אין אפילו תומך שמאל אחד שמסוגל?

• פותח הנושא resh0
  • פורסם בתאריך

אלוני.

New member
ישראל השלמה ../images/Emo13.gif

אין טיפה יותר מרה ומסוכנת מהחלום הזה. סופו של תהליך, עובדתית, שהעם (ובכלל זה הימין) נגמל מהחלום הזה. ושאלתי לגבי ירושלים העתיקה, ואפילו סתם ירושלים המערבית, כי הייתי מצפה מכל נאמני ירושלים לבקר שם מדי פעם, חבל שאינכם מבינים שזו התשובה האמיתית, תיירות פנים לירושלים...ירושלים משוועת לזה. בדיבורים מול המקלדת, עם כוס שתייה ומזגן כולללללם גיבורים.

resh0

New member
האם בכוונה אתה מתעלם מהעובדות?

סוריה חולמת על סוריה הגדולה. הפלשתינים חולמים על פלשתין השלמה. האמריקאים הגשימו את חלומם לאמריקה גדולה. התורכים, הספרדים, כו-לם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! כל מדינות העולם חולמות על מה שהם מאמינות כארצם השלמה. מדובר בתופעה טבעית, להבדיל לתופעת ההמכרות לתבוסתנות שאינה(!) מאפיינת אף תנועה פוליטית בכל העולם, פרט לשוליים קיצוניים במדינה קטנה הקרוייה ישראל. זאת המציאות וממנה אתה מתעלם!!! אני יודע שזה קשה, דווקא כאשר חשבתם שיותר ויותר אנשים מאמינים בדרככם... אבל החיים נמשכים וחובה עליך להשלים עם המציאות! היות ואחים אנחנו, חש אני צורך לסייע לאמשים מסוגך בימיהם הקשים. יחד נעבור אותם ואשתדל מדי-יום לסייע לך כפי שהצלחתי עם רבים אחרים, להשתחרר מהטיפה המרה ששמה תבוסתנות. איתך אני אופטימי. אכן העם וגם הימין השלים עם המציאות החדשה שנקבעה עקב מהלך שגוי של מנהיג שמאל. אנחנו פרגמטים ומשלימים עם העובדות גם כאשר הן לא מוצאות חן בעיננו. והמציאות היא שבימנו אנו, סביר להניח כי לא נזכה להגשים את חלומנו להיות ריבונים על ארץ ישראל השלמה בתנאים של שלום אמיתי. אבל... אין זה אומר שאנחנו ששים לתרום עוד ועוד!!! רובם המכריע של אזרחי ישראל אכן מוכנים לויתורים כואבים בתמורה לשלום אמיתי! לא סתם הסכם שלום שערכו יהיה כמו יתר ההסכמים הקודמים... לכן טבעית היא העובדה שעד שלא תהיה מציאות שתאפשר לאזרחי מדינת ישראל כי קיים סיכוי סביר שהסכם המכיל אלמנטים של ויתורים כואבים, יביא לשלום אמיתי. העניין די פשוט! ויתורים היום לא יביאו כל תמורה! בדיוק כמו הויתורים הקודמים. לכן ויתורים היום מהווים תבוסתנות וכניעה ועם כך, צריך להיות ברור לך לעולם לא תהיה הסכמה בקרב אזרחי ישראל, גם לא בכנסת ישראל. כפי שאתה לבטח מבחין, אני משתדל להתייחס לכל עניין שאתה מעלה, אבל אני לא זוכה לאותו היחס ממך! זה כבר עניין של הגינות. אתה מתעלם מהעובדות שציינתי בהודעתי הקודמת ואם אתה חלוק עלי, לפחות תסביר מדוע. לשאלתך: לפני שבועיים היינו אני ואשתי בחלקה המערבי של ירושלים (לא משהו מתוכנן) ומדי סוכות, נוהגים אנו לבקר בעיר העתיקה עם כל המשפחה. יכולתי לספר סיפרורי אלף לילה ולילה, אבל אני אדם ישר. האמת היא שלא הרגשתי שתרמתי או גרעתי מזכותנו לריבונות מלאה ובלתי מסוייגת על העיר. מבחינתי זה מובן מאליו, גם אם לא הייתי מבקר שם בכלל. אותם הדברים נכונים לא רק כלפי ירושלים, אלא נכונים הם גם כלפי חיפה...

גידי@

New member
עוד דבר

מענין שאתה מסתמך על כל מה שנוח לך ומתעלם מדברים אחרים. לא הכל כוח בעולמנו . הסתכל קמת על המאה ה19 המאה של שחרור לאומי של מדינות רבות שהשתחחרו מכיבוש וכך התמוטטו אמפריות.. הסתכל רק במאה הקודמת איך קרסו האמפריות של בריטניה וצרפת ןהוקמו מדינות חדשות. זו התשובה לך בעצם המקור העיקרי לריבונות הוא שאתה עם היושב על אדמתו ! היחידי שחרג מקריטריון זה זה הים שלנו שלא התאים לשום קרוטריון ובכל זאת הוא עם. חזר למולדתו ויאלץ להסתפק ביחק ממנה למרות הכאב כיון שמישהו יושב שם ! הערה" כאן המאה ה21..

גידי@

New member
אבו דני כתוב מה לא ברור?הא?ואבהיר

לך למה התכוון המשורר..

אבו-דני

New member
צר לי אנני מבין גיבובי מילים רק

משפטים מסודרים... לך סדר לך את המחשבות והעלה אותן על הכתב אולי יהיו מובנים

אבו-דני

New member
ימין? איגוד? קבוצה אתנית? עם?

גידי מזהה דפוס התנהגות...פסיכולוג חברתי? הסמכה שמאלנית? אתה עולה חדש? כבר שאלתיך אם אתה כן...נסלחת
לא נורא גם צברים רבים כאן עילגי לשון ו......יותר ממך דרך אגב... המחיקות שלך!... זה הרגל ישן מהגולג? היה לך קר שם, הלא כן אחא? ברוך בואך לגיהנום !!!.............שמאלני

resh0

New member
נכון! רק כח. זאת דרך הטבע.

פעם אנחנו טורפים ופעם נהיה נטרפים. גם האוייב יודע זאת היטב! מה חדש כאן?? אבל גם בתקופה בה אנו הטורפים, לעולם לא נתנדב להיות נטרפים... כך היה מאז ומעולם וכך יהיה לעולם! גם בתקופה של "גר זאב עם כבש" אני מעדיף להיות הזאב!!! ואגיד לך משהו כדי שלא תהיינה ספקות: אם אני זאב ומדי-יום יתנו לי למאכל כבשה ועוד כבשה, אני לא מתחייב שאיזה יום אני אחליט כי אני צמחוני... גם במאה ה 19 , גם במאה ה 21 ! הטבע חזק מאיתנו וכנמהגו הוא נוהג. אין בכל העולם תנועה פוליטית משמעותית שיש לה אידיאולוגיה תבוסתנית הדומה לזאת של השמאל המדיני בישראל. מה לעשות? כנראה שנפל בחלקכם להיות קבוצת הביקורת...

גידי@

New member
רש אתה ממשיך לעצום עיניים העולם נוה

ג היום אחרת ראה מקרה פינושה ראה מקרה יוגוסלביה.

resh0

New member
אז נצרף אליהם גם את עראפת...

אחרי היטלר, הוא הרוצח המצטיין... מה הקשר? נכון שהעולם נוהג היום עפ"י אינטרסים וזאת עובדה שאים להתעלם ממנה! לכן: עלינו לבצע מהלכים כאלו כך שלעולם יהיה אינטרס להתעסק איתנו... ואם נראה כנועים כפי שאתה מציע, לא ירחק היום שלנוכח אינטרסים, ייקבל האו"ם החלטה כי מדינת ישראל חדלה להיות מדינה חוקית... ואז??? לידיעתך: אילו הייתי ראש ממשלת ישראל והייתי מודע כי פעולה צבאית קשה, כולל חיסולם של מנהיגי הפלסטינים, היה בה כדי למנוע מותם/פציעתם של ישראלים רבים, לא הייתי מהסס!!!!! גם במחיר שיום אחד אשפט בבית-דין בינלאומי וגם במחיר שאצטרך לשבת בכלא מפואר לכמה שנים... אני מצפה שכל ראש ממשלה נבחר לנהוג בדרך זאת. עוד לידיעתך: ישראל היא לא המדינה היחידה המצויה בקונפליקט טריטוריילי עם שכניה ולמרות זאת אין עם שנוהג בכניעה כפי שאתה מציע! כנראה שגם הם אינם חוששים ממהגו החדש של העולם...

אלוני! זה שאתה "מנהל הפורום" לא

מעניק לך רישיון לשקר במצח נחושה. אני אומר זאת מתוך הנחה שאתה ישראלי שגדל וחונך בארץ, ולא איזשהו מתחזה ערבי...... אתה יוצא בהכרזה מלווית בתקיעת חצוצרות: "...ב 1967 כבשנו שטחים, על תושביהם מהמדינות סביבנו" ובאותה הנשימה ממשיך בחוט השקר: "אגב במלחמה שאנחנו פתחנו בה.....". אפשר לדעת על איזה עץ קיבלת את השכלתך??? פה אין עניין של "זו דעתי וזו דעתך", כאן יש עניין מובהק של שיכתוב ההיסטוריה על ידך. אינני יודע בן כמה אתה, אבל אני נשמתי את מלחמת ששת-הימים בשנת 1967 עליה אתה מדבר. קודם כל, השטחים היחידים שכבשנו היו איזורים מסויימים במדבר סיני. כל השטחים האחרים הם שטחים משוחררים. זה שגרים, וגרו, בהם אנשים אחרים זו בעיה שלהם ולא שלנו, משום ש*הם* אלה שהתיישבו להם במקומות לא להם. אז מי כאן ה*כובש*.....?? אבל השקר הכי גדול שלך הוא קביעתך לגבי "מלחמה שאנחנו פתחנו בה". מלחמת ששת הימים בפירוש לא נפתחה על ידינו, והעובדה שאולי אנחנו היינו אלה שירינו את היריה הראשונה (אחרת היינו אוכלים אותה ולא מתכתבים היום באינטרנט.....) אין בה בכדי לקבוע מי *פתח* במלחמה ההיא. בנוסף לכך, ככל שזה קשור בירדן וביש"ע, שם במפורש, איך שלא תנסה לסובב את העניינים, לא *אנחנו* פתחנו במלחמה עם ירדן -- להיפך!! כאשר התבררו לנו כוונותיה של ירדן העברנו לה בקשות והתראות בכל הצינורות הדיפלומטיים המקובלים שתימנע מלהיגרר למלחמה. הם בחרו להתעלם מהבקשות והאזהרות שלנו, ואלה הן התוצאות. אז נא לא לדבר כאן על "שטחים כבושים", לפחות ככל שמדובר בירדן וביש"ע. אחרת אתחיל לחשוב עליך "מחשבות" מאד לא מחמיאות..... ודבר נוסף, אם אני כבר בשוונג: אתה מנסה להביא להצדקת עמדתך את העובדה ש-"ישראל ניהלה מדיניות ברורה שהשטחים הללו הינם פקדון ואפילו שלטון הליכוד (בגין, שמיר) לא סיפח אותם חוקית למדינת ישראל (יו"ש)." פה לא מדובר על ממשלת ימין או ממשלת שמאל, משום ש*כל* ממשלות ישראל עשו זאת (משיקולים שונים). זהו מצב שנמשך כבר קרוב ל-35 שנים. זה זמן ארוך במהלכו לא קרה שום דבר בכיוון של השימוש הנאות ב"פיקדון", ופיקדון שנשאר תלוי באוויר יותר מדי זמן מבלי שיימצא לו פתרון, הופך בסופו של דבר לרכושו של המחזיק בו..... האם אין זה כך בחיי היום-יום?? חוץ מזה, העובדה שממשלות ישראל מהשמאל ומהימין לא סיפחו "חוקית" את שטחי יש"ע למדינת ישראל, כל זה לא אומר שלא היתה זו טעות עקרונית ודיראון לעולם מצידן. האם יש מקום לחזור על טעויות ולהנציח אותן?? האם כל מה שממשלות ישראל החליטו לגביו אי פעם הוא סוף פסוק חכם ונכון?? הנה ראה מה מתרחש לו בימים אלו בהר-הבית. האם העובדה שממשלות ישראל (גם זו של ברק וגם זו של שרון) אינן עושות דבר בכדי לאכוף את ריבנותה של ישראל על הר-הבית הופכת את פעילותו של הוואקף שם לצודקת (או מוצדקת....??). האם ישראל לא תידרש באחד מהימים הקרובים להביא לסיומה של הפרשה המבישה הזאת, ויהיה לכך מחיר כבד למדי בגלל שחיכינו כל כך הרבה זמן? בוודאי שיהיה. כנ"ל גם לגבי שאר המדוכות שעל הפרק. האם העובדה ש*הם* עוסקים כל הזמן בלאיים עלינו בכל מיני אקציות למיניהן צריכה למנוע מאיתנו להגיב על מה שראוי?? איזה עוד עם היה נשאר לשבת בשקט כשהאוייב עוסק במרץ בהרס כל המורשת ההיסטורית שלו?? רק עם מובס, או עם שמנהיגיו יודעים שצבאו הפך לצבא צמר-גפן שאינו מסוגל לעמוד בפני שום דבר. שני הדברים האלו חד הם. אנחנו כבר הובסנו בקרב הזה, אלא שמנהיגינו עדיין ממשיכים להזרים אלינו כל מיני אשליות בכדי שהתודעה המרירה תחלחל לתוכנו לאט לאט ולא במכה אחת מחסלת!! אני הייתי מעדיף את המכה המחסלת במקום גסיסה איטית ומיוסרת על פני מי יודע כמה שנים...... ואתה??

אלוני.

New member
תקרא טוב

במלחמת ששת הימים ישראל פתחה, נ ק ו ד ה . שטחים משוחררים, יפה ששמנחם בגין קם לתחייה, אפרורו ה"תחייה" הוקמה לאחר שמנחם בגין הפסיק להאמין במטבע הלשון הזה. אני מבין שרמת הגולן זה שטח משוחרר? אני חושב שאדם בוגר ונבון צריך לדעת למצא את השביל בין ההעדפות שלו לבין המציאות, אבל במקרה זה ההעדפות שלי הינן ברורות:
מדינה פלשתינאית על שטחי יו"ש לצידה של מדינת ישראל

קראתי.

וגם התחלתי לחשוב עליך "מחשבות" לא מחמיאות...... ואני חוזר ומכריז שהעובדה שאתה מנהל את הפורום הזה לא מעניקה לך רישיון להיות שקרן!! ואני אומר לך את זה לא בתור אחד ש"קרא" על הדברים באיזשהו שיכתוב מפוקפק, אלא בתור אחד שנטל חלק בעשיית ההיסטוריה ההיא וחי את הדברים......

אלוני.

New member
מחמיא לי

בא נשמור על המחשבות ועל ההערכות ההדדיות לעצמנו. שכתוב ההיסטוריה הינו תופעה מוכרת ומקובלת במחוזותינו, העובדות הן שישראל פתחה בשלוש מתוך חמש מלחמות...

אתה יכול לחצצרץ עם הסילופים שלך

מעל כל גבעה רמה -- זה לא יהפוך אותם לתזמורת פילהרמונית...... לשקרים יש "טבע" שהם חוזרים ומכניסים סנוקרת לאלה שמפיצים אותם...... מלחמת 67 לא פרצה ולא התחילה ביוזמת ישראל, וכמה שלא תסובב את זה לא ילך לך לשכנע אף אחד שזה לא היה כך..... אתה מתחיל להידמות למכחישי השואה שלא משכנעים אף אחד בחיצצרוצים שלהם..... לא לימדו אותך עוד בגן הילדים שלא יפה לשקר......??

אבו-דני

New member
דגן ישראל אכן פתחה במערכה אך ...

מאלוני משתמע שישראל יזמה את המלחמה ...טוב, שופט ביהמ´ש העליון-חשין אוהב אמיתות כאלה לכן הוא כינה אותן חצאי אמיתות הגרועות משקר... יש לך ציפיות מהשמאל?

למעלה