אילן רמון

אחר

New member
../images/Emo16.gif

לזכרו ולזכר שאר האסטרונאוטים
אני עדיין בשוק

השמיים שמיים לה' והארץ נתן לבני אדם

העיקר שהוא הניח תפילין ועשה קידוש.

ברוריה2

New member
תסלחו לי על הכפירה, אבל מי בדיוק

היה צריך את כל זה? בזבוז כסף ומשאבים בשביל אטרקציה תקשורתית וזקפה לאומית. ועכשיו גם יש אבדות בנפש.. ואותו דבר אפשר להגיד גם על האמריקאים עם כל הטמטום הזה של בזבוז הון על כל הקשקושי חלל האלה. כאילו שאת חולאי כדור הארץ הם כבר גמרו לרפא.. מצד שני, אם היה הרפתקן שהחליט להמר ולצאת לשם למה אני אמורה להיות אבלה עליו. סתם שיחק לו מזל נאכס אבל איך זה בדיוק קשור אלי.. מסכנה המשפחה וזה באמת לא נעים לראות בשידור חי אדם יקר מתאדה לאטומים אבל אני לא שלחתי אותו לשם ולא הרגשתי כבוד או גאווה או כל תחושה חיובית או שלילית. אז leave me out of this ותעזבו את הדגלים שלי בראש התורן. >ברוריה בפרץ מקאבריות על הבוקר<

sharkyM

New member
זה לא פרץ...

זה שיטפון. ולעניין, אני חולק עליך קלות. זה לא קשור אלייך ישירות, אבל בכ"א הבנאדם ייצג אותנו בתור ישראלים, וככאלה - אני חושב שאנו צריכים להכיר לו טובה מינימאלית על העניין. אני לא אומר שצריך עכשיו לקרוא לכל בית חולים או לכל גן שעשועים על שמו, אבל לפחות לתת לו כבוד מינימאלי על כך, ומה עוד שבראיונות איתו (ומשמיעים אותם ללא הפסקה בשעות האחרונות), האיש נשמע נחמד.

ברוריה2

New member
אשד-אם כבר להתפייט

זה בדיוק הענין. אני לא מרגישה שהוא ייצג אותי ואני ישראלית ברמ"ח אברי. מה זה קשור להכרת טובה? איזה שירות בדיוק קיבלתי ממנו על ההרפתקנות? ומה זה כבוד מינימאלי? דגלים בחצי התורן, יום אבל לאומי, שירי דיכאון בגלגל"צ, אזכרות על כל גבעה ובכל כיתה,רחובות על שמו, לימוד מורשתו בתרבות יום א' ......... ...... מכירה לצערי עוד כמה אנשים נורא נחמדים שאינם כבר איתנו. חלק מהם אף לצערי וליגוני הגדולים. אולי משהו לא בסדר איתי אבל אני לא מרגישה אבלות. רק מזל נאכס רק שלא תבין לא נכון-אין לי שום דבר נגדו רק נגד הממלכתיות הצבועה והכפויה הזו, פולחן הטייסים המשמים והחגיגה התקשורתית הנבזית והמניפולטיבית. >and dont get me started. oops,I already did<

ברוריקה!

מסכימה לגבי הקרקס שעשו מזה בהתחלה- מוגזם ומיותר, שלא לדבר על זה שזה צץ באופן נוח יחד עם פרשיות שחיתות כאלה ואחרות בראשות מדינתנו. אבל... מעבר לפולחן הטייסים, מעבר למילים המנופחות בתקשורת (סטייל "החלל בידינו" ), מעבר לכספים המבוזבזים לשוא, האנשים שהיו במעבורת (כולם, ולא רק נציגינו עלי אבק הכוכבים) היו מן הסתם אנשים אמיצים עם כוונות טובות (ורובם לא היו בכלל טייסים). גם אני לא מרגישה שרמון ייצג אותי באופן אישי או את מדינתי, אבל הוא ייצג משהו מאוד אנושי - מין שאיפה להגיע למקומות לא נודעים, לפרוץ גבולות קיימים to boldly go, where no man (or woman) has gone before וחוץ מזה - זה היה מוות בלתי נתפס! כמה אנשים כבר מתו באופן כזה, שחלקיהם התאדו או פוזרו על שטח של מאות ואלפי קילומטרים ושמשפחותיהם יכולות לראות הכל בזמן אמת? זאת אולי הטרגדיה הגדולה מכולם- אפסותו ואין אונותו של האדם בשידור חי ובסטנדרטים שקשה להתחרות בהם. מוות מיותר. משפחות אבלות. חבל.

Le Fay

New member
כן - כמו שספל חמאה אמרה מיד... זו

היתה חת'כת יציאה, אה?

ברוריה2

New member
נו שוין, לגבי אומץ אין לי ויכוח אבל

אז מה.. העובדה שהוא ייצג את משהו"מאד אנושי-שאיפה להגיע למקומות לא נודעים לפרוץ גבולות" מגדירה אותו בדיוק כ-"הרפתקן". ואגב, אין לי שום דבר נגד הרפתקנים רק שההרפתקנית היחידה שאני מוכנה שתייצג אותי היא אני בעצמי. מוות מעצם היותו הינו בלתי נתפס. אני לא חושבת שלהתפוצץ בכיכרה של עיר באוטובוס או להימרח על קירות בית קפה נתפס יותר. אולי לזה פשוט התרגלנו. לפחות זה היה נורא נקי ואסטטי-לפחות בשידור חי (לא כולל חלקי אדם שמוצאים עכשיו בשדות טקסס).. ואגב, בד"כ מוות בכלי טיס נראה בערך ככה. יש מספיק טייסים שמתו מוות כזה בדיוק ולא קראו רחובות על שמם. >עוצרת כאן כי אין לזה סוף<

אכן, מוות זה דבר בלתי נתפס

אבל להמרח על קירות של בית קפה זה בנאלי. זה מקסימום אספרסו. להמרח בתוך כלי תעופה ששווה מליונים של דולרים, שהושקעו בו שנים של פיתוח, אחרי התנסות כל כך בלתי רגילה (לראות את כדה"א כולו מלמעלה), זה לאטה עם קינמון וסוכר חום. נו... go out with a bang אבל בגדול כזה? גם בהודו, מסתבר, עשו מהאסטרונאוטית שלהם גיבורה לאומית (ושוב- לא טייסת!). אבל היא בכלל לא ידעה שהיא כזו. היא אמרה "כשאת מתבוננת בכוכבים ובגלקסיה את מרגישה שאת לא באה רק מפיסת קרקע ספציפית, אלא ממערכת השמש והכוכבים הזאת". באמת אין לזה סוף. >חיבתה של ברוריה לטייסים ידועה<

ברוריה2

New member
צודקת

ועל הערת אגב שלך אגיב ללא מילים
>שוקלת להעניק לך שטיפה שלא מן המנין..<

sharkyM

New member
שלא תביני לא נכון

הם אכן הגזימו לקיצוניות בקטע של דגלים בחצי התורן, ושירי אבל בגלגל"צ. אני חושב שהלך מחשבתך (אם מותר לי) נובע מהעובדה שאת רואה בו הרפתקן ותו לא. אני חושב שהוא לא - הרי הם כבר שלחו למעלה ממאה משלחות לחלל - אז רוח ההרפתקנות לא אמורה לנשוב בכזאת עוצמה. הוא ניסה לתרום משהו למין האנושי - אך לצערו לא הצליח. שוב, אני ממש לא חושב שצריך להיסחף לכיוון של רחובות וכו', אבל לפתוח את ישיבת הממשלה בכמה מילות אבל - זה יאה ומגיע לו. בכ"א, ע"מ להכניס זווית הומוריסטית לעניין - ממליץ לקרוא את הטור של יאיר לפיד, "מעריב", השבת האחרונה. >sharkyM לא היה אף פעם חשוד בחוסר ציניות<

ברוריה2

New member
כן, אחשלי - כמדומני שאני

ב-OD של ציניות אחרי השבת היפה במחיצתכם..הצלחתם להוציא ממני את המיטב
קראתי את הטור של לפיד-שפתיים יישק. >ברוריה לא חושדת ב-sharkyM בחוסר ציניות בתנאי שזה הדדי<

Le Fay

New member
"אותנו"? את חיל האויר. בטח גם החייל

שנהרג בשבת בבוקר בהתהפכות ה"אביר" היה מאד נחמד. מישהו הלך לראיין את החברים שלו מהתיכון? ההתייחסות לאסון ה"קולומביה" מחוייבת המציאות, גם בתור אקט של אמפתיה עם אמריקה, לא רק כי היה ישראלי על הסיפון. רק שהגיע הזמן שנלמד שהישראלי על הסיפון הוא לא נקודת הפוקוס של כל אסון.

sharkyM

New member
הבנתי גם

שבערוצי החדשות האמריקאיים, נושא ה"ישראלי עם הסיפון" גלש מעבר לכל פרופורציה. התחילו לדבר על השנתיים הקשות שעוברות עלינו, אינתיפאדה, 09/11 ובלה בלה בלה...

למעלה