אילן רמון

האמת העירומה

1) תתפלאי, אבל לא קוראים לי אפי 2) לי כואב יותר הלב על עשרות פלסטינאים שצה"ל אתמול הרס את ביתיהם שנבנו שלא כחוק והפך אותם לחסרי בית, מאשר על אדם שכל ימי חייו זכה לתהילה ויוקרה ומת מיתת נשיקה מכובדת. הוא לא בדיוק איזה סגפן שהשקיע את ימי חייו בעזרה למסכנים או לאנושות. 3) על איזה חוסר מעש את מדברת? מה ניתן לעשות בקשר לחללית שכבר התפוצצה? בניגוד לחללית, ישנם הרבה דברים שניתן לעשות משהו בקשר אליהם, ואולי כדאי להשקיע בהם את הזמן הפנוי.(את מוזמנת עלי לקבל רעיונות) אבל כמו שאת אומרת, דעתי היא רק דעתי.

rigoletto111

New member
האמת

היא שאילן רמון הפציץ את הכור בעראק כדי שכל מיני טיפוסים כמו אפיקורס יוכלו לחיות ולבכות על גוד\רל הפלסטינים ... אז של נעליך מעל גרביך כשאתה מדבר על אילן רמון ז"ל ... ונראה לי שאם אתה חושב שאדם ראוי לתהילה כי הוא "סגפן" אז אתה תקוע עמוק בישיבה ... או במנזר ימי ביניימי חשוך ...

האמנם זעזוע?

1) אני לא דן בגדלות או קטנות מעשיו, מה שאני כן אומר הוא שביחס למקרי הסבל המוקרים לי - המקרה שלו לא מזעזע. 2) אדם שלא עושה מעשים טובים אפילו שמובטח לו פרס - הוא רשע. אדם שעושה מעשים טובים על מנת לקבל פרס - הוא אדם. אדם שעושה מעשים טובים שלא על מנת לקבל פרס - צדיק. זאת התורה כולה, ואידך זיל גמור! 3) לולא אילן רימון וטייסים כמוהו - לא היו פליטים פלסטינאים כלל! כך שגם הדמעות שלי היו מיותרות.

Le Fay

New member
שמע, אני ממש לא רגילה לצדד בטייסים

אבל קשה להאשים אותם בזה שיש פליטים הפלשתינאים: כדי שלא יהיו פליטים פלשתינאים, כולנו היינו פשוט צריכים להישאר הרחק מכאן בארצות המוצא של הורינו והורי-הורינו. לא יודעת מה איתך - אני נגד.

געגועי לוורשה

1) לא אמרתי שזה רע או טוב שאנחנו פה. רק ציינתי עובדתית שהנוכחות שלנו פה יצרה פליטים, ולא ההיפך. 2) אני חושב שהציונות נכשלה, ושבעוד שנים ספורות יתברר לכולם שחיים בישראל פירושם לנצח חיים על החרב. ואז יהיה עלייך לבחור בין חיים על החרב תוך שעבוד עם אחר (מתברר שזה תנאי הכרחי לקיומנו כאן), לבין חיים במדינה לא יהודית נאורה ומתקדמת. לא הייתי מציע לך להכריע כבר בשלב זה בצורה חותכת בין הברירות. 3) היינו יכולים לחיות כאן יחד עם הפלסטינאים במדינה בה שני העמים חיים יחד, ואז לא היו פליטים, אולם כמובן זה לא מקובל עלינו. אנחנו אכן רוצים מדינה אחת - שבה היהודים ישלטו והערבים (שגרים בשטחים) ישועבדו (תחת שלטון צבאי, כמו היום). ישראל לא מעונינת בפתרון שתי המדינות, כי הוא מפחיד אותה (קטיושות באשקלון וכו').

Le Fay

New member
אכן. אלא שלדעתי החיים כאן לא הותנו

בשיעבוד עם, או עמים, אחרים. באופן אישי סברתי שהיה כדאי לקפוץ על ההמלצה של דיין ב-67 ולהחזיר מיד את השטחים, כשירדן ומצרים עדיין היו מוכנות לקבל אותם. כיום כמובן כבר אין סיכוי שיקחו. מי זו "ישראל" ש"לא מעוניינת" בשתי מדינות? ופוגרומים יותר טוב לנו?

כאילו דא, היו בחירות!

"ישראל" ש"לא מעונינת" היא 70 במנדטים שקיבל גוש הימין + חלק נכבד ממצביעי שינוי. מדינה פלסטינית בקלקיליה= קטישות ברעננה, לא?

Le Fay

New member
לצערי.

נו, אני שואלת אותך - אני אשמה שרוב האנשים פה חמומי מוח? זה עושה אותי פחות "ישראל" מהם?

את לא אשמה, אבל זה הופך אותך למיעוט

ןמי שיקבע את עתיד המדינה זה לא את, אלא הרוב "חמום המוח" והוא מתנגד לשתי מדינות ורוצה לחיות על החרב, זה מה יש...

Le Fay

New member
ייקח זמן והרבה דם, בסוף יבינו.

בסוף תמיד מבינים. אני רק ניסיתי להתמקח על המחיר.

לו יהי...

חבל שאין לי סיבה לחשוב ככה... שגם היהודים וגם הערבים יבינו... נשמע לי far fetched

Le Fay

New member
לפני עשור, מי שדיבר פה עם פלשתינאים

נשפט על בגידה. משהו בכל זאת זז.

היהדות הלאומית,,,

החרדים והדתיים יגידו שאין לזה שום קשר ליהדות,{ובאמת אין,,,} אבל החילוניים ראו בזה את התגלמות החילונית הלאומית היהודית,{שהתחדשה.} ולכן לדידם יש לזה קשר לעם היהודי ול3000 שנה של ירושלים בירת ישראל לנצח{כלשונו של אריק,,,}

פייקו

New member
הקשר - היהודי (לזכרון)

מלבי ראיתי בי ניצת שביב קטן ונדלק משביב הלב יראתי הנדלק בי הביט חרש בעיניו מצמץ וכבה ואתה יהודי שלי לקחת ללבי לקחת מלבי שבי למרום תמונה לילד חולם ספר תורה גביע קידוש ונשמה יתרה ואתה באת ללבי אמרת ואמר לי לבי ואמרתי ללבי כי השבב כבה אך הגחלת עודנה לוחשת בלבי ראיתי שביב קטן בי ניצת ונדלק.

למעלה