אין אפילו תומך שמאל אחד שמסוגל?

• פותח הנושא resh0
  • פורסם בתאריך

אלי.

New member
לחלוטין לא -

החלטת האו"מ לקחת מידי הבריטים את המנדט, ולייסד שתי מדינות - היא החלטה שקיבעה את שתי המדינות הללו כשליטות, להלכה. למעשה, המדינה הפלשתינאית מעולם לא קמה, ולזה בדיוק התכוונתי כשהגדרתי "גוף רשמי וקיים" - הגוף צריך להיות "רשמי", ו"קיים" בכדי שיתקיים כיבוש. ב-67 נכבשו שטחים מידי שלוש מדינות - הפלשתינאים כלל לא היו במשחק.

resh0

New member
ולמי היו שייכים השטחים לפני ירדן?

ואולי האדם הקדמון שהסתובב כאן היה בעצם יפני וממנו גזלנו את האדמות??? ואולי אתה תהיה זה שיביא לפנינו את הקריטריונים לקביעת זכות על ריבונות על שטח??? תקבל דאבל פרס נובל!!!! כי באמצעות הקריטריונים האלו, נצליח לפתור את כל הסיכסוכים הטריטורייליים על-פני כדה"א... אבל נחסוך ממך מאמצים! אין ולעולם לא יהיו קריטריונים מוסכמים כאלו!!!!!!!!!!!!!!!!!!! לכן למען כבודך, אל תגיד "שטח פלשתיני", "שטח ירדני", או שהאו"ם קובע... כי אם תתמיד בכך, לא רחוק שהאו"ם יקבע כי מדינת ישראל חדלה להיות מדינה חוקית... ואז?

גידי@

New member
לריבון של אז הכובש הבריטי על סמך כי

בוש מידי התורכים ומנדט מחבר העמים.

resh0

New member
ק ר י ט ר י ו נ י ם !!!!!!!!!!!

אם אתה לא מכיר קריטריונים על-פיהם ניתן לקבוע זכות לריבונות, אז תשמור על כבודך ואל תקבע למי הזכות על הריבונות!!! דבריך משולים לאחד שאומר: "ככה זה! למה? לא יודע"... או שתנהג כמוני ותודה בעובדה שאין קריטריונים, פרט לכח. כך נוהג הטבע ואפילו האוייב שלנו מודע לכך היטב. אל תתביש.

גידי@

New member
אתה מחפש דברים כמו במתמטיקה צר

לי אך מדעי החברה אין בהם דברים כמו מתמטיקה. אומר לך עוד דבר יש צמתים הסטוריים שבהם ניתן להשיג דבאים אם פועלים נכון. כך היה מיד לאחר מלחמת העולם הראשונה כך היה לאחר מלחמת ששת הימים. ההזדמנויות לא נוצלו כהלכה לכן מצבנו כפי שהוא. אתה רוצה לדמיין שאנחנו מעצמה שיכולה לעשות מש שהיא רוצה בבקשה ! אני לא משתף במשחק הזה אני יודע מה אמחמו ומה אנחנו יכולים. תגיד אתה מאמין שהעם יעמוד בסנקציות בינלאומיות וענה זאת אם היד על הלב !

resh0

New member
מי אמר שבמדעי החברה אין קריטריונים?

נכון שבמדעי החברה ישנו "רוחב פס" לכל סוגיה, אבל רוב המדדים הם מוגדרים. מי שלא מסוגל להגדיר מדדים, אינו יכול להשתמש במדדים אלו לצורך הבעת דיעה, בטח שלא להסיק מסקנות על-סמך מדדים לא מוגדרים! בעצם ניתן, אבל לעולם הוא לא ייראה כרציני. כדאי שתסתכל ימינה ושמאלה, למעלה ולמטה ותראה שהעולם הזה ובמיוחד אזורנו מורכב ממדינות שעושות את מה שהן רוצות!!!!!! זאת הדמוקרטיה! העם לא טיפש והוא ידע לבחון את כל ההביטים לפני שיקבל החלטות ויחליט באופן דמוקרטי. פעם איימתם עלינו במלחמה כוללת (תשדירי ברק...), כעת בכוחות בינלאומיים וסנקציות כלכליות... לא נמאס לכם??? הפלשתינים הם הפארונקל של המזה"ת!!!!! אף מדינה לא תצא למלחמה מול ישראל בגלל שאיננו מוכנים להכנע לדרישות הטרוריסט. אף מדינה לא תעניש אותנו כלכלית בגלל שאין אנו נכנעים לדרישותיו של הטרוריסט.

גידי@

New member
חוששתני שאתה חי בבועה אם כך אתה

חושב. מדינות מתנהגות בצורה רציונלית? רק הרחק קצת פחות מאה שנה איך פרצה מלחמה עולמית בלי שאלו שהשתתפו בה באמת רצו בה..

resh0

New member
../images/Emo35.gif ../images/Emo35.gif ../images/Emo35.gif ../images/Emo35.gif ../images/Emo35.gif

*pank

New member
המציאות חזקה יותר מכל הגדרה!

ונראה לי שיש פה סגירת מעגל אירונית, אם דווקא על אריק שרון תיפול ההכרעה בנושא. מה שאני מנסה לאמר זה שיש להשיב את השטחים, תפוסים או כבושים כאחד. קראתי את השרשור בעניין רב, ודברי הטעם בקעו מפיו של השמאל. resho דבריך מעוררים הרבה חשיבה, וגם אם באופן נקודתי הם נכונים, בגלובלי אין צדק, יש רק חזק וחלש. ושאננות היא סוג של התאבדות.

resh0

New member
גם בדברייך יש טעם רב, אבל...

בדבר אחד את באמת צודקת! "אין צדק, יש רק חזק וחלש". לכן עלינו להתחזק מכיוון שהאוייב לא מסתיר את כוונותיו: חיסולה של מדינת ישראל בשלבים. אם נפשפש בעברו של כל אחד הטוען כי נכבש, וודאי נמצא כי גם הוא בעצמו היה כובש בעברו... הערבים יודעים היטב כי זאת דרך הטבע ולכן ניסו לא פעם לחסל את מדינת ישראל באמצעות לחימה. אם לא נתחזק, כאשר נגלה בקיעים, הם ינסו שוב. כוונתי היתה בדיון זה שאנו ביננו נפסיק להשתמש במונח "שטחים כבושים", בלי שום קשר לעמדותינו כיצד יש לנהוג בשטחים שבמחלוקת. כל מ"ר על-פני כדה"א הינו שטח כבוש ולכן מדובר בתופעה טבעית שלא ניתן לייחס אליה כללים ברורים. עתיד השטחים ייקבע במו"ם כאשר על ישראל לא להסתפק ב"הסכם שלום" בלבד, אלא בשלום אמיתי המבוסס על הפרדות מהפלשתינים! המו"ם יתקיים לאחר שיופסק הטרור ועד שהיום הזה יגיע, עלינו ליצור מצב בו תהיה הרתעה והאוייב יבין כי לעולם המשקל יראה על חוסר כדאיות בכל פעולה נפשעת מתוכננת. ההרתעה הזאת משמעותה: פחות הרוגים ונפגעים מקירבנו! מטרתו של צה"ל הוא הגנה על מדינת ישראל ואזרחיה ובכדי להשיג מטרה זאת, צוייד הוא ואומן הוא. הגיע הזמן לבצע.

*pank

New member
resho! אני בהחלט מסכימה איתך

אני מאמינה שהערבים תמיד ישאפו לחסל אותנו, וגם אם אי פעם יהיה שלום אסור לנו לרגע אחד, להוריד את נשקנו. למרות היותי שמאלנית, אני אמרתי בזמנו שהשלום מנוון אותנו. על צה"ל להיות תמיד חזק ומצוייד היטב. לא השאיפה לשלום מנחה אותי,כי אם טובת המדינה. אני לחלוטין לא בטוחה שיש פיתרון, למצב הבלתי נסבל הזה. היום כבר אין ספקות שעראפאת מעודד את הטרור ולא נוקף אצבע. ואני מאמינה שהדבר האחרון שעראפת רוצה כרגע זה שישיבו לו את השטחים, הרבה יותר חשוב לו להיות המסכן והמוכה בדעת העולם ולהביא את מדינת ישראל בהתערבות האו"ם למצב בלתי אפשרי.

resh0

New member
אל תדאגי! יהיה פתרון.

אבל כדי שיהיה פתרון מדיני, שנינו מבינים כי ישנו צורך ליצור מציאות שטח אחרת. נכון שמטרתם של הסכמים היא לשנות מציאות בשטח, אבל אין זה אומר שניתן לחלוטין להתעלם מתנאי השטח!!! כזה היה הסכם אוסלו ובגלל זה הוא כשל. אני בדיעה שעלינו להמתין למותו של עראפת (שמין הסתם יגיע יום אחד במהרה בימינו), נסתכל מהצד על קרב הירושה העקוב מדם הצפוי, נראה ביחד מה יהיו תנאי השטח החדשים ואח"כ ננסה להתאים פתרון מדיני שיתאים לתנאי השטח. אין כאן עניין של שמאל או ימין, מדובר בהגיון.

shosh200

New member
rasho

אדם חכם לא מנסה להיתחכם. הכיבוש קיים והוא משחית, למרות המוח "הגאוני" של אלה המנסים להיתעלם מהבעיה המוסרית של הכיבוש ושל גזילת אדמות פלשתינאיות. תפסיק להתפלפל, ולהצדיק את פשע-הכיבוש.

resh0

New member
אדמות פלשתינאיות? איפה????

ואולי את תהיי הראשונה שתצליח לקבוע את הקריטריונים על-פיהם נקבעת הזכות לריבונות??? אם יש לך יכולות כאלו מוטב שתשתפי אותנו ובאמצעות יכולותייך ה"מופלאים", נצליח לסיים את כל הסיכסוכים הטריטורייליים בעולם!!! את תקבלי דאבל פרס נובל לשלום... קדימה! הראי לנו את יכולותייך...

shosh200

New member
מה, אתה תוכי?

אם תחזור מיספר פעמים על אותה תזה, אתה חושב שכל דבריך יהפכו לאמת?

שרוף

New member
אולי תפסיקי כבר להקפיץ את

הדף לראש העמוד וללעוס עוד פעם את הנושא הלעוס הזה? גם כךאת מברברת שטויות על גבי שטויות מנטרות הזויות מבית היוצר של השמאל.

תנחלסון

New member
תמימות זה לא הכל. אנגליה כבשה מתורכ

את א"י, אם נתחיל במאה העשרים.ישראל השתלטה על שטחים של האימפריה הבריטית והפכה אותם לחלק ממדינתה החדשה.ישראל כבשה מידי ירדן שבהסכם עם ממשלת ישראל שלטה ביו"ש מ-1947 עד 1967.ישראל כבשה את סיני פעמיים מידי מצרים ב-1956 וב-19767.ישראל החזירה את סיני למצרים בהסכם השלום. ישראל מסרה לפלסתינים שטחים בא"י המערבית בהסכם אוסלו בתקוה שישרור שלום. כרגע מתברר שישראל מותקפת ע"י כוחות פלסטינים וייתכן שהם יאלצו שוב להסתלק מכאן. חשבתי שמתוך הגינות לא צריך לפרט בשיח אינטילגנטי את העובדות ההיסטוריות. נכון שעומר כבש את א"י אבל לא מידי היהודים כי הם גורשו מכאן. אם אתה רוצה ששוב יגרשו אותנו תמשיך לשאול שאלות תם.! [נבדק]

למעלה