הפסיכולוג המומחה, אלא מתשובותיו.

"לא פגשתי אף פעם מבוגר שנרפא"

ואני לא פגשתי אף פעם ילד לוקה, שמעולם לא נשלח לבית ספר, או שמעולם לא פקד בית ספר רגיל". מספיק מלומד בעינייך????

ממש לא מלומד.. זה כמו לומר

לא פגשתי לוקה שמעולם לא נולד. בית ספר רגיל זה טריוויאלי. לפחות ל-90 אחוז מהאוכלוסיה. אני פונה מפה לבת שבע ולענת ולכולם בשאלה: האם בכל שנותיכן שאתן מתעסקות עם חולים בטוראט , האם פגשתם אי פעם ילד שהתבגר ונרפא? אחד? שניים? שליש מהחולים? אודה לתשובה אמיתית.

בטח טריויאלי

גם תאונות דרכים זה טריויאלי. ושריפות. ופיגועים. ומלחמות. די כבר!! מתי תבינו שילד שגדל באופן טבעי וחופשי, שמחליט בעצמו מתי ללמוד לקרוא ומתי לחשב חישובים, ללא כפייה ולחץ לא לוקה בשום תסמונת ובשום מחלה אקוטית מתי?????????????????????????????????????????????????????????????? ברור שיש ילדים שלא ילקו בכלום כי אין להם רגישות גנטית אבל לאלה שכן=יש לשמור אותם מחוץ למערכת החינוך הדורסנית אחרת, בגיל 6, הם יתחילו לטקטק.

עד כאן ../images/Emo88.gif../images/Emo88.gif

אני כותבת כאן את מה שכתבתי לך כבר בפרטי... אם (ואני מדגישה: רק אם) בתרבויות שאינן מפותחות אין טוראט, הרי שזה בגלל שהורגים שם את מי שהעסק מתפרץ אצלו (יען כי הינו "מכושף"). וכך, מי שנושא את התסמונת באופן "חבוי" (ללא התפרצות) נשאר בחיים ומעביר אותה הלאה, וכאשר אותה תרבות הופכת (בחלוף דורות רבים) לתרבות מערבית, אזי כבר לא הורגים אנשים רק בגלל שהם מטקטקים... ואז, למראית עין, זה נראה כאילו התסמונת תוקפת רק בתרבויות המפותחות... למרות שלמעשה הטוראט קיים בל תרבות, רק שבזו שלנו נותנים לנו להישאר בחיים... כל זה, כמובן, רק אם ההנחה שלך נכונה ("בתרבויות שאינן מפותחות אין טוראט"). (לדעתי ההנחה הזו בכלל לא נכונה, אבל אם כבר מתחילים עם קונספירציות, כם אני רוצה להשתתף).

צוללת, קראת את הספר של ד"ר אורי שוורצמן?

הוא פסיכיאטר שגר באפריקה ומטפל שם בחולי נפש ופרסם רב מכר שיצא לאחרונה. הוא לא כתב על אף הריגה. להיפך, הוא כל כך הוקסם מהחיים שם שהוא עבר עם אשתו ושלושת ילדיו הקטנים (גילאים חצי שנה עד 9)לגור שם כרגע. הוא סיפר לי (נפגשתי איתו בתחילת מסעי כדי לקבל ידע ועצות) את מה שכבר למדתי בשיעורי האנתרפולוגיה: החיים באפריקה נפלאים ופשוטים: מניקים הרבה שנים, נושאים במנשא הרבה שנים, ישנים עם אמא הרבה שנים, נמצאים בבית הרבה שנים. טוראט הוא לא ראה שם. מטקטקים הוא כן ראה, אבל בערים הגדולות (לא בשבטים האיזוטריים). אף אחד לא הרג אותם. למקרים קשים הוא רשם כדורים ואת המקרים הקלים הוא פטר ב"אין מה לעשות". אבל ההיפותזה שלך מעניינת מאד. בואו נמשיך עם היפותזות - חוץ מזה הרי אין לנו הרבה. אה, ולסיום אורי שוורצמן טען כי הכיר 10 מקרים של טוראט שנרפאו בבגרותם. כלומר, בוגרים שבאו אליו לטיפול וטענו שכשהיו ילדים, היה להם טוראט מאובחן והיום-לא. הוא נשבע לי בכל היקר לו (ורק על זה היה לי שווה לשלם 550 ש"ח לשיחה חד פעמית של ארבעים וחמש דקות) שמעולם לא ראה אותם מטקטקים ושהוא רגיש לטקטוקים ושהם ענו לו שלא רק אצלו אינם מטקטקים אלא שהטוראט נעלם. אבל הוא, כאמור, באפריקה. באשר לשביק וגובלינית - אני מנחשת שאינן מכירות מקרי ריפוי של בוגרים.

האם אורי שוורצמן מומחה בטוראט?

אני מכיר הרבה פסיכולוגים ופסיכיאטרים שיודעים פסכיאטריה או פסכולוגיה אבל בטוראט לא מבינים. מקסימום למדו את זה בלימודים שלהם ועכשו הלקוחות משמשים אצלם כשפני נסיון. כמו שכתבי אני לא פגשתי אדם שנרפא כליל מהטוראט. תאמיני לי שכל ההורים פה היו מעוניינים לפגשו "באליל" או אדם המסוגל לרפא אנשים מהטוראט. גם היו שיטות מוזרות שהנהיגו לטיפול בטוראט ואבחון כמו מדידת חום וכד'.תאמיני לי שהרבה טוראטניקים היו מוכנים לשלם הון אם יבריאו אותם מהתסמונת הזאת. לאבחון טוראט אני מציע לפנות למרפאות המתמחות בכך וטוראט אצלם זה יומיומי ולא לאלו שקראו עליו בספרים בשיעורי הפסיכולגיה/פסכיאטוריה שלהם.. זכותו של אדם ללכת לאן שרוצה אבל עצתי היא שיפנה לאנשים המומחים בנושא. גם המורים בשיעורי חינוך במכללה שמעו על הטוראט אבל לדאבוני לא יודעים ולא מסוגלים להתמודד עם זה. משה

שביק

New member
תשובה למשה מלמן, את ד"ר אורי שוורצמן אני

מכירה מזה שנים רבות. הוא בהחלט מכיר ויודע אודות הטוראט. ידעתי שהוא בחו"ל רק לא ידעתי היכן. עכשיו אני יודעת היכן הא מתגורר.

אשמח עם אורי שוורצמן יזמין את האנשים שניווכח

שביק אשמח אם אורי שוורצמן יזמין אנשים הלוקים בטוראט שהבריאו. פה הויכוח בין חברי הפורום אם יש ריפוי מוחלט מטוראט או לאו?! זה שיש עלויות ומורדות בטוראט אנו יודעים ומרגישים אבל אני לא שמעתי או לא ראיתי אדם שהתרפא לגמרי מהטוראט. משה

נכון משה בעלי יש לו טוראט מתקרב לגיל 50

הוא התרפא מהטוראט לא .וגם הבן לא יש ניסים הלוואי היו

חגית35

New member
לא ידעתי שנדד לאפריקה

מה איבד שם??? בכל מקרה הוא בהחלט מעולה בתחומו רק שתמיד היה מקבל בעיקר מבוגרים מהידוע לי כי ניסיתי להגיע אליו לפני כמה שנים בכמה הזדמנויות זכור לי שהיה יקר מאוד ועבד רק פרטי אבל בכל מקרה הוא בהחלט יודע על טוראט וכל השאר הכיוון שלו אגב יותר פסיכותראפי, שזה מה שבד"F איננו מקבלים דרך הפסיכיאטרים בקופת חולים הם מקסימום אומרים כמה מילים על מה חשוב שנעשה כמו שנלך לשיחות ובעיקר רושמים תרופות אבל הוא באמת יותר לצד הזה אלא שזה בהחלט התאבדות במחירים מי שיש לו רק יוכל להנות מזה בלי להתרושש בכל מקרה אני מבינה שכעת הוא "לוחש לפילים"...אז זה לא רלוונטי

אפיק, שלום! ראה התייחסותי לפוסט הראשון

של "קרקרית". לשאלתך - המידע שמוכר לי תואם למידע המחקרי המוכר.

../images/Emo26.gif המידע שאני מכירה תואם לתיאורית ה"שליש"

ניתן למצוא את התייחסותי בדיונים קודמים בנושא. מבחינתי - כאמור, הדיון מיצה את עצמו וממש אין לי כוח בשעה זו להתחיל בדיון פילוסופי אל תוך הלילה. אולי בהזדמנות אחרת...

למעלה