אלוני! זה שאתה "מנהל הפורום" לא
מעניק לך רישיון לשקר במצח נחושה. אני אומר זאת מתוך הנחה שאתה ישראלי שגדל וחונך בארץ, ולא איזשהו מתחזה ערבי...... אתה יוצא בהכרזה מלווית בתקיעת חצוצרות: "...ב 1967 כבשנו שטחים, על תושביהם מהמדינות סביבנו" ובאותה הנשימה ממשיך בחוט השקר: "אגב במלחמה שאנחנו פתחנו בה.....". אפשר לדעת על איזה עץ קיבלת את השכלתך??? פה אין עניין של "זו דעתי וזו דעתך", כאן יש עניין מובהק של שיכתוב ההיסטוריה על ידך. אינני יודע בן כמה אתה, אבל אני נשמתי את מלחמת ששת-הימים בשנת 1967 עליה אתה מדבר. קודם כל, השטחים היחידים שכבשנו היו איזורים מסויימים במדבר סיני. כל השטחים האחרים הם שטחים משוחררים. זה שגרים, וגרו, בהם אנשים אחרים זו בעיה שלהם ולא שלנו, משום ש*הם* אלה שהתיישבו להם במקומות לא להם. אז מי כאן ה*כובש*.....?? אבל השקר הכי גדול שלך הוא קביעתך לגבי "מלחמה שאנחנו פתחנו בה". מלחמת ששת הימים בפירוש לא נפתחה על ידינו, והעובדה שאולי אנחנו היינו אלה שירינו את היריה הראשונה (אחרת היינו אוכלים אותה ולא מתכתבים היום באינטרנט.....) אין בה בכדי לקבוע מי *פתח* במלחמה ההיא. בנוסף לכך, ככל שזה קשור בירדן וביש"ע, שם במפורש, איך שלא תנסה לסובב את העניינים, לא *אנחנו* פתחנו במלחמה עם ירדן -- להיפך!! כאשר התבררו לנו כוונותיה של ירדן העברנו לה בקשות והתראות בכל הצינורות הדיפלומטיים המקובלים שתימנע מלהיגרר למלחמה. הם בחרו להתעלם מהבקשות והאזהרות שלנו, ואלה הן התוצאות. אז נא לא לדבר כאן על "שטחים כבושים", לפחות ככל שמדובר בירדן וביש"ע. אחרת אתחיל לחשוב עליך "מחשבות" מאד לא מחמיאות..... ודבר נוסף, אם אני כבר בשוונג: אתה מנסה להביא להצדקת עמדתך את העובדה ש-"ישראל ניהלה מדיניות ברורה שהשטחים הללו הינם פקדון ואפילו שלטון הליכוד (בגין, שמיר) לא סיפח אותם חוקית למדינת ישראל (יו"ש)." פה לא מדובר על ממשלת ימין או ממשלת שמאל, משום ש*כל* ממשלות ישראל עשו זאת (משיקולים שונים). זהו מצב שנמשך כבר קרוב ל-35 שנים. זה זמן ארוך במהלכו לא קרה שום דבר בכיוון של השימוש הנאות ב"פיקדון", ופיקדון שנשאר תלוי באוויר יותר מדי זמן מבלי שיימצא לו פתרון, הופך בסופו של דבר לרכושו של המחזיק בו..... האם אין זה כך בחיי היום-יום?? חוץ מזה, העובדה שממשלות ישראל מהשמאל ומהימין לא סיפחו "חוקית" את שטחי יש"ע למדינת ישראל, כל זה לא אומר שלא היתה זו טעות עקרונית ודיראון לעולם מצידן. האם יש מקום לחזור על טעויות ולהנציח אותן?? האם כל מה שממשלות ישראל החליטו לגביו אי פעם הוא סוף פסוק חכם ונכון?? הנה ראה מה מתרחש לו בימים אלו בהר-הבית. האם העובדה שממשלות ישראל (גם זו של ברק וגם זו של שרון) אינן עושות דבר בכדי לאכוף את ריבנותה של ישראל על הר-הבית הופכת את פעילותו של הוואקף שם לצודקת (או מוצדקת....??). האם ישראל לא תידרש באחד מהימים הקרובים להביא לסיומה של הפרשה המבישה הזאת, ויהיה לכך מחיר כבד למדי בגלל שחיכינו כל כך הרבה זמן? בוודאי שיהיה. כנ"ל גם לגבי שאר המדוכות שעל הפרק. האם העובדה ש*הם* עוסקים כל הזמן בלאיים עלינו בכל מיני אקציות למיניהן צריכה למנוע מאיתנו להגיב על מה שראוי?? איזה עוד עם היה נשאר לשבת בשקט כשהאוייב עוסק במרץ בהרס כל המורשת ההיסטורית שלו?? רק עם מובס, או עם שמנהיגיו יודעים שצבאו הפך לצבא צמר-גפן שאינו מסוגל לעמוד בפני שום דבר. שני הדברים האלו חד הם. אנחנו כבר הובסנו בקרב הזה, אלא שמנהיגינו עדיין ממשיכים להזרים אלינו כל מיני אשליות בכדי שהתודעה המרירה תחלחל לתוכנו לאט לאט ולא במכה אחת מחסלת!! אני הייתי מעדיף את המכה המחסלת במקום גסיסה איטית ומיוסרת על פני מי יודע כמה שנים...... ואתה??