אילן רמון

ידו בכל

New member
המין האנושי סקרן

תאוות הידע שלו חסרת גבול. לידיעתך, בשיגור החללית הראשונה לירח הוברר כי יצטרכו מחשבים שיוכלו להיכנס לתוך חללית קטנה. המחשבים של אז, מילאו אולמות ענקיים. מאמץ אדיר הושקע כדי למזער את המחשבים הענקיים של פעם, רק כדי שאפשר יהיה להכניס אותם לתוך חללית קטנה שתאפשר שליחת אדם לירח. כמובן שאחרי שמיזערו את אותם מחשבים הוברר שיש למיזעור גם שימושים אחרים שמאפשרים לי כיום לשלוח לך הודעה בפורום אינטרנט. אז מסתבר שלתאוות הידע הזו, יש גם תוצרי לוואי שאני ואת נהנים ממנה ממש ברגע זה. הכל בהנחה שאת נהנת מהתגובה שלי

sharkyM

New member
ע"ע טורו של

יאיר לפי מהסו"ש האחרון. אילן שוגר ע"מ לבצע ניסוי באבק, למעשה בפלומת אבק ואלמנטים שקשורים במזג האוויר. התוצאה לפי לפיד היא, שאנחנו נידע יותר (אולי) - אבל לא נוכל לעשות עם זה כלום. ובמילים אחרות : "קריר היום - אה כן זה בגלל פלומת האבק".

../images/Emo45.gif ועוד משהו:

אתמול בערב ראיתי טבלה ביאוגרפית של חברי צוות ה"קולומביה", כולם היו מקצוענים בתחומם חוץ מאחד... כן כן, אילן רמון אין לו תואר שני ברפואה, ביולוגיה וכו' אלא היה טייס חיל אויר. סו ווט. היו שם שלושה טייסים בכירים שאמורים להטיס את המעבורת ואילו האחרים התעסקו בניסוים מדעיים, והם אכן היו בעלי תואר שלישי בתחומים מגוונים השייכים לתחום המחקר שלהם ולסוג הניסוי שהופקד בידיהם. למה אילן רמון ולא מדען? למה אדם ולא מצלמה? (חוקרים בכירים טוענים שכל הניסוי שלו היה יכול להתבצע על ידי מצלמה בלבד) ולמה איש חיל אויר ולא איש מכון ויצמן למשל? סליחה שאני כותב את זה בזמן האבל אבל השאלה ראויה להישאל...

Exit 25

New member
מעניין, אם הוא היה חוזר חי גם אז

היית שואל למה לא שמו מצלמה? או שאתה מאלה שבדיעבד שואלים את השאלות?

שאלתי את השאלות גם לפני מותו הטרגי

והן היו חריפות יותר מניסחון העכשוי. השאלה העיקרית שלי אינה "למה אילן רמון ולא מצלמה" אלא למה אילן רמון ולא מדען בעל שם.

Le Fay

New member
האמת היא שבשלב הזה גם לא היה צורך

במדען בעל שם. הניסויים שנבחרו לא הצריכו לא מדען ולא טייס ולא דוגמנית. מה שהכי מעצבן אותי - בכסף ששולם לנאס"א תמורת הטיסה הפוטוגנית הזאת אפשר היה להציל חיים של הרבה אנשים כאן למטה.

Exit 25

New member
שאלה (רטורית)

היו 80 ניסויים בסה"כ. מאיפה את יודעת מי היה מתאים למה, יותר? משום מה נראה לי שלא ממש התעניינת בניסויים. (אם כן אז תשכחי מהשאלה). בכסף ששולם לנאסא.... שמעתי כבר הרבה רעיונות, איך היו יכולים לקחת את הכסף הזה ומה לעשות איתו! מישו אמר שאפשר היה למגר את הרעב עם כל הפרוייקטים האלה בעולם השלישי. ( והיו עוד רעיונות לא פחות יצרתיים) ואני שואל אותך מתי קרה בפעם האחרונה שעברת ליד הומלס ונתת לו 10 ש"ח? תרשי לי לנחש..... אם את באופן אישי לא ..... אז למה שנאסא כן? אגב נאסא זה גוף חצי מסחרי

Le Fay

New member
לא יודעת אם היא היתה הומלסית, מה

שבטוח - היא ניגנה נפלא!
היתה סקירה של הניסויים שנבחרו במוסף "הארץ" מהשבוע שעבר. בין השאר הסבירו שם מי בכלל נקרא להציע ניסויים, ולמה לא התבצעה פניה מסודרת למוסדות האקדמיים בארץ להציע ניסויים משלהם. קודם תקרא, אחר כך תגיד לי בסוד אם אתה חושב אחרת...

א נ י ה ו

New member
גם אני קראתי את הארץ

ונכון - הם מעלים שאלות קשות. אבל אין שום ספק, שיש צורך להשקיע כסף בחקר החלל, מדינת ישראל בזכות הכסף שהיא משקיעה, ובזכות הלווינים שהיא משגרת לחלל, מקדימה את אוייבותיה בשנות דור. <את רוצה לצרף אותי למעגל האבטלה
?>

Le Fay

New member
למה, גם אתה מנגן נפלא? או אסור לך

להסתבך עם המימסד בחיל האוויר?

Exit 25

New member
יתכן ולמחקרים שהם עשו בחלל

לא יהיו השלכות מיידיות על חיינו פה בכדור. זה עדיין לא אומר שזה מיותר, יתכן ורק בעוד דור או שניים זה יבוא לידי ביטוי. מאותה סיבה את יכולה לפסול כסף שהולך להקמת מוזיאונים? איזה תועלת יש לתערוכה של ציורים על קיר? או כמו שאמר הרב גרילק בראיון בידעות אחרונות. "מי זקוק לחוקר של השפה הסינית העתיקה באוני' העברית"? (הוא הביא את זה כמובן בהקשר אחר) לכן, כמו שיש מקום לתערוכות או למחקר של שפה, כך יש מקום למחקר של נאסא בחלל. גם כשגרגורי מנדל גידל וספר אפונים חשבו אותו למשוגע, והסתבר שיש לתגליות שלו השלכות על האבולוציה, שלנו כבני אדם לי יש שאלה אחרת בנושא. האם לא היה אפשר לבצע את המחקרים שלהם בתנאי מעבדה? הרי ידוע שהיה להם חדר שבו הם התאמנו במצב של רחיפה , וחוסר משקל.אותו דבר הם יכלו לעשות לגבי המחקרים עצמם? אני באמת לא יודע את התשובה לכך!

Le Fay

New member
עזוב. זה לא העץ הנכון.

במקרה הפרטי הזה, אפילו בחירת הניסויים היתה פרטאץ' נטול הגיון מדעי. המטרה לא היתה מדעית, אלא מתחום היוקרה הפוליטית; והמטרה הזו כמובן הושגה במלואה. רק במחיר גבוה מדי לטעמי.

על תרומת חקר החלל...

בתחילת המירוץ לחלל, והתחרות הקשה בין הגושים, התברר שהעטים הנובעים לא יפעלו בתנאי חוסר משקל. מדעני נאסא ישבו ופיתחו את העט הכדורי ממנו אנחנו נהנים כולם. הרוסים ציידו את הקוסמונאוטים בעפרון......

אחר

New member
גאוה או אבל זו תחושה אישית

ואם לא הרגשת, לא הרגשת. רוב העם, כנראה, כן חש שהאיש הזה מייצג את מדינת ישראל באירוע היסטורי, ואני לפחות לקחתי את האסון הזה באופן אישי במובן מסויים. בעיניי, אילן רמון ייצג את כל העם בישראל במשימה הזו ולו בגלל העובדה שהוא נשלח על יד מדינת ישראל לביצוע משימה שהמדינה החליטה שהיא רואה בו הישג חשוב. הוא היה החלוץ של כולנו בתחום חדש ושאפתני, שאפשר להתווכח על נכונותו וכדאיותו, אבל אי אפשר להתווכח עם העובדה שמדינת ישראל ראתה בו מטרה חשובה. אם מישהו חושב שהוא לא קשור לנושא, זו כמובן זכותו. אבל אין מה להתפלא על אוירת הדיכאון שירדה על המדינה, שחשה קשר אישי לאילן רמון ולשליחותו. [חוץ מזה, ישנם עוד כמה סיבות למה מקרה כזה מעורר הדים הרבה יותר משאר אסונות. זה בערך אותה סיבה שחייל שנחטף והוחזק כבן ערובה ונרצח מעורר תשומת לב יותר מחייל שנהרג בפעילות מבצעית "שגרתית". לדרמה ולנסיבות יש תפקיד חשוב בעיצוב דעת הקהל] וגם לגוף העניין- חקר החלל הוא לא קשקושים. מותר האדם מן הבהמה הוא בכך שהאדם שואף ליותר מאשר התנאים הבסיסיים הנחוצים לו לחייו על פני האדמה. האדם שואף לידע לשם ידע! גם אם לא נכונים כל ההסברים על כך שחקר החלל גרם לפיתוח המצאות שהיו מועילות לאנושות בפני עצמן, עדיין יש הצדקה להשקעה הזו בחקר החלל בגלל התרומה שהיא נתנה לפיתוח הידע האנושי. זו דעתי.

אבזץ

New member
המלך הוא עירום

אילן רימון ריגש אותי מאוד, לפתע הבנתי כמה חשוב אבק המדע, הרי ידוע כי כל המדענים ללא יוצא מן הכלל חרפו את נפשם למען התקדמות המדע. ראו לדוגמא, את נובל שלא הסתפק רק בסיכון חייו אלא זכה לסכן ואף לקטוף חיי רבים וטובים ממנו. נכון, גם האחים רייט סיכנו את חייהם רק לפני כ- 100 שנה, אך לא ראי זה כראי זה- שהרי למיטב ידיעתי מן השיגור הראשון ועד ימינו אנו, לא נמצאו ממצאים מדהימים, כאלה המצדיקים בזבוז כסף תועפות וגדיעת חיי אדם. הגיע הזמן שנפסיק לקדש את המדע, ולהשתמש בו כקרדום לחפור בו שהרי בשם המדע הקדוש מתייסרים בעלי חיים רבים במעבדות חשוכות. אין לי טענות כלפי אילן רימון, הוא עשה זאת מרצונו הטוב וללא ספק כל בן אנוש היה נענה לבקשה מכובדת זו- לטוס לחלל, אך יחד עם זאת הרשו לי לא לראותו כגיבור אלא כהרפתקן. מנאי המצפה לפירוק נאס"א ולחלוקת המיליארדים לילדים בבוליביה שלא כ"כ זקוקים לאבק כוכבים. ולמי שהמחקר המפוקפק על אבק, שישפר את חיזוי מזג האוויר, מדבר אליו. כדאי שיבדוק מה קדם למה, הטיסה התדמיתית או המחקר שנולד בדיעבד!?

למעלה